X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszwj ciazy lozysko z przodu ciaza zakonczona cc a teraz lozysko z tylu

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!Dawno się nie odzywałam,ale wróciłam do pracy i od razu mam mniej czasu.Staram się was podczytywać czasami,ale nie zawsze to wychodzi.
    Nowamamusia,Justaw,Kimmy jak po wizytach?
    Ja dzisiaj byłam u ginka, będzie córeczka <3 mąż wyszedł z gabinetu oszołomiony i z łzami w oczach,do teraz mu nie przeszło <3 mała ma już 16 cm i 170 g <3 poza tym wszystko w porządku.Ja mam tyle energii,że w szoku jestem,apetyt też mi dopisuje :P Dalej czekam na pierwsze ruchy.
    Następna wizyta 18.04.

buka03, zubii, Annie1981, Bacardi90, falka, nowamamusia, 0202oliwcia, stay, Cameline, mkl, Ja86, aswalda, joaska1985, Dreamy lubią tę wiadomość

• buka03 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niedrapki sie nie sprawdzily, pilnowalam by maly mial krótkie paznokcie i bylo ok :-) ja czapeczke zakladalam aby przed wyjsciem na dwór, w domu czapeczki po kąpieli nie zakladalam, wytarłam aby i synkowi wloski i blyskawicznie schły :-)
    Mi bardzo przypasowala wanienka profilowana, moglam synka położyć w wanience i bez problemu go sama wykąpac :-) i nie wiem z jakiej firmy planujecie papersiory i chusteczki ale na allegro zwykle oplaca sie kupic mega paki np 24 op chusteczek i warto obczaic takie cos wczesniej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 13:36

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    U mnie w pierwszwj ciazy lozysko z przodu ciaza zakonczona cc a teraz lozysko z tylu
    Ja nawet nie wiem, z synkiem tez w sumie sie tym nie zainteresowalam :-P jak nie zapomne to sie zapytam na nastepnej wizycie :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie o monitorze oddechu? My mamy mobilny monitor oddechu snuza Go! (Teraz chyba jest nowsza wersja snuza Halo lub Hero, i one maja certyfikat medyczny :-) ) i bylam bardzo zadowolona, bo ja z tych przewrażliwionych, a zdarza mi sie twardo zasnąć i wolałam by w razie czego synek mial monitorek do spania, a jak synek z początku zasypial to oddychal tak delikatnie że nie bylo widac i mialam schizy :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 14:12

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam monitor oddechu Angel Care z płytakmi i nie wyobrażam sobie go nie mieć, dwa razy się nam włączył nawet jak Kostek mocno zasnął
    dla mnie to obowiązkowy punkt wyprawki

nowamamusia, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też monitor oddechu jest pierwszy na liście. Będziemy dużo spokojniejsi wiedząc, że w razie czego zacznie piszczeć

nowamamusia lubi tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ja nawet nie wiem, z synkiem tez w sumie sie tym nie zainteresowalam :-P jak nie zapomne to sie zapytam na nastepnej wizycie :-)

Sprawdz w opisie u mnie po kazdym usg dostaje opis i tam pisze.

W pierwszej ciazy lekarz podejrzewal hipotrofie wiec sprawdzali lozysko i w papierach tez jest.

buka03 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    ja miałam monitor oddechu Angel Care z płytakmi i nie wyobrażam sobie go nie mieć, dwa razy się nam włączył nawet jak Kostek mocno zasnął
    dla mnie to obowiązkowy punkt wyprawki
    Na mnie rodzinka patrzyla ja na wariatkę gdy do spania zakladalam synkowi monitorek, no bo po co? u nas właczyl sie raz, sprawdzilam i byl założony poprawnie (wczesniej raz sie zdarzylo że monitorek sie zsunal i sie wlaczyl alarm) nie potrafie teraz powiedziec czy wlaczyl sie slusznie ale od razu wysloczylam do synka i wzielam go na ręce, czytalam że w przypadku bezdechu wystarczy poruszyc dziecko, wiec do konca życia chyba bede życ w niewiedzy czy to byl bezdech czy poprostu coś nie zadzialalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 14:04

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z corka nie mialam monitoro i teraz tez nie kupuje chyba ze bedzie wczesniak. I tez jestem panikara ;)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj oglądałam filmiki na YT z pierwszej pomocy dla niemowlaków. Jak reagować przy bezdechu, zakrztuszeniu czy utracie przytomności. Teraz muszę mojemu podsunąć i też niech się edukuje na "w razie czego".

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10,5cm i 120g szczęścia <3 i nadal jest dziewczynka według lekarza.

buka03, miffy, różowo, Maja83, Brave, zubii, Princesska, stay, Zorganizowana:), Bacardi90, Cameline, mkl, Kasia02, wisienka1212, Ja86, ⚘Kwiatuszek, aswalda, joaska1985, Dreamy lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Sprawdz w opisie u mnie po kazdym usg dostaje opis i tam pisze.

W pierwszej ciazy lekarz podejrzewal hipotrofie wiec sprawdzali lozysko i w papierach tez jest.
    W sumie w tych papierach z usg prenetalnego jest wszystko opisane co i jak, musze tam zajrzec w takim razie bo aby sprawdzilam co mnie interesowalo i odłożylam ;-)

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave wrote:
    Hej dziewczyny!Dawno się nie odzywałam,ale wróciłam do pracy i od razu mam mniej czasu.Staram się was podczytywać czasami,ale nie zawsze to wychodzi.
    Nowamamusia,Justaw,Kimmy jak po wizytach?
    Ja dzisiaj byłam u ginka, będzie córeczka <3 mąż wyszedł z gabinetu oszołomiony i z łzami w oczach,do teraz mu nie przeszło <3 mała ma już 16 cm i 170 g <3 poza tym wszystko w porządku.Ja mam tyle energii,że w szoku jestem,apetyt też mi dopisuje :P Dalej czekam na pierwsze ruchy.
    Następna wizyta 18.04.
    Super! Gratuluję córeczki.
    Moja to jakaś drobinka a jesteśmy na podobnym etapie ;).

Brave lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    A ja dzis zaczynam 14tc:D u nas lekarze tez tak liczą. W Polsce wam liczą tygodnie tak jak na belly?
    Ja sobie liczę według belly czy rozpoczynające się tygodnie. Jeden ginekolog mówi mi tylko o tych zakończonych tygodniach i tak zapisuje a babeczka mówi mi te tygodnie w którym jestem ale zapisuje zakończone

<3 Stella <3
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś już się pokusila i kupiła wózek? :)
    My chyba zdecydujemy się na ten
    http://domowa.tv/joie-mytrax/

A tak w ogóle to polecam ten blog. Są super recenzje wózków

http://domowa.tv/ranking-15-najlepszych-wozkow-2017/

stay lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
  • miffy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze co prawda nie kupiłam, ale wypatrzyłam sobie Mutsy Igo - wczoraj widziałam go w wersji spacerowej na mieście, piękny i fajny, bo dość kompaktowy. Odkąd go wyhaczyłam już żaden inny mi się nie podoba :D

Brave lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia ja mam kartę takiej średniej wielkości ale nie zmieściłabym ją do małej torebki a takie lubię nosić więc musiałam zaopatrzyć się w większą torebkę żeby ją tam zmieścić więc kartę noszę zawsze ze sobą, nawet do sklepu :)

mkl łączę się z Tobą bo ja też zielona jestem, we wszystkim dosłownie :/ niby czytam co i jakie kupić, w jakiej ilości itp. ale jak przyjdzie do zakupu to odkładam to na później bo nie umiem się zdecydować i mam mieszane uczucia. Mój mąż mówi,że my kobiety mamy instynkt macierzyński, który się właśnie w tych 9 miesiącach ujawnia najbardziej,że na pewno sobie poradzimy i same będziemy wiedziały co i jak :) mam nadzieję,że ma rację :)

Co do monitoru oddechu to będę chciała zakupić, wiem,że są już takie łączone z nianią ale to już większy wydatek,ale monitor na pewno będę chciała kupić :)
    W środę mam wizytę u położnej, mam nadzieję,że będzie miała dla mnie dobre wieści :)

• mnk Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam i nie będę miec monitora oddechu, dla mnie raczej nieprzydatny. Tak samo nie smarowalam malemu pupy żadnymi kremami ani niczym :) ale wiadomo, każde dziecko jest inne

Matka Rocku, zubii lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa mamusia ta nasza to od początku troszkę większa była :D śmieję się,ze po męzu ;) ja liczę tygodnie tak jak belly i lekarz też mi tak w książeczce wpisuje np.dzisiaj 17 tydz.Jedynie w szpitalu liczyli skończone tygodnie.
    Wózek już mam w zakładce ulubione,jeszcze nad kolorem rozmyślam,odkładam powoli kasę i koniec maja/czerwiec zamawiam,no chyba że do tego czasu jakąś promocję zrobią.

‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ