Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
My też Maxi cosi, aktualnie wyrasta i chcę Recaro. Ale problem w tym że które ja chce jak Recaro czy romer to córce nie do końca wygodnie a jedynie wygodnie jej w zwykłym sstetopianowym. Dlatego zawsxe wracamy z niczym bo takiego nie kupię nigdy. Być może bierze się to z tego że ma córka powiększoną lordozę i te wyprofilowane fotele nie są na wysokości jej kręgosłupa. Zawsze mam nadz.ze z kazdym jej wzrostem ma wieksze szanse sie dopasować - chyba wkrotce znow do sklepu bo po amnio chce duzo lezec
i nie wiem czy mnie nie dopadną już silne skurcze ok.20tc jak w pierwszej ciąży. A ze ja z wioski wiec 100km trzeba jechac
-
My tez wozimy corke tylem. Pierwszy fotelik- nosidelko miala to od wozka 3w1 ale szybko zmienilismy na joie stages od 0 kg.
Mnie najbardziej dziwi jak ktos mówi, ze wozi dziecko przodem bo tylem sie zlosci.. Jak dziecko wozone od poczatku tylem moze wied zgodnie iec,, ze przodem jest lepiej i sie złości c? U nas mala jak sie zloscila to poszukalismy przyczyny i okazalo sie, ze jest jej ciasno jezdzic juz z wkladka niemowlęca i jak ja wyjelismy bylo ok.
Niestety na drogach jest coeaz wiecej wypadkow i wariatow i nie wyobrazam sobie nie zadbac o bezpieczenstwo dziecka. Fakt, foteliki RWF sa drogie ale mozna sobie czegos odmowic i kupic porzadny.Karolka12345, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Justaw zaintrygowałaś mnie tym Recaro Zero.
Wychodziłoby na to, że starcza do 4 r.ż? Nie widzę tylko jakiejś dodatkowej ochrony na główkę dla noworodka - muszę się przejechać do sklepu zobaczyć na żywo...Recaro to drugi fotelik mojej córki. Wcześniej miała nosidełko cybex cloud q. A teraz jestem bardzo zadowolona z tego Recaro
opcja obracania o 360 stopni jest mega przydatna przy wkładaniu i wyjmowania dziecka
No ale dla takich maluchów nie wyobrażam sobie nie mieć nosidełka, które można wyjąc i wypić razem z dzieckiembo jednak taki maluch najczęściej w samochodzie zasypia i można go zabrać wtedy do domu bez budzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 13:05
-
Justaw wrote:Karolka ten fotelik nie nadaje sie dla noworodka. Z reszta jak sie zagłębisz jeszcze bardziej w kwestie fotelików RFW to zobaczysz, ze tak naprawdę żaden mimo oznaczenia np 0-18 nie jest polecany dla noworodka. Wyjątkiem jest chyba tylko Klippab Kiss
Recaro to drugi fotelik mojej córki. Wcześniej miała nosidełko cybex cloud q. A teraz jestem bardzo zadowolona z tego Recaro
opcja obracania o 360 stopni jest mega przydatna przy wkładaniu i wyjmowania dziecka
To dlaczego jest od 0kg?
Bez sensu wprowadzanie w błąd, ale jednak dobrze mi zaświtało, że dla noworodka to niekoniecznie -
Karolka12345 wrote:To dlaczego jest od 0kg?
Bez sensu wprowadzanie w błąd, ale jednak dobrze mi zaświtało, że dla noworodka to niekonieczniena FB jest sporo fajnych grup o RFW, które mi mocno rozjaśniły temat
zubii lubi tę wiadomość
-
Maja, ne bym wzięła drugą.
Cameline, trzymam kciuki.
mkl wrote:byłam przekonana dziewczyny że pajacyk nakłada się na gołe ciałko z pieluszką a siostra mi powiedziała, że pod to jeszcze body....Boże jaka ja zielona jestem.. tak swoją drogą tak się robi czy tylko moje siostry tak sądzą?
Dobrze, że drugie dziecko w drodze, tym razem nie popełnię tego błędu.Cameline, Maja83 lubią tę wiadomość
-
Jesli chodzi o pajace to moje dziecko urodziło sie w lutym i połozne w szpitalu zalecały, zeby pod spód zakładać body, ale tylko dopóki córka nie osiągnie wagi 3kg
, bo mi się taki mikrus trafił
Nie wyobrazam sobie w ciepłych miesiącach zakladać dziecku jeszcze coś pod pajacazubii lubi tę wiadomość
-
natalka1988 wrote:Ja czesto zakladalam tak ze body na dlugi rekaw i spiochy. Wtedy nie ma dwoch rekawow i wcale nie przegrzewalam. A gdy bylo upalnie, bo corka sie urodzila na wiosne to w lato w samych bodach lezala w wozku na dworze:)
W dzień najczęsciej body + półspiochy.
-
Magda_lenka wrote:ja teraz też tylko w nocy, ale u niemowlaczka wygodniej jest założyć pajaca na body niz załóżmy blzke i spodenki.
, a nawet łatwiej, bo mniej nap do zapięcia
i łatwiej zmienić pieluchę
No ale tu już każda mama musi ocenić co jej dla niej wygodniejsze, nie ma co gdybać -
Nogi mi dzisiaj juz do tylka wchodzą, dobre bite 5h z synkiem na dworze, ja juz padam a mlody juz padl, ale jak tu z pogody nie korzystac
a dzisiaj juz bez duphastonu i mialam plan sie troche oszczedzać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 18:39
-
Cameline trzymam kciuki by pappa wyszła dobrze! Ja wierze ze dzidzia rozwija się prawidłowo!
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Ja panikuje bardzo bo moja koleżanka straciła 2 dzieciaczków w podobnym czasiei jakoś ciagle mi w głowie siedzi ze u mnie tez tak może być
Cameline lubi tę wiadomość
Będzie córeczka -
buka03 wrote:Nogi mi dzisiaj juz do tylka wchodzą, dobre bite 5h z synkiem na dworze, ja juz padam a mlody juz padl, ale jak tu z pogody nie korzystac
a dzisiaj juz bez duphastonu i mialam plan sie troche oszczedzać...
Możemy sobie przybić piątkęmy dziś wybylismy na działkę cały dzień tam spędziliśmy w drodze powrotnej po jajka do rodziców (kupują od znajomej więc mamy swiezutkie) i do domu. Tz spełnił moja zachcianka i ugotowałam pyszna pomidorowke !
-
Cześć dziewczyny. Trochę mnie nie było. U nas mały kryzys był ale już wszystko dobrze. Nie chcę o tym pisać.
Tak nadrabiam i się zastanawiam czy dalej prowadzić ta listę z wizytami? Bo jednak chyba ten czas największych ekscytacji serduszkowych i prenatalnych wizyt minął i teraz rzadko ktoś podaję termin następnej wizyty a przecież nie będę o to każdego pytała. Także myślę, że nie ma chyba sensu
Gratuluje kolejnym mamusiom poznania płcitrzymajcie się cieplutko