Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
buka03 wrote:Chwale sie, roboty po pachy ale nie wytrzymalam i uszylam spodenki i niedrapki, a teraz leże bo po godz przy maszynie mam wrażenie że zaraz mi kręgosłup pęknie
nigdy mnie nie bolal wiec brzucho juz daje sie odczuć
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbcdcdcd196d.jpgMaja83 lubi tę wiadomość
Stella
-
Po połówkowych wszystko ok. Dostaliśmy płytkę z filmem
Stelka waży 240g i ma 16cm
Najbardziej daje się we znaki wieczorem jak próbuję zasnąćzubii, Lunka, Princesska, Zorganizowana:), aswalda, Saori, Cameline, Bąbelek1980, Ja86, mkl, joaska1985, ⚘Kwiatuszek, Brave, Annie1981 lubią tę wiadomość
Stella
-
Kochane dziewczyny życzę Wam pogodnych i wesołych świąt Wielkanocnych
nowamamusia, Lunka, Princesska, Zorganizowana:), aswalda, Saori, Cameline, justa., mkl, ⚘Kwiatuszek, Maja83 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Karolka
troche mnie odmozdza ta ciąża i nie myślę na przod a potem panikuje
ehhh
Również życzę wszystkim Mamuskom zdrowych spokojnych i wesołych swiat!!!⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość
-
nowamamusia wrote:Nadia a co u ciebie? Nadal jesteś w szpitalu?
Niestety tak....jestem załamana..diagnoza postawiona wrzodziejące zapalenie jelita grubego plus wynik dodatni w kierunku crohna...czekają mnie leki do końca życia...to jest Pikuś...przezyje ludzie mają gorzej..martwie się tylko o dziecko bo staraliśmy się 8 lat...lekarze zapewniają mnie i uspokajają ze wszystko będzie dobrZe więc staram się w to wierzyć; (. Czekam teraz na wyniki z pobranych wycinków..dzieki Bogu z dzieckiem wszystko dobrze wręcz książkową ma wagę jak na całą tą sytuację..musze wierzyć że będzie dobrZe bo osiwieje do dnia porodu... -
Nadiaa85 wrote:Niestety tak....jestem załamana..diagnoza postawiona wrzodziejące zapalenie jelita grubego plus wynik dodatni w kierunku crohna...czekają mnie leki do końca życia...to jest Pikuś...przezyje ludzie mają gorzej..martwie się tylko o dziecko bo staraliśmy się 8 lat...lekarze zapewniają mnie i uspokajają ze wszystko będzie dobrZe więc staram się w to wierzyć; (. Czekam teraz na wyniki z pobranych wycinków..dzieki Bogu z dzieckiem wszystko dobrze wręcz książkową ma wagę jak na całą tą sytuację..musze wierzyć że będzie dobrZe bo osiwieje do dnia porodu...
Trzymaj się i dużo zdrówka życzę.
Za rok święta spedzicie już wszyscy razem szczęśliwi w domkuStella
-
Wesołych Świat
Nowamamusia możesz mi dopisać imiona Nikola i Nikodem
Nadiaa dużo zdrowia. A przed ciąża nie miałaś nigdy z tym problemów? Że też to musiało akurat trafić i w ciąży się ujawnić...Trzymam kciuki za szybki powrót do domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2017, 18:33
⚘Kwiatuszek, nowamamusia lubią tę wiadomość
Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 -serduszka
-
Nadiaa dużo zdrowia! To prawdziwy pech, ze akurat w ciąży to wyszło na jaw
wierze jednak,ze będzie dobrze a przyszle święta juz spedzicie radośnie we trojke
Nadiaa85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja dziś wyszłam ze szpitala ale nie jest dobrze. Skurcze mam cały czas i silne bóle brzucha. W szpitalu dostawałammagnez w kroplówce który po 2 dniach przestał na mnie działać. Przyjmuje 6x magnez, 6xnospa i duphaston. Jest bez zmian. Oczywiście całkowity nakaz leżenia.
W poprzedniej ciąży miałam takie skurcze też od 16tc i już wtedy brałam fenoterol i nakaz leżenia. Mimo to skurcze były cała ciążę i co miesiąc szpital pod pompy fenoterolowe.
Teraz naprawdę się martwię bo fenoterol wycifany z rynku i nie ma żadnego odpowiednika. A nospa i magnez to słabe rozwiązanie dla mnie. W środę wizyta u mojego lekarza - jeśli dotrwam - liczę że wynajdzie jakiś lek silnie rozkurczowy choćby był dostępny tylko za granicą. Jak widać w Polsce jest kiepsko z podtrzymywaniem zagrożonej ciąży skurczami.
Akurat ze mną leżała dziewczyna co właśnie urodziła skrajnego wcześniaka z 25tc, gdy przyszła do szpitala z lekkimi skurczami dostała magnez, poród za pół dnia. Statystycznie co raz więcej wcześniaków, przeraża mnie że nie ma leków rozkurczowych jak kiedyś. -
nick nieaktualny