Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już 18 tydzień :) i córeczkę już też czuję delikatnie

Ostatnio byliśmy w muppetshopie i myślałam, że stamtąd nie wyjdę <3
    I...kupilismy koszyk Mojżesza. Będzie stał w naszej sypialni i w nim na początku będzie spała córeczka .
    I zastanawiam się czy kupować też łóżeczko zwykle do jej pokoju czy na początku ten koszyk wystarczy?

Przy okazji zakochałam się w wózku dubatti ale jest za drogi... Chociaż męża bym jeszcze namówiła, że przyda się w przyszłości do kolejnych dzieci ale ja sama nie wiem czy mi nie szkoda dać tyle na wózek..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 15:07

⚘Kwiatuszek, nick nieaktualny, Dreamy lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co brać na ból głowy? Oszaleje boli od rana :( może słaba kawa?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziewczyny co brać na ból głowy? Oszaleje boli od rana :( może słaba kawa?
    Ja pozwalam sobie na kawę dziennie. Jak nie wypije to potem też głowa mnie boli.

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam żadnych dolegliwości ze strony brzucha...nie wiem jakim cudem mi się macica rozciąga, dziecko rośnie, a ja nic a nic nie czuje

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Justaw Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    A ja nie mam żadnych dolegliwości ze strony brzucha...nie wiem jakim cudem mi się macica rozciąga, dziecko rośnie, a ja nic a nic nie czuje
    Ja przez cały poprzednią ciąże nie mialam żadnych dolegliwości zwiazanych z brzuchem i teraz jak na razie tez nie, także takie objawy nie są konieczne :) Możemy się tylko cieszyć :D

Natty ja codziennie piję rano kawę z ekspresu :) Nie umiałabym bez niej funkcjonować.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie jelita wlasnie przechodzą z dołu na górę z tego co pamiętam. Gdzieś widziałam taki super filmik jak się wszystko w naszym ciele przesuwa żeby zrobic miejsce dla dzidzi.

zubii, Annie1981, Julia2015 lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• natty85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba skusze się na kawę. Kiedyś piłam 2 dziennie Ale po pozytywnym teście przestałam. Teraz codziennie boli mnie głowa.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy, ale tylko na leżąco (najlepiej na lewym boku), trzymam rękę po prawej stronie brzucha i czekam, aż poczuję :)

Już jutro zaczynam 18 tydzień, a brzuch malutki. Przez ogromny stres schudłam 4kg.
    Płeć już znam na 100%, 3 innych lekarzy potwierdziło, ostatni nawet pokazywał siusiaka :P

Bąbelek1980, zubii, Ja86, Maja83, Lisa85, aswalda, nick nieaktualny, Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

w4sqskjorh0yfkun.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    To chyba skusze się na kawę. Kiedyś piłam 2 dziennie Ale po pozytywnym teście przestałam. Teraz codziennie boli mnie głowa.

Kawa w rozsądnych ilościach nie zaszkodzi, więc myślę, że możesz sobie pozwolić na filiżankę dziennie, to faktycznie może pomóc na ból głowy.

Ja ruchów póki co chyba nie czuję... A przynajmniej nie są wyraźne. Raz tylko kilka dni temu obudziłam się bardzo wcześnie rano, leżałam spokojnie w ciszy próbując jeszcze zasnąć i wydawało mi się, że poczułam takie puknięcia, o których pisałyście - ale czy to na pewno było to... Czekam na wyraźniejsze sygnały :)

U nas dziś piękne słońce, aż się żyć chce!

natty85 lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    To już 18 tydzień :) i córeczkę już też czuję delikatnie

Ostatnio byliśmy w muppetshopie i myślałam, że stamtąd nie wyjdę <3
    I...kupilismy koszyk Mojżesza. Będzie stał w naszej sypialni i w nim na początku będzie spała córeczka .
    I zastanawiam się czy kupować też łóżeczko zwykle do jej pokoju czy na początku ten koszyk wystarczy?

Przy okazji zakochałam się w wózku dubatti ale jest za drogi... Chociaż męża bym jeszcze namówiła, że przyda się w przyszłości do kolejnych dzieci ale ja sama nie wiem czy mi nie szkoda dać tyle na wózek..

A jaki konkretnie kosz kupiliście? :)
    My się zastanawialiśmy właśnie nad koszem na początek zamiast łóżeczka, później namieszał mi w głowie leżaczek Tiny Love i teraz sama nie wiem na co się zdecydować ;)

Faktycznie urocze te Dubatti, ale cena konkretna... Mój mąż z kolei jest z tych, co by dziecku wszystko, co najdroższe chętnie kupił (oczywiście myśląc, że odpowiada to jakości), a ja go muszę stopować w tych zapędach, bo zbankrutujemy :D

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam kosz mojżesza
    :) używke ale nie widać żadnych znaków użytkowania.

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Jakis okropny sezon na choroby jest! Mnie do dzis od środy trzyma ! Płucz sobie 4-5 razy dziennie szałwia gardło i moze na gardło pastylki kup, ja miałam Prenalen bo one są typowo da kobiet w ciazy..

PRINCESSKO, dziękuję Ci bardzo za radę, zaczęłam pukać gardło szałwią, właśnie ssiem pastylkę Prenalen gardło - z malina i propolisem, mam nadzieję, że pomoże. Swoją drogą pyszne te pastylki :P

f2wl4z17q60magcw.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruchy poczułam kilka dni temu, ale nie mam wątpliwości, że to dzidziuś.

Natty mnie też właśnie boli głowa, więc za Twoją radą napijemy się kawy.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Dziś byłam na wizycie i będziemy mieć córeczkę. Lekarz rozwiał nadzieje męża i powiedział,że jedyna szansa że będzie syn to taka. że następne dziecko będzie chłopcem :)

różowo, MrsKiss, Bąbelek1980, justa., Saori, Karolka12345, MoNaKo, Zorganizowana:), zubii, Ja86, Maja83, Lisa85, Aguuuś, nowamamusia, aswalda, ⚘Kwiatuszek, mkl, joaska1985, nick nieaktualny, falka, Dreamy, Långstrump lubią tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora to gratuluje córeczki :) a imię już wybrane? ;)

Ja byłam dziś u gina na NFZ po skierowanie na badania i posłuchałam sobie serduszka, a co do ruchów to ja czuję, ale to jest jeszcze b. delikatne, za to wczoraj nic nie czułam i się już martwiłam ;) dziś już na szczęście coś tam poczułam, a te ruchy to nisko dość są, mam wrażenie że niżej niż jelita

poza tym byłam jeszcze u endo, dziewczyny, które mają niedoczynność, jak to z tymi normami jest, bo moja endo super zadowolona że mi TSH wyszło 0,30 coś tam [norma w labie od 0,35 coś tam], mówiła że w ciąży to są inne normy, że nawet 0,1 może być i teraz jest ok i lekko mi tylko zmniejszyła dawkę

Dreamy lubi tę wiadomość

Stdqp2.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku pytanko mam, a w zasadzie dwa ;)

Otóż czy coś takiego jak otulacz woombie to wg Ciebie coś fajnego?

Którego Ty nosidła nie polecałaś z uwagi na złą pozycję nóżek?

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Miałam dzisiaj nieplanowana wizytę u gina. Miałam iść za tydzień ale od wczoraj miałam straszne bóle brzucha i ogólnie miałam dziwne duszności. Ciśnienie wyszło lekko podwyższone. Dostałam magnez z potasem na twardnienia. A u maluszków wszystko dobrze . mają 8,5cm i 9,8cm i nadal zostaje chłopczyk i dziewczynka

zubii, MoNaKo, Ja86, perfectangel85, Lisa85, nowamamusia, massa, aswalda, ⚘Kwiatuszek, nick nieaktualny, falka, Dreamy, Långstrump lubią tę wiadomość

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Matka Rocku pytanko mam, a w zasadzie dwa ;)

Otóż czy coś takiego jak otulacz woombie to wg Ciebie coś fajnego?

Którego Ty nosidła nie polecałaś z uwagi na złą pozycję nóżek?

Karolka pozwolę sobie odpowiedzieć- moja koleżanka, matka trójki dzieci jest zachwycona otulaczami woombi i ja jestem zdecydowane że też je kupię.

Karolka12345 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora, gratuluję dziewczynki :) No właśnie- imię lub propozycje imienia juz macie?
    Ja od zawsze wiedziałam że będzie Zosia a mąż podjął w niedzielę decyzję że druga córunia to będzie Patrycja.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie u gina
    Przez miesiac czasu nie przytylam nic... Czyli od poczatku ciazy tez nic. Jak u Was?

Powiedzialam ze mnie brzuch pobolewa, bol jakby na miesiaczke. Spytala sie mnie czy twaednieje, ja zglupialam bo bylam pewna ze brzuch ciazowy rosnac bedzie twardy, wiec o.co chodzi z tym.twardnieciem? Kazala mi brac asmag 3 razy dziennie po 2 tabletki. Nie za duzo? Moze wezme trzy razy dziennie po jednej. A na co ten magnez? Na te bole brzucha?

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ