X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Slonka moje tak czytam ze piszecie o wozeczkach a co myslicie o Quinny Moodd najarałam sie na ten wózek spacerowy najbardziej

Ja miałam quinny buzz przy pierwszym dziecku :) i teraz będzie quinny moodd dla córeczki :))

hchys65gxvlp3h6f.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wyglądu podobal mi sie tez mima kobi, ale spacerowka tez raczej przymalawa dla starszaka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 19:12

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) a ja już po wizycie :) Ignaś waży 350 g <3 Lekarz powiedział, że jest duży i bardzo ładnie się rozwija :) Jedynie co to mocz zatrzymuje mu się w nereczkach i rozszerza kanaliki :( Ale lekarz powiedział, że jest to do obserwacji i zazwyczaj po porodzie ustępuje. Podobnież jest to spowodowane skomplikowaną cewką moczową u chłopców... Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze... Ogólnie lekarz powiedział, że na 1000% chłopak :D Śmiał się, że tak dużego siusiaka i jajek dawno nie widział :D

Zorganizowana:), mkl, Bąbelek1980, Cameline, buka03, Karolka12345, zubii, baassiia, aswalda, joaska1985, mnk, Ja86, Justaw, justa., Gosiaczek, Kasia02, nowamamusia, perfectangel85, ⚘Kwiatuszek, Brave, Ylya, wisienka1212, Bacardi90, Annie1981 lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jakis czas temu mialam dużo bakterii w moczu, i odczyn mi sie zmienil, a gin zapisal mi urosept (zdziwilam sie że ma same naturalne skladniki; rumianek, brzoza, pietruszka itd) i wit C, ostatnio robilam badanie moczu i wyniki wzorowe :-) wiec w sumie ciesze sie że nie musialam brać jakis typowych leków przynajmniej nie musialam sie martwic że malej może zaszkodzic, bo jednak wole nie brac teraz typowych lekow jesli da sie rade jakos bez nich :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 19:59

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już po kolei połówkowe a ja dopiero za miesiąc. Chyba zacznę spisywać wagi Waszych maluszków na tym etapie żeby mieć porównanie bo di mojego terminu dawno zapomnę. Ale widzę że ok. 20tc i kika dni to waga ok. 350, ostatnio ktoś miał podobnie.

X-landery moim zdaniem mają dajnie szeroką spacerówkę, że starszakowi też wygodnie

ckaidqk39a8l7x61.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Wy już po kolei połówkowe a ja dopiero za miesiąc. Chyba zacznę spisywać wagi Waszych maluszków na tym etapie żeby mieć porównanie bo di mojego terminu dawno zapomnę. Ale widzę że ok. 20tc i kika dni to waga ok. 350, ostatnio ktoś miał podobnie.

X-landery moim zdaniem mają dajnie szeroką spacerówkę, że starszakowi też wygodnie
    U mnie 20+1 byla waga 318g ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Ah tam ja myslalam wstepnie o czyms innym ale byłam w sklepie i jakos do mnie tamten nie trafił .... Myślę jeszcze o Cybexe no ale ten quinny mnie urzekl
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/014987721491.jpg
    Też o nim myślę: ) tylko szaro białym :)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w moczu wyszła śladowa ilość glukozy... obawiam się, czy to nie początek cukrzycy ciążowej. Obciążenie glukoza dopiero między 24-28 tygodniem.
    Wyniki FT4, wyszły teraz niższe, niż ostatnio, ale w tej przychodni mają inne normy i wychodzi nad minimalną granicą. Nic już z tego nie rozumiem. Biorę od miesiąca euthyrox 25, a wynik i tak niższy. TSH też niższe aczkolwiek w normie. Dziwne to troszkę.

f2wl4z17q60magcw.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz też będzie szaro biały ;)

hchys65gxvlp3h6f.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po połówkowych :)
    Miałam USG 4d, widziałam dokładnie buzię (mam płytę, zdjęcia), płakałam jakbym była po porodzie.Trudno opisać to uczucie..
    Mój waży 380g., wszystko w normie :)

mnk, Ja86, justa., zubii, Karolka12345, Kasia02, nowamamusia, Cameline, Bąbelek1980, perfectangel85, aswalda, buka03, joaska1985, Brave, Bacardi90, Zorganizowana:), Annie1981 lubią tę wiadomość

w4sqskjorh0yfkun.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja upolowalam gondole za darmoszke. Jest meeega wielki, gondola ma chyba z metr. I śpiworek do tego. Nie wiem jaka to firma bo nie ma napisane nigdzie ale w ogóle nawet nie ma śladów użytkowania. Kola nie sa nawet ani troche brudne. Pokazalabym Wam ale nie umiem tu zdjęć wstawiać jednak:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Czesd dziewczyny.

Chcialam sie spytac tych ktore maja twardnienie brzucha. Moze durne pytanie zadam ale te nie dobre twardnieje brzucha jest na dole ponizej pepka czy ponad pepkiem?
    U mnie brzuch twardnieje w miejscu w którym jest macica, bo to właśnie ona twardnieje czyli pod pępkiem. Moje skurcze na szczęście nie wpływają na szyjkę. Są bezbolesne ale nieprzyjemne.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline, dzielna z Ciebie kobieta. Ja pewnie byłabym mega zastresowana i zrozpaczona, a Ty jeszcze masz siłę pocieszać inne dziewczyny. Szczerze Cię podziwiam i mam nadzieję, że wyniki amnio będą pomyślne.

zubii, buka03, nowamamusia, Cameline, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo się zrobię czerwona ;)
    Przesadzacie trochę. A stres jakiś tam jest, choć w okolicy amnio był największy. Teraz nie bo jakoś wierzę że wyniki będą dobre. Choć pewnie wróci bliżej terminu wyników.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny usunął mi się jakimś cudem cały kalendarz na belly :( nie wiem jak to zrobiłam nie mam nic i nie mogę nawet zacząć kolejnego. Każą mi wprowadzić pozytywny test ciążowy na ovu a tam mam normalnie ten wykres w którym się udalo.....
    Ale jestem wściekła

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wixycie.maly zdrowy, wazy 440 gr stopka ma 4 cm dl.lekarz powiedzial ze dziecko jest dlugonogie i wielkostopowe.
    ☺mam filmik 3d,niestety kiepsko widac bylo buzke bo dziecko zaslanialo sie rekoma ale i tak jestem mega zadowolona

mnk, zubii, nowamamusia, Princesska, Bąbelek1980, aswalda, Cameline, Karolka12345, ⚘Kwiatuszek, justa., joaska1985, baassiia, Ja86, Brave, Kasia02, Bacardi90, Zorganizowana:), Annie1981 lubią tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Mika czytałam na wątku amniopunkcji że też miałaś amnio.
    Bardzo krótko czekałaś na wyniki, miałaś Fisha czy w Czechach badają inną metodą niż w Pl że tak szybko? Cały kariotyp był badany czy tylko 3 podstawowe trisomie?
    Kochana te trzy miałam robione na cito,a reszta badań przyjdzie poczta..I tak kamień z serca

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja ostatnio jakos malo sie udzielam bo czasu brakuje..Hela nam troche chorowala przed swietami, teraz przyjechalismy do moich rodziców bo jutro mamy wesele i w koncu moglismy z mezem troche odsapnac bo zajeli sie mała po poludniu☺
    W poniedzialek mam wizyte, moze w koncu potwierdzi sie kto na 100% siedzi w brzuchu☺ bo dzis w tesco widzialam fajne promocje na ubranka ale nic nie wzielam a tak bym chciala juz cos powoli szykowac- jesli jednak bedzie coreczka to nie poszaleje z ubrankami bo mam tego tyle po Helence, ze juz do rodzicow wywoze bo nie mam miejsca

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Ja tez juz po wixycie.maly zdrowy, wazy 440 gr stopka ma 4 cm dl.lekarz powiedzial ze dziecko jest dlugonogie i wielkostopowe.
    ☺mam filmik 3d,niestety kiepsko widac bylo buzke bo dziecko zaslanialo sie rekoma ale i tak jestem mega zadowolona

Ale duży!! :O

Ja nie byłam zwolenniczką obrazu 3d, oglądałam wcześniej te zdjęcia i jakoś nie bardzo mi się to podobało. A dzisiaj na połówkowym lekarz nawet nie pytał, tylko przełączał obraz i byłam zachwycona! Jak najbardziej polecam.
    No i mój to model jakich mało. Głowę odginał, rączki różnie ustawiał, nawet mam "facepalm" w jego wykonaniu :D

w4sqskjorh0yfkun.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Wam zazdroszczę tych połówkowych :) ja czekam do 11 maja. Tez chce 4d z nagraniem. Usg synka w 3d nie wyszło. Zapłaciłam za 2d ale i tak cały zapis z 3d byl nagrany i momentami byla wyraźna buźka ;) fajna pamiątka pamiętam jak w kółko oglądałam chociaż mało co było widać. Zakładam, ze to może przez łożysko na przedniej ścianie. teraz mam na tylnej wiec może lepiej będzie widać

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ