X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorganizowana:) wrote:
    Ja robię USG. A jeżeli chodzi o wiedzę która nic nie zmieni, to chodziło mi o to, że nie zmieni MOJEJ decyzji o urodzeniu dziecka.

Jeżeli chodzi o szycie, macie swoje maszyny do szycia?:)
    Ja mialam od mamy starego łucznika a na gwiazdke dostalam maszyne z lidla silver crest za 350 zl i jak do domowego szycia jest rewelacyjna, o niebo lepsza o mamowego łucznika :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 15:06

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy artykuł nt przechowywania krwi pepowinowej

http://www.mamalekarz.pl/krew-pepowinowa-6-prawd/

MrsKiss, nowamamusia, smeg lubią tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ja mialam od mamy starego łucznika a na gwiazdke dostalam maszyne z lidla silver crest za 350 zl i jak do domowego szycia jak dla mnie jest rewelacyjna, o niebo lepsza o mamowego łucznika :-)

Zastanawiałam się nad tą maszyną z lidla bo marzy mi się samodzielne szycie!:)Ale zawsze wyskakują jakieś inne wydatki...

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Moja mama też nie dała sobie rady z kp ze mną a wtedy mm dopiero się pojawiło więc to nie jest tak, że musiały bo jak się nie dało to zwykle chodziły do innych mam które miały nadmiar mleka (chodzi o kp) a założę się że gdyby już wtedy było mm też by je używały. Szkoda, że Twój mąż tego nie rozumie i w sumie nie powinien tak na ciebie naciskać może jemu się wydaje że w ten sposób cię wspiera ?
    Ja mam jednak nadzieję, że nie będę miała problemów przy karmieniu i będę mogła normalnie karmić jak najdłużej. Myślę, że mu się odmieni gdyby miał mnie widzieć jak się męczę

zubii lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ew101 wrote:
    Princesska a jaką masz dietę ? co możesz czego nie ?

mi wyszła ostatnio glukoza 91 a max do 99 lekarz mówi że ok ale chyba powinnam też uważać na to co jem itd
    Mi mój lekarz powiedział ze w ciazy na czczo norma do 92, mi zawsze 93 wychodziła i powiedziała ze woli zeby tak nie było. I napewno nie moge jeść żadnych słodyczy, suszonych owoców, bananów, miodu dżemu itp i ogolnie wszystko co ma wysoki indeks glikemiczny odpada. Dostałam glukometr i mierze sobie poziom cukru rano przed jedzeniem i godzine po każdym posiłku. I mam obserwować od czego mi skacze i odstawiać to z jadłospisu. Czyli jestem skazana na zdrowe jedzenie :P typu chude sery mięsa duzo jak najmniej przetworzonych warzyw i niektóre owoce :)
    Wpisz sobie w Google szpital karowa cukrzyca i jak wejdziesz w pierwszy link tam masz wyjaśnione co i jak i przykładową dietę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 15:11

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Matka Rocku Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniach prenatalnych! :D
    Wszystkie pomiary wzorowe, naoglądałam się mojego ludzika dobre pół godziny, bo nie bardzo chciał współpracować przy oglądaniu kości nosowej. Odwracał się, zasłaniał łapką... w końcu jak zaczęłam się śmiać i mówić do niego, jak doktor mi co raz mocniej trząsł brzuchem, żeby skłonić dzidzia do zmiany pozycji... to się odwrócił jak należy.
    Cieszę się, że się przejechałam 160 km, bo naprawdę profesjonalne centrum diagnostyki.
    No i jeszcze na koniec się poryczałam z radości, bo najprawdopodobniej chłopiec! :D
    Jak doktor zobaczył moją reakcję, to jeszcze kilka razy popatrzył, pokazał mi i mówił, że no tak, raczej tak... nie można być na 100% pewnym, ale raczej się to nie zmieni.
    No i mam dużo zdjęć. :D

Kurde aż z wrażenie nie wiem czy już mogę świętować, czy czekać na wyniki pappa.
    Chyba zacznę się już ostrożnie cieszyć! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 15:13

Princesska, zubii, Dreamy, aswalda, Ja86, Kesjaa, Annie1981, Bacardi90, joaska1985, mkl, nowamamusia, Maja83, Suri_, smeg, Lisa85, Gosia1989, Bąbelek1980, justa., Cameline, ⚘Kwiatuszek, Kasia02 lubią tę wiadomość

• buka03 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się nad tą maszyną z lidla bo marzy mi się samodzielne szycie!:)Ale zawsze wyskakują jakieś inne wydatki...
    Jesli masz możliwosc od kogos z rodzinki pożyczyc to może zapytaj sie czy na miesiac mogla byś ją wziasc, u niektórych maszyny leżą i sie kurzą :-) na początek i stary łucznik co ma aby scieg prosty i zygzak da rade :-) a bedziesz mogla zobaczyc czy sie szycie spodoba, moj jak zobaczyl że lubie szyc i nawet w miare mi to idzie to sam powiedzial że kupi mi maszyne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 15:11

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza776 wrote:
    Co do duphastonu też go wziąz biorę, myślę że może we wtorek na wizycie gin mi odstawi. Ale na pewno nie drastycznie, tylko stopniowo. Choć szczerze wolałabym z nim zostać jeszcze trochę. Dla mojego spokoju :-) odstawienie luteiny poszło gładko ale miałam rozpiskę zmniejszania dawki, chyba z tydzień mi to zajęło
    Ja jeszcze mam brać 10 dni czyli do skonczonego 12 tygodnia i sie pytałam czy jakoś stopniowo to powiedział, ze nie ale ja i tak to zrobię stopniowo

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • zubii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Zubi a czym wypełniasz te ala kołderki?

Ovata 300 G

Cameline lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Jesli masz możliwosc od kogos z rodzinki pożyczyc to może zapytaj sie czy na miesiac mogla byś ją wziasc, u niektórych maszyny leżą i sie kurzą :-) na początek i stary łucznik co ma aby scieg prosty i zygzak da rade :-) a bedziesz mogla zobaczyc czy sie szycie spodoba, moj jak zobaczyl że lubie szyc i nawet w miare mi to idzie to sam powiedzial że kupi mi maszyne :-)

Właśnie cała rodzina po drugiej stronie polski:/, a zawsze lubiłam prace ręczne, jak byłam mała to z babcia szyłam:) maż mi obiecał maszynę do szycia w ciąży, ale niestety ostatnio mamy kupę wydatków i na razie muszę poczekać:)

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Hej dziewczyny :)

Jak tam u Was? Słuchajcie mam taki trochę wstydliwy problem... Okazało się, że chyba mam hemoroidy... Nie wiem jak to możliwe, bo nie siadam nigdy na zimnym itp. Przez kilka dni pobolewało mnie trochę przy wypróżnianiu ( takie piekące uczucie) a dziś zauważyłam krew... nie wiem co mam zrobić. Dziś idę do lekarza więc może coś poradzi... Może wiecie jaką maść kupić czy coś w tym stylu?
    Tez mam ten przykry problem i to od pierwszej ciąży czyli 3 lata juz. Teraz jest jeszcze gorzej, bo mam częściej zaparcia, krew co chwile :( niestety mnie nic na nie nie pomagalo. Na pewno można używać czopkow glicerynowych wtedy hemoroidy mniej pekaja. Ja juz sie chyba przyzwyczaiłam ale boje sie co to będzie przy porodzie jak zacznę przec...

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Dziewczyny po prenatalnych kiedy macie kolejne usg?ja ide dopiero 30.03 i do tego czasu chyba oszaleje tym bardziej ze od poczatku ciazy mialam usg mniej wiecej co 2 tyg...
    Nie czuje ruchow,brzuch mam plaski i martwie sie czy z bobasem wszystko ok..
    U mnie też tyle czekania. Prenatalne miałam 27.02, wczoraj wizytę i następna mam 5.04. Raczej nie wytrzymam tyle. Chociaż detektor mam to serduszko mogę słuchać

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam silver crest świetna maszyna ! U babci mam przemysłowa ale jeszcze na niej nigdy nie szylam hehe

buka03 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonore, Matka Rocku gratuluję udanych wizyt :)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie juz. Maluszek ma 4.3 cm i serce bije i to tyle co sie dowiedziałam. Musiałam jeszcze dopytać sama. Oczywiście zdjęcia mi nie dal ale coz cieszę sie, ze mam chociaż na każdej wizycie usg. Gin probowal zrobić je przez brzuch niestety sprzet nie podolal. Na pytanie czy z sercem wszystko w porządku otrzymałam odpowiedz." Z sercem tak a z wszystkim to nie wiem... Glowa jest nogi sa" ... Coz o ręce bałam sie spytać co mi odpowie. Wytargałam skierowanie na tsh i ft4 chociaż ale podkreslil, ze wypisze mi ten jeden raz. Coz.. nie jestem zawiedziona, bo tego sie spodziewałam. W poprzedniej ciąży mi nawet lekarka usg na każdej wizycie nie robila wiec tu jest luzz. Za tydzień prenatalne wiec jestem spokojna w miarę.

Dreamy, Kesjaa, Ja86, zubii, Annie1981, joaska1985, mkl, nowamamusia, Suri_, Lisa85, Bąbelek1980, Cameline lubią tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt :)

aswalda lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 daj linka, uczepie się wszystkiego byle mi cesarkę zrobili :P

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku gratuluję i zazdroszczę! strasznie chcę drugiego synka :)

Matka Rocku lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :)

aswalda lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I masz to na NFZ?:)

Oczywiscie. Chodze do Pani ginekolog na fundusz zdrowia. Dala mi skierowanie do ginekologa ktory ma swoja przychodnie sle rowniez robi usg prenatalne na fundusz. Po tym usg u niego, dal mi skierowanie na badanie krwi pappa gdzie mialam die udac 300 m od jego gabinety. Wyniki przyjda do jego gabinetu za tydzien i mam podjechac po odebranie jak juz lekarz je przejrzy.

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ