Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też mam te spodnie z hm granatowe ale nie jestem z nich jakoś specjalnie zadowolona. Są ok ale bez rewelacji, jakościowo dużo słabsze niż jeansy ciążowe i oby wystarczyły do końca ciąży a nie się podarly.
Co do bodziakow ja mam po synku i kopertowe i zwykle na początku wygodniej mi było ubierać kopertowe ale jak to któraś napisała nie umiałam ich później złożyć hehe
Dziewczyny a nie szkoda wam kupować już teraz nowych wózków? Przecież tracicie czas gwarancji. A te wózki przecież będą dostępne i później, może nawet nowsze modele lub w lepszych cenach
zubii lubi tę wiadomość
-
Pokazywałam znajomym zdjęcie z ostatniego usg (tylko siusiaka), ale nie mówiłam, że to siusiak. Ale miałam ubaw, nikt się nie przyznał, że nie wie co to. Mówili "ale już duży jest" itp.
Tylko mój przyszły niedoszły mąż (ojciec dziecka) powiedział, że coś słabo go widać.
A wy macie już zdjęcia płci?
I jak tu można nie zauważyć, że to siusiak?
Magda_lenka, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Hej Paula, rozgość się u nas
Opowiedz coś o sobie
Jeśli chodzi o suwaczek to albo klikasz w np. mój i przekieruje Cię na stronę, n a której możesz sobie ustawić albo wpisz w google suwaczek wiek płodu etc. i wyskoczą Ci strony
W obu przypadkach jak już sobie dobierzesz wszystkie parametry suwaczka otrzymasz tzw. link bbcode do wstawiania na forum i ten link wstawiasz w ustawienia-społeczność-podpis na forum (ustawienia są w prawym górnym rogu) -
Bardzo dziękuję za podpowiedź, już udało się to zrobić
To mój pierwszy maluszek, na razie ciąża przebiega bezproblemowo pomijając mdłości i wymioty które dopiero ustępują
Płci jeszcze nie znam ale 11.04 mam wizytę może się czegoś dowiem, cichutko liczę na dziewczynkęaswalda, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
Ja też witam się w niedzielę
Nadia, współczuję Ci tych dodatkowych problemów, a najbardziej tego, że mąż daleko, nie wiem jak ja poradziłabym sobie bez mojego sama ze sobą i swoimi humoramiale w ciąży czas szybko leci, nie obejrzysz się a 3 tyg zlecą
Co do kopertówek to kupiłam kilka na początek, ale jest ich sporo mniej niż tych wkładanych przez głowę, przez co cena też wędruje w górę... Ale wychodzę z założenia, że po to robię zakupy wcześniej żeby korzystać z promocji, często obejdę całą galerię i kupię jedną rzecz, ale jeszcze mam na to siłę i chęci. Kopertówki znaleźć na promocji ciężko, ale się trafiają. To nie jest tak, że przez głowę nie włożysz, ale jeśli jesteś niewprawiona to możesz mieć taki dziwny strach, że coś temu dziecku zrobisz - chociaż to oczywiście nie jest prawda, ale to normalne, że tak się czuje. Kopertówka jest wtedy lepsza, nawet jeśli musisz chwilę pomyśleć nad zapięciem to wiesz, że dziecku nic nie zrobisz. Potem się otrzaskasz, że będzie Ci szkoda czasu na to zapinanie i sama zobaczysz, że przejdziesz na te przez głowę. Ja kupuję i takie i takie, myślę, że nie będę miała problemów z ubieraniem, chociaż to pierwsze dziecko, ale odchowałam pół kuzynostwa, a mam go dużomój mąż się stresuje i dla niego szukam kopertówek.
Bardzo zwracam uwagę na zapięcia w pajacach. Jest dużo ślicznych modeli, ale one mają jedną nogę rozpinaną calusieńką, a jedną wcale. Wg. mnie bez sensu, masa zapinania na tej jednej, a tą drugą problem włożyć. Kupuję raczej takie, które mają rozpięcie w kroku i jeden lub dwa zatrzaski na każdą z nogawek, jakby je policzyć to wychodzi pewnie mniej zapinania, a można poluzować każdą nogawkę i wygodnie dziecko ubrać.
Moja teściowa oczywiście musiała się trochę powtrącać w zakupy ciuszków, bo ona kupowała TYLKO pajace i nie zakładała nic innego mojej 6-letniej szwagiereczce. Ale powiedziałam twardo, że to co było wygodne dla niej nie musi być dla mnie i chcę kupić wszystkiego po troszku, żeby sprawdzić co będzie mi pasowało. Pomysł kaftaników wyśmiała, a np. u mnie w szpitalu kaftaniki są na liście wyprawki dla dzieciątka, a nie ma słowa o pajacach. Poza tym ona mieszka w bloku i ma stałą temperaturę wszędzie, więc pewnie pasowało jej założyć tylko pajac i dziecko ubrane. Ja z kolei mieszkam w domu i w naszym pokoju jest zawsze mega gorąco, myślę, że będę mogła małego trzymać w samym body i skarpetkach. Za to w salonie jest już chłodniej, więc wygodniej mi będzie coś zarzucić na to body przy wychodzeniu i chociaż ubieranie na cebulkę może bardziej czasochłonne to takie są u mnie realia... Więc to każdy musi pod siebie te ciuszki dobierać.zubii lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga podpisuje się w 100% pod tym co napisałaś o pajacach i dodam jeszcze że rozpiecie w kroku = łatwy dostęp do pampersa, co szczególnie w nocy bywa zbawienne. Ja dla małego kupuję tylko takie rozpinane w kroku, takie na jedną nogawke to dla starszaka, którego w nocy nie przebieram.
-
Nie wiem jak dla noworodka ale spodnie i sukienki dla kilkulatki wychodzą nieco większe. I są tak super uszyte że naprawdę starczają na dużo dłużej niż innych firm.
Body się nie rozciągną ale ja bym wzięła z nexta 62, dlatego że to są fajne ciuszki a z 56 szybko wyrośnie. 62 starczy na dłużej -
A chcecie żeby dopisywać już imiona do listy? Czy dopiero po porodzie?
Co do wagi to u mnie +3kg i nie wiem czy to mało czy dużo
Znaleźliśmy dzisiaj psiaka. Było widać że ie zgubił, miał obroże i w internecie trafiliśmy przez znajomych na ogłoszenie. Okazało się, że to psiak od właścicieli restauracji i jutro mamy za darmo obiadPrincesska, różowo, aswalda, zubii, Brave, Maja83 lubią tę wiadomość
Stella
-
Cameline wrote:Nie wiem jak dla noworodka ale spodnie i sukienki dla kilkulatki wychodzą nieco większe. I są tak super uszyte że naprawdę starczają na dużo dłużej niż innych firm.
Body się nie rozciągną ale ja bym wzięła z nexta 62, dlatego że to są fajne ciuszki a z 56 szybko wyrośnie. 62 starczy na dłużej
Dzieki Cameline.jak Twoje samopoczucie? -
U mnie mozna dopisać imię
na 100% juz sie nie zmienin
ja rownież przytyłam 3 kg.
Mam nadzieje ze jak najszybciej uda mi sie zaliczyć egzaminy bo chyba czuje sie nie lepiej a gorzej. Ostatnimi dniami doszedł mi potworny ból krzyżai krocza.. musze isc na basen bo nie wstanę z łóżka niedługo.
Nowamamusia to super ze są tacy ludzie jak Tysama bym pomogła. Tyle zła na tym świecie i obojętności szczególnie w stosunku do zwierząt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 14:30
zubii lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Ma któras juz leginsy dla dziewczynki albo spodnie dla chlopca na roz 62? Zmierzyla by mi któras długisc całkowitą i od kroku do konca nogawek? Chodze po sklepach a wszedzie półspiochy, spodenki chce szuc a nie moge ogarnac ile mają miec dlugosci, kupilam półspiochy ale roz 68 bo 62 nie bylo, wogole chyba przez to że synek juz taki wielki to nie moge sobie wyobrazic jaka jest malutka taka dzidzia po urodzeniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 14:40