X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline ściskam z mega radością! :) gratulacje. Teraz już z górki i bez stresu <3

Cameline lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Dzisiaj na 19:30 lecę do innego lekarza na pakiet zbadać szyjkę... Trzymajcie kciuki, żeby już się nie skracała :P
    3mam kciuki i koniecznie się odezwij po wizycie ale na pewno usłyszysz same dobre wieści
    :)

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline strasznie się cieszę!!!! Dobrze, że już możesz odetchnąć i na całęgo cieszyć się ciążą! :)

• shelby* Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline cudowna wiadomość!

74709jcgjiz14w6b.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline super wiadomość!!! To teraz już spokojnie możesz sie cieszyć ciążą i zacząć planować wyprawke! :-D

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 bardzo ci ładnie w tej sukience, i brzuszek sie pięknke prezentuje :-)

Bacardi90 lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline powiem Ci, że aż się wzruszyłam <3 Opowiadałam Mężowi właśnie.

Aż nie potrafię sobie wyobrazić co czujecie i jak szczęśliwi teraz jesteście <3

Cameline, Agaciora lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekanie na wyniki było bardzo stresujące. Najgorsze dni to zaraz po genetycznych (22 marca), kilka dni przed amnio i kilka dni po amnio było najgorsze. Łącznie ponad 6 tygodni mega stresu.
    Ale dzisiejsze 30min. było koszmarem. Wciąż nie mając wieści sama zadzwoniłam przed 15 do laboratorium, pani powiedziała że ma wyniki przed sobą ale nie może mi je podać, muszę czekać na telefon który wykonają lada chwila.
    Wtedy moje nadzieje na peawidłowy wynik legły w gruzach. Wiedziałam (mówili przy amnio i potem przez tel.że z dobrymi wiadomościami dzwonią z recepcji, a w przypadku złych genetyk by umówić się na spotkanie).
    Czekałamna telefon jak na wyrok nie mając już nadziei, przecież by mi zaraz powiedzieli. Wiedziałam już że czekam na telefon od genetyka. 30 min wpatrywania się w telefon by usłyszeć najgorszą wieść w życiu... po 30 min dzwoni i przedstawia się z nazwiska pani genetyk, w tym momencie nogi się mi ugięły i słyszałam przez mgłę co do mnie mówi. Mówi coś o chromosomach, że... liczba prawidłowa! Że będzie dziewczynka!
    Nadal nie mogę w to uwierzyć, płaczę zamiast skakać z radości, nie umiem się uspokoić. Pewnie stres wychodzi ze mnie.
    Mąż jeszcze nie wie, tylko Wy :)

Nie mogę uwierzyć że córeczka. Mieliśmy oboje, a nawet i córka że będzie chłopak. Ale po amnio kiedy marzyłam o zdrowym dziecku coraz częściej pojawiały się mmyśi że może jednak dziewczynka. Ale że na usg dziecko o 2 tyg.wi3ksze to dla mnie znaczyło że jednak chłopak.
    Marzyłam o drugiej córeczce, marzyła też pierwsza córka. Dla mnie to ważne bo wierzę, że w przyszłości obie będą się wspierać. Starsza z zaburzeniami ma duży problem z płcią przeciwną i z racji zaburzeń autystycznych bardzo ciężko będzie jej to przełamać. Brzmi to trochę niefajnie jakby kolejne dziecko miałoby być terapią, ale traktuję córeczkę w brzuszku jako nagrodę dla nas rodziców i dla córki za ten trudny czas.

Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie, za dobre słowa, za podtrzymanie na duchu kiedy tego mi brakowało, że nie straciliście nadziei. Dodawało mi to siły i sama wierzyłam że będzie dobrze!
    Dziękuję Kochane :*

Ps. Zdaje sobie sprawę że prawidłowy kariotyp nie oznacza na 100% zdrowego dziecka. Nt było jednak podwyższone. Bardziej uspokoję się po połówkowych 15 maja, choć jakiś lekki stres i obawy pewnie zostaną do końca.

miffy, ⚘Kwiatuszek, Karolka12345, perfectangel85, Bąbelek1980, MagdaK., buka03, Agaciora, mkl, Gosia1989, Lisa85, Another, Maja83, nowamamusia, aswalda lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wspaniała wiadomość! Bardzo się ciesze, ze wyniki dobre i gratuluje dziewczynki:)❤

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesciowa kupila makrele wedzona i bedzie robic paste rybna.. Mam ochote na takie dwie kromeczki z ta pasta, ale niby nie powinno sie jesd ryb wedzonych wiec mam dylemat:/

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Tesciowa kupila makrele wedzona i bedzie robic paste rybna.. Mam ochote na takie dwie kromeczki z ta pasta, ale niby nie powinno sie jesd ryb wedzonych wiec mam dylemat:/
    No sama sie zastanawiam jak to z tymi wędzonymi produktami... wędzoną szynke wcinam aż mi sie uszy trzęsą... i zawsze potem sie zastanawiam czy ja ją moge jesc?

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jem ani szynek wędzonych ani ryb (ponoć za mała obróbka termiczna by wybić bakterie)

Szynki wędzonej spróbowałam raz taki stryfelek bo na święta mieliśmy taką swojską :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CAMELINE Strasznie się cieszę razem z Tobą!!!
    Wszystkie ciocie z forum trzymały kciuki za Ciebie i Twoją Małą Kruszynkę - jak się okazuje małą Księżniczkę, więc nie mogło być inaczej !!!
    Teraz już wszystko pójdzie dobrze, zobaczysz. Za tą dobrą wiadomością przyjdą kolejne!
    Świętujcie dziś całą rodzinką! Proponuje uczcić to pączkami ! (pączki są super na każdą okazję :D:D:D)!

perfectangel85, Cameline, Karolka12345 lubią tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:

ja jem ryby wędzone na ciepło :)

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Czekanie na wyniki było bardzo stresujące. Najgorsze dni to zaraz po genetycznych (22 marca), kilka dni przed amnio i kilka dni po amnio było najgorsze. Łącznie ponad 6 tygodni mega stresu.
    Ale dzisiejsze 30min. było koszmarem. Wciąż nie mając wieści sama zadzwoniłam przed 15 do laboratorium, pani powiedziała że ma wyniki przed sobą ale nie może mi je podać, muszę czekać na telefon który wykonają lada chwila.
    Wtedy moje nadzieje na peawidłowy wynik legły w gruzach. Wiedziałam (mówili przy amnio i potem przez tel.że z dobrymi wiadomościami dzwonią z recepcji, a w przypadku złych genetyk by umówić się na spotkanie).
    Czekałamna telefon jak na wyrok nie mając już nadziei, przecież by mi zaraz powiedzieli. Wiedziałam już że czekam na telefon od genetyka. 30 min wpatrywania się w telefon by usłyszeć najgorszą wieść w życiu... po 30 min dzwoni i przedstawia się z nazwiska pani genetyk, w tym momencie nogi się mi ugięły i słyszałam przez mgłę co do mnie mówi. Mówi coś o chromosomach, że... liczba prawidłowa! Że będzie dziewczynka!
    Nadal nie mogę w to uwierzyć, płaczę zamiast skakać z radości, nie umiem się uspokoić. Pewnie stres wychodzi ze mnie.
    Mąż jeszcze nie wie, tylko Wy :)

Nie mogę uwierzyć że córeczka. Mieliśmy oboje, a nawet i córka że będzie chłopak. Ale po amnio kiedy marzyłam o zdrowym dziecku coraz częściej pojawiały się mmyśi że może jednak dziewczynka. Ale że na usg dziecko o 2 tyg.wi3ksze to dla mnie znaczyło że jednak chłopak.
    Marzyłam o drugiej córeczce, marzyła też pierwsza córka. Dla mnie to ważne bo wierzę, że w przyszłości obie będą się wspierać. Starsza z zaburzeniami ma duży problem z płcią przeciwną i z racji zaburzeń autystycznych bardzo ciężko będzie jej to przełamać. Brzmi to trochę niefajnie jakby kolejne dziecko miałoby być terapią, ale traktuję córeczkę w brzuszku jako nagrodę dla nas rodziców i dla córki za ten trudny czas.

Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie, za dobre słowa, za podtrzymanie na duchu kiedy tego mi brakowało, że nie straciliście nadziei. Dodawało mi to siły i sama wierzyłam że będzie dobrze!
    Dziękuję Kochane :*

Ps. Zdaje sobie sprawę że prawidłowy kariotyp nie oznacza na 100% zdrowego dziecka. Nt było jednak podwyższone. Bardziej uspokoję się po połówkowych 15 maja, choć jakiś lekki stres i obawy pewnie zostaną do końca.

Co do wielkości dziecka to moja córka też jest spora jak na swój "wiek", no cóż spodziewamy się z mężem naszego Pulpeta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 17:44

7u22s65gu3gutoef.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline bardzo, bardzo się cieszę Waszym szczęściem :* Niech teraz Mamusia i córcia spokojnie rosną :)

A ja się pochwalę, że zamówiliśmy wózek! Co prawda dostępny będzie dopiero pod koniec lipca ale już jeden duży i ważny wybór za nami. A to nasza fura: http://megaurwis.pl/wozek-espiro-next-manhattan-2w1-kol207-p20513

smeg, mkl, Cameline lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline, bardzo się cieszę, teraz już możesz głęboko odetchnąć. Życzę Ci aby reszta ciąży przebiegła książkowo.
    A jak z Twoimi skurczami, trochę się uspokoiły?

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Cameline bardzo, bardzo się cieszę Waszym szczęściem :* Niech teraz Mamusia i córcia spokojnie rosną :)

A ja się pochwalę, że zamówiliśmy wózek! Co prawda dostępny będzie dopiero pod koniec lipca ale już jeden duży i ważny wybór za nami. A to nasza fura: http://megaurwis.pl/wozek-espiro-next-manhattan-2w1-kol207-p20513
    super fura :)

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec obejde sie smakiem i nie bede ryzykowac

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline. Co za cudowna wiadomość, a nawet dwie :) Poplakalam sie jak czytalam ile stresu kosztowało Cię oczekiwanie na telefon i jaka ulga jak wszystko dobrze sie skończyło :)
    Gratuluję córeczki, tak miało być, żeby wszystko sie w Twojej rodzinie ułożyło :)
    Ja też myślałam, ze będę już miała wyniki testu DNA na płeć, ale chyba w tym tygodniu sie nie doczekam przez ta majówkę.

Majju. Wózek bardzo ładny. Wiem jaka to ulga mieć ten temat z głowy :) Ja też juz wybrałam tylko z kolorem czekam na poznanie płci :)

Narobilyście mi ochoty na makrele :) Muszę poczytać czy można ja jeść w ciąży ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ