Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
W tym tygodniu miałam pierwsze usg w Szwecji. Było to już prenatalne i test Kub. Nasza dzidzia ma już 5,9cm. Wszystkie wymiary w porządku. Prawdopodobnie będzie córeczka
Annie1981, miffy, Zorganizowana:), mkl, Cameline, Karolka12345, zubii, aswalda, Ja86, mnk, joaska1985, Maja83, falka, Bąbelek1980, Brave, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość
-
Witam się w DRUGIM TRYMESTRZE!
Strasznie jestem szczęśliwa, że ten pierwszy, najbardziej niebezpieczny się skończył
Wrzucam Wam fotkę brzuszka z dzisiaj i brzuszek startowy
Jak zrobiłam tą fotkę, to trochę się zdziwiłam, bo byłam pewna, że on jest cały czas taki sam, ale po fotkach widać, że jednak nieW tym tygodniu nabrał kształtu ciążowego, bo wcześniej było widać, że to taki tłuszczyk
Ciekawe jest to, że na żywo tego nie widać, brzuch jest miękki i ciągle noszę te same spodnie
6 kwietnia mam wizytę u lekarza. Sama do końca nie wiem co to będzie, bo prosiłam o badania w kierunku syndromu Downa. Położne powiedziały, że to będzie test z krwi i coś wspominały o USG, ale nie były pewne. Tylko, że to będzie już 15 + 4 i z tego co czytałam to Pappy tak późno już się nie robi. Zobaczymy.
Långstrump, perfectangel85, Cameline, Karolka12345, wisienka1212, zubii, Zorganizowana:), aswalda, Ja86, ⚘Kwiatuszek, 0202oliwcia, mkl, Bacardi90, Niesia86, marina9985, Maja83, Bąbelek1980, buka03, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Karolka polubiłam niechcący. Wspolczuje pawika, ja jak do tej pory tylko dwa razy zwróciłam a tak to mnie tylko targa a czasami to bym chyba wolala to z siebie wyrzucić... Czuje sie wciąż fatalnie, powiedziałabym, ze coraz gorzej
do tego mnie jakieś zdenerwowanie ogarnia masakra jakaś. Wyczekuje chociaż na słoneczko za oknem i troszkę ciepla, bo spacery mi pomagają.
-
Dzień dobry kochane witam sie w 14 TC i wreszcie drugim trymestrze
⚘Kwiatuszek, Nadiaa85, Karolka12345, zubii, Annie1981, Maja83, falka, Cameline, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Justa ja też walczę z cukrzyca, tylko że ja z tymi rannymi cukrami.
Moja cera też jest jak u nastolatki. A niby problemów nie miałam. O imionach nie myślimy bo nie znamy jeszcze płci. Mam nadzieję, że za tydzień już się dowiem. Nasz syn za to ma mnóstwo pomysłów na imię dla brata
I pewnie będzie chlopczyk -
Witam dziewczyny
Co do cery to u mnie jest to samo.
Do tego zero energii, mogłabym nonstop spać i leżeć. I niemoge patrzeć w lustro ;)czuje się jakaś taka strasznie brzydka.
Może to też przesilenie wiosenne. A do tego chodzę dalej 3 razy w ciągu nocy siku.mam nadzieję że to przejdzie.Moje dwa szczesciaNina i Nela
-
Witam się po weekendzie i ja. Jestem nim wykończona psychicznie i fizycznie, jak dobrze ze dziś poniedziałek
Co do imion my rozważamy imię Tymon.
Cerę też mam niezaspecjalna, ale przyznam się szczerze że sama też ja zaniedbuje ostatnioja w sobotę na badanie glukozy, jak o tym pomyśle to mi słabo, bleeee. Pewnie dołączę do słodkich mam, bo w pierwszej ciąży miałam już cukrzycę
-
Co do imion kobietki to u Nas dla dziewczynki na tą chwilę ja obstawiam Zuzia mąż Zuzia i Małgosia a chłopiec??? buuu sama nie wiem mąż gada cały czas o Szymonie ale do mnie to nie przemawia już chyba wolała bym Michałka ...
zubii lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
nick nieaktualnyNo to ja też się dziś pochwalę brzuchatkiem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e97d76d1a973.jpgsmeg, Gosia1989, Justaw, zubii, Zorganizowana:), falka, Bąbelek1980, Cameline, mkl, wisienka1212, Annie1981, shelby*, nowamamusia, Maja83, ⚘Kwiatuszek, Dreamy lubią tę wiadomość
-
Annie bo w Uk nie robią Pappy tylko STS test a ten się wykonuje między 15 a 18 tygodniem, to test z krwi. Badają AFP to alfa fetoproteina , wolne hcg, estriol i Inhibin A. To taki test poczwórny, potem na tej podstawie też wyliczają statystykę z wieku i okoliczności ciąży.
U nas w Irlandii tego nie robią, chyba że odpłatnie.Annie1981 lubi tę wiadomość
Daniel
-
Czesc dziewczyny. Pewnie to pytanie juz padlo pare razy ale dla przypomnienia i uspokojenia co na opryszczke wargowa w ciazy? Mozna te plastry stosowac? Kurde pogoda do d... przewialo gdzies i juz syf na ustach
-
nick nieaktualnyfalka wrote:Czesc dziewczyny. Pewnie to pytanie juz padlo pare razy ale dla przypomnienia i uspokojenia co na opryszczke wargowa w ciazy? Mozna te plastry stosowac? Kurde pogoda do d... przewialo gdzies i juz syf na ustach
-
nick nieaktualny
-
A ja mam dzisiaj 13t 3d i skończyły się wymioty:) lepiej się czuję i wracam po malu do żywych
Wyszedł mi lekki stan zapalny i dostalam hydrovag profilaktycznie co dwa dni.
Chciałam kupić pierwszy ciuszek Ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaki rozmiar.lepiej kupić trochę mniejszych i trochę większych?
mkl, Annie1981 lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤