Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
a ja już po wizycie
Ignaś waży 350 g
Lekarz powiedział, że jest duży i bardzo ładnie się rozwija
Jedynie co to mocz zatrzymuje mu się w nereczkach i rozszerza kanaliki
Ale lekarz powiedział, że jest to do obserwacji i zazwyczaj po porodzie ustępuje. Podobnież jest to spowodowane skomplikowaną cewką moczową u chłopców... Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze... Ogólnie lekarz powiedział, że na 1000% chłopak
Śmiał się, że tak dużego siusiaka i jajek dawno nie widział
Zorganizowana:), mkl, Bąbelek1980, Cameline, buka03, Karolka12345, zubii, baassiia, aswalda, joaska1985, mnk, Ja86, Justaw, justa., Gosiaczek, Kasia02, nowamamusia, perfectangel85, ⚘Kwiatuszek, Brave, Ylya, wisienka1212, Bacardi90, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
W sumie jakis czas temu mialam dużo bakterii w moczu, i odczyn mi sie zmienil, a gin zapisal mi urosept (zdziwilam sie że ma same naturalne skladniki; rumianek, brzoza, pietruszka itd) i wit C, ostatnio robilam badanie moczu i wyniki wzorowe
wiec w sumie ciesze sie że nie musialam brać jakis typowych leków przynajmniej nie musialam sie martwic że malej może zaszkodzic, bo jednak wole nie brac teraz typowych lekow jesli da sie rade jakos bez nich
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 19:59
-
Wy już po kolei połówkowe a ja dopiero za miesiąc. Chyba zacznę spisywać wagi Waszych maluszków na tym etapie żeby mieć porównanie bo di mojego terminu dawno zapomnę. Ale widzę że ok. 20tc i kika dni to waga ok. 350, ostatnio ktoś miał podobnie.
X-landery moim zdaniem mają dajnie szeroką spacerówkę, że starszakowi też wygodnie -
Cameline wrote:Wy już po kolei połówkowe a ja dopiero za miesiąc. Chyba zacznę spisywać wagi Waszych maluszków na tym etapie żeby mieć porównanie bo di mojego terminu dawno zapomnę. Ale widzę że ok. 20tc i kika dni to waga ok. 350, ostatnio ktoś miał podobnie.
X-landery moim zdaniem mają dajnie szeroką spacerówkę, że starszakowi też wygodnie -
0202oliwcia wrote:Ah tam ja myslalam wstepnie o czyms innym ale byłam w sklepie i jakos do mnie tamten nie trafił .... Myślę jeszcze o Cybexe no ale ten quinny mnie urzekl
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/014987721491.jpgStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Mnie w moczu wyszła śladowa ilość glukozy... obawiam się, czy to nie początek cukrzycy ciążowej. Obciążenie glukoza dopiero między 24-28 tygodniem.
Wyniki FT4, wyszły teraz niższe, niż ostatnio, ale w tej przychodni mają inne normy i wychodzi nad minimalną granicą. Nic już z tego nie rozumiem. Biorę od miesiąca euthyrox 25, a wynik i tak niższy. TSH też niższe aczkolwiek w normie. Dziwne to troszkę. -
Ja też po połówkowych
Miałam USG 4d, widziałam dokładnie buzię (mam płytę, zdjęcia), płakałam jakbym była po porodzie.Trudno opisać to uczucie..
Mój waży 380g., wszystko w normiemnk, Ja86, justa., zubii, Karolka12345, Kasia02, nowamamusia, Cameline, Bąbelek1980, perfectangel85, aswalda, buka03, joaska1985, Brave, Bacardi90, Zorganizowana:), Annie1981 lubią tę wiadomość
-
A ja upolowalam gondole za darmoszke. Jest meeega wielki, gondola ma chyba z metr. I śpiworek do tego. Nie wiem jaka to firma bo nie ma napisane nigdzie ale w ogóle nawet nie ma śladów użytkowania. Kola nie sa nawet ani troche brudne. Pokazalabym Wam ale nie umiem tu zdjęć wstawiać jednak:D
-
natalka1988 wrote:Czesd dziewczyny.
Chcialam sie spytac tych ktore maja twardnienie brzucha. Moze durne pytanie zadam ale te nie dobre twardnieje brzucha jest na dole ponizej pepka czy ponad pepkiem? -
Cameline, dzielna z Ciebie kobieta. Ja pewnie byłabym mega zastresowana i zrozpaczona, a Ty jeszcze masz siłę pocieszać inne dziewczyny. Szczerze Cię podziwiam i mam nadzieję, że wyniki amnio będą pomyślne.
zubii, buka03, nowamamusia, Cameline, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny usunął mi się jakimś cudem cały kalendarz na belly
nie wiem jak to zrobiłam nie mam nic i nie mogę nawet zacząć kolejnego. Każą mi wprowadzić pozytywny test ciążowy na ovu a tam mam normalnie ten wykres w którym się udalo.....
Ale jestem wściekłaStella
-
Ja tez juz po wixycie.maly zdrowy, wazy 440 gr stopka ma 4 cm dl.lekarz powiedzial ze dziecko jest dlugonogie i wielkostopowe.
☺mam filmik 3d,niestety kiepsko widac bylo buzke bo dziecko zaslanialo sie rekoma ale i tak jestem mega zadowolonamnk, zubii, nowamamusia, Princesska, Bąbelek1980, aswalda, Cameline, Karolka12345, ⚘Kwiatuszek, justa., joaska1985, baassiia, Ja86, Brave, Kasia02, Bacardi90, Zorganizowana:), Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Cameline wrote:Mika czytałam na wątku amniopunkcji że też miałaś amnio.
Bardzo krótko czekałaś na wyniki, miałaś Fisha czy w Czechach badają inną metodą niż w Pl że tak szybko? Cały kariotyp był badany czy tylko 3 podstawowe trisomie? -
Hej dziewczyny! Ja ostatnio jakos malo sie udzielam bo czasu brakuje..Hela nam troche chorowala przed swietami, teraz przyjechalismy do moich rodziców bo jutro mamy wesele i w koncu moglismy z mezem troche odsapnac bo zajeli sie mała po poludniu☺
W poniedzialek mam wizyte, moze w koncu potwierdzi sie kto na 100% siedzi w brzuchu☺ bo dzis w tesco widzialam fajne promocje na ubranka ale nic nie wzielam a tak bym chciala juz cos powoli szykowac- jesli jednak bedzie coreczka to nie poszaleje z ubrankami bo mam tego tyle po Helence, ze juz do rodzicow wywoze bo nie mam miejsca -
Emma 32 wrote:Ja tez juz po wixycie.maly zdrowy, wazy 440 gr stopka ma 4 cm dl.lekarz powiedzial ze dziecko jest dlugonogie i wielkostopowe.
☺mam filmik 3d,niestety kiepsko widac bylo buzke bo dziecko zaslanialo sie rekoma ale i tak jestem mega zadowolona
Ale duży!!
Ja nie byłam zwolenniczką obrazu 3d, oglądałam wcześniej te zdjęcia i jakoś nie bardzo mi się to podobało. A dzisiaj na połówkowym lekarz nawet nie pytał, tylko przełączał obraz i byłam zachwycona! Jak najbardziej polecam.
No i mój to model jakich mało. Głowę odginał, rączki różnie ustawiał, nawet mam "facepalm" w jego wykonaniu
-
Ależ Wam zazdroszczę tych połówkowych
ja czekam do 11 maja. Tez chce 4d z nagraniem. Usg synka w 3d nie wyszło. Zapłaciłam za 2d ale i tak cały zapis z 3d byl nagrany i momentami byla wyraźna buźka
fajna pamiątka pamiętam jak w kółko oglądałam chociaż mało co było widać. Zakładam, ze to może przez łożysko na przedniej ścianie. teraz mam na tylnej wiec może lepiej będzie widać