X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Kurde to wytrwale jesteście. Ja tych 3 tyg nie mogę wytrzymać :D ja prywatnie jak chodziłam to co 2 tyg i myślałam zawsze, ze to standard.

Tak czytam o tych wózkach jak piszecie i dla mnie kilka tyś. Za wózek to jakis kosmos.
    Ja wybrałam tani prosty i myślę, ze sie sprawdzi. Opinie ma dobre no i cena ok 1100 włącznie z fotelikiem. Moj wybór myślę ostateczny. Caretero compass 2w1. Miala ktoras cos może z nim do czynienia :)?

Jakbym miała kasę to też bym co dwa tygodnie latała ;)

Ja mam camarello seville i gondole bardzo polecam ! W sumie to i na początek spacerówka też dobra także jak się zastanawiacie nad tą firmą to polecam !

Lecimy na plac zabaw a później do dziadków. Nie czuję się dziś na siłach ale w domu w taka pogodę siedzieć w domu to grzech !

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza776 wrote:
    Ja to sobie chyba odpusze zakupy w lidlu, to co sie ostatnio tam wyrabia to szok. Widzialyscie filmik w necie jak sie dwie babki ostatnio prawie pobily o ten ich slynny robot kuchenny? Ostatnio jaka byly ciuchu ciazowe, pojechalam ok 9 i oczywiscie nic juz nie bylo...wykladaja po 5 szt i cale halo. Wole w bardziej humanitarnych warunkach kupic, nawet drozej. Bardzo chwale sobie leginsy z hm, szkoda tylko ze sa tylko czarne...
    To u mnie chyba kulturalne miasto jest bo nie spotkalam sie z przepychankami. I ubran tez zawsze sporo☺

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumkowiczka wrote:
    Wozek też już mam wybrany chociaż zastanawiam się czy gondola nie będzie za mała. Jutro po wizycie planuje wejść do Tesco i kupić pierwsze bodziaki :)

Ja ciśnienia nie mierze, nawet wagi nie kontroluje :)

Wczoraj miałam gorszy dzień że względu na to że zawsze byłam na prawdę szczupła i szybko pokazał się u mnie brzuch, a co za tym idzie, nie mam się w ck ubrać.
    A czemu nie mierzysz ciśnienia i wagi? Tak z ciekawości;)

16udvfxmplx8ab54.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia Ja tez nie mierze ciśnienia. A trzeba ? Ja nie dostałam takich zaleceń :P pierwsze slysze
    jeśli chodzi o wagę to wazę sie orientacyjnie przed wizytą bo lekarz zawsze pyta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 14:19

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Ściągnij sobie aplikacje Bounty, z nią są do odebrania w trakcie ciąży 3 paczki z próbkami. Dziś idę do Bootsa odebrać swoją :)
    Ja dostałam taki formularz papierowy Bounty Pack do wypelnienia i miałam go oddać położnej na następnej wizycie. Widziałam, że tam Szpital przybija jakąś pieczątkę.
    Można samemu się o to ubiegać? To jest to samo o czym Ty piszesz?
    Mam do Ciebie pytanie odnośnie szkoły rodzenia. Czytałam, że to położna zapisuje na te zajęcia i żeby poprosić o to jak najszybciej, bo są długie listy oczekiwania. Chciałam to zrobić na wizycie, która sie miała odbyć jakoś teraz ale się dowiedziałam, ze że jej nie będzie i dopiero się spotkam z położną w czerwcu w 25 tc. Boję się, że wtedy już będzie za późno i będę musiała długo czekać na miejsce. Masz jakieś doświadczenie w tym temacie?
    Martwię sie też o MATB1, ze będę musiała czekać aż do 25 tc. Wcześniej mam tylko polowkowe. Czy wtedy mogę poprosić o ten formularz?

Cameline. Powodzenia. Trzymam kciuki.

Aswalda. Ja też myślę o wózku z takiego przedziału cenowego albo i taniej jak sie da. Tylko na razie zupełnie sie nie orientuje czy w tej cenie można kupić coś solidnego.

aswalda lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza776 wrote:
    Ja to sobie chyba odpusze zakupy w lidlu, to co sie ostatnio tam wyrabia to szok. Widzialyscie filmik w necie jak sie dwie babki ostatnio prawie pobily o ten ich slynny robot kuchenny? Ostatnio jaka byly ciuchu ciazowe, pojechalam ok 9 i oczywiscie nic juz nie bylo...wykladaja po 5 szt i cale halo. Wole w bardziej humanitarnych warunkach kupic, nawet drozej. Bardzo chwale sobie leginsy z hm, szkoda tylko ze sa tylko czarne...

ja mam jeszcze szare leginsy z hm:) I chodzę w dwóch parach na zmianę z jeansami.I mimo tego ze bawełniane to jak na razie nie widać na nich wypchanych kolan albo śladów użytkowania:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 14:25

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    ja polecam x-landera x-mova. Mam po pierwszym dziecku i ani razu nie zawiódł. Swietny i zwrotny i na eskapady poza miastem.
    X-landery są świetne jeśli w większości będzie się jeździć po bezdrożach, są jak jeep z napędem 4x4. ;)
    Ale jeśli w większości będzie się poruszać w mieście/po chodnikach, to te cechy są nieprzydatne.
    Dla dziewczyn które będą często pakować wózek do/z samochodu i to samodzielnie - warto wziąć pod uwagę czy wózek jest lekki, czy łatwo się składa i ile zajmuje miejsca w bagażniku.
    To bardzo ważny czynnik, zwłaszcza jak się ma nieduży bagażnik.
    Pod tym względem niestety x-landery są beznadziejnie. Wielkie, ciężkie, ciężko się składają, zajmują dużo miejsca.
    Za to np. Mutsy pod tym względem wygrywają - ja mój składam i wrzucam do bagażnika jedną ręką.

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku dlatego właśnie wygrał Mutsy Nexo :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczny.
    ja znalazłam taki wózek i dzisiaj pod wieczór jadę go obejrzeć. Cena 700 zl, pisze ze nieuzytkowany, 12 miesiecy gwarancji
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b71b6bbed865.jpg

Annie1981, Maja83 lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Marcia Ja tez nie mierze ciśnienia. A trzeba ? Ja nie dostałam takich zaleceń :P pierwsze slysze
    jeśli chodzi o wagę to wazę sie orientacyjnie przed wizytą bo lekarz zawsze pyta :)
    No nie wiem myslalam ze trzeba; ) tzn ja w domu sama tez tegp mie robie ale w sensie lekarz na kazdej wizycie mi mierzy i mnie waży i wpisuje w karte ciąży. Jeszcze waga jak waga ale ciśnienie chyba jest bardzo ważne; )

16udvfxmplx8ab54.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    moj giek ma pielęgniarkę i ona ma wage, ciśnieniomierz i zapisuje. No dziewczyny trzeba, trzeba, szczególnie ciśnienie. Ja jestem niskociśnieniowiec, a w pierwszej ciazy pod koniec mi wywaliło nie wiadomo dlaczego dość spore jak na mnie bo 130-140/80 i to jest graniczenie prawidłowe :/

ad wagi to wiecie jedna przytyje 8, druga 18, trzecia 28. Ja starałam się nie zajadać słodyczami i być w tej normie 10-18 kg. Mi jest strasznie ciężko schudnąć i muszę się pilnować i zdrowo jeść

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa no i wysokie ciśnienie, obrzęki lub/i spory przyrost masy ciała i biało w moczu mogą prowadzić do zatrucia ciążowego. To już nieciekawie, ale też można temu jakoś zapobiegać. Ja np pod koiec ciąży nic słonego praktycznie nie jadłam bo na drugi dzień zaraz nogi opuchnięte okropnie... dużo pić wody, umiarkowany ruch, zdrowa dieta.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wybrałam roan bass soft, wózek ma dobre opinie, w sklepie też babeczka mi go polecała ( nie wspominałam, że jestem nim zainteresowana), mówiła, że schodzą jej te wózki jak świeże bułeczki i reklamacji jak na razie nie dostaje.

No i cena spoko, 1700zł, starszy model roan bass 1500zł

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Agaciora Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    ja wybrałam roan bass soft, wózek ma dobre opinie, w sklepie też babeczka mi go polecała ( nie wspominałam, że jestem nim zainteresowana), mówiła, że schodzą jej te wózki jak świeże bułeczki i reklamacji jak na razie nie dostaje.

No i cena spoko, 1700zł, starszy model roan bass 1500zł

Też myślę o tym wózku. Prócz niezłych opinii podoba mi się możliwość wyboru koloru spodu od gondoli, stelaża. Można sobie stworzyć całkiem swój prawie niepowtarzalny egzemplarz :)

7u22s65gu3gutoef.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    X-landery są świetne jeśli w większości będzie się jeździć po bezdrożach, są jak jeep z napędem 4x4. ;)
    Ale jeśli w większości będzie się poruszać w mieście/po chodnikach, to te cechy są nieprzydatne.
    Dla dziewczyn które będą często pakować wózek do/z samochodu i to samodzielnie - warto wziąć pod uwagę czy wózek jest lekki, czy łatwo się składa i ile zajmuje miejsca w bagażniku.
    To bardzo ważny czynnik, zwłaszcza jak się ma nieduży bagażnik.
    Pod tym względem niestety x-landery są beznadziejnie. Wielkie, ciężkie, ciężko się składają, zajmują dużo miejsca.
    Za to np. Mutsy pod tym względem wygrywają - ja mój składam i wrzucam do bagażnika jedną ręką.

I to mnie właśnie do Mutsy najbardziej przekonuje, że są bardzo kompaktowe. My mieszkamy w centrum miasta, dużo przemieszczamy się samochodem, mamy najbliższą rodzinę dość daleko, więc mobilność to dla nas podstawa. Wadą jest niestety cena, ale będziemy chcieli mieć więcej niż jedno dziecko i chciałabym zainwestować w coś lepszego.

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardzo nastawilam na anex cross. Okropnie mi się podoba, widziałam już na żywo tyle że granatowy, a chcemy z mężem czarny. Tym bardziej że cała zima przed nami to nie będzie się budził:) i cena też nie jest zabójcza, 2499 za 3w1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 15:54

uwo9yx8dxx93zdk2.png

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    A czemu nie mierzysz ciśnienia i wagi? Tak z ciekawości;)
    Jakoś o tym zapominam. Wagę co prawda mam w domu, ale ciśnieniomierze nie.

uwo9yx8dxx93zdk2.png

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorganizowana:) wrote:
    ja mam jeszcze szare leginsy z hm:) I chodzę w dwóch parach na zmianę z jeansami.I mimo tego ze bawełniane to jak na razie nie widać na nich wypchanych kolan albo śladów użytkowania:)
    Też mam leginsy z hm i sprawdzają się kapitalnie. Żadnych wypchanych KOLAN!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 16:06

Zorganizowana:) lubi tę wiadomość

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisnienie jest b wazne,mierzcie dziewczyny w domu z tym nie ma zartow.

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jak wam dzień mija? Ja właśnie dokończyłam świąteczne porządki :D Chyba jeszcze w życiu tak wszystkiego nie wysprzątałam :P

Mam do Was pytanko dotyczące porodu czy chcecie żeby wasi mężczyźni byli razem z Wami podczas porodu naturalnego? Mój strasznie się wzbrania... A ja marzę o tym aby był przy mnie...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ