Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny!Dawno się nie odzywałam,ale wróciłam do pracy i od razu mam mniej czasu.Staram się was podczytywać czasami,ale nie zawsze to wychodzi.
Nowamamusia,Justaw,Kimmy jak po wizytach?
Ja dzisiaj byłam u ginka, będzie córeczkamąż wyszedł z gabinetu oszołomiony i z łzami w oczach,do teraz mu nie przeszło
mała ma już 16 cm i 170 g
poza tym wszystko w porządku.Ja mam tyle energii,że w szoku jestem,apetyt też mi dopisuje
Dalej czekam na pierwsze ruchy.
Następna wizyta 18.04.buka03, zubii, Annie1981, Bacardi90, falka, nowamamusia, 0202oliwcia, stay, Cameline, mkl, Ja86, aswalda, joaska1985, Dreamy lubią tę wiadomość
-
U nas niedrapki sie nie sprawdzily, pilnowalam by maly mial krótkie paznokcie i bylo ok
ja czapeczke zakladalam aby przed wyjsciem na dwór, w domu czapeczki po kąpieli nie zakladalam, wytarłam aby i synkowi wloski i blyskawicznie schły
Mi bardzo przypasowala wanienka profilowana, moglam synka położyć w wanience i bez problemu go sama wykąpaci nie wiem z jakiej firmy planujecie papersiory i chusteczki ale na allegro zwykle oplaca sie kupic mega paki np 24 op chusteczek i warto obczaic takie cos wczesniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 13:36
zubii lubi tę wiadomość
-
Myślicie o monitorze oddechu? My mamy mobilny monitor oddechu snuza Go! (Teraz chyba jest nowsza wersja snuza Halo lub Hero, i one maja certyfikat medyczny
) i bylam bardzo zadowolona, bo ja z tych przewrażliwionych, a zdarza mi sie twardo zasnąć i wolałam by w razie czego synek mial monitorek do spania, a jak synek z początku zasypial to oddychal tak delikatnie że nie bylo widac i mialam schizy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 14:12
-
nick nieaktualny
-
buka03 wrote:Ja nawet nie wiem, z synkiem tez w sumie sie tym nie zainteresowalam
jak nie zapomne to sie zapytam na nastepnej wizycie
Sprawdz w opisie u mnie po kazdym usg dostaje opis i tam pisze.
W pierwszej ciazy lekarz podejrzewal hipotrofie wiec sprawdzali lozysko i w papierach tez jest.buka03 lubi tę wiadomość
-
perfectangel85 wrote:ja miałam monitor oddechu Angel Care z płytakmi i nie wyobrażam sobie go nie mieć, dwa razy się nam włączył nawet jak Kostek mocno zasnął
dla mnie to obowiązkowy punkt wyprawkiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 14:04
-
nick nieaktualny
-
10,5cm i 120g szczęścia
i nadal jest dziewczynka według lekarza.
buka03, miffy, różowo, Maja83, Brave, zubii, Princesska, stay, Zorganizowana:), Bacardi90, Cameline, mkl, Kasia02, wisienka1212, Ja86, ⚘Kwiatuszek, aswalda, joaska1985, Dreamy lubią tę wiadomość
Stella
-
zubii wrote:Sprawdz w opisie u mnie po kazdym usg dostaje opis i tam pisze.
W pierwszej ciazy lekarz podejrzewal hipotrofie wiec sprawdzali lozysko i w papierach tez jest.zubii lubi tę wiadomość
-
Brave wrote:Hej dziewczyny!Dawno się nie odzywałam,ale wróciłam do pracy i od razu mam mniej czasu.Staram się was podczytywać czasami,ale nie zawsze to wychodzi.
Nowamamusia,Justaw,Kimmy jak po wizytach?
Ja dzisiaj byłam u ginka, będzie córeczkamąż wyszedł z gabinetu oszołomiony i z łzami w oczach,do teraz mu nie przeszło
mała ma już 16 cm i 170 g
poza tym wszystko w porządku.Ja mam tyle energii,że w szoku jestem,apetyt też mi dopisuje
Dalej czekam na pierwsze ruchy.
Następna wizyta 18.04.
Moja to jakaś drobinka a jesteśmy na podobnym etapie.
Brave lubi tę wiadomość
Stella
-
mnk wrote:A ja dzis zaczynam 14tc:D u nas lekarze tez tak liczą. W Polsce wam liczą tygodnie tak jak na belly?
Stella
-
Czy któraś już się pokusila i kupiła wózek?
My chyba zdecydujemy się na ten
http://domowa.tv/joie-mytrax/
A tak w ogóle to polecam ten blog. Są super recenzje wózków
http://domowa.tv/ranking-15-najlepszych-wozkow-2017/stay lubi tę wiadomość
Stella
-
0202oliwcia ja mam kartę takiej średniej wielkości ale nie zmieściłabym ją do małej torebki a takie lubię nosić więc musiałam zaopatrzyć się w większą torebkę żeby ją tam zmieścić więc kartę noszę zawsze ze sobą, nawet do sklepu
mkl łączę się z Tobą bo ja też zielona jestem, we wszystkim dosłownieniby czytam co i jakie kupić, w jakiej ilości itp. ale jak przyjdzie do zakupu to odkładam to na później bo nie umiem się zdecydować i mam mieszane uczucia. Mój mąż mówi,że my kobiety mamy instynkt macierzyński, który się właśnie w tych 9 miesiącach ujawnia najbardziej,że na pewno sobie poradzimy i same będziemy wiedziały co i jak
mam nadzieję,że ma rację
Co do monitoru oddechu to będę chciała zakupić, wiem,że są już takie łączone z nianią ale to już większy wydatek,ale monitor na pewno będę chciała kupić
W środę mam wizytę u położnej, mam nadzieję,że będzie miała dla mnie dobre wieści -
nick nieaktualnyNowa mamusia ta nasza to od początku troszkę większa była
śmieję się,ze po męzu
ja liczę tygodnie tak jak belly i lekarz też mi tak w książeczce wpisuje np.dzisiaj 17 tydz.Jedynie w szpitalu liczyli skończone tygodnie.
Wózek już mam w zakładce ulubione,jeszcze nad kolorem rozmyślam,odkładam powoli kasę i koniec maja/czerwiec zamawiam,no chyba że do tego czasu jakąś promocję zrobią.