X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    ale są tam jeszcze jakieś witaminy czy tylko DHA? Ja też muszę mojego gina jutro dopytać bo ta dawka z Femibion 2 też mi się wydaje jakaś mała. Na razie biorę ale zastanawiałam się nad zmianą

Jakiś czas temu porównywalna witaminy na II trym i najlepiej wypada femibion i vitaminer prenatal plus dha z tych droższych
    pharmaton matruelle (to mi lekarz polecil w tej ciąży bo w wpierwszej femibion 2)

Bacardi90 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 11:00

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    ale są tam jeszcze jakieś witaminy czy tylko DHA? Ja też muszę mojego gina jutro dopytać bo ta dawka z Femibion 2 też mi się wydaje jakaś mała. Na razie biorę ale zastanawiałam się nad zmianą
    Ja mam witaminy od mojego gina. W jednym opakowaniu mam DHA, włąsnie w dawce 800mg, w drugim witaminy "typowo ciązowe", ale z tego co sie zorientowałam w polskim witaminach gdy szukałam czegoś bez żelaza, to największa dawkę DHA maja Mama DHA Premium Plus i pewnie jakbym mieszkała w Polsce to bym się na nie zdecydowała :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 09:42

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Ja mam witaminy od mojego gina. W jednym opakowaniu mam DHA, włąsnie w dawce 800mg, w drugim witaminy "typowo ciązowe", ale z tego co sie zorientowałam w polskim witaminach gdy szukałam czegoś bez żelaza, to największa dawkę DHA maja Mama DHA Premium Plus i pewnie jakbym mieszkała w Polsce to bym się na nie zdecydowała :)

Ja się właśnie w końcu na te zdecydowałam w drugim trymestrze (też szukałam czegoś bez żelaza), mają dawkę 800 mg DHA - jedyną ich wadą jest to, że trzeba brać dwie duże kapsułki dziennie, więc jak ktoś nie lubi dużych tabletek to może być problem.

Justaw lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    http://allegro.pl/valco-baby-snap-3-denim-tylko-6-2-kg-wys-24h-i6758817053.html
    Czy to ten?
    Tak, dokładnie ten :), tylko ja mam w jaśniejszym kolorze, ale nie jest on dostępny w Polsce z tego co wiem.
    Mam też zwykle piankowe koła, bo potrzebowalam wózka "na już" i brałam ten, kóry był dostepny w sklepie :) Pewnie gdybym miala wtedy wybór to bym wzięła pompowane, ale te piankowe i tak są super, dają rade w każdym terenie, a ja mieszkam w górach :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 11:16

Justaw lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Tak, dokładnie ten :), tylko ja mam w jaśniejszym kolorze, ale nie jest on dostępny w Polsce z tego co wiem.
    Mam też zwykle piankowe koła, bo potrzebowalam wózka "na już" i brałam ten, kóry był dostepny w sklepie :) Pewnie gdybym miala wtedy wybór to bym wzięła pompowane, ale te piankowe i tak są super, dają rade w każdym terenie, a ja mieszkam w górach :)

Rzeczywiście fajny wózek :) szkoda że nie ma używek.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Rzeczywiście fajny wózek :) szkoda że nie ma używek.
    Na grupie na FB Valco Love czasem pojawiają się oferty sprzedaży :)

Lisa85 na pewno będziesz zadowolona :) Ja jeszcze rozważałam Joie Literax 4 Air, ale jak porównałam je na żywo, to Valco był bezkonkurencyjny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 10:30

Lisa85, zubii lubią tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja ostatnio miałam ochotę na zupki chińskie i zjadałam ich chyba ze 4, codziennie po jednej ale już mi przeszedł smak na nie :) Ostatnio miałam straszną chęć na milkshake i dwa dni z rządu je piłam ale też już mi przeszło :) a na MACA też kiedyś miałam ochotę i jak go zjadałam to potem bolał mnie masakrycznie żołądek i brzuch i do teraz ich już nie jem, jak o takim żarciu tylko pomyśle to mnie mdli :)

A ja dzisiaj znów wstałam z bólem głowy, nie wiem co się dzieje bo ostatnio bardzo często boli mnie głowa,może to na zmianę pogody, nie wiem, ale ciężko czasem wytrzymać a najbardziej to źle się śpi w nocy bo ból mnie budzi :/

U mnie dziś brzydka pogoda ale może się rozpogodzi jeszcze, wczoraj i kilka dni temu było tak pięknie :) Miłego dnia wszystkim :)

• Viriki Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam spacerówkę ABC Design Primo i była i zajebista i tania :)

A teraz mam chęć na Espiro Magic lub Joie Muze

Lisa85 lubi tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Viriki Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja mnie też boli głowa gdzieś od tygodnie i wlasnie budzę sie w nocy z bólu.
    Podobno to normalne, mialam tak juz w pierwszej ciąży ale teraz to porażka :(

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• zubii Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Na grupie na FB Valco Love czasem pojawiają się oferty sprzedaży :)

Lisa85 na pewno będziesz zadowolona :) Ja jeszcze rozważałam Joie Literax 4 Air, ale jak porównałam je na żywo, to Valco był bezkonkurencyjny :)

Mam do ciebie pytanie bo widzę że rączka nie jest regulowana ile masz wzrostu ? Bo my z zt jesteśmy wysocy ja mam 175 a tz 185 więc dla nas to ważna kwestia.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie marzy baby jogger city mini gt... ale drogi :/
    gondole i spacerowke mam po synku x-lander x-move i bardzo go lubie ale szukam jeszcze lekkiej skladanej spacerowki :)

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Mam do ciebie pytanie bo widzę że rączka nie jest regulowana ile masz wzrostu ? Bo my z zt jesteśmy wysocy ja mam 175 a tz 185 więc dla nas to ważna kwestia.
    Ja mam 171, mąż jest sporo wyższy, bo ma 195 cm. Na początku był przyzwyczajony do poprzedniego wózka z regulacją i po pierwszym spacerze powiedział, ze rączka by mogla być ciut wyżej, ale teraz mówi, ze jest ok :)
    Dla mnie jedyną wadą rączki jest piankowe pokrycie, bo po prostu nie lubię tego rodzaju materiałów, no ale kupiłam po prostu neoprenowe nakładki ;)

zubii lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Karolka Ty jadłaś Maca, a ja wczoraj chyba bym umarła jakbym o 21 nie zjadla zupki Vifon ;) (a ostatni raz jadlam chyhba z 15 lat temu :o) i co? i całą noc było mi po tej zupce niedobrze :D

mnie tak ostatnio naszło na maca, w sumie rzadko tam jadam, ale zachciało mi sie cheesburgera i frytek, zjadłam i było spoko, ale jak wróciłam, to wszystko zwróciłam :/
    na dodatek z radosci zamaist dokladnie gryżć łykałam całe kęsy i potem czułam jak kawalek chyba ogorka przeleciał mi nosem. no fun ;)

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Tez bym chciala byc anty nastawiona na fast foody ale u mnie jest inaczej. Oczywiscie nie jem codziennie ale co drugi tydzien musi byc jakas pizza, albo keban albo wypad do maca. A na mieso typy kotlety, gulasze mnie odtraca. Bez problemu zjem udko gotowane i to tyle.

Cameline czekamy na wiesci

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny fajne te wózki

mnie też dziś coś boli głowa
    poza tym dalej piersi mam b. wrażliwe, a jak z tym u Was?

apropo tych pajaców to ja też ubierałam na gołe ciało przeważnie ups

co do zachcianek mi cały czas się marzy zjeść jakąś taką drożdżówę z dżemem albo budyniem albo najchętniej te cukierki twixy i snickersy są najlepsze ;) zjadłabym też te małe czekoladowe jajeczka co na wielkanoc są z nadzieniem i takimi kulkami ;) ale się wstrzymuję póki co, 0 słodyczy, dziś byłam na badaniach to zobaczę jaki cukier mi wyjdzie

no i gratuluje wszystkim pozytywnych wizyt :)

u Nas dziś piękna pogoda :)

Stdqp2.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja równiez mam wrazliwe piersi, od poczatku mnie bolą i nie przestają.

Dziewczyny tak napiszcie szczerze, czy odkąd dowiedziałyście się o ciąży bardzo zmieniłyście jedzenie? Bo tu często czytam, że zero słodyczy, zero fast foodów.
    Ja jem to samo co jadłam przed ciążą. Może jedynie faktycznie zaczęłam jeść dużo owoców, ale nie dlatego, że muszę bo w ciąży jestem tylko dlatego ze mam ochotę. Jak mam smaka na słodkie to jem słodkie, jak mam smaka na fast foody to jem to. No nie wiem sama, może ja tu do powagi sytuacji nie podchodzę, no nie wiem..

perfectangel85, zubii, Gdziejestmieszko, Aguuuś lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Ja równiez mam wrazliwe piersi, od poczatku mnie bolą i nie przestają.

Dziewczyny tak napiszcie szczerze, czy odkąd dowiedziałyście się o ciąży bardzo zmieniłyście jedzenie? Bo tu często czytam, że zero słodyczy, zero fast foodów.
    Ja jem to samo co jadłam przed ciążą. Może jedynie faktycznie zaczęłam jeść dużo owoców, ale nie dlatego, że muszę bo w ciąży jestem tylko dlatego ze mam ochotę. Jak mam smaka na słodkie to jem słodkie, jak mam smaka na fast foody to jem to. No nie wiem sama, może ja tu do powagi sytuacji nie podchodzę, no nie wiem..

ja tez tak mam :P jem jak zawsze i na co mam ochote :)

ex2bi09k5z8riyq7.png
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ