X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Jest to moja druga ciąża. Pierwszą straciłam w 6tc :-( Miałam być kwietniówką 2017.

Obie ciążę są wystarane i wymodlone. Obecnej ciąży doczekałam się po Clo (brak własnej owulacji). Obecnie jestem na Duphastonie i Acardzie. Czuję się dobrze, brak jakichkolwiek objawów ciążowych. Tylko gdzieś tam z tyłu głowy siedzi strach czy napewno zostanę z wami do końca.

Dziękuję bardzo za ciepłe przyjęcie :-)

Gosiu i ja miałabyć kwietniówką 2017 :( Jestem tylko na acrdzie...mam te same lęki co Ty.....Kiedy wybierasz się na wizytę?

Gosia1989 lubi tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Ewunia 21.01.2025 :*
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości zaczynają się rozkręcać. Najgorzej jest gdy za bardzo zgłodnieje i podczas jazdy samochodem, od małego mam chorobę lokomocyjną więc teraz już jest dramat. Sam zapach auta sprawia, że mi niedobrze bleee.
    A cera teraz mi się poprawiła i też chyba zrobiła się mniej tłusta. Witam nowe zafasolkowane :)

zubii, Gosia1989 lubią tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    U mnie mdłości zaczynają się rozkręcać. Najgorzej jest gdy za bardzo zgłodnieje i podczas jazdy samochodem, od małego mam chorobę lokomocyjną więc teraz już jest dramat. Sam zapach auta sprawia, że mi niedobrze bleee.
    A cera teraz mi się poprawiła i też chyba zrobiła się mniej tłusta. Witam nowe zafasolkowane :)
    Mam to samo z samochodem... Najgorszy jest do mnie smród paliwa... Coś strasznego. Zawsze mi było po tankowaniu niedobrze z tego zapachu także ostatnio mąż chciał wstąpić na stację ale mu nie pozwoliłam i ledwo do domu dojechaliśmy :D Gdybym teraz poczuła ten zapach to od razu bym wymiotowala

Gdziejestmieszko lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa wsparcia :-) tulę wszystkie które straciły kiedykolwiek fasolkę i modlę się aby to nie przydarzyło się żadnej wrześniówce:-*

Miło widzieć że nie tylko ja jestem po Clo :-)

Wizyty jeszcze nie mam umówionej. W poniedziałek będę dzwonić. Wolałabym z pierwszą wizytą ciążową poczekać do serduszka ale mój gin to lekki nsciagacz i lubi umawiać bardzo często i za każdym razem kasuje 100zl. W tym cyklu za monitoring już zapłaciłam 500zł :-P No ale było warto ;-)

W poniedziałek beta i progesteron potem i w tym samym tygodniu pewnie wizyta.

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle piszecie że nie nadążam. Podejrzewam że dopiero po jakimś czasie zaczniemy w ogóle ogarniać kto jest kto- bo grupa bardzo liczna :)
    Do tego chora dwulatka w domu to też nie lada wyzwanie.
    Póki co czuje się rewelacyjnie. Brzuch mam wzdęty strasznie.
    Z wizytą jeszcze zaczekam i betę zrobię kilka dni przed wizytą :)
    Życzę każdej spokojnej ciąży :)

Gosiaczek lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka wrote:
    Tyle piszecie że nie nadążam. Podejrzewam że dopiero po jakimś czasie zaczniemy w ogóle ogarniać kto jest kto- bo grupa bardzo liczna :)
    Do tego chora dwulatka w domu to też nie lada wyzwanie.
    Póki co czuje się rewelacyjnie. Brzuch mam wzdęty strasznie.
    Z wizytą jeszcze zaczekam i betę zrobię kilka dni przed wizytą :)
    Życzę każdej spokojnej ciąży :)
    Ja tu od początku wiec mniej więcej ogarniam osoby ale osob bez ikonki niestety często nierozrozniam ;) Inne nicki ale jak widzę ikonkę to już od razu osobę poznaje :D

Dużo zdrówka dla corci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 15:24

karm3lka lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesunelam jednak wizytę na piątek 13.01 bo w środę może jeszcze nie widac serduszka.

Witam nowe mamusie :)

My dzisiaj darowalismy sobie wychodzenie na spacer bo było u nas - 20 :O A u was?

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myslicie ze pizza w naszym przypadku odpada? Mam ochote...

bf6b47d663.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    My wczoraj mieliśmy ;)

Azorczynka lubi tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to super bo strasznie jestem glodna a zuoa zanim dojdzie to jeszcze ze 2 h :-D

bf6b47d663.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u was z podzieleniem sie ta radosna wiadomoscia z rodzina?
    My z M czekamy na serduszko, ja to nawet bym poczekala do 3 mc ale chyba sie nie da tak wytrzymac zeby nie mowic :-)

0d1yskjosr8efb7s.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Uff to super bo strasznie jestem glodna a zuoa zanim dojdzie to jeszcze ze 2 h :-D
    Mieliśmy 4 sery bo to moja ulubiona ale musiałam wybierać ten plesniowy ser chociaż myślę, że taka mała ilość to by i tak nie zaszkodziła ;)

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 wrote:
    A jak u was z podzieleniem sie ta radosna wiadomoscia z rodzina?
    My z M czekamy na serduszko, ja to nawet bym poczekala do 3 mc ale chyba sie nie da tak wytrzymac zeby nie mowic :-)
    Jak będzie już serduszko to w przyszłą niedzielę planujemy zaprosić naszych rodziców na obiad i się pochwalimy :D mamy do przekazania dwie wiadomości ciążę i zaręczyny :) Dłużej już nie wytrzymam ;)

karm3lka, Gosia1989, Suri_ lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Azorczynka zrobiłaś mi smaku na tą pizze :D
    U mnie pojawiają się takie impulsy jeśli chodzi o jedzenie, które muszę zaspokoić ;)

Azorczynka lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Joaska ja tez jestem z Nordhein Westfalen ,Hamm :) a co do rozdraznienia to tak , jestem rowniez mega wkurzona caly czas :D Mąż sie smieje ze chyba pije jad ze nam go tyle w sobie :D

Ja mieszkam w Gevelsberg między Hagen a Wuppertal ;)

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Jak będzie już serduszko to w przyszłą niedzielę planujemy zaprosić naszych rodziców na obiad i się pochwalimy :D mamy do przekazania dwie wiadomości ciążę i zaręczyny :) Dłużej już nie wytrzymam ;)
    My powiem dopiero kwiecien/maj

bf6b47d663.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję po wizycie serduszkowej powiedzieć. Siostra męża ma termin na czerwiec więc będzie się działo w rodzinie ;)

A z jedzeniem to moim zdaniem można wszystko byle z umiarem ;)

Dreamy lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz powiedziałam najblizszym, ktorzy wiem ze trzymaja kciuki.i zycza nam.jak.najlepiej. trudno, rozczarowania sie zawsze moga zdarzyc... nowamamusia, tyle wiadomosci dla rodzicow jednego dnia :D duzo emocji bedzie :)

Dreamy lubi tę wiadomość

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy powiedziec po I trymestrze. Chociaż też nie wiem czy tyle wytrzymamy

O in vitro wcześniej wszyscy wiedzieli ale to, że mieliśmy podchodzić kolejny raz w styczniu nikomu już nie mówiliśmy. Więc większość myśli, że nie możemy mieć dzieci i nikt już nie pyta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 16:43

Suri_, Plastelina lubią tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    My chcemy powiedziec po I trymestrze. Chociaż też nie wiem czy tyle wytrzymamy

O in vitro wcześniej wszyscy wiedzieli ale to, że mieliśmy podchodzić kolejny raz w styczniu nikomu już nie mówiliśmy. Więc większość myśli, że nie możemy mieć dzieci i nikt już nie pyta
    A to zrobisz wszystkim niezłą niespodziankę ;-) chciałabym zobaczyć ich miny :-D

Dreamy, Zołzimagic lubią tę wiadomość

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ