X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, my sie nie chwalimy wśród rodziny co do imion :-P jak synek sie urodzil to wyslalam wszystkim jego zdj, z wagą i jego imieniem :-P a wczesniej jak sie pytali jakie imie mu damy to odpowiadaliśmy na odczepne Monitor :-P albo wymyslalismy na szybko jakies bardzo dziwne imie :-D (ich miny bezcenne) z córką tez chce tak zrobic :-P
    Ps. Ja mam suwaczek ustawiony wedlug terminu z karty ciąży :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 14:14

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się łącze w bólu - wysypalo mnie jak nastkę :( ja mam cerę problemową, ale teraz w ciązy to porażka na maksa
    Ale wytrzymam :)
    Najwazniejsze, ze juz mnie tak nie mdli bo myslalam, ze nie zniese.

My mamy imię dla synka: Jerzy
    A dla corki to chyba wam pisałam, ze mój mąż uwielbia imię Iza i jesli będzie córka to uzgodnilismy, ze będzie mial tą swoją Izkę. Tylko dumamy czy nadać Iza czy Izabela.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• buka03 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z cerą mam spoko :-D normalnie mam przekichane bo ciagle mi cos wyskakuje, a w ciąży nic a nic :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imiona wsrod rodziny to temat zawsze dyskusyjny.
    Najbardziej byl dyskusyjny przy pierwszej córce, której na imię Mira. Cała rodzina nie mogla pojać co to za imię i, że Mira to nie Mirosława :D
    I czemu takie imię? To juz nie ma NORMALNYCH imion?? :D a jakos teraz jak widzą wnuczke to sie nikt nie dziwi i jest dobrze.

Ja teraz to pewnie bedę rozmawiala bo w najbliższej rodzinie są ciąże - ale my mamy taki e specyficzne wybory, ze się raczej nie pokrywają :D

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z pierwsza corka od razu powiedzielismy, ze bedzie Helenka i nie bylo gadania. Za to teraz nie mamy pomyslu i jyz mamy setki propozycji.. I mama i tesciowa: byle nie Wojtus- w pierwszej ciazy tak chcielismy nazwac jesli bylby chlopiec.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie z kolei mówią, że jak będzie chłopiec to powinien być Janek albo Janek 2 bo poprzednio wybraliśmy takie imię dla chłopca. Ale już zapowiedziałam, że nic z tego ;)

• mnk Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam Marcela nazwać Gustaw - wszyscy na mnie wsiedli ze chce skrzywdzić dziecko, mąż w ogóle twierdził ze jestem jakas nienormalna bo on sie w zyciu nie zgodzi. :D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Ja chciałam Marcela nazwać Gustaw - wszyscy na mnie wsiedli ze chce skrzywdzić dziecko, mąż w ogóle twierdził ze jestem jakas nienormalna bo on sie w zyciu nie zgodzi. :D
    To tak jak u nas z Matyldą, czuje sie nadal urażona że porównał matylde do hipopotama :-O :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 15:40

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojaaaa nie wpadłabym na to żeby porównać Matyldę do hipcia xD

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też Matylda od razu odpadła chociaż walczyłam o nią jak tylko się dało ;)

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kochane:)dawno nas nie bylo..16.03 miałam prenatalne..malenstwo ma 7cm:)a co do cery to u mnie masakra..krostki itp..bez makijazu nie sie nie obejdzie..

Bacardi90, mkl, zubii, Maja83, aswalda, justa., ⚘Kwiatuszek, Gosiaczek, nowamamusia, stay, Dreamy lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez rodzina kręciła nosem na Konstantego, ale teraz zgodnie mówią, że fajnie, ze jest Kostek :) jedyne i wyjątkowe :) W przedszkolu nie ma problemu o kim mowa, jak ostatnio z Majami, Haniami, Lenami, Kubusiami itd (piękne imiona ale mega popularne wśród przedszkolaków). Przez te 3 lata spotkałam tylko jeszcze jednego Kostka. Inne dzieci sie nie dziwią, więc jest ok.
    a Konstanty mówię do młodego czasem jak sie wkurzam na niego :P wtedy od razu wie ze koniec zartów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 16:28

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się jeszcze Augustyn bardzo podoba ale u mnie w rodzinie już jeden jest więc nie będziemy powtarzać

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    witajcie Kochane:)dawno nas nie bylo..16.03 miałam prenatalne..malenstwo ma 7cm:)a co do cery to u mnie masakra..krostki itp..bez makijazu nie sie nie obejdzie..

Wiadomo jaka plec?:) a w ktorym tygodniu jestes?:)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to wysypało na plecach, ja to nigdy nie mialam pryszczy na plecach, a teraz to masakra:/ mam nadzieje zr na dekoldzie nie bedzie...

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    A mówili : "W II trymestrze rozkwitniesz, będziesz błyszczeć" :D :D mam dokładnie to samo. Oczy podkrążone, blada jak trup i do tego trądzik

Podpisuję sie pod tym... mam identycznie :/

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • miffy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Podpisuję sie pod tym... mam identycznie :/

Hehe, ja to samo. Trądzik, wszystkie podkłady ze mnie spływają i jakoś dziwnie ciemnieją, wory pod oczami... A na samym początku ciąży taka piękna cera była :D

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Hehe, ja to samo. Trądzik, wszystkie podkłady ze mnie spływają i jakoś dziwnie ciemnieją, wory pod oczami... A na samym początku ciąży taka piękna cera była :D

Ja sie pytam gdzie ta energia w II trymestrze...?

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • miffy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Ja sie pytam gdzie ta energia w II trymestrze...?

Może jak się wiosna rozkręci to jakoś lepiej będzie, bo póki co to kiepściutko... Całe szczęście, że mnie mąż dzisiaj na miasto na obiad i na spacer wyciągnął, bo inaczej kolejne popołudnie spędziłabym na kanapie przysypiając. Oj te hormony ;)

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

U mnie zabiegany weekend, zakupy, wizyta u teściów etc :P

Wczoraj słuchajcie wieczorem jak mnie zemdliło i wzięło rzyganko to masakra. Tak z nienacka :P Ale dzisiaj już ok.

Co do cery to ja często miałam problem wypryskami i teraz jest podobnie, Czasem są czasem nie ma :) Za to na plecach powyłaziły...

Z energią u mnie jest ok, nie mam problemu podjąć czynności, ale szybciej się męczę. Ale co się dziwić Młody zabiera ze mnie wszystko co najlepsze :P

aswalda lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ