X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline trzymam kciuki za zdrowego maluszka <3

Cameline lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Dla mnie pajac to piżama, więc uzywam ich tylko w nocy :) W dzień najczęsciej body + półspiochy.
    Justaw wrote:
    hmmm jeśli zakładasz body + pajac, to przeciez tak samo zaklada się body + spodenki :D, a nawet łatwiej, bo mniej nap do zapięcia :) i łatwiej zmienić pieluchę :)
    No ale tu już każda mama musi ocenić co jej dla niej wygodniejsze, nie ma co gdybać :D

Jestem dokładnie tego samego zdania. Pajac na noc, w dzień body + półśpiochy.
    Jest to zestaw najłatwiejszy i najszybszy w obsłudze.
    Mój pierwszy synuś urodził się w styczniu, były mrozy, a nigdy nie miał nic pod pajacem lub na body, w sensie warstwy ubrań.
    Myślę, że łatwiej i szybciej dziecko przykryć czy opatulić dodatkową warstwą (kocykiem, rożkiem, otulaczem...) niż ubrać/rozebrać.
    Zwłaszcza w przypadku karmienia piersią, dziecko i tak bardzo często (przynajmniej na początku) jest wtulone w mamę, więc jest grzane aż zanadto.
    Do tego noworodki potrafią naprawdę szybko się ubrudzić! A tu się uleje, a tu się opluje, a tu z pieluszki coś wylezie bokiem (zwłaszcza na początku, jak się nie ma wprawy w zakładaniu pieluszki) i masz przebieranie co chwilę. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 20:14

Justaw, zubii lubią tę wiadomość

• Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    hmmm jeśli zakładasz body + pajac, to przeciez tak samo zaklada się body + spodenki :D, a nawet łatwiej, bo mniej nap do zapięcia :) i łatwiej zmienić pieluchę :)
    No ale tu już każda mama musi ocenić co jej dla niej wygodniejsze, nie ma co gdybać :D
    Tak. Tylko, ze przy spodenkach u niemowlaczka balam sie tez ze bedzie gumka za bardzo brzuszek uciskac itp. No i jeszcze trzeba skarpetki, chyba, ze zakladasz polspiochy☺
    Tak jak mowisz, jednemu podpasuje to innemu tamto i bedzie uwazac, ze rak jest lepiej☺

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline mam nadzieję, że jednak usłyszysz dobre wiadomości. Trzymam kciuki :*

Ew u nas dobrze. Mdłości juz zniknęły. Brzuszek jest ale nie jest jakiś szczególnie duży. Nie da się poznać że to ciąża mnoga :P nikt z rodziny oprócz mojej babci nie wiedział aż do niedzieli, że w brzuszku siedzi trójeczka. Także każdy był w ogromnym szoku ;) dopiero po zdjęciach uwierzyli tak na serio

Justaw, majju, Maja83, Gosiaczek, stay, Långstrump, Cameline, Zorganizowana:), Annie1981, ew101, falka, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

f5b59272af.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy, fajnie, że mdłości Ci przeszły.
    Mogłaś poczekać z informacją o trójeczce do 1 kwietnia! ;) ;) ;)
    Ale w sumie możesz jeszcze zrobić ten "żarcik" znajomym jeśli jeszcze nie wiedzą. ;)

Kimmy, perfectangel85, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

• Justaw Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Tak. Tylko, ze przy spodenkach u niemowlaczka balam sie tez ze bedzie gumka za bardzo brzuszek uciskac itp. No i jeszcze trzeba skarpetki, chyba, ze zakladasz polspiochy☺
    Tak jak mowisz, jednemu podpasuje to innemu tamto i bedzie uwazac, ze rak jest lepiej☺
    Z ta gumka to racja :) dlatego ja polecam te polspiochy z h&m. Nigdzie nie uciskają.
    http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0416175006.html#Miętowozielony/Paski
    Miałam je w roznych kolorach w każdym rozmiarze od 50 do 68 (sprawdzały sie super do momentu gdy mała zaczęła pełzać ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 20:36

Magda_lenka, zubii lubią tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Witam się po wizycie. Mam bardzo mieszane uczucia. Generalnie z bąblem wszystko ok i potwierdzony chłopak. Ale znów nie miałam badania ginekologicznego (miałam dopiero raz od początku ciąży). Jak to u was wygląda, siadacie na samolot co wizytę?
    Druga sprawa ze u położnej wyszło mi jakieś mega ciśnienie. W domu mierze i np teraz mam 115/82. Czy to jest ok ?
    Następna wizyta za 4 tyg i to bedze już polowkowe więc pewnie znów bez badania ginekologicznego. Dziwi mnie to bo w pierwszej ciązy miałam je na każdej wizycie...
    A, i najważniejsze, wyniki po obciążeniu glukoza są ok i prawdopodobnie mam już spokój do końca ciąży :)

perfectangel85, stay, Långstrump, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja w pierwszej ciązy mialam w sumie 2 typowe badania na samolocie. Jedno na pierwszej wizycie, a drugie tuż przed porodem ;) Teraz pewnie będzie tak samo.
    Jesli chodzi o cisnienie to mierz w domu, najlepiej prowadz dzienniczek i jakby co to pokazuj na wizycie :) Ja tak robilam, bo mi na widok białych fartuchów też wywala cisnienie w kosmos ;) tetno tez mam zawsze w okolicach 120-130 ;)
    Super, ze synek potwierdzony :)

Niesia86 lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kazdej wizycie jestem badana. Wydaje mi sie ze to dobrze, bo lekarz sprawdzi i sluz, czy nie ma zadnwj infekcji i sprawdzi szyjke.

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Aguuuś Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem badana na każdej wizycie. Myślałam że to standard i każdy lekarz tak robi.

f2w3rjjgr8ib3mwr.png

Aniołek 7t3d (*)
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:
    Hej.
    Witam się po wizycie. Mam bardzo mieszane uczucia. Generalnie z bąblem wszystko ok i potwierdzony chłopak. Ale znów nie miałam badania ginekologicznego (miałam dopiero raz od początku ciąży). Jak to u was wygląda, siadacie na samolot co wizytę?
    Druga sprawa ze u położnej wyszło mi jakieś mega ciśnienie. W domu mierze i np teraz mam 115/82. Czy to jest ok ?
    Następna wizyta za 4 tyg i to bedze już polowkowe więc pewnie znów bez badania ginekologicznego. Dziwi mnie to bo w pierwszej ciązy miałam je na każdej wizycie...
    A, i najważniejsze, wyniki po obciążeniu glukoza są ok i prawdopodobnie mam już spokój do końca ciąży :)

hmmm ja na każdej wizycie mam badanie ginekologiczne na samolocie.

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też na każdej wizycie jestem badana na samolocie, dr zawsze sprawdzał szyjke ale nie sprawdzał jej na usg :(
    Teraz miałam 2,5 cm a nie mam porównania jak było wcześniej :(

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś tez tak ma? Wizytę mam za tydzien a od 4 dni odczuwam bole przypominające kłucia.. w środkowej części macicy nad wzgórkiem łonowym oraz lekko po bokach. Pachwiny juz mnie bolały wiec to nie ból rozciągania sie.. takowy znam. myśle ze niepokojący ból bym jakos poznała tylko no wiadomo troche sie martwię..

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • justa. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w trakcie każdej wizyty mam badanie ginekologiczne. Lekarz sprawdza szyjkę i wydzielinę, czy nie ma oznak infekcji.

Mi w trakcie badania na fotelu wychodzi że szyjka ma 2- 2.5 cm i to podobno dobry wynik. Na usg 4 dni temu szyjka miała 3.7 cm. Podobno w badaniu rocznym zawsze wychodzi trochę mniej.

Co do bóli brzucha ja takich nie mam ale może to gazy w jelitach, przynajmniej z tym mi się kojarzy kłucie w dole brzucha.

Za 2 tygodnie planuję lot samolotem i lekarz zalecił mi przed nim zastrzyk z heparyny. Czy któraś z Was brała heparyny przed lotem?

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie ok. Maluszek 8,5 cm i tetno 142. Więcej nie wiem nic jak to po tych moich wizytach :/ na poznanie plci nastawiam sie za dwa tyg na prywatnej wizycie. Dzis to mój lekarz nawet nie byl pewien ile wymierzył maluszka, taki roztrzepany...
    Cieszę sie, ze mnie przynajmniej bada za każdy raz i robi usg :) a na ciśnienie nie mial pomysłu, od czego miałam te skoki. Coz pozostaje mi mierzyć i zapisywac

justa., Princesska, stay, Långstrump, mkl, Cameline, Ja86, zubii, Zorganizowana:), Lisa85, falka, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W irlandii w ogóle nie badają ginekologicznie, tu w ogole ginekologa widzi sie raz na cała ciąże a tak to położna tylko.
    Z tego co wiem to w Pl też odchodzą od badania na każdej wizycie ponieważ ph pochwy w ciąży jest podatne na wszelkie infekcje więc lepiej tam nie gmerać. Taką słyszałam opinię ale pewnie są lekarze co wolą zbadac i tacy którzy polegają na usg tylko.

Niesia86 lubi tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja też już po wizycie, z bąblem wszystko ok no i przeczucie raczej legło w gruzach, bo lekarz wypatrzył pisiorka i zamiast Oli będzie na 80% Antoś <3

stay, aswalda, Princesska, Långstrump, Cameline, Ja86, zubii, Zorganizowana:), Annie1981, perfectangel85, joaska1985, Lisa85, justa., falka, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu jajników, to Lekarz powiedział, że to macica się powiększa, można w razie silnego bólu wziąć Nospe.

f2wl4z17q60magcw.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też po wizycie. 11,6cm i 125g <3
    Nadia zostaje Nadia :)
    Moja szyjka ma 4cm. Lekarz powiedział, że jest prawidłowa

Następna wizyta polowkowe 25.04

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 23:27

Princesska, Långstrump, Bąbelek1980, Cameline, Ja86, zubii, Zorganizowana:), perfectangel85, aswalda, joaska1985, Lisa85, justa., falka, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt ❤

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ