Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja za wędlinani sklepowymi to ja nie przepadam i rzadko się zdarza zebym zjadla. Zazwyczaj chleb albo bulki jem z warzywami. Ale jak mam ochote na slodkie to tez jem i fast foody tez:) ja w pierwszej ciazy przytylam 30 kg z czego przez 7 miesiecy byly wymioty i naprawde sie nie obzeralam. Wiec teraz jak nie mam zadnych dolegliwosci nie mam sobie zamiaru odmawiac tego na co mam ochote:)
-
Cameline bardzo Ci wspolczuje i jak tu dziewczyny pisaly jestesmy z Toba. Nie wyobrwzam sobie Twojego teraz czekania i wynikow amniopunkcji. Musisz do konca wierzyc ze bedzie dobrze. Ile to z Nas czytala takie przypadki jak Twoje ze dopiero po amnipunkcji wszystko sie wyjasnialo i dzieciatka zdrowe sie rodzily
-
aleksandrazz wrote:No wlasnie w profilaktyce porodu przedwczesnego porodu takich kapsulek trzeba jeść 6 dziennie...a ja w 30 tyg kiedy bylo juz duze ryzyko porodu musialam az 8. Cenowo tez wychodzi kosmicznie ale wiem ze w pierwszej ciazy mi to pomoglo .
aleksandrazz ale Ty chyba nie leczysz się w Polsce? Bo tu są pewnie inne standardy i nie wiem co lekarze sądzą o takiej dawce DHA... Skoro zalecają suplementy z DHA ale nic ponadto...
Na pewno jutro poruszę ten temat bo jeśli miałaoby mi to pomóc to chcę zrobic wszystko co mogę -
Cameline pamiętaj, że nic nie jest przesądzone i naprawdę wiele jest przypadków bardzo wysokiego ryzyka gdzie po amnio wyszło zdrowe dziecko. Trzymaj się :* życzę dużo sily
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 15:49
Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016 -
Cameline przykro mi, że musisz przez to przechodzić
Mogę Ci polecić wątek na forum, gdzie dziewczyny są bardzo pomocne i znajdziesz tam wiele historii z różnymi wynikami
https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201,367.html
-
W Polsce. A o tej dawce dha słyszałam juz dwa lata temu na studiach.
Ze względu na występowanie niewielkich ilości kwasu DHA w spożywanej żywności wskazana więc jest jego suplementacja. Zgodnie z zaleceniami Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, kobiety od początku ciąży powinny przyjmować suplementy z zawartością nie mniej niż 500 mg DHA dziennie w przypadku niskiego spożycia kwasu DHA z innych źródeł. Kobietom w ciąży z wysokim ryzykiem porodu przedwczesnego zaleca się przyjmowanie 1000 mg kwasu DHA w ciągu doby.
http://www.znana-polozna.pl/artykuly/kwas-tluszczowy-omega3-dha-w-ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 17:54
MoNaKo lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Cameline również trzymam za Was kciuki :* Wierzę, że będzie dobrze :*
Ja jutro na wizytę... chciałabym mieć już USG połówkowe, bo zżera mnie ciekawość co do płciAle najważniejsze, żebym zobaczyła czy z dzidzią wszystko dobrze
Narazie nie czuję ruchów (tylko bulgotanie ale to bardziej pewnie jelita) i zaczynam się martwić
-
Karooolcia :) wrote:Cameline również trzymam za Was kciuki :* Wierzę, że będzie dobrze :*
Ja jutro na wizytę... chciałabym mieć już USG połówkowe, bo zżera mnie ciekawość co do płciAle najważniejsze, żebym zobaczyła czy z dzidzią wszystko dobrze
Narazie nie czuję ruchów (tylko bulgotanie ale to bardziej pewnie jelita) i zaczynam się martwić
-
U nas po wczorajszej wizycie wszystko git. 155g a crl 12,8cm
maluszek coś nie chciał z nami współpracować i nie udało się dokładnie zobaczyć czy to dalej chłopiec. Na sam koniec lekarz powiedział że mignela mu chłopieca cześć także póki co zostaje Mikołaj
Połowkowe 21.04Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 19:19
zubii, Ja86, Lisa85, aswalda, falka, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość
-
Karooolcia :) wrote:o to trochę mnie uspokoiłaś
Bo już tu tyle dziewczyn pisze, że czuje ruchy a ja nic
ja też panikowałam, szczególnie, ze nie mam za wiele tkanki tłuszczowej na brzuchu, for się za dużo naczytałam
no ale lekarz uspokajał, ze nie ma reguły i do 24 tygodnia na pewno poczuje :)I mial rację.
-
Lisa85 wrote:O też fajny ten joie
a jak on wagowo wypada? Bo widzę, że 9 kg przeszło..
Lisa85 lubi tę wiadomość
-
Justaw wrote:Spokojnie
ja też panikowałam, szczególnie, ze nie mam za wiele tkanki tłuszczowej na brzuchu, for się za dużo naczytałam
no ale lekarz uspokajał, ze nie ma reguły i do 24 tygodnia na pewno poczuje :)I mial rację.
uff, serio mnie uspokoiłaś bo to moja 1 ciąża i zielona jestemJustaw lubi tę wiadomość
-
Cameline, bardzo mi przykro. Wiem, że to niewyobrażalny stres i strach jednocześnie ale staraj się myśleć pozytywnie, jeszcze nic nie jest przesądzone. Daj znać jak będziesz już znać termin amnio.
Co do ruchów to przeważnie zaczyna się je odczuwać ok 18-19 tc. Tak więc już niedługo wszystkie poczujemy nasze maleństwa.
W którym tygodniu wybieracie się na usg połówkę? Ja idę 27 kwietnia to będzie 21+3. -
Justa na ja usg połówkowe chciała bym w okolicach 22 tyg. Bo czytałam ze większe dziecko lepiej widać
a miedzy 19 a 22 tyg jest jednak troche różnicy.. tak pisała przynajmniej mama ginekolog
Ja juz codziennie wsłuchuję sie w brzuszek i niczero słychu i widu
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
justa. wrote:Cameline, bardzo mi przykro. Wiem, że to niewyobrażalny stres i strach jednocześnie ale staraj się myśleć pozytywnie, jeszcze nic nie jest przesądzone. Daj znać jak będziesz już znać termin amnio.
Co do ruchów to przeważnie zaczyna się je odczuwać ok 18-19 tc. Tak więc już niedługo wszystkie poczujemy nasze maleństwa.
W którym tygodniu wybieracie się na usg połówkę? Ja idę 27 kwietnia to będzie 21+3.
We wtorek ustale z lekarzem kiedy polowkowe.