X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • stay Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pierwsza ciąża i może przesadzam ale te wszystkie gadżety typu monitor oddechu wydają mi się niemal niezbędne.
    Chyba będę straszna panikara. Tak coś czuję. Boję się, że uszkodzenia jakoś maluszka przy kąpieli czy przy ubierania albo będzie płakać a ja nie będę wiedziała o co chodzi

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Kobietki mam do Was jak zwykle szybkie pytanie :-) od soboty mam wreszcie kartę ciąży czy Wy nosicie ja przy sobie za każdym razem jak wychodzicie z domku??? czy zabieracie ze sobą tylko na wizytę do lekarza
    Ja mam zawsze w torebce przy sobie :)

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    A u mnie pierwsza ciąża i może przesadzam ale te wszystkie gadżety typu monitor oddechu wydają mi się niemal niezbędne.
    Chyba będę straszna panikara. Tak coś czuję. Boję się, że uszkodzenia jakoś maluszka przy kąpieli czy przy ubierania albo będzie płakać a ja nie będę wiedziała o co chodzi

Ja mam identyczne obawy więc nie jesteś sama :P

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • stay Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Ja mam identyczne obawy więc nie jesteś sama :P
    Mam naprawdę nadzieję, że instynkt macierzyński zdziala cuda :D

natty85 lubi tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Przygotowane na powitanie wiosny? :) ja dzis mam wybitnie znizke formy ale liczę,ze ro chwilowe.
    Co do wyprawki to jedynie licytuje łóżeczko i w wolnych chwilach przeglądam wózki, zastanawiając się czy jest sens kupować takie drogie i markowe. Podpytuje kuzynek i koleżanek i podają mi swoje sprawdzone i sa w granicach 1200-1500zl za nowe, 2w1 lub 3w1).

7u22s65gu3gutoef.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja chyba będę pierwsza, która poprosi o zmianę płci na liście :D Byłam dziś u gina i będzie DZIEWCZYNKA :D Wszystko jest w porządku, wazy już 200gramów ;) Ciekawe, która z Was jeszcze do mnie dołączy ;)

Brave, gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 15:36

Bacardi90, Maja83, nowamamusia, Niesia86, Brave, Cameline, buka03, mkl, Kasia02, Zorganizowana:), zubii, Lunka, Annie1981, Bąbelek1980, Karooolcia :), Ja86, ⚘Kwiatuszek, aswalda, joaska1985, Dreamy lubią tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave wrote:
    Hej dziewczyny!Dawno się nie odzywałam,ale wróciłam do pracy i od razu mam mniej czasu.Staram się was podczytywać czasami,ale nie zawsze to wychodzi.
    Nowamamusia,Justaw,Kimmy jak po wizytach?
    Ja dzisiaj byłam u ginka, będzie córeczka <3 mąż wyszedł z gabinetu oszołomiony i z łzami w oczach,do teraz mu nie przeszło <3 mała ma już 16 cm i 170 g <3 poza tym wszystko w porządku.Ja mam tyle energii,że w szoku jestem,apetyt też mi dopisuje :P Dalej czekam na pierwsze ruchy.
    Następna wizyta 18.04.

Super gratuluje:) ale corcia juz bardzo duza, nie wiedzialam ze w tym tygodniu juz taka dlugosc maluszek osiaga:ooo

Brave lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:

Ja chyba będę pierwsza, która poprosi o zmianę płci na liście :D Byłam dziś u gina i będzie DZIEWCZYNKA :D Wszystko jest w porządku, wazy już 200gramów ;) Ciekawe, która z Was jeszcze do mnie dołączy ;)

Ooo prosze:) to gratuluje:) a w ktorym tygodniu mialas robione usg ze wyszedl chlopczyk?:)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Ooo prosze:) to gratuluje:) a w ktorym tygodniu mialas robione usg ze wyszedl chlopczyk?:)
    13t1d ;)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być tak jak zaznaczyłam na liście? Przy zmianie płci będą takie * * i pod lista jest wyjaśnione, że to znaczy zmianę płci maluszka ;)

Brave, Agaciora, Justaw, zubii, Maja83 lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:

Tez miałam stresa i to koszmarnego. Tym bardziej ze w zyciu nie miałam stycznosci z tak malymi dziecmi:D a po porodzie wszystko przyszlo samo. Przed porodem sie stresowalam jak mam brać dziecko na ręce, jak je kapac, przewijać i przebierać żeby nie zrobić krzywdy. A później wszystko bylo w glowie. :D teraz z doświadczenia wiem ze polowa mojej wyprawki jaka miałam byla praktycznie niepotrzebna haha

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw to w takim razie gratuluję jednak dziewczynki :D 200 g! Wow ja myślałam,że nasze 170 g to dużo :D wg Belly jest zazwyczaj około 150 g :P
    Nowamamusia już Ci chyba gratulowałam córki,ale jeszcze raz nie zaszkodzi :*
    Natalka wg Belly w tym tyg dzieciaczki mają 12-15 cm,ale powoli zaczyna się kwestia wielkości indywidualizować i każda z nas będzie miała inaczej.
    Książeczkę ciąży zawsze biorę ze sobą (albo małżonowi wciskam do torby),nawet jak na chwilę wychodzę.

Justaw, zubii lubią tę wiadomość

• Cameline Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam monitora oddechu. Mimo to corka wpadała w bezdechy w nocy i dzień, nie mogąc złapać oddechu aż kilka razy do utraty przytomności. Były okresy że reanimowaliśmy ją po kilka razy dziennie każdego dnia. Pilnowaliśmy ją non stop. Teraz takiej sytuacji przy drugim sobie nie wyobrażam, jeśli dziecko znów będzie z podejrzeniem hipotrofii, na granicy wcześniactwa i z jakimkolwiek zaburzeniem neurologicznym to monitor chyba kupię, ale jeszcze nie wiem.

I mimo że wiedziałam w teorii jak reanimuje się dziecko w poszczególnych sytuacjach to tak spanikowałam że nie byłam w stanie nic zrobić. Nie umiałam zachować spokoju, ale potem już było łatwiej.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave wrote:
    Justaw to w takim razie gratuluję jednak dziewczynki :D 200 g! Wow ja myślałam,że nasze 170 g to dużo :D wg Belly jest zazwyczaj około 150 g :P
    Nowamamusia już Ci chyba gratulowałam córki,ale jeszcze raz nie zaszkodzi :*
    Natalka wg Belly w tym tyg dzieciaczki mają 12-15 cm,ale powoli zaczyna się kwestia wielkości indywidualizować i każda z nas będzie miała inaczej.
    Książeczkę ciąży zawsze biorę ze sobą (albo małżonowi wciskam do torby),nawet jak na chwilę wychodzę.
    Trochę mnie to przeraziło :), bo pierwsza córka urodzona w terminie ważyła 2820 :D, ale z tego co pamiętam to na początku też była spora, a potem zwolniła :)
    W opisie USG mam, ze ta waga to 17t4d.

Brave lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wybór wózka i fotelika zostawiłam dla przyszłego taty. W końcu to będzie pierwsza fura jego dziedzica, musi znaleźć coś odpowiedniego ;)

Maja83 lubi tę wiadomość

• miffy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:

Brave, gratulacje!

No proszę - ciekawe ile jeszcze takich niespodzianek nas czeka, może jednak proporcje chłopcy - dziewczynki się bardziej wyrównają :D Gratulacje!

Ja też dziewczyny jestem kompletnie zielona w temacie wszystkiego, co z dziećmi związane, bo w ogóle nie miałam styczności w życiu z małymi dzieciakami. Dlatego tym chętniej i uważniej czytam tutaj opinie/rady doświadczonych już mam. A co będzie w praktyce... to zobaczymy ;)

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak mam nadzieje że dziewczynka juz zostanie :-P
    Ja mialam ten plus że sis miala dzieci przedemną wiec mialam już opanowane przewijanie niemowlaka, karmienie, noszenie, nawet kąpiele i ubieranie :-) wiec potem z synkiem wogole nie mialam stresa :-) juz wiedzialam co i jak wiec szlo mi bez problemu :-) męża sis tez miala juz dzieci wiec on tez juz mial z wiekszego niektóre czynnosci opanowane :-) na prawde jak urodzilam synka to docenilam że wiem mniej wiecej co i jak :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw aaaa ;)! Fajnie!!! No i gdzie ten siusiak :P ?! Hihihi. A to juz pewne?:).

Gratuluje tez pozostalych wiesci z wizyt:), juz sie zaczyna podawanie wagi cudownie!

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Justaw aaaa ;)! Fajnie!!! No i gdzie ten siusiak :P ?! Hihihi. A to juz pewne?:).

Gratuluje tez pozostalych wiesci z wizyt:), juz sie zaczyna podawanie wagi cudownie!
    No według lekarza raczej nic już nie wyrośnie :D A USG było mega dokłądne, bo leża;l;am chyba ze 40 minut. A Ty kiedy masz wizytę?

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Ja mam zawsze w torebce przy sobie :)

Ja tez mam zawsze w torebce; )

hchys65gxvlp3h6f.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ