Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
a mnie dawno nie bylo. Strasznie ta ciaza mi szybko leci i do tego brak czasu. z mezem nam sie nie uklada i mam mega duzo problemow i stresow na glowie dodatkowo. Maly mi zabkuje, wychodza nam cztery czwrki naraz. W sumie juz ostatnia sie wypycha i jest taki marudny od trzech dni, pierwszy raz w zyciu taki maruda z niego. I generalnie taka ze mnie gapa ze zapomnialam mierzyc cukier! Jutro nadrobie
-
No i ja po wizycie melduje ze chy a bedzie dziewczynka,szuklalismy czegos co dynda i nic nie wypatrzylismy;)
Zbadal mnie na fotelu i szyjka dluga,jakies globulki dostalam bo po luteinie dziwnie tam u mnie jest.Mala nie dala sie zmierzyc i mam zdj jak wygieta jest i wtedy ma 9.33,mysle ze z 10cm ma...mkl, Cameline, Ja86, zubii, Bąbelek1980, aswalda, joaska1985, Lisa85, justa., falka, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Monako a gin nic Ci nie mowil o kwasach dha ktore zapobiegają porodowi przedwczesnemu ? Ja mam brac juz prenatal dha 2×3 dziennie
zubii lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Princesska wrote:Dziewczyny czy któraś tez tak ma? Wizytę mam za tydzien a od 4 dni odczuwam bole przypominające kłucia.. w środkowej części macicy nad wzgórkiem łonowym oraz lekko po bokach. Pachwiny juz mnie bolały wiec to nie ból rozciągania sie.. takowy znam. myśle ze niepokojący ból bym jakos poznała tylko no wiadomo troche sie martwię..
-
Hej Dziewczyny
Gratuluję wczorajszych wizyt, cieszę się, że wszystko w porządku
Cameline trzymam kciuki za dzisiejszą rozmowę! Wierzę, że dzidzia jest zdrowa!
Ja wczoraj skusiłam się na 2 cheesburgery i frytki z Maca...i żałuję do terazBoli mnie żołądek i cały brzuch
Ale dzięki temu skutecznie zniechęciłam się do tej formy jedzenia na długi czas
Mkl to chyba Ty pisałaś, że nic Cię nie boli etc. Ja w pierwszej ciąży nic nie czułam, żadnego rozciągania etc. Potem przyszły dolegliwości typu zgaga itd, ale brzuch nie bolał. Za to teraz nadrabiam. Czuję macicę i jajniki, że ho ho
Także jak nic nie boli to tylko się cieszyć
Miłego dnia -
aleksandrazz wrote:Monako a gin nic Ci nie mowil o kwasach dha ktore zapobiegają porodowi przedwczesnemu ? Ja mam brac juz prenatal dha 2×3 dziennie
Alekasndrazz- ja od samego początku biorę Femibion- najpierw 1 a od 13 tc 2 gdzie właśnie są dwie kapsułki, jedna to witaminy a druga to DHA.
Wczoraj naczytałam się o szyjce jak szybko potrafi się skrócić więc zadzwoniłam do mojego dr żeby przyspieszyc wizytę bo do 8 kwietnia osiwieję.
Nie ma go w Poznaniu ale umówił mnie do swojego kolegi- tego który też bedzie mi robił usg połówkowe więc mam dziś tylko ustalić godzinę jutrzejszej wizyty.
Dotarł do mnie też pessar i będę spokojniejsza jak już mi go założą.
Wiem, że 2,5 cm to jeszcze nie tragedia ale przy bliźniętach napieranie na szyjkę jest większe więc wolę dmuchać na zimne.
Dopytam na wizycie jeszcze o ten kwas czy taka dawka jaką biorę jest wystraczająca czyli 200mg w 1 kapsułce -
Princesska wrote:Dziewczyny czy któraś tez tak ma? Wizytę mam za tydzien a od 4 dni odczuwam bole przypominające kłucia.. w środkowej części macicy nad wzgórkiem łonowym oraz lekko po bokach. Pachwiny juz mnie bolały wiec to nie ból rozciągania sie.. takowy znam. myśle ze niepokojący ból bym jakos poznała tylko no wiadomo troche sie martwię..
Ja tak miałam wczoraj jeżeli nie jest to częste i krótkotrwałe to nie ma się czym przejmować. Też mam za tydzień wizytę
Gratuluję udanych wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 09:09
-
Ja też ostatnio czułam takie dziwne kłucie, ale doszłam do wniosku, że to chyba jelita, szczególnie, że na następny dzień mi przeszło.
A propos niezdrowego żarcia to też się raz tak najadłam, chociaż ja to akurat słodyczy - straszna chcica mnie złapała na coś mega słodkiego, a potem cierpiałam dwa dni i od tamtej pory jestem już grzeczna i jem zdrowo -
Justaw wrote:Monako, ja w swoich witaminach mam 800mg w dobowej dawce.
A odnośnie zupki to też miałam wczoraj ochote ale mąż powiedział że tego to mi nie pozwoli i wyrzucił!!! Do sklepu nie pójdę bo nie mogę więc w ciąży na pewno nie zjem.
Ciekawe skąd w ciąży zachcianki na takie syfiaste jedzenie?? Dzieci powinny domagać sie czegość zdroszego.
Ja teraz mam fazę na galaretki i dwie czekają na mnie w lodówce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 09:28
Justaw, perfectangel85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustaw wrote:Monako, ja w swoich witaminach mam 800mg w dobowej dawce.
-
Justaw wrote:Karolka Ty jadłaś Maca, a ja wczoraj chyba bym umarła jakbym o 21 nie zjadla zupki Vifon
(a ostatni raz jadlam chyhba z 15 lat temu :o) i co? i całą noc było mi po tej zupce niedobrze
Tez nie jadlam wiele lat
Jezeli chodzi o slodkie to w pierwszym trymestrze raczej mnie odrzucilo. Jak zaczal sie drugi to raz w pracy nagle naszlo mnie na twixa, ale tak ze musialam wyjsc i kupicI generalnie ciagle mam ochote na te batoniki
Szkoda, wolalabym zeby to odrzucenie nadal trwalo
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Lisa85 wrote:Cześć Dziewczyny
Napiszcie mi proszę jakiej firmy spacerówkę polecacie? Ja mam od zestawu 3w1, ale jest za ciężka, żeby codziennie ją dźwigać po schodach w bloku i szukam bardzo lekkiej sapacerówki. Na allegro chciałam zamówić jakąś najatańszą, ale złe opinie mają i nie wiem co robić
Chciałabym nową i tanią, lekką i żeby się od razu nie rozwaliła. Znacie taką?