X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napewno poczujecie ruchy :) ja tez na poczatku nie bylam pewna ale teraz nie da sie tego przegapic. Niezaleznie co robie, czy sie ruszam czy nie czuje ruchy intensywnie :) Córcia daje popalić szczegolnie jak jezdze samochodem. Dzis dawala z siebie wszystko :D

Maja83 lubi tę wiadomość

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku, Monako dzięki :)

Mi się ten woombie bardzo podoba. Wydaje mi się właśnie, ze więcej swobody ma dziecko niż w typowym spowijaniu...

Ciekawe co na to inny fizjoterapeuci...

Ja aktualnie jestem na etapie czytania o fotelikach samochodowych. Ja np. nie wiedziałam, że przesadzając dziecko do fotelika nr 2 (takie załóżmy 9miesieczne) powinno się dać do fotelika również tyłem do kierunku jazdy (tak jak fotelik nr 1). Jest to bezpieczniejsze dla dziecka (zwłaszcza dla kręgosłupa). Przy Jaśku w życiu o czymś takim nie słyszałam... Przeraża mnie ile muszę jeszcze doczytać :P

Od razu proszę szybki i dość przemawiający artykuł:

http://dziecisawazne.pl/dlaczego-warto-przewozic-dziecko-w-foteliku-montowanym-tylem-do-kierunku-jazdy-rwf/

Ostatnio też dołączyłam do fajnej frupy na FB:

https://www.facebook.com/groups/1160144954034437/

Członkowie z ogromną wiedzą, plus fachowcy sprzedający na co dzień i znający się na rzeczy.

zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobać wizualnie to mi się też Woombie podoba. Ładne, bardzo dobre jakościowo. Dla mnie po prostu za drogie i niepotrzebne.
    W spowijaniu chodzi o to, że u wielu (nie wszystkich) dzieci doskonale się sprawdza jako etap przejścia z brzucha do nowego świata. Czyli maksymalnie kilka tygodni. Noworodki często machają rączkami i nóżkami w sposób zupełnie niekontrolowany, totalnie bezwiednie. Potrafią pacnąć się własną łapką czy podrapać i na dodatek tego przestraszyć.
    Spowijanie daje mu poczucie przytulności i bezpieczeństwa.
    Mojego synka to wyraźnie uspokajało, zapewniam, że nie starał się wydostać. Czulibyśmy napinanie mięśni, widzielibyśmy niezadowolenie.
    Nie twierdzę, że u każdego dziecka się to sprawdzi, ale nam bardzo pasowało w pierwszych tygodniach. Potem stopniowo poluźnialiśmy spowicie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 22:39

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które czuja już ruchy maleństw. Czy czujecie wasze dzieciaczki codziennie? Pytam bo ja mojego od swych dni nie czuje się ruszać a pierwsze ruchy poczułam w zeszła niedziele. Strasznie się martwię tym :(

Gabrysia84 lubi tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 dni miało być

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    A jaki konkretnie kosz kupiliście? :)
    My się zastanawialiśmy właśnie nad koszem na początek zamiast łóżeczka, później namieszał mi w głowie leżaczek Tiny Love i teraz sama nie wiem na co się zdecydować ;)

Faktycznie urocze te Dubatti, ale cena konkretna... Mój mąż z kolei jest z tych, co by dziecku wszystko, co najdroższe chętnie kupił (oczywiście myśląc, że odpowiada to jakości), a ja go muszę stopować w tych zapędach, bo zbankrutujemy :D
    Kosz od Schnuggle
    No mi jako matce nowicjuszce wszystko się wydaje takie potrzebne... I Tiny love jest też już w drodze do nas. Dziewczyny tak zachwalaly i się skusi łam. Te leżaczek będzie stał w salonie a kosz w sypialni.

Wiecie co i mam takie myśli, co jak to jednak chłopak? Haha a ja już różowe rzeczy kupuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 22:57

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka ja nie czuje codziennie. Nie wiem jak u innych

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę Asmag 3 razy po 2 tabletki i wcale nie jest to taka duża dawka.
    Na opakowaniu jest napisane, że dorośli mogą brać aż 4 razy dziennie po 3 tabletki.
    My bierzemy zaledwie połowę tej dawki.

Ja zauważyłam, że mam krzywy brzuch. Trochę bardziej wypukły i twardszy po prawej stronie. Ma któraś też tak? :P
    Najpierw byłam niespokojna z tego powodu, ale w sumie gdzieś ten dzidziuś musi się mieścić. Tydzień temu miałam ostatnie USG i to już jest kawał chłopa!
    Dalej mi trudno uwierzyć, że on tam jest. Dopiero jak mnie zacznie porządnie kopać, to pewnie uwierzę :)

w4sqskjorh0yfkun.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Dziewczyny które czuja już ruchy maleństw. Czy czujecie wasze dzieciaczki codziennie? Pytam bo ja mojego od swych dni nie czuje się ruszać a pierwsze ruchy poczułam w zeszła niedziele. Strasznie się martwię tym :(
    kochana jak byłam w poprzedniej ciąży nie czułam codziennie szczególnie na początku, nawet co kilka dni, potem codziennie częstotliwość wzrastała ale i w późniejszych tygodniach zdarzały sie dni, ze Synek malo co sie poruszal. Pamiętam, ze troche wtedy panikowałam, a to było normalne

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie chyba poprawa, na obu rękach ciśnienie niemalze książkowe :)

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dawno się tu nie odzywałam. Jestem już po drugich prenatalnych. Potwierdziło się to co Pan zobaczył na pierwszych prenatalnych, że bliźniaki maja pepowine dwunaczyniowa :/ nie wiem czy któraś z was ma podobny problem??
    Poza tym wszystko jest w porządku. Będę musiała dodatkowo wykonać echo serduszek.
    Pani dzisiaj pokusiła się o przypuszczenie, że to 3 chłopców! :O ale to nie jest jeszcze pewne ;) liczę chociaż na jedną córeczkę
    Malenstwa są już całkiem duże i mają 66,8mm, 68,5mm, 74mm.
    Następna wizyta 17.04

buka03, Agaciora, Ja86, różowo, Aguuuś, joaska1985, Gosiaczek, Brave, Lisa85, ew101, Bąbelek1980, miffy, iza776, Zorganizowana:), aswalda, wisienka1212, falka, Matka Rocku, ⚘Kwiatuszek, Dreamy, stay, Långstrump, nowamamusia lubią tę wiadomość

f5b59272af.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Matka Rocku, Monako dzięki :)

Mi się ten woombie bardzo podoba. Wydaje mi się właśnie, ze więcej swobody ma dziecko niż w typowym spowijaniu...

Ciekawe co na to inny fizjoterapeuci...

Ja aktualnie jestem na etapie czytania o fotelikach samochodowych. Ja np. nie wiedziałam, że przesadzając dziecko do fotelika nr 2 (takie załóżmy 9miesieczne) powinno się dać do fotelika również tyłem do kierunku jazdy (tak jak fotelik nr 1). Jest to bezpieczniejsze dla dziecka (zwłaszcza dla kręgosłupa). Przy Jaśku w życiu o czymś takim nie słyszałam... Przeraża mnie ile muszę jeszcze doczytać :P

Od razu proszę szybki i dość przemawiający artykuł:

http://dziecisawazne.pl/dlaczego-warto-przewozic-dziecko-w-foteliku-montowanym-tylem-do-kierunku-jazdy-rwf/

Ostatnio też dołączyłam do fajnej frupy na FB:

https://www.facebook.com/groups/1160144954034437/

Członkowie z ogromną wiedzą, plus fachowcy sprzedający na co dzień i znający się na rzeczy.
    Mi już głowa pęka od oglądania fotelików, wymieniamy synkowi i w tym tyg mamy mu kupic i najpierw chcialam taki juz zwyklejszy z kinderkraft rosnacy z dzieckiem, a w sumie skonczylo sie na tym że teraz oglądam juz z isofixem... a do dzidzi chciala bym kupic taki 0-18 kg montowany tylem (puki co moj typ to babysafe za okolo 600-700 zl calkiem niezla cena) obstawiam że chyba becikowe na to pojdzie... ceny są ogromniaste na takie foteliki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 07:22

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki :)

Kimmy wow drużyna piłkarska :) trzymam kciuki za dziewczynkę w zestawieniu ;)

Biedronka ja teraz jak się mega wsłucham to tak 2-3 razy dzienie czuje młodego. Ale początki są ciężkie i nie zawsze czuć codziennie. To są jednak jeszxze maleństwa.

Buka fakt ceny są masakryczne momentami. Ja pojadę właśnie do tego sklepu 8 gwiazdek. Tam są fachowcy, którzy też pomogą dobrać odpowiedni fotelik do samochodu. Razem z mężem uzgodnilismy, że najwyżej wózek kupimy używany, a na foteliku nie będziemy oszczędzać.

buka03 lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki. Niewiele widze na tym filmiku ;) Wieczorem obejrze sobie na youtube, widzialam ze tam jest wiecej takich. Ciekawa jestem jak nisko sa jelita i czy faktycznie mozna ich ruchy pomylic z dzieckiem.
    Jak czujecie dziecko to z boku brzucha czy bardziej na srodku? Ja pierwszy raz poczulam z boku, powiedzmy tam gdzie jajniki. Nie wiem czy macic tak na boki sie rozciaga. Potem czulam cos blizej srodka.

Zubii. Dzieki za tytul ksiazki o karmieniu, chyba tez ja sobie kupie :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 09:40

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 10:59

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    A wiecie, że wszystkie foteliki dopuszczone do sprzedaży muszą mieć atesty? Te nieznanych firm też. Dlatego ja mam najzwyklejsze nosidełko-fotelik, które było w zestawie z wózkiem i dla starszego dziecka też fotelik i nakładkę jakiejś firmy "krzak" i są ok.

Atesty, a testy wypadkowe to dwie różne kwestie...

Proponuję obejrzeć na YT jak zachowuje się fotelik "krzak" w wypadku...

Obejrzałam raz i wiem, że moje dzieci będą miały porządne fotele, które miały najostrzejsze testy wypadkowe.

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 10:59

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs Kiss dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :) a jak samopoczucie ?

a co do ruchów no właśnie też miałam dzień przerwy w czuciu

Kimmy ale będziesz miała wesoło ;) Kimmy a Ty jak się czujesz? a brzuszek już duży ? ;)

u Nas dziś piękne słońce :)

Stdqp2.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa niestety nie zgodzę się z Tobą. Filmy pokazują zarówno stłuczki, jak i poważne wypadki z dużą prędkością. Też myślałam, że nie ma większej różnicy. Choć dla pierwszego dziecka kupiłam fotelik MAxi Cosi, a później Recaro wypadający bardzo dobrze w testach. Nie wiem jakoś nie potrafię zaryzykować i zaufać firmie krzak odnośnie bezpieczeństwa dzieci.

Tak jak teraz - jestem bardziej świadoma jeśli chodzi o jazdę tyłem i drugi chłopak będzie jeździł tyłem co najmniej do 4 r.ż. Argumenty "za" bardzo do mnie trafiają.
    I tak jak pisałam wcześniej wolę kupić używany wózek za 500 zł, ale zainwestować w fotelik.

No i bardzo chciałabym z bazą bo to faktycznie wygoda przy krótkich trasach (a z reguły takie będę robić w tygodniu sama z młodym).

zubii, Justeck lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ