X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Ogolnie dziewczyny czy ta cytryna przy glukozie nie zaburzy jakos pomiarow?

W lux medzie gdzie ja robilam badanie cytryna jest zabroniona

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do składu to tak jak Viriki mówi - trzeba patrzeć na opisy i metki. Ja przekopałam z milion aukcji z włóczkami i przędzą i jest sporo takich, gdzie w sumie to niewiadomo co to jest, Chińczyk opisuje na milion sposobów a konkretów brak. Takie lepiej odpuścić. Ale jeśli jest podany skład w procentach to powinno być ok, ja te włóczki wybrałam właśnie takie co były dokładnie opisane i czuć w dotyku, że to nie poliester.
    Emma 32 wrote:
    W lux medzie gdzie ja robilam badanie cytryna jest zabroniona

Mój lekarz zlecając badanie nawet pozwolił mi cytrynę wcisnąć.. Niech nie przeginają, nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu -,-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 10:43

zubii, Lisa85 lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak badacie glukoze to po 1h i po 2h macie krew pobierana z palca czy z zyly ?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 07:18

zubii lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza776 wrote:
    Oj kochana na ali jest bardzo dobry program ochrony kupującego. Pieniądze leżą w UK dopóki nie klikniesz że masz przesyłkę. Więc jak nie dojdzie zwracają. Na 300-400zamowien miałam tak z 5razy i zawsze pełen zwrot

Nie chcę straszyć, ale jest dużo przypadków, że jednak nie zwracają.. Ja jestem jednym z nich i na fb miałam kontakt z innymi, bo debatowałyśmy, co zrobić, żeby nam pieniądze zwrócili.. Po 8 miesiącach pisania wszędzie i czekania, żadna z nas nie dostała należnych pieniędzy i odpuściłyśmy. Ja wcześniej dużo rzeczy zamawiałam, ale po tej akcji, gdzie przepadło mi ponad 100zł, trochę zluzowałam i zamawiam sporadycznie.

w4sqskjorh0yfkun.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, czy któraś już zapisała się na usg 3 trymestru? Czy lekarze już o tym wspominali? Ja wyczytałam, że ma być między 28 a 32 tygodniem,ale nic mi jeszcze doktorka nie mówiła, a następną, normalną wizytę u niej mam w 30 tygodniu.. (Przyjeżdza właśnie wtedy też ojciec dziecka, więc chciałabym wtedy to usg 3 trymestru..)

w4sqskjorh0yfkun.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziewczyny czy jak badacie glukoze to po 1h i po 2h macie krew pobierana z palca czy z zyly ?
    Natty ja najpierw miałam i z palca ( żeby pielęgniarka mogła ocenić czy wogóle mogę tą glukozę wypić i czy na starcie cukier nie jest za wysoki) i zaraz póżniej z żyły.
    Po godzinie i po dwóch też z żyły.
    I też mogłam wypić glukozę z cytryną bo inaczej byłoby ciężko

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 07:19

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    massa wrote:
    Powiedzcie mi, czy któraś już zapisała się na usg 3 trymestru? Czy lekarze już o tym wspominali? Ja wyczytałam, że ma być między 28 a 32 tygodniem,ale nic mi jeszcze doktorka nie mówiła, a następną, normalną wizytę u niej mam w 30 tygodniu.. (Przyjeżdza właśnie wtedy też ojciec dziecka, więc chciałabym wtedy to usg 3 trymestru..)

Ja się zapisałam już, chodzę dodatkowo na wizyty tzw. prenatalne do lekarza z certyfikatem FMF, i zwykle lekarka mi mówi, że na następną wizytę badania prenatalne mam przynieść . Teraz mam wizytę w czerwcu to pewnie mi powie, ale na to USG u dobrego lekarza są tu u nas takie kolejki, ze muszę zapisywać się przynajmniej z 1,5 miesiąca wcześniej.

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupowalyscie moze staniki do karmienia z h&m? Jak z jakoscia? Rozmiarowka standardowa? Chcialam zamowic ale nie wiem czy trafie z rozmiarem

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już zapisana, ide 22 czerwca to będzie 28t4d
    mi gin mówil, ze to usg dobrze robić zaraz po skonczonym 28tc bo wiecej widac, potem dzieciaki sa już wieksze i ciężko uchwycic.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• poppy Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dostanę skierowanie na krzywą, ale będąc ostatnio w laboratorium podpytalam i glukoza jest 75g, dostanę ją na miejscu - nie muszę kupować i nie wolno wciskać cytryny.

qb3chdgezj308xv3.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży miałam 75 g glukozy, ale pobrania były na szczęście tylko dwa (chyba liczba pobrań zależy od przychodni) - na czczo i po dwóch godzinach od wypicia glukozy.
    Podałam przez okienko torebkę z proszkiem, a otrzymałam napój (ulepek ;)), który wypiłam, zagryzając przyniesioną z domu cytryną. Prawie jak tequila ;) Poziom glukozy niemal nie uległ zmianie - tyle cukru z rana to dla mojego organizmu "dzień jak co dzień" :D (uwielbiam słodkie śniadania)
    Spodziewam się, że tym razem też tak będzie.

Chyba zapiszę się do szkoły rodzenia na kurs "Kolejna ciąża" - siedem spotkań teoretyczno-praktycznych, a raz w tygodniu gimnastyka, na którą można chodzić do samego rozwiązania. Cena 25 zł. Jedyny kłopot to możliwość, że poprzedni pracodawca da mi znienacka umowę zlecenie i nie będę mogła ze szkoły skorzystać... Z drugiej strony to tylko 25 zł.

Któraś z Was karmi piersią starsze dziecko??
    Mój biust przestał boleć na początku drugiego trymestru i poranne pojenie Natki znów stało się przyjemnością :) Zastanawiam się tylko, kiedy pokarm przekształci się w siarę dla młodszego konsumenta... ;) Jeszcze sporo czasu do rozwiązania, ale lekko się tym niepokoję.

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 27 tygodniu (28 wg Belly) i w trzecim trymestrze!

Wczoraj tak się przeforsował na ten upał, ze myślałam, ze mi brzuch wieczorem odpadnie. Twardy jak kamień przez kilka godzin. Dziś w zasadzie odkąd zaczelam więcej chodzić powtórka z rozrywki. Młoda wczoraj tak wariowała w brzuchu aż mnie to zaniepokoiło. Rzucała się jak wściekła, majtała wszystkim i wypinała się tak, ze brzuch na jakieś 2-3 cm się unosił. Uspokoiła się nieco dopiero jak ja czkawka złapała i później, jak włączyłam jej kołysanki.
    Czy Wasze robaki tez tak czasem wariują? Bo ja już zaczelam sobie filmy kręcić, ze się w pępowinę zaplątała...
    Dziś reaguje standardowo, choć chce to skonsultować z moim lekarzem. Póki co nie odbiera, pewnie operuje...

zubii, perfectangel85, Annie1981 lubią tę wiadomość

7u22vfxm0lh292be.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie do mam które karmią/karmiły piersią. Bardzo jestem nastawiona na karmienie piersią, zaczęłam o tym czytać i oglądać filmiki na youtube i ogólnie jestem przerażona;p w sensie jestem przerażona tym początkiem, te pierwsze 2 tygodnie, nawet miesiąc, jak to było u was? i przede wszystkim czy to prawda, że co 2 godziny się karmi?

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chciałam się zapisać na usg III trym do lekarza, który robił mi w I i II, a tu zonk - termin na 19 lipca... Zapisałam się na listę rezerwowa, jestem dopiero 9.!

7u22vfxm0lh292be.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze pierwsze dni karmiłam non stop, co pol godziny, co 15 min - jak chcieli. tylko po to by rozbujać laktację. A jak dzieci spały dłuzej to walczyłam laktatorem. Plus piłam po 3 litry wody.
    Po kilku dniach mleka było zawsze sporo.
    Tylko u mnie z pierwszą był problem bo miała zaburzony odruch ssania i stracilam pokarm w jednej piersi przez to, że kompletnie odmówiła jej ssania.
    Za to z drugim dzieckiem o niebo lepiej - sutki już wyrobione, laktator mialam już elektryczny i karmienie to była bajka.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Viriki Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl dzieci na piersi karmi się na żądanie czyli czasem co 2h czasem co godzinę a czasem co poł. szczegolnie jak dochodzi do skoku rozwojowego, wtedy zmienia się zapotrzebowanie na pokarm i dziecko poprzez czeste ssanie pobudza piersi do zmiany skladu pokarmu, daje znak, ze to co je jest niewystarczające.
    najlepsze roziązanie na takie skoki to po prostu leżing :) kladziesz się z maluchem do wyra na dzien, dwa i pozwalasz mu jeść kiedy i ile chce.

polecam ten blog mkl - biblia wiedzy o karmieniu

https://www.hafija.pl/2016/11/karmienie-piersia-pod-gorke-cz-6-kryzys-laktacyjny.html

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mialam robioną glukozę 75 w lux medzie, jak wszystkie badania, które robie i tez najpierw z palca i żyły, potem wypicie glukozy, nie pozwolili cytryny wcisnąć. I po godz żyła i po dwóch. Czekam na wyniki. Jak dla mnie oblesne to jest, fuj. Dobrze, zd nie zwróciłam ale do tej pory czuje to w buzi.

16udvfxmplx8ab54.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któreś z Was się przyda :
    rabat 20% na jednorazowy zakup (pewnie na jedno konto) na www.marko-baby.pl (foteliki BeSafe, bujaczki Tiny Love itp) ważny do końca września KOD: warsztaty042017

rabat 5% na pierwsze zakupy na www.sklep.pinokio.net.pl wazny do końca roku KOD: maluch12

zubii lubi tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ