X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też Maxi cosi, aktualnie wyrasta i chcę Recaro. Ale problem w tym że które ja chce jak Recaro czy romer to córce nie do końca wygodnie a jedynie wygodnie jej w zwykłym sstetopianowym. Dlatego zawsxe wracamy z niczym bo takiego nie kupię nigdy. Być może bierze się to z tego że ma córka powiększoną lordozę i te wyprofilowane fotele nie są na wysokości jej kręgosłupa. Zawsze mam nadz.ze z kazdym jej wzrostem ma wieksze szanse sie dopasować - chyba wkrotce znow do sklepu bo po amnio chce duzo lezec :) i nie wiem czy mnie nie dopadną już silne skurcze ok.20tc jak w pierwszej ciąży. A ze ja z wioski wiec 100km trzeba jechac

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez wozimy corke tylem. Pierwszy fotelik- nosidelko miala to od wozka 3w1 ale szybko zmienilismy na joie stages od 0 kg.
    Mnie najbardziej dziwi jak ktos mówi, ze wozi dziecko przodem bo tylem sie zlosci.. Jak dziecko wozone od poczatku tylem moze wied zgodnie iec,, ze przodem jest lepiej i sie złości c? U nas mala jak sie zloscila to poszukalismy przyczyny i okazalo sie, ze jest jej ciasno jezdzic juz z wkladka niemowlęca i jak ja wyjelismy bylo ok.
    Niestety na drogach jest coeaz wiecej wypadkow i wariatow i nie wyobrazam sobie nie zadbac o bezpieczenstwo dziecka. Fakt, foteliki RWF sa drogie ale mozna sobie czegos odmowic i kupic porzadny.

Karolka12345, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw zaintrygowałaś mnie tym Recaro Zero.

Wychodziłoby na to, że starcza do 4 r.ż? Nie widzę tylko jakiejś dodatkowej ochrony na główkę dla noworodka - muszę się przejechać do sklepu zobaczyć na żywo...

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Justaw zaintrygowałaś mnie tym Recaro Zero.

Wychodziłoby na to, że starcza do 4 r.ż? Nie widzę tylko jakiejś dodatkowej ochrony na główkę dla noworodka - muszę się przejechać do sklepu zobaczyć na żywo...
    Karolka ten fotelik nie nadaje sie dla noworodka. Z reszta jak sie zagłębisz jeszcze bardziej w kwestie fotelików RFW to zobaczysz, ze tak naprawdę żaden mimo oznaczenia np 0-18 nie jest polecany dla noworodka. Wyjątkiem jest chyba tylko Klippab Kiss :) Recaro to drugi fotelik mojej córki. Wcześniej miała nosidełko cybex cloud q. A teraz jestem bardzo zadowolona z tego Recaro :) opcja obracania o 360 stopni jest mega przydatna przy wkładaniu i wyjmowania dziecka :)
    No ale dla takich maluchów nie wyobrażam sobie nie mieć nosidełka, które można wyjąc i wypić razem z dzieckiem :) bo jednak taki maluch najczęściej w samochodzie zasypia i można go zabrać wtedy do domu bez budzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 13:05

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Karolka ten fotelik nie nadaje sie dla noworodka. Z reszta jak sie zagłębisz jeszcze bardziej w kwestie fotelików RFW to zobaczysz, ze tak naprawdę żaden mimo oznaczenia np 0-18 nie jest polecany dla noworodka. Wyjątkiem jest chyba tylko Klippab Kiss :) Recaro to drugi fotelik mojej córki. Wcześniej miała nosidełko cybex cloud q. A teraz jestem bardzo zadowolona z tego Recaro :) opcja obracania o 360 stopni jest mega przydatna przy wkładaniu i wyjmowania dziecka :)

To dlaczego jest od 0kg?

Bez sensu wprowadzanie w błąd, ale jednak dobrze mi zaświtało, że dla noworodka to niekoniecznie :P

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    To dlaczego jest od 0kg?

Bez sensu wprowadzanie w błąd, ale jednak dobrze mi zaświtało, że dla noworodka to niekoniecznie :P
    dlatego warto zagłębić sie w temat, nuekoniecznie ślepo ufając producentom :D na FB jest sporo fajnych grup o RFW, które mi mocno rozjaśniły temat :)

zubii lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, ne bym wzięła drugą.

Cameline, trzymam kciuki.

mkl wrote:
    byłam przekonana dziewczyny że pajacyk nakłada się na gołe ciałko z pieluszką a siostra mi powiedziała, że pod to jeszcze body....Boże jaka ja zielona jestem.. tak swoją drogą tak się robi czy tylko moje siostry tak sądzą?
    O kurde i co teraz? Ja nigdy nic nie zakładałam pod pajace.
    Dobrze, że drugie dziecko w drodze, tym razem nie popełnię tego błędu. ;) ;) ;)

Cameline, Maja83 lubią tę wiadomość

• Cameline Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też robiłam kardynalny błąd, spało w samym pajacu :)
    Matka Rocku dobrze że mamy okazję naprawić nasze błędy :):)

Ps. Poprawiłyście mi humor :) dzisiejsza wizyta odwolana, lekarz miał ważne sprawy rodzinne.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o pajace to moje dziecko urodziło sie w lutym i połozne w szpitalu zalecały, zeby pod spód zakładać body, ale tylko dopóki córka nie osiągnie wagi 3kg ;), bo mi się taki mikrus trafił
    Nie wyobrazam sobie w ciepłych miesiącach zakladać dziecku jeszcze coś pod pajaca :D

zubii lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czesto zakladalam tak ze body na dlugi rekaw i spiochy. Wtedy nie ma dwoch rekawow i wcale nie przegrzewalam. A gdy bylo upalnie, bo corka sie urodzila na wiosne to w lato w samych bodach lezala w wozku na dworze:)

zubii lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pajac do spania na gole ciało a na dzien z bodziakiem z krotkim rekawem.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Ja czesto zakladalam tak ze body na dlugi rekaw i spiochy. Wtedy nie ma dwoch rekawow i wcale nie przegrzewalam. A gdy bylo upalnie, bo corka sie urodzila na wiosne to w lato w samych bodach lezala w wozku na dworze:)
    Dla mnie pajac to piżama, więc uzywam ich tylko w nocy :) W dzień najczęsciej body + półspiochy.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Dla mnie pajac to piżama, więc uzywam ich tylko w nocy :) W dzień najczęsciej body + półspiochy.
    ja teraz też tylko w nocy, ale u niemowlaczka wygodniej jest założyć pajaca na body niz załóżmy blzke i spodenki. :)

zubii lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    ja teraz też tylko w nocy, ale u niemowlaczka wygodniej jest założyć pajaca na body niz załóżmy blzke i spodenki. :)
    hmmm jeśli zakładasz body + pajac, to przeciez tak samo zaklada się body + spodenki :D, a nawet łatwiej, bo mniej nap do zapięcia :) i łatwiej zmienić pieluchę :)
    No ale tu już każda mama musi ocenić co jej dla niej wygodniejsze, nie ma co gdybać :D

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • marina9985 Debiutantka

Wysłany: 28 marca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w 15 tyg. Odebrałam wyniki badań i mam podwyższone PH moczu (8).
    Czy miałyście podobną sytuację i jak to zwalczyłyście?

marina9985
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nogi mi dzisiaj juz do tylka wchodzą, dobre bite 5h z synkiem na dworze, ja juz padam a mlody juz padl, ale jak tu z pogody nie korzystac
    a dzisiaj juz bez duphastonu i mialam plan sie troche oszczedzać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 18:39

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline trzymam mocno kciuki że pappa zwiekszy ryzyko na tyle bys mogla spokojnie odetchnąć!

Cameline lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline trzymam kciuki by pappa wyszła dobrze! Ja wierze ze dzidzia rozwija się prawidłowo!

Dzieki dziewczyny za wsparcie. Ja panikuje bardzo bo moja koleżanka straciła 2 dzieciaczków w podobnym czasie :( i jakoś ciagle mi w głowie siedzi ze u mnie tez tak może być :(

Cameline lubi tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • zubii Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Nogi mi dzisiaj juz do tylka wchodzą, dobre bite 5h z synkiem na dworze, ja juz padam a mlody juz padl, ale jak tu z pogody nie korzystac
    a dzisiaj juz bez duphastonu i mialam plan sie troche oszczedzać...

Możemy sobie przybić piątkę :) my dziś wybylismy na działkę cały dzień tam spędziliśmy w drodze powrotnej po jajka do rodziców (kupują od znajomej więc mamy swiezutkie) i do domu. Tz spełnił moja zachcianka i ugotowałam pyszna pomidorowke !

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Trochę mnie nie było. U nas mały kryzys był ale już wszystko dobrze. Nie chcę o tym pisać.

Tak nadrabiam i się zastanawiam czy dalej prowadzić ta listę z wizytami? Bo jednak chyba ten czas największych ekscytacji serduszkowych i prenatalnych wizyt minął i teraz rzadko ktoś podaję termin następnej wizyty a przecież nie będę o to każdego pytała. Także myślę, że nie ma chyba sensu :P

Gratuluje kolejnym mamusiom poznania płci :) trzymajcie się cieplutko

Nasz okruszek
    IruBp2.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ