Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a mam jeszcze takie pytanie, bo zapomniałam dziś gina zapytać czy na piersiach, a dokładniej na sutkach macie może takie jakby strupki? Coś takiego mi się pojawiło i szczerze mówiąc nie wiem czego to oznaka... Jutro chyba jeszcze zapytam gina...
-
perfectangel85 wrote:Może odrobina siary zasycha i tworzy strupki. Ja też czasem takie mam.
Hmmm możliwe... smaruje teraz sutki takim kremem na zmiękczenie ... niby pomaga w późniejszym czasie jak dziecko zaczyna ssać i nie boli tak bardzo... -
setti wrote:Któraś z Was karmi piersią starsze dziecko??
Mój biust przestał boleć na początku drugiego trymestru i poranne pojenie Natki znów stało się przyjemnościąZastanawiam się tylko, kiedy pokarm przekształci się w siarę dla młodszego konsumenta...
Jeszcze sporo czasu do rozwiązania, ale lekko się tym niepokoję.
Ja karmie. Generalnie moje sutki sa wrazliwsze od samego poczatku ale dla mnie nie ma jakiejś strasznej dużej różnicy, no chyba ze mnie Marcepan za sutki ciąga i je wykreca we wszystkie strony. Ugh tak tego nie lubię! Kreci jak kierownica:D nie masz sie czym niepokoić, cycki wyczują noworodka u boku -
nick nieaktualnyKarooolcia :) wrote:Dziewczyny a mam jeszcze takie pytanie, bo zapomniałam dziś gina zapytać czy na piersiach, a dokładniej na sutkach macie może takie jakby strupki? Coś takiego mi się pojawiło i szczerze mówiąc nie wiem czego to oznaka... Jutro chyba jeszcze zapytam gina...
Jak byłam w labo na glukozie to miałam sytuację, że przyszłam jeszcze przed otwarciem i stało tam już jakieś 5-6 osób w tym 4 kobiety i 2 mężczyzn. Brzuszek już było wyraźnie widać ale stoję czekam na otwarcie, przychodzi kolejna klientka i pyta kto ostatni na to jedna z babek krzyczy "tamta pani!" i do mnie z oburzeniem: A pani wie po kim jest!? Popatrzałam na nią jak na Yeti i odpowiedziałam, że raczej się domyślę. (Żebym przypadkiem nie próbowała wymusić pierwszeństwa na brzuch haha) Po chwili otworzyli drzwi a te emerytki jakby coś w Rossmannie za darmo dawali pędem po numerki bo jeszcze dla nich zabraknie. W całej tej kolejce tylko panowie okazali się na tyle uprzejmi żeby mnie przepuścić. Babki udawały, że nic nie widzą, nic nie słyszą... a mi się śmiać chciało bo to takie stare zazdrosne pindy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 08:31
-
Bacardi90, faktycznie nie wiadomo czy śmiać się czy płakać z takich bab.
U mnie w obu laboratoriach w mieście jest zwyczaj przepuszczania kobiet w ciąży i z resztą pielęgniarki same proszą ciężarne do wchodzenia.
Karooolcia:), tak, to normalne, to siara. Jeśli planujesz kp to bardzo dobry znak. Nie musisz nic z tym robić, tylko delikatnie usuwać.
(Moim zdaniem "zmiękczanie" sutków Maltanem jest bez sensu, zwłaszcza 3 miesiące przed porodem i ogólnie też.)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 08:16
Karooolcia :) lubi tę wiadomość
-
Karolcia ja też tak mam. I czasem jak nacisnę sutek to wypływa mi taka kropelka płynu. Jeśli to dobry znak to cieszmy się że cycuchy przygotowują się do karmienia
Dziewczyny, dziękuję za utwierdzenie w przekonaniu żeby nie kupować śpiochówPrincesska, Karooolcia :) lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny karmiące...pytanie o sciąganie pokarmu, zastanawiam się czy np po urodzeniu żeby nie siedzieć z dzieckiem uczepionym do cycka można sciagac i dawać do butli? to takie polaczenie butli z naturalnym pokarmem:P
Magda_lenka lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Dziewczyny, a wiecie, ze w zeszlym roku weszla ustawa o tym, ze kobieta w ciazy ma pierwszenstwo nie tylko do specjalisy, ale w labllatorium czy aptece?
http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/ciaza/ciezarna-skorzysta-z-uslug-medycznych-poza-kolejnoscia/wkcpmqq -
Justa87 wrote:Dziewczyny karmiące...pytanie o sciąganie pokarmu, zastanawiam się czy np po urodzeniu żeby nie siedzieć z dzieckiem uczepionym do cycka można sciagac i dawać do butli? to takie polaczenie butli z naturalnym pokarmem:P
tzn ja mojej tak podawalam jak.musialam wyjsc i nie zaburzalo to laktacji i jej odruchu ssania, ale noworodki maja roznie i tzreba uwazac
Drugi minus to odciaganie tez jest upierdliwe i czas pochlaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 08:51
-
Maltan to rzeczywiscie polecam bardziej już na poranione sutki od karmienia, bo nie trzeba go zmywać jak dzidzia chce jeść. Mi dawał ulge
Używałam też troche chwilke przed porodem ale to dlatego ze dziwnie obsuszały mi się sutki co bolalo a on był na tyle tłusty ze dobrze sobie z tym radził. Cycki były juz tak rozciągnięte przed samym porodem ze musiałam się ratować dodatkowym natłuszczaniem i nawilżaniem.
-
Cameline wrote:Ja dziś wybyłam z domu, kilka ostatnich dni się lepiej czułam i musiałam odebrać w smyku paczki z prezentami na jutro i podjechałam do supermarketu jeszcze po kilka lekkich rzeczy. Ciężko mi strasznie, brzuch twardnieje, 15 kas pełnych i zmietzam powoli w ich kierunku to jeszcze jakiś facet aż biegł by wepchnąć się przede mnie. Facet przed 40-tką w pełno sił... ręce czasem opadają.
To u mnie też podobnie, stałam ostatnio w kasie pierwszeństwa w Auchan, brzucha gigantycznego nie mam, ale widać ze ciężarna jestem:) Przede mną w kolejce 4 facetów (zaznaczam kasa pierwszeństwa dla kobiet ciężarnych i matek z dziećmi)za mną jeszcze dwie ciężarne, a Panowie głównie z alkoholem...Jak zobaczyli że ciężarne stoją to się poodwracali i ani jeden nie wpadł na to, ze nawet nie ze zwykłej ludzkiej życzliwości ale, ze wzgledu na to ze stoją w tej cholernej kasie pierwszeństwa wypadałoby przepuścić nas w kolejce.... -
To ja na tą chwilę nie miałam takich nie miłych sytuacji a wręcz przeciwnie starsza Pani w Biedronce pomagała mi wypakowywac produkty na taśmę jeden Pan przepuścił mnie w kolejce. Jedynie idąc na badania nie mam co liczyć na szybsze wejście bo przyjmują wg kolejności niby otwierają o 7 a kolejka już jest od 6:30 więc ostatnio byłam 5 idąc na krzywa cukrowa.
-
Ja to nie rozumiem ciezarnych, ktore stoja w kasie pierwszenstwa, przed nimi osoby ktorym to pierwszenstwo nie przysluguje, i nie wchodza w kolejke. Ja tak robie i mam gdzies. Trzeba uczyc sila niektorych.
zubii, Annie1981, massa, smeg lubią tę wiadomość