X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Nie rozumiem hehe?

Tzn czego ? Om mam 25.11 owulka była 22.12 od owulki odjęłam 14 dni wyszedł 08.12 i wg tej daty wychodzi 14.09 i tak też jest na każdym USG.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn,które mają tą poduszkę do spania, czy ona Wam szeleści? Byłam dziś w sklepie pooglądać jak to wygląda i czy właśnie nie będzie szeleściła podczas snu, jak się będę ruszać bo tego nie lubię i budzi mnie to :/ Czy Wam to nie przeszkadza, czy da się normalnie spać? Tutaj rozmiar uniwersalny (nie wiem jaki to jest ale innego nie mają) kosztuje 40 euro w promocji więc zastanawiam się czy kupić :)

• zubii Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn,które mają tą poduszkę do spania, czy ona Wam szeleści? Byłam dziś w sklepie pooglądać jak to wygląda i czy właśnie nie będzie szeleściła podczas snu, jak się będę ruszać bo tego nie lubię i budzi mnie to :/ Czy Wam to nie przeszkadza, czy da się normalnie spać? Tutaj rozmiar uniwersalny (nie wiem jaki to jest ale innego nie mają) kosztuje 40 euro w promocji więc zastanawiam się czy kupić :)

Nie szelesci. Moja jest z kulki silikonowej to takie wypełnienie jak w jaskach. Niektóre poduszki są wypchane kulka styropianowa i ona jest do kitu i szelesci.

buka03, Maja83, lucytom lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    Musisz szukac poduszki wypełnioną kulką silikonową, jest mieciutka i nie szelesci, ale wiem że są też te poduszki z tą taką kulką co wypelnia sie pufy, one strasznie szeleszczą, oka bym nie zmrużyła ;-)

zubii, Maja83 lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja nie pamietam niestety gdzie mieszkasz ale nie oplacilo by ci sie zamowic takiej poduszki z pl? 40euro to mega drogo, ja za swoją dalam 98 zl :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 19:53

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedz kochane w sobotę zobaczymy jaki dzidziuś bedzie duży według USG i wtedy podejrzewam ze ginekolog zdecyduje czy termin na 25 marca pozostaje czy cos zmieniamy

Zorganizowana:) lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) właśnie nie wiem czym była wypełniona ta poduszka ale jak jej dotknęłam to szeleściła a ciężko się było z panią dogadać i popytać :P Dziękuję za rady, muszę się rozejrzeć po necie może tam uda mi się kupić taką jak polecacie :) ale te ceny tutaj mnie przerażają :/

• Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Dziękuje za odpowiedz kochane w sobotę zobaczymy jaki dzidziuś bedzie duży według USG i wtedy podejrzewam ze ginekolog zdecyduje czy termin na 25 marca pozostaje czy cos zmieniamy

myślę, ze tak będzie najlepiej bo obecnie ciężko powiedzieć jak bardzo urośnie:)

0202oliwcia, aswalda lubią tę wiadomość

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 mieszkam w NL :) już patrzyliśmy z mężem na polskim necie i same poduszki nie są drogie bo już za 100zł można kupić świetną ale potem przesyłka do NL kosztuje prawie drugie tyle więc na to samo wychodzi :/ a tak przynajmniej w razie czego będę mogła zwrócić bo sklep jest w moim mieście :)

zubii, buka03 lubią tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    buka03 mieszkam w NL :) już patrzyliśmy z mężem na polskim necie i same poduszki nie są drogie bo już za 100zł można kupić świetną ale potem przesyłka do NL kosztuje prawie drugie tyle więc na to samo wychodzi :/ a tak przynajmniej w razie czego będę mogła zwrócić bo sklep jest w moim mieście :)

Jak dotykasz poduszki to powinna być taka jak Jasiek i ona nie szelesci tą z kulką styropianowa przy dotyku czuć te kulki i szelesci.

buka03, Maja83 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Jak dotykasz poduszki to powinna być taka jak Jasiek i ona nie szelesci tą z kulką styropianowa przy dotyku czuć te kulki i szelesci.
    no właśnie jak jej dotykałam to było czuć pod palcami drobne kuleczki i słychać było że szeleści i to mnie odradziło od tego żeby jeszcze wstrzymać się z zakupem i Was popytać :) Muszę poszukać na Allegro czy mają i może kupię coś jeszcze żeby zapłacić tylko raz za przesyłkę i żeby się to opłaciło :)

zubii lubi tę wiadomość

• aswalda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Gratulacje udanych wizyt kochane wiekszosc z was juz po prenatalnym a u mnie jeszcze daleko ...
    Powiedzcie mi jak u was lekarze patrzą na wiek ciąży według ostatniej miesiączki czy według USG??
    Mam mały dylemat położna zapisała mnie na prenatalne na 25 marca według badania USG bedzie wtedy 13t0d ale według OM juz 13t5d i martwie się czy to nie oby za późno ta końcówka marca jak myslicie ?? W sobotę mam wizytę i muszę pomeczyc mojego giną w tym temacie
    Ja prenatalne mam na 12t2d to wychodzi z owu i usg a z om to będzie 13t5d. Z tym, ze wątpię, ze będzie u mnie za duże maleństwo ( chyba max to 8.5 cm). Mnie pani w recepcji ustalała termin prenatalnych na podstawie mojego pierwszego usg. Do tej pory każde kolejne usg pokazuje wzrost co do dnia wiec maluszek powinien mieć w ten dzień u mnie cos koło 6 cm. Z Synkiem prenatalne miałam dokładnie w ten sam dzień i właśnie mial 59 mm :) ciekawe ile teraz będzie miec

zubii lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    Maja mi poduszka wogóle nie szeleści bo moja jest wypełniona sntyalergicznym włóknem silikonowym i zanim ją kupiłam poczytałam własnie któe wypełnienie jest dobre. Moja jest super fajna a mam z supermami.pl:)

Maja83 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:

Oliwcia teortycznie mozesz miec juz teraz w sobote wszystko pomierzone. Mamy taki sam wiek ciazy i ja mam prenatalne juz wlasnie w sobote 11 marca. Jak dzidzius bedzie za maly to za dwa tygodnie pomierzymy jeszcze raz.

U mnie zaczeła sie panika czy na pewno wszystko ok i ciaza sie rozwija... staram sie nie denerwowac ale ciezko cos poradzic. ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 20:42

0202oliwcia lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wielkości to mój Bąbel dzisiaj miał 7,77 cm co odpowiadało dokładnie 13t5d.

Gabrysia co u Ciebie?Dawno się nie odzywałaś...

lucytom, 0202oliwcia, aswalda lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Gratulacje udanych wizyt kochane wiekszosc z was juz po prenatalnym a u mnie jeszcze daleko ...
    Powiedzcie mi jak u was lekarze patrzą na wiek ciąży według ostatniej miesiączki czy według USG??
    Mam mały dylemat położna zapisała mnie na prenatalne na 25 marca według badania USG bedzie wtedy 13t0d ale według OM juz 13t5d i martwie się czy to nie oby za późno ta końcówka marca jak myslicie ?? W sobotę mam wizytę i muszę pomeczyc mojego giną w tym temacie
    Ja mialam w 13+2 i lekarz mi powiedział ze to juz ostatni dzwonek, przyjal mnie nawet wieczorem o 19 zeby nastepnego dnia nie bylo juz za pozno ale to podobno roznie, niby mowia ze do 13+6 ale to od wielkosci dzidzi zalezy, kazdy lekarz zapisując na prenatalne chyba wie co robi;)

zubii lubi tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:

Maja a może zerknij na amazonie albo ebay... ja moją poduchę z motherhood kupiłam na amazonie i nie była jakiś dużo droższa od tej w PL. Mnie też nie opłacało się dawać wysyłać z PL. A u siebie zawsze możesz odesłać.

Ja jestem bardzo nieszcześliwa bo mam super poduchę a i tak mój syn uważa że mój brzuch to najlepsza poduszka i nici z tulenia do rogala :(

Maja83 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72837.png oars9jm.png
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no dzisiaj to wyraźnie już czuję dzieciątko ❤❤❤

Jestem dziś nie do życia bo wczoraj siedziałam do późna. Dzisiaj idę zaraz spać... Dobranoc!

zubii, stay, aswalda, Annie1981, Dreamy, Leonore lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72837.png oars9jm.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    Oliwcia teortycznie mozesz miec juz teraz w sobote wszystko pomierzone. Mamy taki sam wiek ciazy i ja mam prenatalne juz wlasnie w sobote 11 marca. Jak dzidzius bedzie za maly to za dwa tygodnie pomierzymy jeszcze raz.
    No w moim przypadku to watpie czy w sobotę cos tam gin zacznie próbować bo jeśli według USG jest młodszy bobus o 5 dni to nie wiem czy za wcześnie nie bedzie zobaczymy niema co gdybac w sobotę się okaże
    Co do twojej paniki to nie jesteś sama ja jestem bardzo przerażona czy z dzidzią wszystko ok Nie wiem jak wyyrzymam do soboty jeszcze po południu buuuu
    Chciała bum być juz po wizycie

perfectangel85 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Maja mi poduszka wogóle nie szeleści bo moja jest wypełniona sntyalergicznym włóknem silikonowym i zanim ją kupiłam poczytałam własnie któe wypełnienie jest dobre. Moja jest super fajna a mam z supermami.pl:)
    szukałam tutaj z silikonowym wypełnieniem ale nic tu takiego nie znalazłam :( nawet te droższe po 60-80 euro mają styropianowe wypełnienie :/ muszę zajrzeć na tą stronkę co polecasz może tam mają przesyłkę za granicę w normalnej cenie :)

MoNaKo, lucytom lubią tę wiadomość

‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ