Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do składu to tak jak Viriki mówi - trzeba patrzeć na opisy i metki. Ja przekopałam z milion aukcji z włóczkami i przędzą i jest sporo takich, gdzie w sumie to niewiadomo co to jest, Chińczyk opisuje na milion sposobów a konkretów brak. Takie lepiej odpuścić. Ale jeśli jest podany skład w procentach to powinno być ok, ja te włóczki wybrałam właśnie takie co były dokładnie opisane i czuć w dotyku, że to nie poliester.
Emma 32 wrote:W lux medzie gdzie ja robilam badanie cytryna jest zabroniona
Mój lekarz zlecając badanie nawet pozwolił mi cytrynę wcisnąć.. Niech nie przeginają, nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu -,-Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 10:43
zubii, Lisa85 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Dziewczyny czy jak badacie glukoze to po 1h i po 2h macie krew pobierana z palca czy z zyly ?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
iza776 wrote:Oj kochana na ali jest bardzo dobry program ochrony kupującego. Pieniądze leżą w UK dopóki nie klikniesz że masz przesyłkę. Więc jak nie dojdzie zwracają. Na 300-400zamowien miałam tak z 5razy i zawsze pełen zwrot
Nie chcę straszyć, ale jest dużo przypadków, że jednak nie zwracają.. Ja jestem jednym z nich i na fb miałam kontakt z innymi, bo debatowałyśmy, co zrobić, żeby nam pieniądze zwrócili.. Po 8 miesiącach pisania wszędzie i czekania, żadna z nas nie dostała należnych pieniędzy i odpuściłyśmy. Ja wcześniej dużo rzeczy zamawiałam, ale po tej akcji, gdzie przepadło mi ponad 100zł, trochę zluzowałam i zamawiam sporadycznie.
-
Powiedzcie mi, czy któraś już zapisała się na usg 3 trymestru? Czy lekarze już o tym wspominali? Ja wyczytałam, że ma być między 28 a 32 tygodniem,ale nic mi jeszcze doktorka nie mówiła, a następną, normalną wizytę u niej mam w 30 tygodniu.. (Przyjeżdza właśnie wtedy też ojciec dziecka, więc chciałabym wtedy to usg 3 trymestru..)
-
natty85 wrote:Dziewczyny czy jak badacie glukoze to po 1h i po 2h macie krew pobierana z palca czy z zyly ?
Po godzinie i po dwóch też z żyły.
I też mogłam wypić glukozę z cytryną bo inaczej byłoby ciężko -
massa wrote:Powiedzcie mi, czy któraś już zapisała się na usg 3 trymestru? Czy lekarze już o tym wspominali? Ja wyczytałam, że ma być między 28 a 32 tygodniem,ale nic mi jeszcze doktorka nie mówiła, a następną, normalną wizytę u niej mam w 30 tygodniu.. (Przyjeżdza właśnie wtedy też ojciec dziecka, więc chciałabym wtedy to usg 3 trymestru..)
Ja się zapisałam już, chodzę dodatkowo na wizyty tzw. prenatalne do lekarza z certyfikatem FMF, i zwykle lekarka mi mówi, że na następną wizytę badania prenatalne mam przynieść . Teraz mam wizytę w czerwcu to pewnie mi powie, ale na to USG u dobrego lekarza są tu u nas takie kolejki, ze muszę zapisywać się przynajmniej z 1,5 miesiąca wcześniej. -
Dziewczyny kupowalyscie moze staniki do karmienia z h&m? Jak z jakoscia? Rozmiarowka standardowa? Chcialam zamowic ale nie wiem czy trafie z rozmiaremStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
W pierwszej ciąży miałam 75 g glukozy, ale pobrania były na szczęście tylko dwa (chyba liczba pobrań zależy od przychodni) - na czczo i po dwóch godzinach od wypicia glukozy.
Podałam przez okienko torebkę z proszkiem, a otrzymałam napój (ulepek), który wypiłam, zagryzając przyniesioną z domu cytryną. Prawie jak tequila
Poziom glukozy niemal nie uległ zmianie - tyle cukru z rana to dla mojego organizmu "dzień jak co dzień"
(uwielbiam słodkie śniadania)
Spodziewam się, że tym razem też tak będzie.
Chyba zapiszę się do szkoły rodzenia na kurs "Kolejna ciąża" - siedem spotkań teoretyczno-praktycznych, a raz w tygodniu gimnastyka, na którą można chodzić do samego rozwiązania. Cena 25 zł. Jedyny kłopot to możliwość, że poprzedni pracodawca da mi znienacka umowę zlecenie i nie będę mogła ze szkoły skorzystać... Z drugiej strony to tylko 25 zł.
Któraś z Was karmi piersią starsze dziecko??
Mój biust przestał boleć na początku drugiego trymestru i poranne pojenie Natki znów stało się przyjemnościąZastanawiam się tylko, kiedy pokarm przekształci się w siarę dla młodszego konsumenta...
Jeszcze sporo czasu do rozwiązania, ale lekko się tym niepokoję.
-
A ja się witam w 27 tygodniu (28 wg Belly) i w trzecim trymestrze!
Wczoraj tak się przeforsował na ten upał, ze myślałam, ze mi brzuch wieczorem odpadnie. Twardy jak kamień przez kilka godzin. Dziś w zasadzie odkąd zaczelam więcej chodzić powtórka z rozrywki. Młoda wczoraj tak wariowała w brzuchu aż mnie to zaniepokoiło. Rzucała się jak wściekła, majtała wszystkim i wypinała się tak, ze brzuch na jakieś 2-3 cm się unosił. Uspokoiła się nieco dopiero jak ja czkawka złapała i później, jak włączyłam jej kołysanki.
Czy Wasze robaki tez tak czasem wariują? Bo ja już zaczelam sobie filmy kręcić, ze się w pępowinę zaplątała...
Dziś reaguje standardowo, choć chce to skonsultować z moim lekarzem. Póki co nie odbiera, pewnie operuje...zubii, perfectangel85, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Witam, mam pytanie do mam które karmią/karmiły piersią. Bardzo jestem nastawiona na karmienie piersią, zaczęłam o tym czytać i oglądać filmiki na youtube i ogólnie jestem przerażona;p w sensie jestem przerażona tym początkiem, te pierwsze 2 tygodnie, nawet miesiąc, jak to było u was? i przede wszystkim czy to prawda, że co 2 godziny się karmi?
-
szczerze pierwsze dni karmiłam non stop, co pol godziny, co 15 min - jak chcieli. tylko po to by rozbujać laktację. A jak dzieci spały dłuzej to walczyłam laktatorem. Plus piłam po 3 litry wody.
Po kilku dniach mleka było zawsze sporo.
Tylko u mnie z pierwszą był problem bo miała zaburzony odruch ssania i stracilam pokarm w jednej piersi przez to, że kompletnie odmówiła jej ssania.
Za to z drugim dzieckiem o niebo lepiej - sutki już wyrobione, laktator mialam już elektryczny i karmienie to była bajka.Daniel
-
mkl dzieci na piersi karmi się na żądanie czyli czasem co 2h czasem co godzinę a czasem co poł. szczegolnie jak dochodzi do skoku rozwojowego, wtedy zmienia się zapotrzebowanie na pokarm i dziecko poprzez czeste ssanie pobudza piersi do zmiany skladu pokarmu, daje znak, ze to co je jest niewystarczające.
najlepsze roziązanie na takie skoki to po prostu leżingkladziesz się z maluchem do wyra na dzien, dwa i pozwalasz mu jeść kiedy i ile chce.
polecam ten blog mkl - biblia wiedzy o karmieniu
https://www.hafija.pl/2016/11/karmienie-piersia-pod-gorke-cz-6-kryzys-laktacyjny.html
Daniel
-
Ja dzis mialam robioną glukozę 75 w lux medzie, jak wszystkie badania, które robie i tez najpierw z palca i żyły, potem wypicie glukozy, nie pozwolili cytryny wcisnąć. I po godz żyła i po dwóch. Czekam na wyniki. Jak dla mnie oblesne to jest, fuj. Dobrze, zd nie zwróciłam ale do tej pory czuje to w buzi.
-
Może któreś z Was się przyda :
rabat 20% na jednorazowy zakup (pewnie na jedno konto) na www.marko-baby.pl (foteliki BeSafe, bujaczki Tiny Love itp) ważny do końca września KOD: warsztaty042017
rabat 5% na pierwsze zakupy na www.sklep.pinokio.net.pl wazny do końca roku KOD: maluch12zubii lubi tę wiadomość