Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Torbę z wózka może rzucić do kosza pod wózek, zresztą sama tak robiłam bo ta torba jakoś mnie denerwowała przy rączce.
Do reklamówki też może, ile też sam facet będzie na spacerze, jakieś mokre chusteczki, pampers, coś do picia, chyba nie wiele więcej potrzebuje.
Wybór wózka zależy od potrzeb. Ja mieszkam na wiosce gdzie za moim domem są lasy i ścieżki leśne, a nawet nie ścieżki. Kiedyś też długo zastanawiałam się nad xlanderem, choć pewnie inny model. Na końcu u mnie odpadł ze względu na wagę i pakowanie do bagażnika. Chciałam duże koła, wygodny, lekki i łatwo składany ale taki nie istnieje, trzeba coś wybrać.
Wiem że do auta się złoży stelaż ale jeśli to co dzienna sprawa to można mieć dość.
Ja wybrałam - 5 lat temu - jane unlimit, przeważyło w miarę szerokie siedzenie, mocno naciągana budka i waga - wtedy to był najlżejszy wózek na rynku z tych nie parasolek i na średnich kołach. Mimo że koła nie pompowane jeżdziliśmy po lasach nonstop. Byłam baaaardzo zadowolona z wózeczka.
Jeśli ktoś mieszka w mieście i często pakuje wózek do auta czy jezdzi do galerii wybierzcie mniejszy, lżejszy i łatwo składany.
Wygląd to nie wszystko, on musi być przede wszystkkm praktyczny pod Wasze potrzeby. -
Ylya wrote:ale te ROANy to noname są? Kurczę ja dopiero początkująca w temacie. Intuicyjnie czuję, że do auta to trzeba jednak coś oddzielnego kupić, bo te 3x1 to skupiają sią na własnej konstrukcji bardziej, niż na bezpieczeństwie maluszka.
Moim zdaniem roan jako producent wózka jest ok, jako producent fotelików niekoniecznie...
Te wózkowe nie mają żadnych crash-testów etc.
Ja będę kupowała albo:
http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-besafe-izi-go-nosidelko-0-13kg-i6418975932.html
albo:
http://osiemgwiazdek.pl/axkid-babyfix-baza-isofix.html
Ten drugo Axkid - foteliki uważane za najbezpieczniejsze na świecie.
Polecam grupę na fb:
https://www.facebook.com/groups/1160144954034437/?fref=ts
Kopalnia wiedzy!
Mówisz, że zielona jesteś...Ja będę miała drugie dziecko i wielu rzeczy dowiaduję się teraz (tak jak np. to, że Jaś za szybko był przesadzony do fotelika przodem do kierunku jazdy). Co najmniej do 4 roku życia powinno się przewozić tyłem, ale ja wtedy o tym nie wiedziałam...A w sumie to takie logiczne i zgodne z prawami fizyki...
Tu filmik porównanie tyłem i przodem:
https://www.youtube.com/watch?v=Owzp51bW8dkYlya lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj szylam ze dwie godz, uszylam synkowi spodnie, małej uszy do gryzaka, zaczelam szyc tez kolejne spodenki, aby sciagacze przy nogawkach zostaly mi do wszyscia, tesciowej podwinelam firanke i padam... ale jestem zadowlona
zubii lubi tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Dziewczyny mam CRP 3,21 (norma 0-5). Zawsze miałam 0...panikować, ze coś się dzieje?
normy dla ciąży są ponoć inne. Gdzieś czytałam, że panikować można zacząć jak jest powyżej 10. Obserwuj, powtórz, jak wzrośnie (odpukać) to do lekarza.hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
nick nieaktualnyYlya wrote:Cześć dziewczyny, dołączam do fanek Roan Bass
Macie gdzies naczytane jakieś złe opinie o nich lub o gondolkach? Bo zastanawiam się, czy opcja 3w1 jest w ogóle dobra, czy nie lepiej jednak tego fotelika kupić bardziej specjalnie dedykowanego bezpieczeństwu w samochodzie. Jakie macie tu opinie?
No i dołączam do mam po połówkowych. U mnie synuś waży już 393 gramy i wszystko ma w normach poza tym, że ułożony główką w dół. Ale ponoć to czynnik jeszcze zmiennyRobiłam na nfz ale zastanawiam się, czy jeszcze raz prywatnie gdzieś nie pójść i z tym 3D nie zaszaleć. W szpitalu dali mi jedynie nagranie na pendrive, na którym nic nie widać
Bąbelek1980, Ylya lubią tę wiadomość
-
Ja dziś miałam pierwsze polowkowe. Wszystko jest ok, synek waży około 350g
i chyba będzie miał na imię Eryk
joaska1985, Bacardi90, zubii, Cameline, Bąbelek1980, Princesska, perfectangel85, ⚘Kwiatuszek, justa., aswalda, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Ja już nie mogę się doczekać połówkowych (prenatalnych). W zasadzie już mogłabym iść ale czekamy na tatusia aż wróci za tydzień bo bardzo chcieliśmy iść razem
) i chyba synka tez weźmiemy bo bardzo chciałby zobaczyć: )))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 17:53
-
nick nieaktualnyNadiaa85 wrote:Ja już nie mogę się doczekać połówkowych (prenatalnych). W zasadzie już mogłabym iść ale czekamy na tatusia aż wróci za tydzień bo bardzo chcieliśmy iść razem
) i chyba synka tez weźmiemy bo bardzo chciałby zobaczyć: )))
ja niestety idę sama bo M nie da rady dolecieć. I wizytę przesunęłam sobie na przyszły tydzień żeby już na majówkę mieć spokojną głowę bo tak to wiem, że jak w poniedziałek polecę do Polski to o niczym innym nie będę myśleć tylko o tych badaniach.
aswalda lubi tę wiadomość
-
buka03 wrote:Ja dzisiaj szylam ze dwie godz, uszylam synkowi spodnie, małej uszy do gryzaka, zaczelam szyc tez kolejne spodenki, aby sciagacze przy nogawkach zostaly mi do wszyscia, tesciowej podwinelam firanke i padam... ale jestem zadowlona
A gdzie fotki ? -
KOBIETY ! Od dziś oficjalnie jestem w WIDOCZNEJ CIĄŻY
Dziś w Rossmanie przy ogromnej kolejce (promka na kolorówkę
) pani kasjerka otworzyła drugą kasę i na cały sklep zaprosiła "PANIĄ W CIĄŻY" - nawet nie zorientowałam się na początku,że to chodzi o mnie bo do tamtej chwili żyłam jeszcze w przekonaniu, że "coś tam widać" ale żeby od razu w oczy się rzucało
wisienka1212, Bacardi90, Princesska, joaska1985, perfectangel85, shelby*, aswalda, MrsKiss, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
zubii wrote:A gdzie fotki ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e380a4059109.jpg
Agaciora, Nadiaa85, Cameline, joaska1985, perfectangel85, aswalda, Lunka, ew101, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Cameline wrote:Zubii w avatarku to Twój aktualny brzusio?
Jeśli tak to fajniutki
Dziekuje :* Jakieś 3 tygodnie temu robione teraz mam nowe później sobie zmienię. A Ty pokaż koniecznie swój !
Agaciora ja wczoraj jak zobaczyłam ogromną kolejkę w Rossie to od razu poleciałam do kasy myślałam że mnie wzrokiem zabija a brzucha widać nie było pod płaszczem więc dopiero jak go rozpielam to przestaly się gapic...Nie ma co w pierwszej ciąży czekałam a teraz będę korzystać z przywileju.Cameline lubi tę wiadomość