Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
W tym tygodniu miałam pierwsze usg w Szwecji. Było to już prenatalne i test Kub. Nasza dzidzia ma już 5,9cm. Wszystkie wymiary w porządku. Prawdopodobnie będzie córeczka
Annie1981, miffy, Zorganizowana:), mkl, Cameline, Karolka12345, zubii, aswalda, Ja86, mnk, joaska1985, Maja83, falka, Bąbelek1980, Brave, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

-
Witam się w DRUGIM TRYMESTRZE!
Strasznie jestem szczęśliwa, że ten pierwszy, najbardziej niebezpieczny się skończył 
Wrzucam Wam fotkę brzuszka z dzisiaj i brzuszek startowy

Jak zrobiłam tą fotkę, to trochę się zdziwiłam, bo byłam pewna, że on jest cały czas taki sam, ale po fotkach widać, że jednak nie
W tym tygodniu nabrał kształtu ciążowego, bo wcześniej było widać, że to taki tłuszczyk
Ciekawe jest to, że na żywo tego nie widać, brzuch jest miękki i ciągle noszę te same spodnie 
6 kwietnia mam wizytę u lekarza. Sama do końca nie wiem co to będzie, bo prosiłam o badania w kierunku syndromu Downa. Położne powiedziały, że to będzie test z krwi i coś wspominały o USG, ale nie były pewne. Tylko, że to będzie już 15 + 4 i z tego co czytałam to Pappy tak późno już się nie robi. Zobaczymy.
Långstrump, perfectangel85, Cameline, Karolka12345, wisienka1212, zubii, Zorganizowana:), aswalda, Ja86, ⚘Kwiatuszek, 0202oliwcia, mkl, Bacardi90, Niesia86, marina9985, Maja83, Bąbelek1980, buka03, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Karolka polubiłam niechcący. Wspolczuje pawika, ja jak do tej pory tylko dwa razy zwróciłam a tak to mnie tylko targa a czasami to bym chyba wolala to z siebie wyrzucić... Czuje sie wciąż fatalnie, powiedziałabym, ze coraz gorzej
do tego mnie jakieś zdenerwowanie ogarnia masakra jakaś. Wyczekuje chociaż na słoneczko za oknem i troszkę ciepla, bo spacery mi pomagają.
-
Dzień dobry kochane witam sie w 14 TC i wreszcie drugim trymestrze
⚘Kwiatuszek, Nadiaa85, Karolka12345, zubii, Annie1981, Maja83, falka, Cameline, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

Synek Piotruś 2019
Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017 
Aniołki

Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Justa ja też walczę z cukrzyca, tylko że ja z tymi rannymi cukrami.
Moja cera też jest jak u nastolatki. A niby problemów nie miałam. O imionach nie myślimy bo nie znamy jeszcze płci. Mam nadzieję, że za tydzień już się dowiem. Nasz syn za to ma mnóstwo pomysłów na imię dla brata
I pewnie będzie chlopczyk -
Witam dziewczyny

Co do cery to u mnie jest to samo.
Do tego zero energii, mogłabym nonstop spać i leżeć. I niemoge patrzeć w lustro ;)czuje się jakaś taka strasznie brzydka.
Może to też przesilenie wiosenne. A do tego chodzę dalej 3 razy w ciągu nocy siku.mam nadzieję że to przejdzie.Moje dwa szczescia
Nina i Nela
-
Witam się po weekendzie i ja. Jestem nim wykończona psychicznie i fizycznie, jak dobrze ze dziś poniedziałek

Co do imion my rozważamy imię Tymon.
Cerę też mam niezaspecjalna, ale przyznam się szczerze że sama też ja zaniedbuje ostatnio
ja w sobotę na badanie glukozy, jak o tym pomyśle to mi słabo, bleeee. Pewnie dołączę do słodkich mam, bo w pierwszej ciąży miałam już cukrzycę 
-
Co do imion kobietki to u Nas dla dziewczynki na tą chwilę ja obstawiam Zuzia mąż Zuzia i Małgosia a chłopiec??? buuu sama nie wiem mąż gada cały czas o Szymonie ale do mnie to nie przemawia już chyba wolała bym Michałka ...
zubii lubi tę wiadomość

Synek Piotruś 2019
Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017 
Aniołki

Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
nick nieaktualnyNo to ja też się dziś pochwalę brzuchatkiem

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e97d76d1a973.jpg
smeg, Gosia1989, Justaw, zubii, Zorganizowana:), falka, Bąbelek1980, Cameline, mkl, wisienka1212, Annie1981, shelby*, nowamamusia, Maja83, ⚘Kwiatuszek, Dreamy lubią tę wiadomość
-
Annie bo w Uk nie robią Pappy tylko STS test a ten się wykonuje między 15 a 18 tygodniem, to test z krwi. Badają AFP to alfa fetoproteina , wolne hcg, estriol i Inhibin A. To taki test poczwórny, potem na tej podstawie też wyliczają statystykę z wieku i okoliczności ciąży.
U nas w Irlandii tego nie robią, chyba że odpłatnie.
Annie1981 lubi tę wiadomość
Daniel 

-
Czesc dziewczyny. Pewnie to pytanie juz padlo pare razy ale dla przypomnienia i uspokojenia co na opryszczke wargowa w ciazy? Mozna te plastry stosowac? Kurde pogoda do d... przewialo gdzies i juz syf na ustach
-
nick nieaktualnyMi wyskoczyła w I trymestrze i dostałam Hascovir. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i o dziwo szybko mi zeszłofalka wrote:Czesc dziewczyny. Pewnie to pytanie juz padlo pare razy ale dla przypomnienia i uspokojenia co na opryszczke wargowa w ciazy? Mozna te plastry stosowac? Kurde pogoda do d... przewialo gdzies i juz syf na ustach

-
nick nieaktualny
-
A ja mam dzisiaj 13t 3d i skończyły się wymioty:) lepiej się czuję i wracam po malu do żywych
Wyszedł mi lekki stan zapalny i dostalam hydrovag profilaktycznie co dwa dni.
Chciałam kupić pierwszy ciuszek Ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaki rozmiar.
lepiej kupić trochę mniejszych i trochę większych?
mkl, Annie1981 lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI
hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO
kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤