Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny napewno poczujecie ruchy
ja tez na poczatku nie bylam pewna ale teraz nie da sie tego przegapic. Niezaleznie co robie, czy sie ruszam czy nie czuje ruchy intensywnie
Córcia daje popalić szczegolnie jak jezdze samochodem. Dzis dawala z siebie wszystko
Maja83 lubi tę wiadomość
-
Matka Rocku, Monako dzięki
Mi się ten woombie bardzo podoba. Wydaje mi się właśnie, ze więcej swobody ma dziecko niż w typowym spowijaniu...
Ciekawe co na to inny fizjoterapeuci...
Ja aktualnie jestem na etapie czytania o fotelikach samochodowych. Ja np. nie wiedziałam, że przesadzając dziecko do fotelika nr 2 (takie załóżmy 9miesieczne) powinno się dać do fotelika również tyłem do kierunku jazdy (tak jak fotelik nr 1). Jest to bezpieczniejsze dla dziecka (zwłaszcza dla kręgosłupa). Przy Jaśku w życiu o czymś takim nie słyszałam... Przeraża mnie ile muszę jeszcze doczytać
Od razu proszę szybki i dość przemawiający artykuł:
http://dziecisawazne.pl/dlaczego-warto-przewozic-dziecko-w-foteliku-montowanym-tylem-do-kierunku-jazdy-rwf/
Ostatnio też dołączyłam do fajnej frupy na FB:
https://www.facebook.com/groups/1160144954034437/
Członkowie z ogromną wiedzą, plus fachowcy sprzedający na co dzień i znający się na rzeczy.zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Podobać wizualnie to mi się też Woombie podoba. Ładne, bardzo dobre jakościowo. Dla mnie po prostu za drogie i niepotrzebne.
W spowijaniu chodzi o to, że u wielu (nie wszystkich) dzieci doskonale się sprawdza jako etap przejścia z brzucha do nowego świata. Czyli maksymalnie kilka tygodni. Noworodki często machają rączkami i nóżkami w sposób zupełnie niekontrolowany, totalnie bezwiednie. Potrafią pacnąć się własną łapką czy podrapać i na dodatek tego przestraszyć.
Spowijanie daje mu poczucie przytulności i bezpieczeństwa.
Mojego synka to wyraźnie uspokajało, zapewniam, że nie starał się wydostać. Czulibyśmy napinanie mięśni, widzielibyśmy niezadowolenie.
Nie twierdzę, że u każdego dziecka się to sprawdzi, ale nam bardzo pasowało w pierwszych tygodniach. Potem stopniowo poluźnialiśmy spowicie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 22:39
-
Dziewczyny które czuja już ruchy maleństw. Czy czujecie wasze dzieciaczki codziennie? Pytam bo ja mojego od swych dni nie czuje się ruszać a pierwsze ruchy poczułam w zeszła niedziele. Strasznie się martwię tym
Gabrysia84 lubi tę wiadomość
Będzie córeczka -
miffy wrote:A jaki konkretnie kosz kupiliście?
My się zastanawialiśmy właśnie nad koszem na początek zamiast łóżeczka, później namieszał mi w głowie leżaczek Tiny Love i teraz sama nie wiem na co się zdecydować
Faktycznie urocze te Dubatti, ale cena konkretna... Mój mąż z kolei jest z tych, co by dziecku wszystko, co najdroższe chętnie kupił (oczywiście myśląc, że odpowiada to jakości), a ja go muszę stopować w tych zapędach, bo zbankrutujemy
No mi jako matce nowicjuszce wszystko się wydaje takie potrzebne... I Tiny love jest też już w drodze do nas. Dziewczyny tak zachwalaly i się skusi łam. Te leżaczek będzie stał w salonie a kosz w sypialni.
Wiecie co i mam takie myśli, co jak to jednak chłopak? Haha a ja już różowe rzeczy kupujeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 22:57
Stella
-
Ja tez biorę Asmag 3 razy po 2 tabletki i wcale nie jest to taka duża dawka.
Na opakowaniu jest napisane, że dorośli mogą brać aż 4 razy dziennie po 3 tabletki.
My bierzemy zaledwie połowę tej dawki.
Ja zauważyłam, że mam krzywy brzuch. Trochę bardziej wypukły i twardszy po prawej stronie. Ma któraś też tak?
Najpierw byłam niespokojna z tego powodu, ale w sumie gdzieś ten dzidziuś musi się mieścić. Tydzień temu miałam ostatnie USG i to już jest kawał chłopa!
Dalej mi trudno uwierzyć, że on tam jest. Dopiero jak mnie zacznie porządnie kopać, to pewnie uwierzę
-
Biedronka7 wrote:Dziewczyny które czuja już ruchy maleństw. Czy czujecie wasze dzieciaczki codziennie? Pytam bo ja mojego od swych dni nie czuje się ruszać a pierwsze ruchy poczułam w zeszła niedziele. Strasznie się martwię tym
-
Cześć dawno się tu nie odzywałam. Jestem już po drugich prenatalnych. Potwierdziło się to co Pan zobaczył na pierwszych prenatalnych, że bliźniaki maja pepowine dwunaczyniowa
nie wiem czy któraś z was ma podobny problem??
Poza tym wszystko jest w porządku. Będę musiała dodatkowo wykonać echo serduszek.
Pani dzisiaj pokusiła się o przypuszczenie, że to 3 chłopców!ale to nie jest jeszcze pewne
liczę chociaż na jedną córeczkę
Malenstwa są już całkiem duże i mają 66,8mm, 68,5mm, 74mm.
Następna wizyta 17.04buka03, Agaciora, Ja86, różowo, Aguuuś, joaska1985, Gosiaczek, Brave, Lisa85, ew101, Bąbelek1980, miffy, iza776, Zorganizowana:), aswalda, wisienka1212, falka, Matka Rocku, ⚘Kwiatuszek, Dreamy, stay, Långstrump, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Matka Rocku, Monako dzięki
Mi się ten woombie bardzo podoba. Wydaje mi się właśnie, ze więcej swobody ma dziecko niż w typowym spowijaniu...
Ciekawe co na to inny fizjoterapeuci...
Ja aktualnie jestem na etapie czytania o fotelikach samochodowych. Ja np. nie wiedziałam, że przesadzając dziecko do fotelika nr 2 (takie załóżmy 9miesieczne) powinno się dać do fotelika również tyłem do kierunku jazdy (tak jak fotelik nr 1). Jest to bezpieczniejsze dla dziecka (zwłaszcza dla kręgosłupa). Przy Jaśku w życiu o czymś takim nie słyszałam... Przeraża mnie ile muszę jeszcze doczytać
Od razu proszę szybki i dość przemawiający artykuł:
http://dziecisawazne.pl/dlaczego-warto-przewozic-dziecko-w-foteliku-montowanym-tylem-do-kierunku-jazdy-rwf/
Ostatnio też dołączyłam do fajnej frupy na FB:
https://www.facebook.com/groups/1160144954034437/
Członkowie z ogromną wiedzą, plus fachowcy sprzedający na co dzień i znający się na rzeczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 07:22
-
Dzień dobry Mamuśki
Kimmy wow drużyna piłkarskatrzymam kciuki za dziewczynkę w zestawieniu
Biedronka ja teraz jak się mega wsłucham to tak 2-3 razy dzienie czuje młodego. Ale początki są ciężkie i nie zawsze czuć codziennie. To są jednak jeszxze maleństwa.
Buka fakt ceny są masakryczne momentami. Ja pojadę właśnie do tego sklepu 8 gwiazdek. Tam są fachowcy, którzy też pomogą dobrać odpowiedni fotelik do samochodu. Razem z mężem uzgodnilismy, że najwyżej wózek kupimy używany, a na foteliku nie będziemy oszczędzać.buka03 lubi tę wiadomość
-
Viriki. Niewiele widze na tym filmiku
Wieczorem obejrze sobie na youtube, widzialam ze tam jest wiecej takich. Ciekawa jestem jak nisko sa jelita i czy faktycznie mozna ich ruchy pomylic z dzieckiem.
Jak czujecie dziecko to z boku brzucha czy bardziej na srodku? Ja pierwszy raz poczulam z boku, powiedzmy tam gdzie jajniki. Nie wiem czy macic tak na boki sie rozciaga. Potem czulam cos blizej srodka.
Zubii. Dzieki za tytul ksiazki o karmieniu, chyba tez ja sobie kupie
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Lisa85 wrote:A wiecie, że wszystkie foteliki dopuszczone do sprzedaży muszą mieć atesty? Te nieznanych firm też. Dlatego ja mam najzwyklejsze nosidełko-fotelik, które było w zestawie z wózkiem i dla starszego dziecka też fotelik i nakładkę jakiejś firmy "krzak" i są ok.
Atesty, a testy wypadkowe to dwie różne kwestie...
Proponuję obejrzeć na YT jak zachowuje się fotelik "krzak" w wypadku...
Obejrzałam raz i wiem, że moje dzieci będą miały porządne fotele, które miały najostrzejsze testy wypadkowe. -
Lisa niestety nie zgodzę się z Tobą. Filmy pokazują zarówno stłuczki, jak i poważne wypadki z dużą prędkością. Też myślałam, że nie ma większej różnicy. Choć dla pierwszego dziecka kupiłam fotelik MAxi Cosi, a później Recaro wypadający bardzo dobrze w testach. Nie wiem jakoś nie potrafię zaryzykować i zaufać firmie krzak odnośnie bezpieczeństwa dzieci.
Tak jak teraz - jestem bardziej świadoma jeśli chodzi o jazdę tyłem i drugi chłopak będzie jeździł tyłem co najmniej do 4 r.ż. Argumenty "za" bardzo do mnie trafiają.
I tak jak pisałam wcześniej wolę kupić używany wózek za 500 zł, ale zainwestować w fotelik.
No i bardzo chciałabym z bazą bo to faktycznie wygoda przy krótkich trasach (a z reguły takie będę robić w tygodniu sama z młodym).zubii, Justeck lubią tę wiadomość