X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z serii głupich pytań to ja też mam jedno- czy warto kupować śpiochy?
    Wydaje mi się że najlepiej bedzi mi ubierać dziewczynki w body i półśpiochy albo w pajace. I nie wiem czy wogóle warto śpiochy kupować???

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    O, a ja mam jeszcze pytanie z gatunku głupich, od początkującej przyszłej mamy :D
    Do czego używa się rożka? W sensie w jakich sytuacjach? Do spania w łóżeczku? Do wózka? Kiedy on tak naprawdę się sprawdza? Bo wypatrzyłam sobie na Facebooku zestaw, który mi się podoba i tam jest rożek oraz podusia i kocyk do wózka. I tak zaczęłam rozkminiać kiedy faktycznie tego rożka się używa, skoro niby do wózka jest oddzielna podusia i kocyk..

Nie śmiejcie się :D
    Ja również kupiłam rożek :) z tego co mi wiadomo on przydaje się do noszenia dziecka, szczególnie dla osób początkujących.. (łatwiej chwycić) on nie jest przeznaczony do ,,wyższych" celów :P Poprostu w domu może sobie leżeć w rożku - nie trzeba wtedy owijać np w kocyk :)

Monako ja nie czuje potrzeby używania polspiochow. Myśle ze pajace albo właśnie body+spodenki wystarczą :) ale ja jestem niedoświadczona wiec to może moja subiektywna opinia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 21:39

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Karolcia, to mnie nie pocieszyłaś... Myślałam, że może tylko ja mam takiego pecha. I właśnie o to mi chodziło, że ludzie jakby wcale nie zą dla siebie nawzajem mili, ale jak widzą ciężarną, to jakby jeszcze jakieś dodatkowe zło w nich właziło. No te panie w autobusie i ich durny komentarz to już w ogóle mistrzostwo. Jedyne co mnie dziś pocieszyło, to że pod sercem noszę takie szczęście, że nikt nie jest w stanie mi popsuć w miarę dobrego nastroju ;)

No dokładnie jakby kurde ciężarne to były złem wcielonym... Ja uważam, że duzo się z domu wynosi, bo ja przed ciażą za każdym razem ustępowałam ciężarnym czy starszym, bo tak mnie uczono i wręcz byłoby mi wstyd patrzeć jak kobieta, która ma pod sercem dziecko stała a ja bym siedziała... Ale cóż mówią, ze młodzież jest niewychowana a ludzie starsi nie są lepsi...

zubii, Kinga13 lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj syn spał w rozku pierwszy miesiac, owijalam go i do lozeczka
    potem przesiedlysmy sie w spiworek

współczuje dziewczyny niemiłych przygód z chamstwem :/

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam dziewczyny... Ja jeszcze nie spotkałam się z niemiłymi komentarzami czy negatywną reakcją, a raczej właśnie z pozytywnymi odruchami. Kilka razy zostałam przepuszczona w kolejce w sklepie (i to przez bardzo różnych ludzi - młodych studentów, starsze panie, dziewczyny w moim wieku), a ostatnio podczas kupowania witamin w aptece pani aptekarka bardzo szeroko się do mnie uśmiechnęła i życzyła nam wszystkiego, co najlepsze i dużo zdrowia. Mam nadzieję, że nieprzyjemne incydenty mnie ominą, i Was już też!

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zdarzało mi sie ubrac spiochy - zestaw body z długim rekawem i spiochy, ale syn grudniowy wiec pierwsze pare miesiecy bywalo chlodno

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Z serii głupich pytań to ja też mam jedno- czy warto kupować śpiochy?
    Wydaje mi się że najlepiej bedzi mi ubierać dziewczynki w body i półśpiochy albo w pajace. I nie wiem czy wogóle warto śpiochy kupować???

Ja w ogóle nie kupuję śpiochów. Body i półśpiochy albo spodenki wydają mi się najoptymalniejszą wersją na dzień, a na noc pajacyk. Ale wszystko wyjdzie w praktyce, bo na razie to tak tylko teoretycznie wykoncypowałam ;)

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja lubiłam śpioszki. Moje dzieci półspiochy skopywały namiętnie wiec u mnie albo pajace albo śpioszki.

Ja to wam powiem, ze tutaj jest znieczulica dopiero. W Polsce, owszem, w pas się nie kłaniali, ale zdarzylo się że w kolejce mnie przepuscili itd.
    A tutaj? generalnie ciąża to nie choroba i NIKT absolutnie cie nie przepusci, miejsca nie ustapi ani nie pomoze z cieżarem. Oni wychodzą z założenia, że to stan normalny i koniec. Ba - kobiety w ciąży palą i piją w barze i nikogo to nie gorszy!!! tylko ja tu jestem dziwolągiem :D

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Justaw Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Monako ja lubiłam śpioszki. Moje dzieci półspiochy skopywały namiętnie wiec u mnie albo pajace albo śpioszki.

Ja to wam powiem, ze tutaj jest znieczulica dopiero. W Polsce, owszem, w pas się nie kłaniali, ale zdarzylo się że w kolejce mnie przepuscili itd.
    A tutaj? generalnie ciąża to nie choroba i NIKT absolutnie cie nie przepusci, miejsca nie ustapi ani nie pomoze z cieżarem. Oni wychodzą z założenia, że to stan normalny i koniec. Ba - kobiety w ciąży palą i piją w barze i nikogo to nie gorszy!!! tylko ja tu jestem dziwolągiem :D
    Nie wiem gdzie mieszkasz, ale u mnie jest tak samo... No może bez picia. A o zwolnieniu w ciaży to można tylko pomarzyć, urlop macierzyński to 3 miesiące.

A co do śpiochów to ja nie mam ani jednej pary. Rożka używalam przy córce przez pierwszy miesiac, ale to byla zima, teraz nie kupuję, bo nie sądze, ze w sierpniu/wrzesniu mi sie przyda, a dłuzej niż miesiąc to się go raczej nie używa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 21:48

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 07:20

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordki w wyniku moczu mam zaznaczone
    Nabłonki płaskie -pojedyncze w preparacie
    Pasma Śluzu - dosc liczne w preparacie ????
    Kojarzy którąś z was może o co w tym chodzi

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Mordki w wyniku moczu mam zaznaczone
    Nabłonki płaskie -pojedyncze w preparacie
    Pasma Śluzu - dosc liczne w preparacie ????
    Kojarzy którąś z was może o co w tym chodzi
    Może pojemnik był zabrudzony albo nie tak pobierałaś mocz? Mi też tak kiedyś wyszło i się okazało, że nasikać odpowiednio nie umiem :P

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się nie sprawdziły śpiochy. Używałam w zestawie koszulka i śpioch. W nocy mniej rozpinania jak body + śpiochy ale albo się koszulka podwinęła albo pampers nieco latał bo body nie podtrzymywało a moja była chudzinką i zdarzały się mokre/wilgotne wpadki.
    Teraz kupuję same body i

ckaidqk39a8l7x61.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, aż się wierzyć nie chce...

Bardzochcebycmama, spróbuj jeść samodzielnie wyhodowane kiełki fasolki mung.

Rożek początkowo przydaje się do spania w charakterze śpiworka. Później służył za rodzaj puchowego prześcieradła, a przykrywaliśmy kocykiem.

Jeśli chodzi o ubranka: pierwsze trzy miesiące życia córka spędziła głównie w bodziakach z krótkimi rękawami i pajacach lub bodziakach z długimi i śpiochami. Dopiero później zaczęłam ją stroić w rajstopki i sukienki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 22:07

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mam ani jednych śpiochów w kupionych do tej pory ubranek i nie zamierzam mieć; ) chyba ze ktos przyniesie to wiadomo ale sama nie kupuje. Jakos tak mi sie nie podobaja, zreszta nawet nie spotyka sie w smykach h&mach itd; )

16udvfxmplx8ab54.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz kupuję same body + pólspiochy i pajace.

rożek miałam i się nie sprawdził. Mąż bał się niemowlaczka chwycić by go nie połamać - sam początek i niby w rożku się pewniej trzyma ale ja nie wiedziałam czy trzymam rożek czy dziecko i bałam się że dzieciak się wysunie, wypadnie. Miałam taki bardziej zbity bawełniany kocyk i on lepiej trzymał dziecko zawinięte w rożek niż sam rożek, użyty może z 3 razy.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wybyłam z domu, kilka ostatnich dni się lepiej czułam i musiałam odebrać w smyku paczki z prezentami na jutro i podjechałam do supermarketu jeszcze po kilka lekkich rzeczy. Ciężko mi strasznie, brzuch twardnieje, 15 kas pełnych i zmietzam powoli w ich kierunku to jeszcze jakiś facet aż biegł by wepchnąć się przede mnie. Facet przed 40-tką w pełno sił... ręce czasem opadają.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Może pojemnik był zabrudzony albo nie tak pobierałaś mocz? Mi też tak kiedyś wyszło i się okazało, że nasikać odpowiednio nie umiem :P
    No właśnie nie wiem słonko bo wydaje mi się że wszystko ok zrobiłam tak jak sie powinno ...

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam kupić ciuszki dla córeczki znajomej żeby ich odwiedzić. Urodziła w końcówce marca. Na 2 miesieczne dziecko chciałam kupić rozm. 68 choć pewnie 62 sie jeszcze nosi. Stojąc już w kasie coś mnie podkusiło by zadzwonić do znajomej i się upewnić a ona że zaczyna jej zakładać 74! dziewczynka 2 m-ce. Pierwsze dziecko też miała wysokie ale dla mnie to szok.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że nabłonki i ślyz w moczu nie odpowiadają za żadną ewentualną infekcję. O infekcji świadczą leukocyty, erytrocyty, krew dodatnia.

0202oliwcia lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ