Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zamowilismy fotelik Będzie be safe izi go x1 z bazą.
Karolka12345, mkl lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Suri bo dziewczynki róż mają zakodowany w głowach. My nigdy różu a jak miała już 1,5 roczku to wszystko by chciała różowe, nie miała żadnego przykładu z góry czy wzorca. Nie tylko ciuchy ale zabawki tylko rózowe, rowerki itp. Byliśmy nie ugięci poza jednym wyjątkiem, rowerek kupiony w wieku 4 lat jest z różowymi błotnikami i osłonką (reszta szary), sama wybrała w sklepie by był wygodny.
Od pół roku (5,5roku) szaleństwo minęło, uuff. Stał się dla niej neutralnym kolorem gdzies koło 10 miejsca na jej liście kolorów -
Czesć dziewczyny,
Co do różu - kocham. kocham i jest to mój ulubiony kolor. Mam milion rzeczy w różu - ale chyba żadnych ubrań. A i o dziwo w kompletowanych ubrankach dla córki róż pojawia się bardzo sporadycznie - przeważnie szary, jasno niebieski i beżowy
Muszę Wam się pochwalić, .że wczoraj na warsztatch Świadoma Mama wygrałam kocyk w szare pandyZorganizowana:), mkl, Annie1981, zubii, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Jak się rozpiszecie to ciężko Was nadrobić Co do sukienek z Lidla, jak juz dotarłam do sklepu to była jedna czarna - maxi za 29,90 i w niej akurat jest sznurek który się świetnie układa pod biustem i sukienka wychodzi ciążowa, ale zobaczymy na jak długo;)
Szkoła rodzenia - będę pierworódką, pytałam lekarki czy warto i powiedziała ze jak najbardziej. W tamtym tygodniu zaczęłam szkołę rodzenia, jak na razie ciekawe informacje o masażu krocza, i ogólnie przygotowania do porodu, ale najbardziej podobają mi się zajęcia z fizjoterapeutą, znam już kilka ćwiczeń które wykonuje codziennie:)
A jeżeli chodzi o różowy kolor, to też mam z nim problem...moja teściowa na mnie oburzona bo nie wzięłam od jej sąsiadki kombinezonu, który miał mega różowy kolor i po prostu mi się nie podobał...usłyszałam ze mam nie przesadzać! na szczęście mąż wypowiedział swoje zdanie i był koniec tematu;)mkl, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
-
Też dziś zamówiłam fotelik, Maxi Cosi Citi. Miałam ten model też wczesniej i byłam zadowolona a poza tym, mam pewnosć, ze do auta pasuje
Co do wagi to ja wam pisałam, ze moja pierwsza córka z 10 centyla a drugie dziecko z 90 centyla i tak przez calą ciążę i wczesne dziecinstwo. Córę urodzilam w 37/38tc z wagą 2,900 a syna też w 38tc z wagą 3,800
Podobno drugie dziecko jest zawsze większe, ale z kolei trzecie już normuje z wagą i w sumie Danek od początku ladnie w 50 centylu się plasuje. W 20tc waga 350g
⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość
Daniel
-
A ja w tej ciaży miałam straszne przeczucie na dziewczynkę, że aż mnie zamurowało na usg
I mój mąż tak samo się nastawił na dziewczynkę, córka na siostrę i wszyscy baaaardzo się zdziwili, że są jajką. Ja najbardziej bo do tej pory dwa razy przeczucie mnie nie myliło, i z córką czułam dziewczynkę i z synem chłopca a teraz zonkDaniel
-
nick nieaktualnyCameline wrote:Bacardi Wy remontujecie w Pl czy we Fr? Któraś urządzała w Pl mieszkanie co mieszka za granicą i nie pamiętam kto.
U nas wczoraj od rana piękne słońce (Śląsk), od południa byłam z córką cały czas w ogrodzie, ja leżałam na huśtawce, ona się bawiła, sama! (To rzadkość). I cały czas w krótkich rękawkach, tak słoneczko grzało -
Viriki wrote:Też dziś zamówiłam fotelik, Maxi Cosi Citi. Miałam ten model też wczesniej i byłam zadowolona a poza tym, mam pewnosć, ze do auta pasuje
też mieliśmy wcześniej ten model. Teraz chyba też kupimy bo sprawdzony i plus że dziecko jest prawie na płasko - pod spód daliśmy mały ręczniczek.
ile zapłaciłaś? Pytam czy gdzieś wyhaczyłaß jakąś promocje?
Na razie się wstrzymam, znajoma urodziła niedawno i chyba mają ten fotelik, zapytam czy będą chcieli odsprzedać a jak nie to kupię nowy
-
Viriki jaki śnieg? u mnie prawie lato, wczoraj w słońcu przekroczyło 30stopni i bezchmurne niebo.
Dziś podobnie, z tym że są czasem chmurki na niebie.
Córa wróciła dziś po 10 min bycia na podwórku w krótkim rękawku twierdząc że się rozstapia i ma dość lata! -
AllishiiA wrote:Virki ja mam przeczucie ze bedzie parka;) Z sZymonem jak bylam w ciazy to czulam, ze bedzie chlopak i byl. Ciekawe czy teraz mam dobre przeczucie;) Tylko tym razem chce wiedziec co bedzie a tu jak narazie jest wielka niewiadoma;)
-
Ja chcialam dziewczynke a bedzie chłopak. Taki przekorny los jak to Zenek nuci hehe. Ja wlasnie jestem z tych, ktora wchodzac do sklepu widzi tylko piękne sukienieczki, bodziaki w serca itd oczywiscie wszystko rozowe badz bialo rozowe itp. jak weszlam po pierwsze ubranka dla Nikosia to sie zalamalam, ja nie umiem kupowac chlopiecych ubranek! -.- jeszcze niedawno weszlam do mohito a tam zrobili kolecje dla mam i córek! Boże! Cos pięknego! Moge mieć żal tylko do starego, bo to od nich zależy płeć ! Hehe ale gdyby na tym etapie lekarz mi oznajmil zmiane płci to pewnie bym miala żal ze mi Nikosia zabrali takie anomalie. Dlatego mam nadzieje miec w zyciu parke zeby doświadczyć jednego i drugiego;)
-
Ja po wizycie, mała ma sie ok, ale mam zakaz podnoszenia i dzwigania ciezkich rzeczy (wydawalo mi sie że nic ciezkkego nie podnosze, czasem aby synka z ziemi postawie na nogi itd, ale na ręce go noe biore), szyjka zrobila sie miękka do tego blizna na usg po cc cos mu sie nie widziala na szczescie puki co moge chodzic i spacerowac, ale jesli cos sie zacznie bardziej dziac to powiedzial że na nastepnej wizycie 6 czerwca wypisze mi skierowanie do szpitala na podanie leków na rozwój płucek mowil że mowi mi juz teraz bym w razie czego sie przygotowala na taką możliwosc i
sie nie stresowala gdyby mi wypisal to skierowanie... Troche mnie tym rozwalil w życiu bym sie tego nie spodziewala, zwlaszcza że nawet macica mi sie nie stawia ani tyciu tyciu, az synkiem szyjke jeszcze przed porodem mialam twardą i 4cm -
O to jest ten link, gdzie znalazłam ten fotel w Polsce najtaniej. Moze komuś się przyda. Nawet jesli to kolekcja z 2016 czy 2015 to dziecko w tym foteliku jeździ około rok wiec nie przeterminuje się plastik
http://allegro.pl/maxi-cosi-citi-sps-mega-wyprzedaz-i6814371259.html
ja kupiłam tutaj
http://www.argos.ie/webapp/wcs/stores/servlet/Search?storeId=10152&catalogId=14551&langId=111&searchTerms=maxi+cosi+citi&authToken=
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 14:33
Cameline lubi tę wiadomość
Daniel