Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UOTE=Princesska]Jakis okropny sezon na choroby jest! Mnie do dzis od środy trzyma ! Płucz sobie 4-5 razy dziennie szałwia gardło i moze na gardło pastylki kup, ja miałam Prenalen bo one są typowo da kobiet w ciazy, nic innego mi nie poleciła bez zgody lekarza :/ mam nadzieje ze Ci to szybko minie.

A tak w ogole dzis takie piękne słońce ❤ a ja taka zakatarzona siedze, nawet spacer odpada, ale ciepłe dni dopiero przede mną :) dziewczyny tez sie jiz nie moge doczekać aż poczuje ruchy, ale nir nastawiam sie, cierpliwie czekam do 20 tyg jak powiedział lekarz :P
    I dzieki insulinie cukier poranny śliczny :D
    A u was jak samopoczucie ?[/QUOTE]

Ja mam katar od początku ciąży... :( katar przezroczysty i zatkany non stop nos, muszę przez buzię oddychać. Ciągle kicham, smarkam, często kaszlę ( astma oskrzelowa) więc Ventolin częściej idzie w ruch.
    Naprawdę martwię się o dzidziusia zdrowie. Urodzi się Jedynie to będzie pamiętać :(
    Na katar nie pomaga mi NIC, nawet steryd do nosa przepisany przez lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 10:58

f2wl4z17q60magcw.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Dziewczęta moze juz ktoras pisała o tym, ale kłuje mnie od jakiejs godziny w prawej stronie brzucha na samym dole tzn przestaje i zakucie za jakis czas, takie przerwy, alr czasem az tak ze musze oddech wstrzymać. Moze maluch sie rusza... hmm miala ktoras podobnie?

Marcia, mnie jajniki rwą :/ jutro zapytam lekarza, czy to normalne.

Marcia1989 lubi tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbelek troche Cie rozumiem bo ja z kolei mam problemy z zatokami i rownież katar jest nieodłączna częścią mojego zycia :/

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie z tym cisnieniem jakas czarna magia. Wczoraj na lewej ręce 160/75 t.99 a na prawej 130/75. Nie wiem ktore brać pod uwagę. Kupiłam ciśnieniomierz jak mi dojdzie to bede mierzyć kilka razy dziennie na obu rękach. Jutro mam wizytę u gina, ciekawe co mi wyjdzie na ich aparacie.

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    A u mnie z tym cisnieniem jakas czarna magia. Wczoraj na lewej ręce 160/75 t.99 a na prawej 130/75. Nie wiem ktore brać pod uwagę. Kupiłam ciśnieniomierz jak mi dojdzie to bede mierzyć kilka razy dziennie na obu rękach. Jutro mam wizytę u gina, ciekawe co mi wyjdzie na ich aparacie.
    A to nie jest tak, ze ciśnienie mierzy się tylko na lewej ręce? Ja bym pomiar z tej ręki brała pod uwagę :), chociaz nie myslalam, ze na drugiej może być inny hmm.
    Ja u lekarza zawsze mam wysokie ciśnienie, ale mój gin już sie tym nie sugeruje, bo wie, ze mierze w domu i wtedy nigdy nie mam wyższego niż 115/75. Ja po prostu panikuję na widok białego fartucha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 11:41

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w przychodni zawsze z prawej reki połozna mierzy cisnienie :)

ja tez mam zatkany nos caly czas a nie umiem oddychac przez usta. W nocy w kryzysie ratuje sie Nasivinem dla dzieci 1-6 lat bo bym w ogóle nie spała :(

zubii lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    A to nie jest tak, ze ciśnienie mierzy się tylko na lewej ręce? Ja bym pomiar z tej ręki brała pod uwagę :), chociaz nie myslalam, ze na drugiej może być inny hmm.
    Ja u lekarza zawsze mam wysokie ciśnienie, ale mój gin już sie tym nie sugeruje, bo wie, ze mierze w domu i wtedy nigdy nie mam wyższego niż 115/75. Ja po prostu panikuję na widok białego fartucha :D

na ostatniej wizycie lekarz mierzył mi na prawej, ja też zawsze mierze na prawej i nie wspominał nic, żeby mierzyć na lewej.
    Ja mierze 2 razy dziennie i zawsze mam w normie, a na wizycie mam zawsze troche podwyższone, lekarz się śmieje, że to na widok białego fartucha, ale tylko u niego tak mam i domyślam się, ze to dlatego, że mój gin jest meeeeeega przystojny :D ;)

zubii, MrsKiss, Maja83, wisienka1212, nowamamusia lubią tę wiadomość

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 09:40

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 10:58

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie wiem czemu mam zakodowane w głowie, ze ciśnienie mierzy się na lewej ręce :D

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez zawsze na lewej mierzą :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    U mnie też mierzone jest ciśnienie zawsze na lewej ręce.
    Dzisiaj wizyta u gina po miesiącu czasu, zobaczymy co powie.

perfectangel85 lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 10:58

Justaw lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    Justaw ja też mam tak zakodowane hehe Mi zawsze mówili, że na lewej od serca :)
    Dokładnie ten tekst mam w glowie :D No i połozna u gina też mi zawsze mierzy na lewej, w szpitalu przed i po cc, tez zawsze mi mierzyli na lewej ręce, mimo, ze łatwiejszy dostep do łozka był z prawej :) No ale jak widać to nie reguła :)

Lisa85 lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie ruchy cieżko wyczuć bo an tym etapie ciązy jelita się przesuwają robiąc miejsce dla rosnącej macicy, więc to tak na dwoje babka wróżyła :)
    Na pewno za kilka tygodni poczujemy wszystkoe solidne kopniaki i nie będzie już watpliwości czy to dziecko czy coś innego.
    Takie bulgotanie i pykanie to ja też czuję, ale nadal bez pewnosci i przekonania, ze to dziecko :)

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• zubii Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Annie ruchy cieżko wyczuć bo an tym etapie ciązy jelita się przesuwają robiąc miejsce dla rosnącej macicy, więc to tak na dwoje babka wróżyła :)
    Na pewno za kilka tygodni poczujemy wszystkoe solidne kopniaki i nie będzie już watpliwości czy to dziecko czy coś innego.
    Takie bulgotanie i pykanie to ja też czuję, ale nadal bez pewnosci i przekonania, ze to dziecko :)

U mnie takie bulgotanie zaczęło się w 13 tc a teraz czuję już kopniaki leciutkie.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki,
    My już w PL a wizyta dopiero w czwartek. Masakra nie wiem czy to przez stres ale czuję jakby coś złego się z Maluszkiem stało :/ jakieś taki głupie uczucie... jeszcze dwa dni do wizyty, chyba na zawał zejde w tym czasie

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka trzymam kciuki za szybki powrót do domu :)

Ciśnienie też kojarzy mi się z lewą ręką - od serca. Zawsze miałam tak mierzone.

Co do ruchów - mamy TO <3 Jestem już pewna :)

Dzisiaj siedziałam sobie i najpierw raz po razie stuknięcia, a potem muśnięcia czyli Bąbel się wiercił <3

Zorganizowana:), zubii, nowamamusia lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    Hej mamuśki,
    My już w PL a wizyta dopiero w czwartek. Masakra nie wiem czy to przez stres ale czuję jakby coś złego się z Maluszkiem stało :/ jakieś taki głupie uczucie... jeszcze dwa dni do wizyty, chyba na zawał zejde w tym czasie

Rozumiem Cię doskonale. Ja tak mam przed każdą wizytą, a im bliżej tym gorzej. Potem idę do lekarza na chwile jestem spokojna i znowu to samo... Ale po prostu szukam sobie zajmującego zajęcia żeby czas szybciej minął:) Myślę, ze nam przejdzie jak będziemy czuły ruchy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 14:36

Bacardi90 lubi tę wiadomość

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Ja na 100% tez nie jestem przekonana, ale jednak wydaje mi sie, ze to jest to :)
    Gdzie te jelita sie przesuwaja? Bo ja czuje takie gilanie/motylki bardzo nisko. Jelita to chyba wyzej, czy sie myle?

nowamamusia lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ