X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też Maxi cosi, aktualnie wyrasta i chcę Recaro. Ale problem w tym że które ja chce jak Recaro czy romer to córce nie do końca wygodnie a jedynie wygodnie jej w zwykłym sstetopianowym. Dlatego zawsxe wracamy z niczym bo takiego nie kupię nigdy. Być może bierze się to z tego że ma córka powiększoną lordozę i te wyprofilowane fotele nie są na wysokości jej kręgosłupa. Zawsze mam nadz.ze z kazdym jej wzrostem ma wieksze szanse sie dopasować - chyba wkrotce znow do sklepu bo po amnio chce duzo lezec :) i nie wiem czy mnie nie dopadną już silne skurcze ok.20tc jak w pierwszej ciąży. A ze ja z wioski wiec 100km trzeba jechac

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez wozimy corke tylem. Pierwszy fotelik- nosidelko miala to od wozka 3w1 ale szybko zmienilismy na joie stages od 0 kg.
    Mnie najbardziej dziwi jak ktos mówi, ze wozi dziecko przodem bo tylem sie zlosci.. Jak dziecko wozone od poczatku tylem moze wied zgodnie iec,, ze przodem jest lepiej i sie złości c? U nas mala jak sie zloscila to poszukalismy przyczyny i okazalo sie, ze jest jej ciasno jezdzic juz z wkladka niemowlęca i jak ja wyjelismy bylo ok.
    Niestety na drogach jest coeaz wiecej wypadkow i wariatow i nie wyobrazam sobie nie zadbac o bezpieczenstwo dziecka. Fakt, foteliki RWF sa drogie ale mozna sobie czegos odmowic i kupic porzadny.

Karolka12345, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw zaintrygowałaś mnie tym Recaro Zero.

Wychodziłoby na to, że starcza do 4 r.ż? Nie widzę tylko jakiejś dodatkowej ochrony na główkę dla noworodka - muszę się przejechać do sklepu zobaczyć na żywo...

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Justaw zaintrygowałaś mnie tym Recaro Zero.

Wychodziłoby na to, że starcza do 4 r.ż? Nie widzę tylko jakiejś dodatkowej ochrony na główkę dla noworodka - muszę się przejechać do sklepu zobaczyć na żywo...
    Karolka ten fotelik nie nadaje sie dla noworodka. Z reszta jak sie zagłębisz jeszcze bardziej w kwestie fotelików RFW to zobaczysz, ze tak naprawdę żaden mimo oznaczenia np 0-18 nie jest polecany dla noworodka. Wyjątkiem jest chyba tylko Klippab Kiss :) Recaro to drugi fotelik mojej córki. Wcześniej miała nosidełko cybex cloud q. A teraz jestem bardzo zadowolona z tego Recaro :) opcja obracania o 360 stopni jest mega przydatna przy wkładaniu i wyjmowania dziecka :)
    No ale dla takich maluchów nie wyobrażam sobie nie mieć nosidełka, które można wyjąc i wypić razem z dzieckiem :) bo jednak taki maluch najczęściej w samochodzie zasypia i można go zabrać wtedy do domu bez budzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 13:05

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Karolka ten fotelik nie nadaje sie dla noworodka. Z reszta jak sie zagłębisz jeszcze bardziej w kwestie fotelików RFW to zobaczysz, ze tak naprawdę żaden mimo oznaczenia np 0-18 nie jest polecany dla noworodka. Wyjątkiem jest chyba tylko Klippab Kiss :) Recaro to drugi fotelik mojej córki. Wcześniej miała nosidełko cybex cloud q. A teraz jestem bardzo zadowolona z tego Recaro :) opcja obracania o 360 stopni jest mega przydatna przy wkładaniu i wyjmowania dziecka :)

To dlaczego jest od 0kg?

Bez sensu wprowadzanie w błąd, ale jednak dobrze mi zaświtało, że dla noworodka to niekoniecznie :P

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    To dlaczego jest od 0kg?

Bez sensu wprowadzanie w błąd, ale jednak dobrze mi zaświtało, że dla noworodka to niekoniecznie :P
    dlatego warto zagłębić sie w temat, nuekoniecznie ślepo ufając producentom :D na FB jest sporo fajnych grup o RFW, które mi mocno rozjaśniły temat :)

zubii lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, ne bym wzięła drugą.

Cameline, trzymam kciuki.

mkl wrote:
    byłam przekonana dziewczyny że pajacyk nakłada się na gołe ciałko z pieluszką a siostra mi powiedziała, że pod to jeszcze body....Boże jaka ja zielona jestem.. tak swoją drogą tak się robi czy tylko moje siostry tak sądzą?
    O kurde i co teraz? Ja nigdy nic nie zakładałam pod pajace.
    Dobrze, że drugie dziecko w drodze, tym razem nie popełnię tego błędu. ;) ;) ;)

Cameline, Maja83 lubią tę wiadomość

• Cameline Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też robiłam kardynalny błąd, spało w samym pajacu :)
    Matka Rocku dobrze że mamy okazję naprawić nasze błędy :):)

Ps. Poprawiłyście mi humor :) dzisiejsza wizyta odwolana, lekarz miał ważne sprawy rodzinne.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o pajace to moje dziecko urodziło sie w lutym i połozne w szpitalu zalecały, zeby pod spód zakładać body, ale tylko dopóki córka nie osiągnie wagi 3kg ;), bo mi się taki mikrus trafił
    Nie wyobrazam sobie w ciepłych miesiącach zakladać dziecku jeszcze coś pod pajaca :D

zubii lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czesto zakladalam tak ze body na dlugi rekaw i spiochy. Wtedy nie ma dwoch rekawow i wcale nie przegrzewalam. A gdy bylo upalnie, bo corka sie urodzila na wiosne to w lato w samych bodach lezala w wozku na dworze:)

zubii lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pajac do spania na gole ciało a na dzien z bodziakiem z krotkim rekawem.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Ja czesto zakladalam tak ze body na dlugi rekaw i spiochy. Wtedy nie ma dwoch rekawow i wcale nie przegrzewalam. A gdy bylo upalnie, bo corka sie urodzila na wiosne to w lato w samych bodach lezala w wozku na dworze:)
    Dla mnie pajac to piżama, więc uzywam ich tylko w nocy :) W dzień najczęsciej body + półspiochy.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Dla mnie pajac to piżama, więc uzywam ich tylko w nocy :) W dzień najczęsciej body + półspiochy.
    ja teraz też tylko w nocy, ale u niemowlaczka wygodniej jest założyć pajaca na body niz załóżmy blzke i spodenki. :)

zubii lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    ja teraz też tylko w nocy, ale u niemowlaczka wygodniej jest założyć pajaca na body niz załóżmy blzke i spodenki. :)
    hmmm jeśli zakładasz body + pajac, to przeciez tak samo zaklada się body + spodenki :D, a nawet łatwiej, bo mniej nap do zapięcia :) i łatwiej zmienić pieluchę :)
    No ale tu już każda mama musi ocenić co jej dla niej wygodniejsze, nie ma co gdybać :D

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • marina9985 Debiutantka

Wysłany: 28 marca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w 15 tyg. Odebrałam wyniki badań i mam podwyższone PH moczu (8).
    Czy miałyście podobną sytuację i jak to zwalczyłyście?

marina9985
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nogi mi dzisiaj juz do tylka wchodzą, dobre bite 5h z synkiem na dworze, ja juz padam a mlody juz padl, ale jak tu z pogody nie korzystac
    a dzisiaj juz bez duphastonu i mialam plan sie troche oszczedzać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 18:39

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline trzymam mocno kciuki że pappa zwiekszy ryzyko na tyle bys mogla spokojnie odetchnąć!

Cameline lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline trzymam kciuki by pappa wyszła dobrze! Ja wierze ze dzidzia rozwija się prawidłowo!

Dzieki dziewczyny za wsparcie. Ja panikuje bardzo bo moja koleżanka straciła 2 dzieciaczków w podobnym czasie :( i jakoś ciagle mi w głowie siedzi ze u mnie tez tak może być :(

Cameline lubi tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • zubii Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Nogi mi dzisiaj juz do tylka wchodzą, dobre bite 5h z synkiem na dworze, ja juz padam a mlody juz padl, ale jak tu z pogody nie korzystac
    a dzisiaj juz bez duphastonu i mialam plan sie troche oszczedzać...

Możemy sobie przybić piątkę :) my dziś wybylismy na działkę cały dzień tam spędziliśmy w drodze powrotnej po jajka do rodziców (kupują od znajomej więc mamy swiezutkie) i do domu. Tz spełnił moja zachcianka i ugotowałam pyszna pomidorowke !

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Trochę mnie nie było. U nas mały kryzys był ale już wszystko dobrze. Nie chcę o tym pisać.

Tak nadrabiam i się zastanawiam czy dalej prowadzić ta listę z wizytami? Bo jednak chyba ten czas największych ekscytacji serduszkowych i prenatalnych wizyt minął i teraz rzadko ktoś podaję termin następnej wizyty a przecież nie będę o to każdego pytała. Także myślę, że nie ma chyba sensu :P

Gratuluje kolejnym mamusiom poznania płci :) trzymajcie się cieplutko

Nasz okruszek
    IruBp2.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ