X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już 18 tydzień :) i córeczkę już też czuję delikatnie

Ostatnio byliśmy w muppetshopie i myślałam, że stamtąd nie wyjdę <3
    I...kupilismy koszyk Mojżesza. Będzie stał w naszej sypialni i w nim na początku będzie spała córeczka .
    I zastanawiam się czy kupować też łóżeczko zwykle do jej pokoju czy na początku ten koszyk wystarczy?

Przy okazji zakochałam się w wózku dubatti ale jest za drogi... Chociaż męża bym jeszcze namówiła, że przyda się w przyszłości do kolejnych dzieci ale ja sama nie wiem czy mi nie szkoda dać tyle na wózek..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 15:07

⚘Kwiatuszek, Brave, Dreamy lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co brać na ból głowy? Oszaleje boli od rana :( może słaba kawa?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziewczyny co brać na ból głowy? Oszaleje boli od rana :( może słaba kawa?
    Ja pozwalam sobie na kawę dziennie. Jak nie wypije to potem też głowa mnie boli.

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam żadnych dolegliwości ze strony brzucha...nie wiem jakim cudem mi się macica rozciąga, dziecko rośnie, a ja nic a nic nie czuje

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Justaw Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    A ja nie mam żadnych dolegliwości ze strony brzucha...nie wiem jakim cudem mi się macica rozciąga, dziecko rośnie, a ja nic a nic nie czuje
    Ja przez cały poprzednią ciąże nie mialam żadnych dolegliwości zwiazanych z brzuchem i teraz jak na razie tez nie, także takie objawy nie są konieczne :) Możemy się tylko cieszyć :D

Natty ja codziennie piję rano kawę z ekspresu :) Nie umiałabym bez niej funkcjonować.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie jelita wlasnie przechodzą z dołu na górę z tego co pamiętam. Gdzieś widziałam taki super filmik jak się wszystko w naszym ciele przesuwa żeby zrobic miejsce dla dzidzi.

zubii, Annie1981, Julia2015 lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• natty85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba skusze się na kawę. Kiedyś piłam 2 dziennie Ale po pozytywnym teście przestałam. Teraz codziennie boli mnie głowa.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy, ale tylko na leżąco (najlepiej na lewym boku), trzymam rękę po prawej stronie brzucha i czekam, aż poczuję :)

Już jutro zaczynam 18 tydzień, a brzuch malutki. Przez ogromny stres schudłam 4kg.
    Płeć już znam na 100%, 3 innych lekarzy potwierdziło, ostatni nawet pokazywał siusiaka :P

Bąbelek1980, zubii, Ja86, Maja83, Lisa85, aswalda, Brave, Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

w4sqskjorh0yfkun.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    To chyba skusze się na kawę. Kiedyś piłam 2 dziennie Ale po pozytywnym teście przestałam. Teraz codziennie boli mnie głowa.

Kawa w rozsądnych ilościach nie zaszkodzi, więc myślę, że możesz sobie pozwolić na filiżankę dziennie, to faktycznie może pomóc na ból głowy.

Ja ruchów póki co chyba nie czuję... A przynajmniej nie są wyraźne. Raz tylko kilka dni temu obudziłam się bardzo wcześnie rano, leżałam spokojnie w ciszy próbując jeszcze zasnąć i wydawało mi się, że poczułam takie puknięcia, o których pisałyście - ale czy to na pewno było to... Czekam na wyraźniejsze sygnały :)

U nas dziś piękne słońce, aż się żyć chce!

natty85 lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    To już 18 tydzień :) i córeczkę już też czuję delikatnie

Ostatnio byliśmy w muppetshopie i myślałam, że stamtąd nie wyjdę <3
    I...kupilismy koszyk Mojżesza. Będzie stał w naszej sypialni i w nim na początku będzie spała córeczka .
    I zastanawiam się czy kupować też łóżeczko zwykle do jej pokoju czy na początku ten koszyk wystarczy?

Przy okazji zakochałam się w wózku dubatti ale jest za drogi... Chociaż męża bym jeszcze namówiła, że przyda się w przyszłości do kolejnych dzieci ale ja sama nie wiem czy mi nie szkoda dać tyle na wózek..

A jaki konkretnie kosz kupiliście? :)
    My się zastanawialiśmy właśnie nad koszem na początek zamiast łóżeczka, później namieszał mi w głowie leżaczek Tiny Love i teraz sama nie wiem na co się zdecydować ;)

Faktycznie urocze te Dubatti, ale cena konkretna... Mój mąż z kolei jest z tych, co by dziecku wszystko, co najdroższe chętnie kupił (oczywiście myśląc, że odpowiada to jakości), a ja go muszę stopować w tych zapędach, bo zbankrutujemy :D

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam kosz mojżesza
    :) używke ale nie widać żadnych znaków użytkowania.

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Jakis okropny sezon na choroby jest! Mnie do dzis od środy trzyma ! Płucz sobie 4-5 razy dziennie szałwia gardło i moze na gardło pastylki kup, ja miałam Prenalen bo one są typowo da kobiet w ciazy..

PRINCESSKO, dziękuję Ci bardzo za radę, zaczęłam pukać gardło szałwią, właśnie ssiem pastylkę Prenalen gardło - z malina i propolisem, mam nadzieję, że pomoże. Swoją drogą pyszne te pastylki :P

f2wl4z17q60magcw.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruchy poczułam kilka dni temu, ale nie mam wątpliwości, że to dzidziuś.

Natty mnie też właśnie boli głowa, więc za Twoją radą napijemy się kawy.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Dziś byłam na wizycie i będziemy mieć córeczkę. Lekarz rozwiał nadzieje męża i powiedział,że jedyna szansa że będzie syn to taka. że następne dziecko będzie chłopcem :)

różowo, MrsKiss, Bąbelek1980, justa., Saori, Karolka12345, MoNaKo, Zorganizowana:), zubii, Ja86, Maja83, Lisa85, Aguuuś, nowamamusia, aswalda, ⚘Kwiatuszek, mkl, joaska1985, Brave, falka, Dreamy, Långstrump lubią tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora to gratuluje córeczki :) a imię już wybrane? ;)

Ja byłam dziś u gina na NFZ po skierowanie na badania i posłuchałam sobie serduszka, a co do ruchów to ja czuję, ale to jest jeszcze b. delikatne, za to wczoraj nic nie czułam i się już martwiłam ;) dziś już na szczęście coś tam poczułam, a te ruchy to nisko dość są, mam wrażenie że niżej niż jelita

poza tym byłam jeszcze u endo, dziewczyny, które mają niedoczynność, jak to z tymi normami jest, bo moja endo super zadowolona że mi TSH wyszło 0,30 coś tam [norma w labie od 0,35 coś tam], mówiła że w ciąży to są inne normy, że nawet 0,1 może być i teraz jest ok i lekko mi tylko zmniejszyła dawkę

Dreamy lubi tę wiadomość

Stdqp2.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku pytanko mam, a w zasadzie dwa ;)

Otóż czy coś takiego jak otulacz woombie to wg Ciebie coś fajnego?

Którego Ty nosidła nie polecałaś z uwagi na złą pozycję nóżek?

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Miałam dzisiaj nieplanowana wizytę u gina. Miałam iść za tydzień ale od wczoraj miałam straszne bóle brzucha i ogólnie miałam dziwne duszności. Ciśnienie wyszło lekko podwyższone. Dostałam magnez z potasem na twardnienia. A u maluszków wszystko dobrze . mają 8,5cm i 9,8cm i nadal zostaje chłopczyk i dziewczynka

zubii, MoNaKo, Ja86, perfectangel85, Lisa85, nowamamusia, massa, aswalda, ⚘Kwiatuszek, Brave, falka, Dreamy, Långstrump lubią tę wiadomość

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Matka Rocku pytanko mam, a w zasadzie dwa ;)

Otóż czy coś takiego jak otulacz woombie to wg Ciebie coś fajnego?

Którego Ty nosidła nie polecałaś z uwagi na złą pozycję nóżek?

Karolka pozwolę sobie odpowiedzieć- moja koleżanka, matka trójki dzieci jest zachwycona otulaczami woombi i ja jestem zdecydowane że też je kupię.

Karolka12345 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora, gratuluję dziewczynki :) No właśnie- imię lub propozycje imienia juz macie?
    Ja od zawsze wiedziałam że będzie Zosia a mąż podjął w niedzielę decyzję że druga córunia to będzie Patrycja.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie u gina
    Przez miesiac czasu nie przytylam nic... Czyli od poczatku ciazy tez nic. Jak u Was?

Powiedzialam ze mnie brzuch pobolewa, bol jakby na miesiaczke. Spytala sie mnie czy twaednieje, ja zglupialam bo bylam pewna ze brzuch ciazowy rosnac bedzie twardy, wiec o.co chodzi z tym.twardnieciem? Kazala mi brac asmag 3 razy dziennie po 2 tabletki. Nie za duzo? Moze wezme trzy razy dziennie po jednej. A na co ten magnez? Na te bole brzucha?

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ