Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
miffy wrote:O, a ja mam jeszcze pytanie z gatunku głupich, od początkującej przyszłej mamy
Do czego używa się rożka? W sensie w jakich sytuacjach? Do spania w łóżeczku? Do wózka? Kiedy on tak naprawdę się sprawdza? Bo wypatrzyłam sobie na Facebooku zestaw, który mi się podoba i tam jest rożek oraz podusia i kocyk do wózka. I tak zaczęłam rozkminiać kiedy faktycznie tego rożka się używa, skoro niby do wózka jest oddzielna podusia i kocyk..
Nie śmiejcie sięz tego co mi wiadomo on przydaje się do noszenia dziecka, szczególnie dla osób początkujących.. (łatwiej chwycić) on nie jest przeznaczony do ,,wyższych" celów
Poprostu w domu może sobie leżeć w rożku - nie trzeba wtedy owijać np w kocyk
Monako ja nie czuje potrzeby używania polspiochow. Myśle ze pajace albo właśnie body+spodenki wystarcząale ja jestem niedoświadczona wiec to może moja subiektywna opinia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 21:39
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
MrsKiss wrote:Karolcia, to mnie nie pocieszyłaś... Myślałam, że może tylko ja mam takiego pecha. I właśnie o to mi chodziło, że ludzie jakby wcale nie zą dla siebie nawzajem mili, ale jak widzą ciężarną, to jakby jeszcze jakieś dodatkowe zło w nich właziło. No te panie w autobusie i ich durny komentarz to już w ogóle mistrzostwo. Jedyne co mnie dziś pocieszyło, to że pod sercem noszę takie szczęście, że nikt nie jest w stanie mi popsuć w miarę dobrego nastroju
No dokładnie jakby kurde ciężarne to były złem wcielonym... Ja uważam, że duzo się z domu wynosi, bo ja przed ciażą za każdym razem ustępowałam ciężarnym czy starszym, bo tak mnie uczono i wręcz byłoby mi wstyd patrzeć jak kobieta, która ma pod sercem dziecko stała a ja bym siedziała... Ale cóż mówią, ze młodzież jest niewychowana a ludzie starsi nie są lepsi...zubii, Kinga13 lubią tę wiadomość
-
Współczuję Wam dziewczyny... Ja jeszcze nie spotkałam się z niemiłymi komentarzami czy negatywną reakcją, a raczej właśnie z pozytywnymi odruchami. Kilka razy zostałam przepuszczona w kolejce w sklepie (i to przez bardzo różnych ludzi - młodych studentów, starsze panie, dziewczyny w moim wieku), a ostatnio podczas kupowania witamin w aptece pani aptekarka bardzo szeroko się do mnie uśmiechnęła i życzyła nam wszystkiego, co najlepsze i dużo zdrowia. Mam nadzieję, że nieprzyjemne incydenty mnie ominą, i Was już też!
-
MoNaKo wrote:Z serii głupich pytań to ja też mam jedno- czy warto kupować śpiochy?
Wydaje mi się że najlepiej bedzi mi ubierać dziewczynki w body i półśpiochy albo w pajace. I nie wiem czy wogóle warto śpiochy kupować???
Ja w ogóle nie kupuję śpiochów. Body i półśpiochy albo spodenki wydają mi się najoptymalniejszą wersją na dzień, a na noc pajacyk. Ale wszystko wyjdzie w praktyce, bo na razie to tak tylko teoretycznie wykoncypowałam
-
Monako ja lubiłam śpioszki. Moje dzieci półspiochy skopywały namiętnie wiec u mnie albo pajace albo śpioszki.
Ja to wam powiem, ze tutaj jest znieczulica dopiero. W Polsce, owszem, w pas się nie kłaniali, ale zdarzylo się że w kolejce mnie przepuscili itd.
A tutaj? generalnie ciąża to nie choroba i NIKT absolutnie cie nie przepusci, miejsca nie ustapi ani nie pomoze z cieżarem. Oni wychodzą z założenia, że to stan normalny i koniec. Ba - kobiety w ciąży palą i piją w barze i nikogo to nie gorszy!!! tylko ja tu jestem dziwolągiemDaniel
-
Viriki wrote:Monako ja lubiłam śpioszki. Moje dzieci półspiochy skopywały namiętnie wiec u mnie albo pajace albo śpioszki.
Ja to wam powiem, ze tutaj jest znieczulica dopiero. W Polsce, owszem, w pas się nie kłaniali, ale zdarzylo się że w kolejce mnie przepuscili itd.
A tutaj? generalnie ciąża to nie choroba i NIKT absolutnie cie nie przepusci, miejsca nie ustapi ani nie pomoze z cieżarem. Oni wychodzą z założenia, że to stan normalny i koniec. Ba - kobiety w ciąży palą i piją w barze i nikogo to nie gorszy!!! tylko ja tu jestem dziwolągiem
A co do śpiochów to ja nie mam ani jednej pary. Rożka używalam przy córce przez pierwszy miesiac, ale to byla zima, teraz nie kupuję, bo nie sądze, ze w sierpniu/wrzesniu mi sie przyda, a dłuzej niż miesiąc to się go raczej nie używaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 21:48
-
Mordki w wyniku moczu mam zaznaczone
Nabłonki płaskie -pojedyncze w preparacie
Pasma Śluzu - dosc liczne w preparacie ????
Kojarzy którąś z was może o co w tym chodzi
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
0202oliwcia wrote:Mordki w wyniku moczu mam zaznaczone
Nabłonki płaskie -pojedyncze w preparacie
Pasma Śluzu - dosc liczne w preparacie ????
Kojarzy którąś z was może o co w tym chodzi -
Mi też się nie sprawdziły śpiochy. Używałam w zestawie koszulka i śpioch. W nocy mniej rozpinania jak body + śpiochy ale albo się koszulka podwinęła albo pampers nieco latał bo body nie podtrzymywało a moja była chudzinką i zdarzały się mokre/wilgotne wpadki.
Teraz kupuję same body i -
Karolcia, aż się wierzyć nie chce...
Bardzochcebycmama, spróbuj jeść samodzielnie wyhodowane kiełki fasolki mung.
Rożek początkowo przydaje się do spania w charakterze śpiworka. Później służył za rodzaj puchowego prześcieradła, a przykrywaliśmy kocykiem.
Jeśli chodzi o ubranka: pierwsze trzy miesiące życia córka spędziła głównie w bodziakach z krótkimi rękawami i pajacach lub bodziakach z długimi i śpiochami. Dopiero później zaczęłam ją stroić w rajstopki i sukienki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 22:07
-
Teraz kupuję same body + pólspiochy i pajace.
rożek miałam i się nie sprawdził. Mąż bał się niemowlaczka chwycić by go nie połamać - sam początek i niby w rożku się pewniej trzyma ale ja nie wiedziałam czy trzymam rożek czy dziecko i bałam się że dzieciak się wysunie, wypadnie. Miałam taki bardziej zbity bawełniany kocyk i on lepiej trzymał dziecko zawinięte w rożek niż sam rożek, użyty może z 3 razy. -
Ja dziś wybyłam z domu, kilka ostatnich dni się lepiej czułam i musiałam odebrać w smyku paczki z prezentami na jutro i podjechałam do supermarketu jeszcze po kilka lekkich rzeczy. Ciężko mi strasznie, brzuch twardnieje, 15 kas pełnych i zmietzam powoli w ich kierunku to jeszcze jakiś facet aż biegł by wepchnąć się przede mnie. Facet przed 40-tką w pełno sił... ręce czasem opadają.
-
MrsKiss wrote:Może pojemnik był zabrudzony albo nie tak pobierałaś mocz? Mi też tak kiedyś wyszło i się okazało, że nasikać odpowiednio nie umiem
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Chciałam kupić ciuszki dla córeczki znajomej żeby ich odwiedzić. Urodziła w końcówce marca. Na 2 miesieczne dziecko chciałam kupić rozm. 68 choć pewnie 62 sie jeszcze nosi. Stojąc już w kasie coś mnie podkusiło by zadzwonić do znajomej i się upewnić a ona że zaczyna jej zakładać 74! dziewczynka 2 m-ce. Pierwsze dziecko też miała wysokie ale dla mnie to szok.