X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Wczoraj o kluczach pisalysmy ja też miałam je po dużym wysiłku ale po odpoczynku przeszło. A bierzesz z tym pregna plus dha ? Bo mi gin mówił, że w II trym jak chce dalej brać pregna plus to trzeba dokupić dha ale wolałam całkowicie zmienić tabletki bo w tych na II trym jest więcej witamin niż w pregna plus.

zubii przypomnij proszę jakie bierzesz zamiast pregna?

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Ja Wam już pisałam, że jestem zadowolona z MamaDHA Premium Plus, skład ma taki: Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (DHA) 800 mg, Kwas foliowy 200µg, L-metylofolian wapnia 200µg (Foliany 400 µg), Witamina D3 50 µg (2000 j. m.), Magnez 200 mg, Jod 200 µg.

Bierze się dwie tabletki dziennie (ale uprzedzam, że są duże), no i nie ma żelaza - ale ja akurat takiego suplementu akurat szukałam, bo póki co problemów z żelazem nie mam, a dodatkowa suplementacja powoduje u mnie straszne zaparcia. Ja kupowałam stacjonarnie za ok. 50 zł, a to dawka na miesiąc, więc cena taka sobie, ale skład ładny.

miffy właśnie u mnie jest problem z połykaniem tabletek. Pregne Plus co biore sa fajne małe tabletki i powleczone tak że są śliskie więc mi się dobrze połyka.
    Pamiętam gdy byłam z córką w ciąży i brałam wielgaśne te witaminy to nie raz mi stawały w gardle a wielkością przypominały pyralgine troszkę jeszcze większe, wiec jak te witaminy mają taką wielkość więc odpada bo nie raz się dławiłam i dusiłam po tabletkach

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z ciekawości, ile z Was jest na zwolnieniu albo po prostu nie pracuje? Zastanawiam się, jaka jest skala? Bo z jednej strony zazdroszczę Wam, jak czytam o sprzątaniu, gotowaniu i zakupach w środku dnia, a z drugiej... trochę sobie tego nie wyobrażam. Nie wiem, ile bym pociągnęła. Pewnie jak urodzę albo będę się już bardzo źle czuła, to mi się odmieni i będę chciała być w domu.

Jaki macie stosunek do takich wypoczynkowych zwolnień w ciąży?

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracowałam do pazdziernika, ale praktycznie cały czas bez wolnego, więc to się odbijało na mojej córce, zaczynała już za mną płakać. Więc zwolniłam się z myślą, że do końca roku zrobię sobie przerwę i odpocznę, no ale zdecydowaliśmy się w grudniu na dzidziusia i tak oto siedzę w domu.
    Są i zalety siedzenia w domu i wady, tak samo się tyczy pracy.
    Gdy byłam na tej przerwie, to już nie raz myślałam, że wrócę do pracy bo lepiej jak się pracuje, ale teraz widzę, że wszyscy na tym skorzystaliśmy gdy jestem w domu.

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    A powiedzcie w ciąży dają Wam normalne znieczulenie? Słyszałam, ze dają wtedy znieczulenie bez leków obkurczających naczynia krwionośne. To chyba tak samo nie czuje sie bolu nic a nic?

Ja mialam dokladnie takie o ktorym piszesz.koszt taki sam jak zwyklego.ja nie czulam roznicy tzn.nic nie bolalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 15:46

aswalda lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 11:18

mkl, joaska1985, Ja86, Princesska, buka03, Bąbelek1980, Maja83, zubii, justa., ⚘Kwiatuszek, Kesjaa, perfectangel85, nowamamusia, aswalda, Dreamy, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miffy ja zapłąciłam 49 zł, a DHA jest 20g... W ogóle na to nie zwróciłam uwagi...

Rzepakowepole - ja jestem na własnej działalności także jestem sobie sterem i okrętem ): Trochę pracy, trochę domu:)

Jeszcze raz Cię zapytam w którym tyg. ciąży byłaś u lekarza i był chłopak, który teraz najprawdopodobniej jest dziewczynką?

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe jestem na zwolnieniu od poczatku ciazy glownie przez to ze ciaza z in vitro i niestety razem z mezem jestesmy przewrazliwieni zreszta sama p.dr mi zaproponowala zwolnienie.Ma to swoje plusy nie stresuje sie,nie musze rano wstawac itp ale cxasem tez brakuje mi pracy.z drugiej strony teraz panuje tam b.stresujaca atmosfera wiec ciesze sie ze mnie tam nie ma.napewno w ciazy warto zwolnic☺

010idqk3hkbcgs9f.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Miffy ja zapłąciłam 49 zł, a DHA jest 20g... W ogóle na to nie zwróciłam uwagi...

Rzepakowepole - ja jestem na własnej działalności także jestem sobie sterem i okrętem ): Trochę pracy, trochę domu:)

Jeszcze raz Cię zapytam w którym tyg. ciąży byłaś u lekarza i był chłopak, który teraz najprawdopodobniej jest dziewczynką?

To był 15. tydzień, teraz jest 18. Nie wiem, czy dziewczynka, nie wiem, czy chłopak - po prostu nie widać. Lekarz się po prostu zdziwił, że 3 tygodnie wcześniej był w stanie z całą pewnością orzec, że chłopak. :-)

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Tak z ciekawości, ile z Was jest na zwolnieniu albo po prostu nie pracuje? Zastanawiam się, jaka jest skala? Bo z jednej strony zazdroszczę Wam, jak czytam o sprzątaniu, gotowaniu i zakupach w środku dnia, a z drugiej... trochę sobie tego nie wyobrażam. Nie wiem, ile bym pociągnęła. Pewnie jak urodzę albo będę się już bardzo źle czuła, to mi się odmieni i będę chciała być w domu.

W pierwszej ciąży mialam pracować do 6 miesiąca, ale przez plamienia itd poszlam na l4, teraz siedze z synkiem, nie szukalam pracy bo oboje planowalismy drugie dziecko a i synka nie bylo by z kim zostawic, teraz bede pewnie w domu przynajmniej do 3 r.ż dzidzi, czyli do momentu gdy bedzie mogla isc do przedszkola :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy u mnie po wizycie we wtorek Aleks zostanie Aleksem :P

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przeszkadza mi to że nie pracuje, czasem mysle że fajnie bylo by miec znowu wyplate, ale moj nigdy nic mi nie wypomnial i zawsze gdy cos potrzebuje czy chce cos kupic to moge to zrobic, a znam przypadki (moja znajoma) szukala szybko pracy i ogarniala żłobek bo jej facet ciagle jej dogryzal że musi ją utrzymywac a ona sobie w domu odpoczywa... :-/

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    To był 15. tydzień, teraz jest 18. Nie wiem, czy dziewczynka, nie wiem, czy chłopak - po prostu nie widać. Lekarz się po prostu zdziwił, że 3 tygodnie wcześniej był w stanie z całą pewnością orzec, że chłopak. :-)
    Nie strasz hehe, troche sie juz jednak nastawilam na Lily :-P

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch jako tako rośnie a waga w miejscu..właśnie zważyli mnie w klinice... Swoją drogą moja w domu pokazuje więcej:p

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• buka03 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Brzuch jako tako rośnie a waga w miejscu..właśnie zważyli mnie w klinice... Swoją drogą moja w domu pokazuje więcej:p
    To u mnie odwrotnie... ta w domu pokazuje mniej a potem załamka w gina hehe :-P

perfectangel85 lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:

U mnie jutro 19 tydz i brak brzucha jakiegokolwiek
    Troche zaczyna mnie to niepokoic

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 11:37

nowamamusia lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe dzięki za info :) Dopytuję bo ja też byłam w 15 tyg. i był chłopak, a po cichu liczę jeszcze troszkę na dziewczynkę ;)

Ja się dzisiaj narobiłam jak kuń :P Zostały i okna i porządek w ciuchach zimowo-letnich ;)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowo wrote:
    zubii przypomnij proszę jakie bierzesz zamiast pregna?

Femibion 2

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:

Siedzę z córką w domu i dorabiam

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ