X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • mnk Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dawno nie bylo. Strasznie ta ciaza mi szybko leci i do tego brak czasu. z mezem nam sie nie uklada i mam mega duzo problemow i stresow na glowie dodatkowo. Maly mi zabkuje, wychodza nam cztery czwrki naraz. W sumie juz ostatnia sie wypycha i jest taki marudny od trzech dni, pierwszy raz w zyciu taki maruda z niego. I generalnie taka ze mnie gapa ze zapomnialam mierzyc cukier! Jutro nadrobie :D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo pajacow. Nigdy w zyciu nie slyszalam zeby ktos zakladal pod pajaca body:D ja w ogole pajaca ubieralam tylko do spania jako pizame i tak jest do tej pory, Marcel dalej spi w pajacu albo w pizamce ;)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pajaca będę zakładać najczęściej, nie tylko do spania

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja po wizycie melduje ze chy a bedzie dziewczynka,szuklalismy czegos co dynda i nic nie wypatrzylismy;)
    Zbadal mnie na fotelu i szyjka dluga,jakies globulki dostalam bo po luteinie dziwnie tam u mnie jest.Mala nie dala sie zmierzyc i mam zdj jak wygieta jest i wtedy ma 9.33,mysle ze z 10cm ma...

mkl, Cameline, Ja86, zubii, Bąbelek1980, aswalda, joaska1985, Lisa85, justa., falka, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako a gin nic Ci nie mowil o kwasach dha ktore zapobiegają porodowi przedwczesnemu ? Ja mam brac juz prenatal dha 2×3 dziennie

zubii lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Dziewczyny czy któraś tez tak ma? Wizytę mam za tydzien a od 4 dni odczuwam bole przypominające kłucia.. w środkowej części macicy nad wzgórkiem łonowym oraz lekko po bokach. Pachwiny juz mnie bolały wiec to nie ból rozciągania sie.. takowy znam. myśle ze niepokojący ból bym jakos poznała tylko no wiadomo troche sie martwię..
    Moze to spojenie? Ja i w pierwszej ciazy i teraz juz odczuwam bol spojenoa jak za duzo chodze albo za długo siedze..niestety na to nic poza odpoczynkiem nie mozna poradzic.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Gratuluję wczorajszych wizyt, cieszę się, że wszystko w porządku :)

Cameline trzymam kciuki za dzisiejszą rozmowę! Wierzę, że dzidzia jest zdrowa!

Ja wczoraj skusiłam się na 2 cheesburgery i frytki z Maca...i żałuję do teraz :P Boli mnie żołądek i cały brzuch :/ Ale dzięki temu skutecznie zniechęciłam się do tej formy jedzenia na długi czas :P

Mkl to chyba Ty pisałaś, że nic Cię nie boli etc. Ja w pierwszej ciąży nic nie czułam, żadnego rozciągania etc. Potem przyszły dolegliwości typu zgaga itd, ale brzuch nie bolał. Za to teraz nadrabiam. Czuję macicę i jajniki, że ho ho :P

Także jak nic nie boli to tylko się cieszyć :)

Miłego dnia :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Monako a gin nic Ci nie mowil o kwasach dha ktore zapobiegają porodowi przedwczesnemu ? Ja mam brac juz prenatal dha 2×3 dziennie

Alekasndrazz- ja od samego początku biorę Femibion- najpierw 1 a od 13 tc 2 gdzie właśnie są dwie kapsułki, jedna to witaminy a druga to DHA.
    Wczoraj naczytałam się o szyjce jak szybko potrafi się skrócić więc zadzwoniłam do mojego dr żeby przyspieszyc wizytę bo do 8 kwietnia osiwieję.
    Nie ma go w Poznaniu ale umówił mnie do swojego kolegi- tego który też bedzie mi robił usg połówkowe więc mam dziś tylko ustalić godzinę jutrzejszej wizyty.
    Dotarł do mnie też pessar i będę spokojniejsza jak już mi go założą.
    Wiem, że 2,5 cm to jeszcze nie tragedia ale przy bliźniętach napieranie na szyjkę jest większe więc wolę dmuchać na zimne.
    Dopytam na wizycie jeszcze o ten kwas czy taka dawka jaką biorę jest wystraczająca czyli 200mg w 1 kapsułce

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka Ty jadłaś Maca, a ja wczoraj chyba bym umarła jakbym o 21 nie zjadla zupki Vifon ;) (a ostatni raz jadlam chyhba z 15 lat temu :o) i co? i całą noc było mi po tej zupce niedobrze :D

Karolka12345 lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Dziewczyny czy któraś tez tak ma? Wizytę mam za tydzien a od 4 dni odczuwam bole przypominające kłucia.. w środkowej części macicy nad wzgórkiem łonowym oraz lekko po bokach. Pachwiny juz mnie bolały wiec to nie ból rozciągania sie.. takowy znam. myśle ze niepokojący ból bym jakos poznała tylko no wiadomo troche sie martwię..

Ja tak miałam wczoraj jeżeli nie jest to częste i krótkotrwałe to nie ma się czym przejmować. Też mam za tydzień wizytę :)

Gratuluję udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 09:09

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako, ja w swoich witaminach mam 800mg w dobowej dawce.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:

Ja też ostatnio czułam takie dziwne kłucie, ale doszłam do wniosku, że to chyba jelita, szczególnie, że na następny dzień mi przeszło.

A propos niezdrowego żarcia to też się raz tak najadłam, chociaż ja to akurat słodyczy - straszna chcica mnie złapała na coś mega słodkiego, a potem cierpiałam dwa dni i od tamtej pory jestem już grzeczna i jem zdrowo :D

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Dzięki Justaw- tym bardziej dopytam!!

A odnośnie zupki to też miałam wczoraj ochote ale mąż powiedział że tego to mi nie pozwoli i wyrzucił!!! Do sklepu nie pójdę bo nie mogę więc w ciąży na pewno nie zjem.

Ciekawe skąd w ciąży zachcianki na takie syfiaste jedzenie?? Dzieci powinny domagać sie czegość zdroszego.
    Ja teraz mam fazę na galaretki i dwie czekają na mnie w lodówce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 09:28

Justaw, perfectangel85 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    ale są tam jeszcze jakieś witaminy czy tylko DHA? Ja też muszę mojego gina jutro dopytać bo ta dawka z Femibion 2 też mi się wydaje jakaś mała. Na razie biorę ale zastanawiałam się nad zmianą

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 10:59

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Karolka Ty jadłaś Maca, a ja wczoraj chyba bym umarła jakbym o 21 nie zjadla zupki Vifon ;) (a ostatni raz jadlam chyhba z 15 lat temu :o) i co? i całą noc było mi po tej zupce niedobrze :D
    A mnie naszlo na zupke chinska ogorkowa. Jest taka fajna, kwasna :) Tez nie jadlam wiele lat ;)

Jezeli chodzi o slodkie to w pierwszym trymestrze raczej mnie odrzucilo. Jak zaczal sie drugi to raz w pracy nagle naszlo mnie na twixa, ale tak ze musialam wyjsc i kupic ;) I generalnie ciagle mam ochote na te batoniki ;) Szkoda, wolalabym zeby to odrzucenie nadal trwalo ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    Cześć Dziewczyny :) Napiszcie mi proszę jakiej firmy spacerówkę polecacie? Ja mam od zestawu 3w1, ale jest za ciężka, żeby codziennie ją dźwigać po schodach w bloku i szukam bardzo lekkiej sapacerówki. Na allegro chciałam zamówić jakąś najatańszą, ale złe opinie mają i nie wiem co robić :( Chciałabym nową i tanią, lekką i żeby się od razu nie rozwaliła. Znacie taką?
    Ja mam i bardzo polecam Valco Snap, waży niewiele ponad 6kg :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 10:59

Justaw lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 11:00

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    Justaw a Ty masz ten wózek 3 czy 4 kołowy?
    Ja mam 3kołowy, w wersji denim, czyli tej droższej tapicerce :) jestem w tym wózku tak zakochana, ze teraz kupię go w wersji DUO + gondola :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ