X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys sie napalilam że uszyje taki ochraniacz :-P ale na planach sie skonczylo https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5711cc460214.png
    Chyba że bede miala badmiar czasu jak sie mała urodzi ;-)

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ja jak bylam mała umialam jakis wzorek zrobic na szydełku i tyle ;-) dla mnie to za wolno idzie, pewnie bym przez okno wyrzucila :-P ale teraz do pokoi dzieciecych są takie piękne dziergane dywaniki, nie mam pojecia jak sie je robi ale śliczne są...

Nie widziałam, ale też nie szukałam akcesoriów do pokoiku jeszcze. Jak masz zdjęcie to pokaż co masz na myśli :)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawdopodobnie będę miała cesarke, ale w UK mąż może byc obecny, więc na pewno będzie : )

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam nareszcie do domu.
    Opóźnienie do genetyka, czekaliśmy 2 godz. Potem na amnio może z 15 min bo kończył lekarz usg. W środku byłam z 10 min, trochę rozmawialiśmy, zrobił usg i wkłucie - 30 sek.
    Sama amnio do przeżycia, nieprzyjemne zaciąganie wód i wyjęcie igły.
    Przy okazji chciałam zbadać wody pod kątem toxoplazmozy (biorę antybiotyk) i okazuje się że mimo wskazań nie jest refundowane. Dopłacałam 320zł.
    Dzieciaczek większy, na 17tc. Waga ok.175g.

Teraz najgorsze, czekanie 3 tygodnie, akurat będzie weekend majowy i mam nadz
    Że dobre wyniki będą przed by już odetchnąć.

Teraz leżę, brzuch się trochę spina, czuję miejsce wkłucia choć po igle ani kropeczki nie ma. Wkłucie miałam nisko bo tak dzieciak odwrócony.
    Mam kilka dni leżeć, 2 tygodnie odpoczywać i przez ten czas zakaz dzwigania, schylania się, przeciągania, wystawiania rąk.
    2x3 magnez i 2x3 nospa przez tydzień.

Uff ale się rozpisałam :)

Dziękuję za trzymanie kciuków i wsparcie, wiele to dla mnie znaczy. Myślałam o Was i Waszych wyprawkach ;)

perfectangel85, paula876, buka03, Princesska, Karolka12345, zubii, Emma 32, mkl, Magda_lenka, Maja83, Bąbelek1980, Ja86, joaska1985, justa., aswalda, Gosiaczek, Zorganizowana:), Annie1981, ⚘Kwiatuszek, Kimmy, nowamamusia lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :P ja mam nadzieję, że mój też się w końcu przekona do tego aby być ze mną przy porodzie...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline odpoczywaj :-)

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline słonko odpoczywaj ale powiem ci ze dzieciaczka masz dużego .... Ja byłam w sobotę na wizycie i corcia miala 120g

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Nie mogę się zgodzić, X-Move jest rzeczywiście większy, cięższy i trzeba go całego rozbierać do złożenia. To rzeczywiście jeep wśród wózków [...]
    Sprawdziłam i Mutsy Igo stelaż z pompowanymi kółkami + spacerówka ważą 13,6 kg (piankowe 13,1 kg) podczas gdy X-Pulse to 11,2 kg, a X-Cite 10,4 kg.
    A to zwracam honor x-lanerom, powinnam była napisać,że chodzi mi tylko o to modele które znam, czyli x-move i jeszcze jakiś którego nazwy nie mogę sobie w tej chwili przypomnieć.

Ja tym razem też nie chcę chłopa przy porodzie.
    Jeśli miałby być, to tylko na początku do momentu dostania się na blok porodowy, a potem już niekoniecznie.
    Z resztą i tak prawdopodobnie będzie musiał zostać z naszym czterolatkiem.

Cameline, trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 19:41

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Ja dostałam taki formularz papierowy Bounty Pack do wypelnienia i miałam go oddać położnej na następnej wizycie. Widziałam, że tam Szpital przybija jakąś pieczątkę.
    Można samemu się o to ubiegać? To jest to samo o czym Ty piszesz?
    Mam do Ciebie pytanie odnośnie szkoły rodzenia. Czytałam, że to położna zapisuje na te zajęcia i żeby poprosić o to jak najszybciej, bo są długie listy oczekiwania. Chciałam to zrobić na wizycie, która sie miała odbyć jakoś teraz ale się dowiedziałam, ze że jej nie będzie i dopiero się spotkam z położną w czerwcu w 25 tc. Boję się, że wtedy już będzie za późno i będę musiała długo czekać na miejsce. Masz jakieś doświadczenie w tym temacie?
    Martwię sie też o MATB1, ze będę musiała czekać aż do 25 tc. Wcześniej mam tylko polowkowe. Czy wtedy mogę poprosić o ten formularz?

Cameline. Powodzenia. Trzymam kciuki.

Aswalda. Ja też myślę o wózku z takiego przedziału cenowego albo i taniej jak sie da. Tylko na razie zupełnie sie nie orientuje czy w tej cenie można kupić coś solidnego.

Tak to jest to samo, ściągnij apkę, zarejestruj się i w zakładce Free Stuff będziesz miała napisane kiedy i gdzie możesz odebrać poszczególną paczkę.
    Do szkoły rodzenia ja muszę się zapisać sama, na pierwszej wizycie dostałam od położnej kilka numerów tel i po 20 tyg mam dzwonić żeby się umówić. Rozumiem, że tobie nikt o szkole rodzenia nie wspominał?
    Jeśli chodzi o MATB1 to ja wezmę w 25 tyg pewnie, to chyba taki standard a u mnie w pracy nie mają jakiegoś ciśnienia żeby dostać to szybko. Nie mam pojęcia czy oprócz położnej prowadzącej ktoś może to wypisać. W następnym tyg mam połówkowe więc zapytam.

Z wózków ja mam na oku Britax b motion. Ma dobre opinie, waga nie przekracza 10kg, fajnie się składa i jest w przyzwoitej cenie, często na promocjach. Mnie przeraża to, że za aluminiowy stelaż z kółkami niektórzy producenci chcą tyle co za mały samochód.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia tez sie dziwię że dzieciak taku duży. Sama mam 160 wzrostu, mąż niewiele wyższy.
    Córka była malutka od początku, do tyłu 2 tygodnie. A teraz dzieciak wyprzedza swój wiek.
    Pisałyście niedawno o wadze, ja jestem na minusie ale stres zrobił swoje. I przez te ilości leków nie mam apetytu bo mi ciągle nniedobrze. Pewnie wkrótce nadrobię wagowo :) gdzieś dzieciak musi się pomieścić bo póki co brzucha nie mam

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline dbaj o siebie :) dzielnie to zniosłaś :* bede trzymac kciuki, napewno wszystko bedzie dobrze ;)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • zubii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Ogólnie widzę dziewczyny, że odpalacie maszyny do szycia, a robótki? Robi ktoś?

Ja dawno temu robiłam na szydełku i teraz do tego wracam, na starej włóczce trenuję wzory bucików i na dniach wybiorę coś w odpowiednim kolorze i będę dziergać. Sweterków też chcę urobić trochę, ale nie mam jeszcze ani jednego żeby miarę zdjąć :(

Robótki ręczne to moje dzieciństwo szaliki torebki teraz moja nowa miłość to maszyna :)

Buka jak skończę to pokaże jak dla mnie czasochłonne ale nie skomplikowane toczki robiłam z bawełny najgorsze jest odwracanie tego na drugą stronę bite 2 h wypełniam gąbka tapicerska 1,5 cm też z minky i tkaninki z tyłu minky z przodu bawełna wycinam 60x30 razy 3 pierw wszystko szpilkuje więc toczki idą na pierwszy ogień zażywam lewy bok zostawiając otwór na końcu i lekki otwór na początku drugi też zażywam ale zostawiam z obu strony otwory żeby włożyć piankę i zszyć na lewej stronie oba boki jak już mam połączone wszystkie wkładam piankę z lewej i z prawej strony i ręcznie zaszywam boki.

A body mam wykrój z burdy już jedne kiedyś szylam i wyszły super więc i tym razem spróbuję :)

buka03 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Hej :) jak wam dzień mija? Ja właśnie dokończyłam świąteczne porządki :D Chyba jeszcze w życiu tak wszystkiego nie wysprzątałam :P

Mam do Was pytanko dotyczące porodu czy chcecie żeby wasi mężczyźni byli razem z Wami podczas porodu naturalnego? Mój strasznie się wzbrania... A ja marzę o tym aby był przy mnie...

Ja sobie nawet nie qyobrażam, że miałabym poród przejść sama więc mąż nie ma nic do gadania :D brał udział na starcie to i finisz go nie ominie. Jedynie zastrzegłam, że ma stać przy głowie i nie zaglądać poniżej pasa :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline cieszę się, że już "po". Jesteśmy z Tobą w oczekiwaniu na wyniki <3 Odpoczywaj :*

Co do porodu - mój Mąż był przy pierwszym - tzn. dojechał koło 18-19 jak przenieśli mnie na salę rodzinną (przenoszą jak jest postęp porodu). Za długo nie pobył bo po 21 już jechałam na cesarkę :P

Był - bo chciał. Zapytałam Go o to, gdyby nie chciał to by nie był. Nie chciałam go do niczego zmuszać.

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam sprawe. Biore udzial w konkursie u nas w miejscowosci i tu jest problem, konkuruje ze mna laska ktora zaklada falszywe konta i sobie lajkuje i ogolnie oszukuje. pol dnia zadneg lajku a potem od razu w ciagu paru minut ma ich o 100 wiecej. Brakuje mi do niej 80 polubien. Jest was tutaj mnostwo i chwilka i dziewczyna byla by pozamiatana :-D
    Chcialam wygrac ten lot dla mojego meza bo ma imieniny 17 kwietnia i tak bardzo mi zalezy. Wejdziecie w link i polubicie moj komentarz ( Magdalena Walenciak) jest to konkurs na facebooku. bede bardzo wdzieczna. Chce jej pokazac ze normalnie tez mozna wygrac a nie oszukujac.
    https://www.facebook.com/Freeflycenter/photos/a.421672867891317.102100.421311301260807/1359596300765631/?type=3

• zubii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Kiedys sie napalilam że uszyje taki ochraniacz :-P ale na planach sie skonczylo https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5711cc460214.png
    Chyba że bede miala badmiar czasu jak sie mała urodzi ;-)

Ładny ale niepraktyczne bo zajmuje dużo miejsca. Jak dla mnie to poduszki z toczki.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z cesarka? Tata też może uczestniczyć? Bo jak dobrze pamiętam to mojej kuzynki mąż byl przy cesarce.

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanowa wrote:
    Dziewczyny mam sprawe. Biore udzial w konkursie u nas w miejscowosci i tu jest problem, konkuruje ze mna laska ktora zaklada falszywe konta i sobie lajkuje i ogolnie oszukuje. pol dnia zadneg lajku a potem od razu w ciagu paru minut ma ich o 100 wiecej. Brakuje mi do niej 80 polubien. Jest was tutaj mnostwo i chwilka i dziewczyna byla by pozamiatana :-D
    Chcialam wygrac ten lot dla mojego meza bo ma imieniny 17 kwietnia i tak bardzo mi zalezy. Wejdziecie w link i polubicie moj komentarz ( Magdalena Walenciak) jest to konkurs na facebooku. bede bardzo wdzieczna. Chce jej pokazac ze normalnie tez mozna wygrac a nie oszukujac.
    https://www.facebook.com/Freeflycenter/photos/a.421672867891317.102100.421311301260807/1359596300765631/?type=3

Głos oddany ;) pozdrawiam

hchys65gxvlp3h6f.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wrote:
    A jak to jest z cesarka? Tata też może uczestniczyć? Bo jak dobrze pamiętam to mojej kuzynki mąż byl przy cesarce.

Chyba zależy od szpitala.

Przy mnie męża nie było chociaż przy podpisywaniu zgody na CC pytali czy mają zadzwonić mąż wtedy zaczynał nową pracę więc i tak by nie mógł wcześniej przyjść nawet nie wiedział że mam CC wszyscy dowiedzieli się już po.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Nie widziałam, ale też nie szukałam akcesoriów do pokoiku jeszcze. Jak masz zdjęcie to pokaż co masz na myśli :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6245c2ebced.png
    O cos takiego, ale nie mam pojecia czy to sie robi na drutach czy na szydełku bo nie zanm sie na tyle

w5wq9vvjr1d812zs.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ