Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi gin nie mowi ile ma moja szyjka ale wystarczy mi że mówi "szyjka długa, twarda, zamknięta" wiecej mi nie jest potrzebne do szczescia
na tych kartkach od prenatalnych mam dlugosc ale nawet nie pamietam
Ja ruchy czuje od 16t0d (czuje tak ze 3-4 razy dziennie okolo i czasem kilka kopniakow w krótkim czasie) czyli od 21.03, wczesniej cos tam czulam ale nie bylam pewna czy to dzidzia czy mi sie w brzuchu przewraca
Jutro ma byc cieplutko, a we wtorek 16 stopni! Chyba zrobie sobie z synkiem piknik w ogrodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 18:28
-
Justa wiadomo, że nie w złej wierze
Oczywiście nie mówimy o skrajnościach łykania apapu jak drażetek bo coś boli...Już dawno są alarmy, że jest on dostępny wszędzie i w każdej ilości. Ale to margines.
A tu mówiłyśmy o naszej sytuacji, gdzie myślę żadna z nas nie dopuści do apapu jako landrynek
Ja nic nie wiem o swojej szyjceAle myślę, że wiedziałabym, gdyby było coś nie tak - zatem musi być wszystko w porządku
Co do ruchów to wydaje mi się, że parę razy dziennie czuję Młodego - ale czekam jeszcze na taką 100 % pewnośćzubii lubi tę wiadomość
-
Poradzcie proszę. Od kilku dni boli mnie podbrzusze troche tak jak na okres. Nie jest to bol nie do wytrzymania, ale jednak prawie caly czas odczuwalny, tak jakby cmi. Powinnam się tym martwić? Dodam, ze luteiny od wtorku już nie używam dopochwowo, a ostatni tydzień bralam tylko po jednej. Może ginekolog za wcześnie mi ją odstawil? Byłam u niego na początku 12 tygodnia to powiedział, że już mogę odstawić. Ale dla mojego komfortu powiedział, że jeśli chce to mogę brać po jednej do końca opakowania.
Widziałam, że wy jednak odstawiacie troszkę później. Może to taka reakcja i wszystko mi się spina. Bo luteina też działała rozkurczowo, prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 19:55
-
Karooolcia :) wrote:Ja czuje tylko jakieś bulgotania ale nie wiem czy to dzidzia
Trochę się zaczynam martwić
To mogą być już ruchy ale mogą i jelita. Mi w brzuchu bardzo bulgocze od paru tygodni i pewnie będę pewna jak już poczuje mocne kopniaki. W pierwszej ciąży czułam najpierw jakby mi się pęcherzyki malutkie zbierały i pedały pod brzuchem, ale wtedy nie miałam tyłu dolegliwości jelitowych więc byłam pewna. -
Dziewczęta moze juz ktoras pisała o tym, ale kłuje mnie od jakiejs godziny w prawej stronie brzucha na samym dole tzn przestaje i zakucie za jakis czas, takie przerwy, alr czasem az tak ze musze oddech wstrzymać. Moze maluch sie rusza... hmm miala ktoras podobnie?
-
Lunka mi lekarz mówił, że luteinę trzeba brać do końca 12 tyg., tak więc nie odstawiłaś zawcześnie.
Jeśli martwią Cię te bóle to warto skonsultować je z lekarzem i sprawdzić czy się szyjka nie skraca. Doraźnie warto brać magnez i w razie potrzeby nospę.
Mi po odstawieniu luteiny zaczął twardnieć brzuch, ale skurcze nie były bolesne tylko nieprzyjemne. Trochę panikowałam ale na szczęście okazało się, że z szyjką wszystko ok. Lekarz mi mówił że takie napinanie i twardnienie brzucha zdarza się bardzo często.
Dziewczyny jeśli chodzi o dokładne określenie długości szyjki to lekarz to może zrobić tylko poprzez usg trasvaginalne. W trakcie zwykłego badania ocenia stan szyjki na wyczucie, ale doświadczony lekarz potrafi wyczuć kiedy jest ok. A kiedy dzieje się coś niepokojącego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 22:38
-
Emma32, kreskę mam o dziwo od poczatku ciąży właściwie, na poczatku myślałam ze to spodnie odciskają linię, ale potem się zorientowałam w w ciążowych nie ma od czego się odciskać i ze to linea nigra;) a jeżeli o ruchy chodzi to nie wiem na co czekać, cos mi się tam przelewa ale bardziej na jelita to składam wiec mysle ze będę pewna przy "kopniaku"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 22:50
-
Witam dziewczyny
Ja melduje się ze szpitala,wczoraj pojechałam z mocnym bólem brzucha i biegunka.Z dziewczynami wszystko ok jedna waży 160g druga 170g.A no u mnie po badaniu okazało się że mam zastój w nerce z prawej strony a rozwolnienie od częstego brania magnesu.Brac go muszę dalej ale teraz w innej formie.Dali mi kroplowke i jest lepiej mam nadzieję że dziś już może wyjdę do domu .Moje dwa szczesciaNina i Nela
-
Joaska. Dobrze, ze z dziecmi wszystko w porzadku. Mam nadzieje, ze szybko wrocisz do domu.
Ja w piatek poczulam chyba pierwsze ruchyTakie bulgotanie, potem smyrniecie od srodka i na koniec mrowki. Akurat sie wtedy z mezem klocilam, wiec wydaje mi sie, ze dziecko moglo byc pobudzone. Nie chcialo mi sie wierzyc, ze moge cos takiego poczuc tak szybko. To bylo 13+5.
W niedziele i dzis rano sie powtorzylo, ale o wiele krocej, wiec juz jestem prawie pewna, ze te gilanie to musi byc toSzkoda, ze tak krotko trwa i nie mam czasu sie tak dokladnie wsluchac, zeby sie upewnic, ale szczesliwa jestem, bo myslalam ze bede musiala czekac conajmniej do 20 tc, bo mam lozysko z przodu
Czy ktoras tez poczula tak wczesnie?Widze, ze Stay szybko odczula, moze ktos jeszcze?
nowamamusia lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Bąbelek1980 wrote:Dobry
dziewczyny, ratujcie! Wstałam z gulą - prawy migdał powiekszony, jak sobie ulżyć?
mam nadzieje ze Ci to szybko minie.
A tak w ogole dzis takie piękne słońce ❤ a ja taka zakatarzona siedze, nawet spacer odpada, ale ciepłe dni dopiero przede mnądziewczyny tez sie jiz nie moge doczekać aż poczuje ruchy, ale nir nastawiam sie, cierpliwie czekam do 20 tyg jak powiedział lekarz
I dzieki insulinie cukier poranny śliczny
A u was jak samopoczucie ?
Joaśka mam nadzieje ze juz bedzie lepiejtrzymaj sie !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 10:11
Bąbelek1980 lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy