X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline trzymaj się! Ja cały czas trzymam kciuki i wierzę, ze będzie dobrze i Twoja córeczka urodzi się zdrowa!

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, mam pytanie do dziewczyn z Trójmiasta - do kogo się wybieracie na usg połówkowe? Znacie kogoś wartego polecenia? Na prenatalnym byłam u dr Puzio i już wiem, że na połówkowe do niego nie pójdę :P I że tym razem się rozeznam w temacie zanim się do kogoś zapiszę ;)

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline masz rację, nic co tu napiszemy nie ukoi Twojego bólu i łez. Jednakże wiedz, że wszystkie tu jesteśmy z Tobą! Mocno wierzę, że amnio wyjdzie pozytywnie i trzymam kciuki!
    Życzę Wam dużo, dużo sił!

Rzepakowepole - to ładny numer z płcią :) A w którym tygodniu byłaś na poprzedniej wizycie?

Natalka ja staram się nie jeść fast foodów z jednego prostego powodu- żeby nie przytyć znów 22 kg :)
    Widzę, że mój organizm magazynuje w ciąży (już 4 kg mimo ćwiczeń 3-4 razy w tygodniu i na prawdę rozsądnego jedzenia, bez obżerania się) także przy fast foodach pewnie byłoby dwa razy więcej ;)

Jedyne na co sobie pozwalam tak raz na 2 tygodnie to pizza domowej roboty z żytniej, pełnoziarnistej mąki ;) no i wczoraj ten Mac. Ale po bólu żołądka mam dość :P

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Ja równiez mam wrazliwe piersi, od poczatku mnie bolą i nie przestają.

Dziewczyny tak napiszcie szczerze, czy odkąd dowiedziałyście się o ciąży bardzo zmieniłyście jedzenie? Bo tu często czytam, że zero słodyczy, zero fast foodów.
    Ja jem to samo co jadłam przed ciążą. Może jedynie faktycznie zaczęłam jeść dużo owoców, ale nie dlatego, że muszę bo w ciąży jestem tylko dlatego ze mam ochotę. Jak mam smaka na słodkie to jem słodkie, jak mam smaka na fast foody to jem to. No nie wiem sama, może ja tu do powagi sytuacji nie podchodzę, no nie wiem..

Nie jesteś sama, ja jem dokładnie tak jak przed ciążą. Jak mam na coś ochotę to to jem, do niczego się nie zmuszam i niczego sobie nie odmawiam i co najważniejsze nie mam wyrzutów sumiena :) ciąża przebiega bez komplikacji, dzieć rośnie, moja waga też jest spoko

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • miffy Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline, bardzo mi przykro, że musisz przeżywać taki stres - my tu trzymamy za Ciebie kciuki, myślimy o Tobie ciepło i życzymy dużo siły. Trzymajcie się!

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wszystkie tu jesteśmy z Tobą, niestety w takiej sytuacji słowa nie zdziałają za duzo, ale pamiętaj ze z każdej sytuacji jest wyjście nigdy nie mozna sie poddawać..

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • zubii Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Cameline, bardzo mi przykro, że musisz przeżywać taki stres - my tu trzymamy za Ciebie kciuki, myślimy o Tobie ciepło i życzymy dużo siły. Trzymajcie się!

Podpinam się pod wypowiedzią miffy bardzo mi przykro, że przez to przechodzisz :( będę się modlić za Twoje dzieciątko !

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=elu8SBbzmh8

niby takie proste...a ja bym na to nie wpadła;p

Another lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Nie jesteś sama, ja jem dokładnie tak jak przed ciążą. Jak mam na coś ochotę to to jem, do niczego się nie zmuszam i niczego sobie nie odmawiam i co najważniejsze nie mam wyrzutów sumiena :) ciąża przebiega bez komplikacji, dzieć rośnie, moja waga też jest spoko

ja jem więcej warzyw, wcinam marchewkę, brokuła, paprykę itp. staram się codziennie coś zjeść, najlepiej surowe, ale tak poza tym to jem wszystko na co mam ochotę, łącznie z frytkami, zupkami chińskimi, chipsami itp.

f2w3rjjge8qi32en.png

• Justaw Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=elu8SBbzmh8

niby takie proste...a ja bym na to nie wpadła;p
    Ja z doświadczenia nie polecam tych bodziaków z zakładkami na ramionach, bo one prawie zawsze takie rozwleczone przy szyi są. A Przy takim zakładaniu to juz na pewno bedą mocno porozciągane :D Najfajniejsze dla malucha wg mnie są body kopertowe :)

Karolka12345 lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Hejka, mam pytanie do dziewczyn z Trójmiasta - do kogo się wybieracie na usg połówkowe? Znacie kogoś wartego polecenia? Na prenatalnym byłam u dr Puzio i już wiem, że na połówkowe do niego nie pójdę :P I że tym razem się rozeznam w temacie zanim się do kogoś zapiszę ;)

Ja pójde do dr Mężyk w Centrum Medycznym Nowe Orłowo. Byłam u niej na usg genetycznym i byłam bardzo zadowolona, bo robiła je dokładnie, wszystko tłumaczyła i opisywała co dokładnie widzi, wizyta trwała dość długo, bo dzidzius nie chciał się odpowiednio ułóżyć, a mimo to na koniec jeszcze na naszą prośbę znalazła chwilę, żeby jeszcze raz posłuchać serca :) ceny porównywalne do innych miejsc ( bo jak się dowiedziała, ze to w Orłowie to myślałam, że za sam czynsz ceny są +100% ;))

MrsKiss lubi tę wiadomość

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Ja z doświadczenia nie polecam tych bodziaków z zakładkami na ramionach, bo one prawie zawsze takie rozwleczone przy szyi są. A Przy takim zakładaniu to juz na pewno bedą mocno porozciągane :D Najfajniejsze dla malucha wg mnie są body kopertowe :)

Zgadzam się. Chwila moment i całe ramionka są na wierzchu (materiał się rozciągnie i spada)

Jak Młody się urodzi to sprawdzę ten patent na zwykłym body z guziczkami na ramionach :P

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:

To prawda ale dla początkujących mam i to dobre :) tym bardziej że częściej takie body są spotykane. Ja miałam tylko jedno body kopertowe i nie przypadło mi do gustu.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ew101. Ja tez piersi nadal mam wrazliwe. Dzis jakby zaczely nawet swedziec.

Natalka1988. Ja przed ciaza jeszcze ograniczylam slodycze i czipsy tylko do weekendow, bo waga zaczela mi isc w gore. W tugodniu zamiast nich jem winogrona. W ciazy stosuje ta sama zasade i specjalnie sobie nie odmawiam.
    Staram sie obiady jesc w miare zdrowe, ale tak juz zaczelam jak sie staralismy. Poza tym nie ma zmian, oprocz zakazu serow plesniowych.

Cameline. Przykro mi. Przypomne, ze czytalam w ksiazce, ze na 10 amniopunkcji tylko 1 dziecko jest chore, wiec ja caly czas wierze, ze bedziesz w tej szczesliwej grupie.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline bardzo mi przykro. Wierzę, że jeszcze wszystko może się odwrócić. Najgorsze, że to wszystko trwa tyle czasu. To oczekiwanie na wyniki. Nawet sobie nie wyobrażam co możesz czuć :( ale pamiętaj, że wszystkie tutaj jesteśmy z Tobą! I wspieramy Cie z całych sił!

3jgx9jcg88a7v963.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cemline bardzo mi przykro, mam nadzieję, że pomimo tych złych wyników będzie cud, bardzo mocno w to wierze. Wspomniałaś, że masz już dziecko niepełnosprawne? Czy myślisz że to coś dziedzicznego?

Pomodlę się za Ciebie do św. Józefa!

f2w3rjjge8qi32en.png

• Justaw Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    To prawda ale dla początkujących mam i to dobre :) tym bardziej że częściej takie body są spotykane. Ja miałam tylko jedno body kopertowe i nie przypadło mi do gustu.
    Mnie na poczatku wkurzały kopertowe, bo nie moglam sie połapać w tych napach, ale po kilku podejsciach moglam je juz zakladać z zamkniętymi oczami. Raz dostalam body kopertowe wiązane w środku sznureczkiem, ale to jakies nieporozumienie :D
    ja do tych z zakłądkami sie strasznei zrazilam, moze tez przez to, ze moja córka była drobniutka, więc to tez potegowało efekt rozwleczenia, no ale mimo wszytko więcej takich bodziaków nie kupię :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline nawet nie wiem co w takiej sytuacjii mogłabym napisać bo żadne słowa pocieszenie nie zminimalizują Tojego stresu. Napiszę jedynie, że trzeba wierzyć do końca i mieć nadzieję że bedzie dobrze!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie w profilaktyce porodu przedwczesnego porodu takich kapsulek trzeba jeść 6 dziennie...a ja w 30 tyg kiedy bylo juz duze ryzyko porodu musialam az 8. Cenowo tez wychodzi kosmicznie ale wiem ze w pierwszej ciazy mi to pomoglo .

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline, bardzo mi przykro, że musisz znosić taki stres. Trudno cokolwiek powiedzieć w takiej sytuacji.
    Mam nadzieję, że masz wsparcie w najbliższych. Pamiętaj, że my wszystkie też jesteśmy z Tobą sercem i myślami.
    Mam nadzieję, że jakoś przetrwasz do amniopunkcji. Wyobrażam sobie jak straszne musi być takie czekanie.
    Wszystko się dobrze skończy, niezależnie od wyników.
    Trzymaj się!

‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ