Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis mialam awaryjna wizyte u gin bo zaczelam plamic, oprocz tego czulam pessar bardzo nisko. Okazalo sie ze byl odwrotnie zalozony. Mimo to glowka podniosla sie do gory i szyjka wydluzyla sie do ponad 4 cm , ciekawe jak bedzie z dobrze zalozonym pessarem :d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sobie zazyczylam na prezent kokonik;) uwazam ze swietna sprawa. Tam gdzie ja tam baby w kokonie;)

16udvfxmplx8ab54.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was zna się na kredytach hipotecznych? Jak to jest z udzieleniem kredytu kobiecie w ciąży? Przeczytałam, że większość banków nie uznaje macierzyńskiego jako dochód i nie udziela kredytów, na zaświadczeniu o zarobkach które mam przedstawić też jest punkt "Pracownik nie przebywa na urlopie macierzyńskim/wychowawczym". Zamierzam wziąć kredyt teraz, jescze przed zwolnieniem i przed porodem - czy będą jakieś problemy? Muszę jakoś zakryć brzuch idąc do banku, ale już będzie ciężko :P

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje w banku i dla nas dochod z macierzyńskiego badz l4 ciazowego jest nieakceptowany.

16udvfxmplx8ab54.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesli nie jest jeszcze na l4 to inna sprawa. Nie wiem jak sie patrzy wtedy na brzuch, czy sie gdzies to zgłasza; ) podejrzewam ze doradca do analitykow napisze notatke ze klientka jeszvze pracuje ale jest w ciąży. Jesli juz widoczna to zaawansowanej.

Gabrysia84 lubi tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nic nie pisali, zadnej notatki o ciazy a bylam w 7 mcu czyli w b. widocznej ciąży. wzięli pod uwagę to, ze pracuje(bylam na l4) i musiałam podpisac, ze nie wybieram się na macierzyński.

justynka.s83 lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to ten kokon?

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• smeg Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda, w jakim banku? Marcia, a Ty w jakim pracujesz? Mój pierwszy wybór to Citibank, ale słyszałam że w ING uwzględniają macierzyński, więc zamierzam tam rezerwowo złożyć wniosek mimo nieco gorszych warunków.

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    a co to ten kokon?
    Tak wygląda Kokon ja mam dokładnie ten upatrzony i mi się zajebiście podoba :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b21a252ce174.png

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Aswalda, w jakim banku? Marcia, a Ty w jakim pracujesz? Mój pierwszy wybór to Citibank, ale słyszałam że w ING uwzględniają macierzyński, więc zamierzam tam rezerwowo złożyć wniosek mimo nieco gorszych warunków.
    Spróbuj przez doradcę lepsze warunki dostaniecie niż byście poszli sami a jemu nic nie płacicie

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • zubii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet90 wrote:
    witam się :)
    Dawno nic nie pisałam . Wczoraj miałam wizytę . 26+4 i Mieszko ma 960g . jak Wasze maluszki w podobnym terminie? 2 czerwca byliśmy na weselu , przed miałam wizytę i pytałam czy możemy się troche pobawić , gin zbadała szyjkę i stwierdziła ,że można szaleć ,ale bez podskoków :D oj natańczyłam się . byłam ciekawa jak teraz moja szyjka . Bez zmian . 5 cm :) Poprosiłam o zdjęcie w 3 d ,ale Miesiu cały czas rączke miał to przy buźce ,lub w więc zrezygnowaliśmy i spróbujemy następnym razem . Wyniki glukozy w normie , nawet po nie przekroczyłam stówki więc daleeeeko mi do cukrzycy . Mały ciśnie na podbrzusze , no ale takie uroki , ma prawo . jest coraz dłużej i coraz częściej aktywny. jak wczoraj go w 3 d widziałam to już bym chciała go mieć przy sobie , poprzytulać :)) teraz wizyte co 3 tygodnie będaą .

U nas w 25t4d było 774g a córka na tym etapie miała 662g i urodziła się po terminie z wagą 3kg więc synek będzie miał podobnie.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline - moja urodziła się w zagrazajacej zamartwicy, 3 nieudane próby VE. Urodzona z 1 punktem w pierwszej minucie w 5tej miała 4 punkty. Lekarze byli niemal pewni że będzie miała porażenie dziecięce. Na szczęście dziś ma prawie 8 lat i jet zdrowa dziewczynka
    Jedyne pozostałości niedotlenienia to problemy emocjonalne i problemy z koncentracja. To już druGa klasa podstawowki a ona nie może zapamiętać tabliczki mnożenia. 2+1 dodaje na palcach . Od września ruszamy do poradni w celu sprawdzenia wszystkich rzeczy "dys..."

74709jcgjiz14w6b.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelby chyba wcześniej nie wspominałaś o córce bo nie kojarzyłam.
    Wiadomo skąd zamartwica? Ciężki poród?
    Ja dlatego boję się sn. Wiem że większość dzieci rodzi się zdrowa ale my nawet po cc zamartwica, jezdze z córką po prywatnych turnusach rehabilitacyjnych gdzie ciężkie przypadki mózgowego porażenia to albo wcześniaki albo powikłania okołoporodowe. Za dużo się naoglądałam i za dużo przeżyłam.

Z problemami emocjonalnymi diagnozowaliście się gdzieś? My dostaliśmy teraz polecenie z wczesnego wspomagania i przez psychologow tam peacujących by zdiagnozować ją dokładnie z autyzmu. Wcześniej to ogólna diagnoza zaburzenia społeczno-emocjonalne ze spektrum autyzmu. Mam mieszane uczucia.

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ve jako próżnociąg? Czy skończyło się w rezultacie cc skoro nieudane?

ckaidqk39a8l7x61.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poród był ciężki- wywoływany, skończyły mi się skurcze parte, szyjka się nie skróciła - główkę wyciągali rękoma... Próbowali wycisnąć dziecko łokciami napierając, skończyło się tak ze w ostatniej chwili lekarka skoczyła na mnie kolanem i Karolka wyskoczyła.
    Na cesarskie cięcie było za późno bo dziecko stanęło w kanale rodnym.
    Nie wspominam dobrze pierwszego porodu, ledwo uszłam z życiem ja i córka.
    Za to na pocieszenie dodam że drugi porod trwał 4 godziny i po porodzie wogole nie czulam sie jakbym przed chwila urodzila dziecko :)

74709jcgjiz14w6b.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy tylko w poradni pedagodiczno-psychologicznej zeby gotowosc szkolna sprawdzic. W sumie z tymi emocjonalnymi to nie wiem gdzie sie udac.

74709jcgjiz14w6b.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemy emocjonalne dostrzegam tylko ja :) Karola buntuje się i płacze jak np jest czas na odrabianie lekcji czy jak ja o coś poproszę.
    Krzyczy na mnie, wyzywa a za chwile przychodzi z płaczem i przeprasza i prosi żeby ja przytulic.

74709jcgjiz14w6b.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z twardnieniami róbcie posiewy .. niestety u mnie przyczyna była chlamydia;( jestem załamana a wizyta dopiero w poniedzialek ..

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie znaczenie będzie miała też umowa jaką masz... Ja np. mam do grudnia, więc będę ciągnąć macierzyński do oporu, aż do mnie nie zadzwonią z pracy, że zwolniło się dla mnie jakieś miejsce, wtedy podpiszemy nową umowę. W takiej sytuacji to marne szanse... Przy umowie na czas nieokreślony pracodawca musi Cię potem przyjąć znowu, więc może spojrzą przychylniej...

Na grupie facebookowej dzisiaj się nadziałam na ten cały kokon. Dziewczyna zapytała o opinie nt. kokona-otulacza. Pomyślałam o czymś w stylu Woombie, czyli otulaczku takim na zamek. Okazało się, że chodzi o coś co do tej pory znałam pod nazwą "gniazdo" http://motherhood.pl/sklep/2w1-gniazdo-niemowlece-kojec-junior/ tak to wygląda. Ja osobiście nie jestem przekonana do zamysłu żeby dziecko spało w tym w łóżeczku. Jeśli będzie lubiło być ciasno spowite to w życiu takie coś nie otuli go wystarczająco... Z kolei dziecko, które nie lubi mieć ciasno będzie wolało mieć całe łóżeczko do dyspozycji. Ale chyba fajnie by się sprawdziło do spania poza łóżeczkiem. Mi by się pewnie przydało, bo młody w dzień będzie musiał spać w salonie, a jadąc do teściowej mógłby spać w tym i z nami w łóżku... Ale zostawiam sobie ten zakup do przemyślenia po porodzie :P

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelby zastosowano u Ciebie chwyt Kristellera. Współczuję przeżyć. Ale za to masz wspaniałą córkę, zdrową, bo też dużo przeżyliście i wyszła bez szwanku.

U nas jest zawsze dylemat, czy to zaburzenia czy taki charakter czy osobowość. Pewno wszystko po trochu bo zaburzenia nie tylko ja widzę ale niektórzy znajomi, rehabilitanci, psycholodzy. Choć to zmienne zależne od dnia.

Co do poradni pedag-psychol. to się nie wypowiem. U nas działa źle i myślę że w dużo miejscach. Dziecko z problemami ma diagnozę autystyczną w przeciągu jednego spotkania bo słabo współpracuje. A jak dziecko nieśmiałe ma się otworzyć w obcym miejscu przy biurku, z obcą panią która zadaje 1000 pytań na raz i pośpiesza dziecko by szybciej; sama byłam nieźle zestresowana tylko patrząc na tych pedagogów. Nie mam dibrego zdania i tyle.

Problemy emocjonalne częściej diagnozuje się u psychiatry dziecięcego ale to prywatnie i trzeba znaleźć dobrego.
    U nas też neurolog zwrócił uwagę na emocje i zalecił eeg i ew.psychiatrę. Oprócz eeg zalecone badania tarczycy, anemii bo tarczyca też daje problemy emocjonalne. Neurolog chciał mieć czystą sytuację że nie stoją za tym choroby a nie psychika.

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ