X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszek z 22 tc

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/013d8fa41e1d.jpg

shelby*, perfectangel85, Lisa85, mnk, Rusałka*, Bacardi90, mkl, Brave, Annie1981, ⚘Kwiatuszek, smeg lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Pytam bo jakąś dziewczyna urodziła i synek jej zmarł. O ile dobrze pamiętam to pisała ze w sobotę będą się żegnać. Urodziła w 24 tygodnie.

tylko nie to... :(
    od Dreamy nie ma wieści, wiec nic nie wiemy na pewno

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nie chodziło o Dreamy... :(

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lenka dzikuje za linki, oczywiście okrycia kąpielowe juz w koszyku :)
    Dziś już jestem padnięta ale zgapiam wasz system wrzucania do koszyka, odchaczania z listy i puszczenia jednego konkretnego zamówienia.

Shelby no troszke sie nie odzwyałam ale juz wracam :) Napiszę Wam z dobrych wiadomości że moje dziewczyny mają 1200g i 1100 g :)
    Jestem juz po glukozie i wyniki w porzadku a w dodatku hemoglobina z 5 podniosła mi się w 3 tygodnie do 11,3 czyli w normie :) Dr powiedział że same tabletki aż tak by mi nie podniosły więc koktajle pietruszkowe też zrobiły swoje.

shelby mam nadzieję że ta dziewczyna to nie Dreamy :( Strasznie przeżyłam tą wiadomość i nawet na forum nie chciało mi sie pisać...

Magda_lenka, perfectangel85, Lisa85, Rusałka*, Ja86, Brave, Annie1981, aswalda, nowamamusia lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to nie Dreamy bo chłopiec ma na imię Karol. Musimy cierpliwie czekać na wieści.
    Dzisiaj odebrałam wyniki z przed miesiąca i hemoglobina 9.8

74709jcgjiz14w6b.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Dreamy w szpitalu? Trzymam kciuki (oby to, co napisała shelby było jedynie zbiegiem okoliczności).

Dziewczyny, nie bójcie się zmian związanych z przyjściem na świat dziecka! Uwierzcie, gdy się pojawi, poczujecie, że mimo wszystko za nic w świecie nie wróciłybyście do czasów bezdzietnych :) Pewnie, dużo się zmieni, ale to będą zmiany na lepsze! Gdy pierwszy raz maleństwo uśmiechnie się do Was, wyciągnie rączki, pocałuje, powie "mama"... i w wielu innych momentach, niekoniecznie "pierwszych", ogarnie Was nieopisane szczęście. Chyba nie ma dnia, żebym tego nie poczuła. Nie zawsze jest różowo, jasne, ale ogólnie rzecz biorąc, macierzyństwo jest wspaniałe!

Ostatnio Natka zaczęła używać narzędnika i wołacza. Nie ma nic piękniejszego niż usłyszeć "Mamo" :)

Co do zakupów na szczęście prawie wszystko mamy. Z większych wydatków kupiliśmy tzw. bugy board - dostawkę do wózka, na której starsze dziecko może jechać na stojąco - oraz bujaczek (wg mnie niezbędny sprzęt, zaraz po łóżeczku, wózku, przewijaku).

Od początku ciąży przytyłam 13 kilo (w ciąży z córką ogółem 18).

PROSZĘ, DOPISZCIE W PIERWSZYM POŚCIE, ŻE BĘDĘ MIEĆ CHŁOPCA.

zubii, Magda_lenka, Lisa85, Rusałka*, Bacardi90, Zorganizowana:), Annie1981, ⚘Kwiatuszek, aswalda, nowamamusia lubią tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jakich wkładek laktacyjnych używałyście?
    pamietam ze ciekło mi z cycków na maxa ale nie pamiętam które wkładki były najlepsze :/

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    pamietam ze ciekło mi z cycków na maxa ale nie pamiętam które wkładki były najlepsze :/

Pamiętam że używałam z JOHNSON'S BABY moim zdaniem jedne z lepszych.

Także polecam Gemini kupuje u nich od 3 lat. Ostatnio chciała zamówić szczotkę z naturalnego włosia ale nie mieli koloru niebieskiego a różowego nie chciałam zwrócili mi za to kasę a w paczce dorzucili cała siatkę gratisów kremy, podkłady, pastę, szampony było tego tak dużo że rozdałam kuzynka i mamie.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Myślę że to nie Dreamy bo chłopiec ma na imię Karol. Musimy cierpliwie czekać na wieści.
    Dzisiaj odebrałam wyniki z przed miesiąca i hemoglobina 9.8

Mam nadzieję że to nie Dreamy, wierzę że Bartuś naprawdę da radę!
    Shelby co do hemoglobiny- ja będąc w szpitalu miałam 5!!! Byłam załamana. Dostałam sorbifer 2*1 i do tego piłam koktajl z całą natką pietruszki. Po 3 tygodniach moja hemoglobina juz w normie i dr powiedział że chyba nie tylko leki wpłyneły na wynik. Tak wiec polecam pietruszkę bo sok z buraka jakoś mi nie wchodził.

ijpbej28ig9k1ha0.png

Wysłany: 24 maja 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie Gemini jest fajnie zaopatrzona :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• mnk Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welna merino grzeje zima, chlodzi w lato :) wiec w lato tez się sprawdzi.

A co do ułożenia dziecka w tym tc to nie dajcie sie zwariować. Dzieciaki maja pelno miejsca wiec sie kręcą, dopiero kolo 36tc zatrzymają sie konkretnie glowka w sol lub na odwrót. Nawet później może sie zdarzyć. Mój byl naprawde klocek a odwrócił sie Glowa w sol w 39tc :)

zubii lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza776 wrote:
    Mówiła że jest mama dwójki :-)
    Mówiła też o tych ruchach chyba to chodzi, nazywała to pierwotnym kopaniem do 6tyg, bodajże. No i ze dzięki temu ćwiczy stawy biodrowe.

Z takich kontrowersyjnych rzeczy to była też na nie jeżeli chodzi o chustonoszenie. Co mnie bardzo zdziwiło. Argumentowała to tym że pozycja embrionalna utrudniają powstawanie prawidłowych krzywizn kręgosłupa.

Trochę zasiala metlik..

A tak w ogóle to ta Pani pracuje na oddziale neonatologii na Zaspie

No widzisz.. A ja na tej stronce fizjoterapeutki co Wam mówiłam, że poczytywałam wczoraj wyczytałam, że niekorzystne dla rozwoju ruchowego jest zbyt szybkie "otwieranie dziecka", czyli takie wyprostowanie nóżek, rączek z pozycji embrionalnej... Była masa zdjęć jej podopiecznych, których rehabilitowała, bo miały takie właśnie zaburzenia... Było zdjęcie dziecka, które leżąc na brzuszku prostowało rączki i nóżki jakby próbowało pływać i było tam napisane, że to prawidłowe zachowanie dopiero w 5 miesiącu. To by potwierdzało teorię czwartego trymestru, że dziecko przez te pierwsze miesiące potrzebuje bliskości i zachowania embrionalnej pozycji.. Wydaje mi się to jednak bardziej słuszną teorią, żaden, ale to żaden gatunek zwierzęcia nie wydaje na świat młodych tak niezdolnych do samodzielnego życia jak my... Z tego można wyciągnąć wniosek, że rzeczywiście nasze ciąże powinny trwać dłużej, ale jesteśmy zmuszone rodzić przedwcześnie, bo inaczej zwyczajnie nie dałybyśmy rady wydać tak dużego dziecka na świat. I tak jak w brzuchu rozwój przebiega w pewnej określonej kolejności to też tak ma się sprawa po narodzinach. Przyspieszanie może sprawić tylko tyle, że dzidzi się komputerek w głowie zawiesi i nie będzie wiedziało "to co teraz powinienem ćwiczyć?". Dziwne, bardzo dziwne, że ludzie niby tej samej profesji bywają tak niezgodni w tego typu sprawach.

Rusałka*, Justaw, zubii, MoNaKo, Annie1981 lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • kayka93 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na facebooku to na pewno nie o Dreamy chodzilo bo jestem na tej grupie zapisana i czytałam na bierzaco jak ta dziewczyna trafila do szpitala. pamiętam, że walczyła kilka dni ale pęcherz plodowy byl juz w pochwie wiec nie dało się niczego zatrzymać. Chłopczyk byl 1 cm dłuższy ale ważył mniej bo chyba 560g a to spora różnica. Bartuś ma chyba 30cm i 680g, znaczy miał bo teraz już na pewno podrósł. Także trzymamy kciuki za Dreamy i dzielnego Bartusia.

MoNaKo, ⚘Kwiatuszek, nowamamusia lubią tę wiadomość

3jgxqqmzwbwttw3g.png
  • Emila92 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    Ja uzywalam Rossmanowskich, dla mnie te byly idealne i niedrogie:) nie polecam z Canpolu....

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

3jvzi09kj5du0dsk.png
    zi13dqk3zbt7s260.png

Wysłany: 25 maja 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamień z serca, że nie chodzi o Dreamy :) Mam nadzieję, że niedługo zajrzy na forum i napisze co u nich :)

Ja już od 6 nie śpię, bo mały takie wojaże urządza mi w brzuchu, że szok :P

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mała dziś o 3 mi pobudkę zrobiła ;) tak się nudziłam, że z podłogi to już jeść można a tu dopiero po 8:00

• shelby* Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam że to jednak nie dreamy , bo przecież z Bartusiem jest wszystko dobrze ! ;)
    Właśnie jadę na badania połowkowe , pewnie dziś dowiem się na 100% kto mieszka w brzuchu :)

MoNaKo, perfectangel85 lubią tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png

Wysłany: 25 maja 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelny czekamy z niecierpliwością na wieści po usg :)
    Boże jak mi się nudzi ):

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 08:35

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• majju Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałyście o wełnie Merino i przypomniało mi się, że moja mam jak dowiedziała się, że zostanie babcią postanowiła zrobić dla wnusia taki kocyk, chociaż od 30 lat nie robiła na drutach https://pl.dawanda.com/zrob-to-sam-diy-tutoriale/robienie-na-drutach/zrob-na-drutach-kocyk-dla-dziecka-przerywanym-sciegiem-zeberkowym Tą wełna jest fantastyczna w dotyku!
    Karolcia mi też się w domu nudzi więc jadę na miasto bo otworzyli u nas nową kawiarnię gdzie sprzedają gorące pączki... Boję się że jak spróbuję to będę chciała tam zamieszkać :D

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelby a ile masz w morfologii hematokrytu i erytrocytow?

3jgx9jcg88a7v963.png
‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ