X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z serii głupich pytań to ja też mam jedno- czy warto kupować śpiochy?
    Wydaje mi się że najlepiej bedzi mi ubierać dziewczynki w body i półśpiochy albo w pajace. I nie wiem czy wogóle warto śpiochy kupować???

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    O, a ja mam jeszcze pytanie z gatunku głupich, od początkującej przyszłej mamy :D
    Do czego używa się rożka? W sensie w jakich sytuacjach? Do spania w łóżeczku? Do wózka? Kiedy on tak naprawdę się sprawdza? Bo wypatrzyłam sobie na Facebooku zestaw, który mi się podoba i tam jest rożek oraz podusia i kocyk do wózka. I tak zaczęłam rozkminiać kiedy faktycznie tego rożka się używa, skoro niby do wózka jest oddzielna podusia i kocyk..

Nie śmiejcie się :D
    Ja również kupiłam rożek :) z tego co mi wiadomo on przydaje się do noszenia dziecka, szczególnie dla osób początkujących.. (łatwiej chwycić) on nie jest przeznaczony do ,,wyższych" celów :P Poprostu w domu może sobie leżeć w rożku - nie trzeba wtedy owijać np w kocyk :)

Monako ja nie czuje potrzeby używania polspiochow. Myśle ze pajace albo właśnie body+spodenki wystarczą :) ale ja jestem niedoświadczona wiec to może moja subiektywna opinia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 21:39

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Karolcia, to mnie nie pocieszyłaś... Myślałam, że może tylko ja mam takiego pecha. I właśnie o to mi chodziło, że ludzie jakby wcale nie zą dla siebie nawzajem mili, ale jak widzą ciężarną, to jakby jeszcze jakieś dodatkowe zło w nich właziło. No te panie w autobusie i ich durny komentarz to już w ogóle mistrzostwo. Jedyne co mnie dziś pocieszyło, to że pod sercem noszę takie szczęście, że nikt nie jest w stanie mi popsuć w miarę dobrego nastroju ;)

No dokładnie jakby kurde ciężarne to były złem wcielonym... Ja uważam, że duzo się z domu wynosi, bo ja przed ciażą za każdym razem ustępowałam ciężarnym czy starszym, bo tak mnie uczono i wręcz byłoby mi wstyd patrzeć jak kobieta, która ma pod sercem dziecko stała a ja bym siedziała... Ale cóż mówią, ze młodzież jest niewychowana a ludzie starsi nie są lepsi...

zubii, Kinga13 lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj syn spał w rozku pierwszy miesiac, owijalam go i do lozeczka
    potem przesiedlysmy sie w spiworek

współczuje dziewczyny niemiłych przygód z chamstwem :/

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam dziewczyny... Ja jeszcze nie spotkałam się z niemiłymi komentarzami czy negatywną reakcją, a raczej właśnie z pozytywnymi odruchami. Kilka razy zostałam przepuszczona w kolejce w sklepie (i to przez bardzo różnych ludzi - młodych studentów, starsze panie, dziewczyny w moim wieku), a ostatnio podczas kupowania witamin w aptece pani aptekarka bardzo szeroko się do mnie uśmiechnęła i życzyła nam wszystkiego, co najlepsze i dużo zdrowia. Mam nadzieję, że nieprzyjemne incydenty mnie ominą, i Was już też!

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zdarzało mi sie ubrac spiochy - zestaw body z długim rekawem i spiochy, ale syn grudniowy wiec pierwsze pare miesiecy bywalo chlodno

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Z serii głupich pytań to ja też mam jedno- czy warto kupować śpiochy?
    Wydaje mi się że najlepiej bedzi mi ubierać dziewczynki w body i półśpiochy albo w pajace. I nie wiem czy wogóle warto śpiochy kupować???

Ja w ogóle nie kupuję śpiochów. Body i półśpiochy albo spodenki wydają mi się najoptymalniejszą wersją na dzień, a na noc pajacyk. Ale wszystko wyjdzie w praktyce, bo na razie to tak tylko teoretycznie wykoncypowałam ;)

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja lubiłam śpioszki. Moje dzieci półspiochy skopywały namiętnie wiec u mnie albo pajace albo śpioszki.

Ja to wam powiem, ze tutaj jest znieczulica dopiero. W Polsce, owszem, w pas się nie kłaniali, ale zdarzylo się że w kolejce mnie przepuscili itd.
    A tutaj? generalnie ciąża to nie choroba i NIKT absolutnie cie nie przepusci, miejsca nie ustapi ani nie pomoze z cieżarem. Oni wychodzą z założenia, że to stan normalny i koniec. Ba - kobiety w ciąży palą i piją w barze i nikogo to nie gorszy!!! tylko ja tu jestem dziwolągiem :D

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Justaw Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Monako ja lubiłam śpioszki. Moje dzieci półspiochy skopywały namiętnie wiec u mnie albo pajace albo śpioszki.

Ja to wam powiem, ze tutaj jest znieczulica dopiero. W Polsce, owszem, w pas się nie kłaniali, ale zdarzylo się że w kolejce mnie przepuscili itd.
    A tutaj? generalnie ciąża to nie choroba i NIKT absolutnie cie nie przepusci, miejsca nie ustapi ani nie pomoze z cieżarem. Oni wychodzą z założenia, że to stan normalny i koniec. Ba - kobiety w ciąży palą i piją w barze i nikogo to nie gorszy!!! tylko ja tu jestem dziwolągiem :D
    Nie wiem gdzie mieszkasz, ale u mnie jest tak samo... No może bez picia. A o zwolnieniu w ciaży to można tylko pomarzyć, urlop macierzyński to 3 miesiące.

A co do śpiochów to ja nie mam ani jednej pary. Rożka używalam przy córce przez pierwszy miesiac, ale to byla zima, teraz nie kupuję, bo nie sądze, ze w sierpniu/wrzesniu mi sie przyda, a dłuzej niż miesiąc to się go raczej nie używa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 21:48

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 07:20

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordki w wyniku moczu mam zaznaczone
    Nabłonki płaskie -pojedyncze w preparacie
    Pasma Śluzu - dosc liczne w preparacie ????
    Kojarzy którąś z was może o co w tym chodzi

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Mordki w wyniku moczu mam zaznaczone
    Nabłonki płaskie -pojedyncze w preparacie
    Pasma Śluzu - dosc liczne w preparacie ????
    Kojarzy którąś z was może o co w tym chodzi
    Może pojemnik był zabrudzony albo nie tak pobierałaś mocz? Mi też tak kiedyś wyszło i się okazało, że nasikać odpowiednio nie umiem :P

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się nie sprawdziły śpiochy. Używałam w zestawie koszulka i śpioch. W nocy mniej rozpinania jak body + śpiochy ale albo się koszulka podwinęła albo pampers nieco latał bo body nie podtrzymywało a moja była chudzinką i zdarzały się mokre/wilgotne wpadki.
    Teraz kupuję same body i

ckaidqk39a8l7x61.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, aż się wierzyć nie chce...

Bardzochcebycmama, spróbuj jeść samodzielnie wyhodowane kiełki fasolki mung.

Rożek początkowo przydaje się do spania w charakterze śpiworka. Później służył za rodzaj puchowego prześcieradła, a przykrywaliśmy kocykiem.

Jeśli chodzi o ubranka: pierwsze trzy miesiące życia córka spędziła głównie w bodziakach z krótkimi rękawami i pajacach lub bodziakach z długimi i śpiochami. Dopiero później zaczęłam ją stroić w rajstopki i sukienki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 22:07

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mam ani jednych śpiochów w kupionych do tej pory ubranek i nie zamierzam mieć; ) chyba ze ktos przyniesie to wiadomo ale sama nie kupuje. Jakos tak mi sie nie podobaja, zreszta nawet nie spotyka sie w smykach h&mach itd; )

16udvfxmplx8ab54.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz kupuję same body + pólspiochy i pajace.

rożek miałam i się nie sprawdził. Mąż bał się niemowlaczka chwycić by go nie połamać - sam początek i niby w rożku się pewniej trzyma ale ja nie wiedziałam czy trzymam rożek czy dziecko i bałam się że dzieciak się wysunie, wypadnie. Miałam taki bardziej zbity bawełniany kocyk i on lepiej trzymał dziecko zawinięte w rożek niż sam rożek, użyty może z 3 razy.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wybyłam z domu, kilka ostatnich dni się lepiej czułam i musiałam odebrać w smyku paczki z prezentami na jutro i podjechałam do supermarketu jeszcze po kilka lekkich rzeczy. Ciężko mi strasznie, brzuch twardnieje, 15 kas pełnych i zmietzam powoli w ich kierunku to jeszcze jakiś facet aż biegł by wepchnąć się przede mnie. Facet przed 40-tką w pełno sił... ręce czasem opadają.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Może pojemnik był zabrudzony albo nie tak pobierałaś mocz? Mi też tak kiedyś wyszło i się okazało, że nasikać odpowiednio nie umiem :P
    No właśnie nie wiem słonko bo wydaje mi się że wszystko ok zrobiłam tak jak sie powinno ...

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam kupić ciuszki dla córeczki znajomej żeby ich odwiedzić. Urodziła w końcówce marca. Na 2 miesieczne dziecko chciałam kupić rozm. 68 choć pewnie 62 sie jeszcze nosi. Stojąc już w kasie coś mnie podkusiło by zadzwonić do znajomej i się upewnić a ona że zaczyna jej zakładać 74! dziewczynka 2 m-ce. Pierwsze dziecko też miała wysokie ale dla mnie to szok.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że nabłonki i ślyz w moczu nie odpowiadają za żadną ewentualną infekcję. O infekcji świadczą leukocyty, erytrocyty, krew dodatnia.

0202oliwcia lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ