Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Dziewczyny z twardnieniami róbcie posiewy .. niestety u mnie przyczyna była chlamydia;( jestem załamana a wizyta dopiero w poniedzialek ..
    Ja miałam robione badanie na czystość pochwy z miesiąc temu. A miałaś jakieś inne objawy?

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chlamydię można leczyć w ciąży? Nie jest zbyt agresywne leczenie?

Doczytałam, należy leczyć
    Kojarzyłam że czegoś się nie powinno leczyć bo ma więcej skutków ubocznych niż nieleczona ale mie pamiętam co. Albo ja coś mylę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 22:14

ckaidqk39a8l7x61.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czystość pochwy nie wykrywa chlamydi, ureo ani mykoplasmy.. robiłam czystosc a nawet posiewy w ciazy 2 razy wszystko wychodziło jałowe.. na te badania pobierany jest wymaz z szyjki macicy nie z pochwy. Nie miałam żadnych objawów.. siedzę i płacze;(

• Princesska Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duże zaufanie do mojej ginekolog, myśle ze gdyby podejrzewała coś napewno by mi kazała zrobić, tym bardziej ze nie raz w porę zareagowała.. ale spytam się jej na następnej wizycie.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal a Ty sama robiłaś czy lekarz zasugerował?
    Albo w szpitalu zrobili Ci komplet badań?

Nie ma powodu do płaczu, dobrze że znasz wroga i zaraz go pokonasz. Gorzej jakby był, psocił a Ty byś nie wiedziała o nim. Pewnie większość dziewczyn tutaj nie ma tych badań

ckaidqk39a8l7x61.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz sam zasugerował:( zrobili mi w szpitalu jak trafiłam z twardnieniami .. mówił że to jest często powodem porodów przedwczesnych i pęknięcia blon a nie daje żadnych objawów .. Ale nawet się tym nie przejmowałam bo byłam pewna że nic takiego nie mam . A tu proszę:( jakbym nie trafiła na patologie ciazy to myślę że nigdy bym się o tym nie dowiedziała bo nie przyszło by mi do głowy się na to badać ..

• julitk4 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mi lekarz ciągle powtarza że macica musi ćwiczyć..I o ile nie jest ich za dużo i nie są bolesne to się nie przejmować.Nie pamiętam któraś z Was pisała jak odróżnić twardnienia od dzieci.Zaczęłam się baczniej obserwować i zauważyłam że twardnienia mam bardzo rzadko a reszta to po prostu dzidzia.Więc już się nie przejmuje.Martwię się tylko jak tam moja szyjka bo kazał mi luteinę odstawić.Z nią jakoś lepiej czułam się psychicznie.

• Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w eurobanku. Kazdy bank ma inne wymagania, to czego jeden nid akceptuje, drugi wrecz przeciwnie takze dzialaj;)

smeg lubi tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    u mnie nic nie pisali, zadnej notatki o ciazy a bylam w 7 mcu czyli w b. widocznej ciąży. wzięli pod uwagę to, ze pracuje(bylam na l4) i musiałam podpisac, ze nie wybieram się na macierzyński.
    No tak ale widzisz odstepstwem bylo podpisanie przez Ciebie oswiadczenia o rezygnacji z urlopu macierzyńskiego. Pod tym warunkiem dostalas kredyt.

16udvfxmplx8ab54.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co by było, gdyby jednak się poszło na ten macierzyński...

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Ciekawe co by było, gdyby jednak się poszło na ten macierzyński...
    Też mnie to zastanawia i kto miałby to sprawdzić? Pracownik banku kontaktuje się z pracodawcą i dopytuje czy Kowalska oby na pewno nie poszła na macierzyński? :)

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przecież macierzyński jest płatny. Nie jest to dobra wiadomość dla banku że ktoś jest bardziej wypłacalny jak ma dochód?
    Chyba że bank myśli że zamiast na macierzyński to do pracy ale nie policzy kosztów utrzymania np.opiekunki. Nie widzę logiki w takim oświadczeniu.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    A ja dzis mialam awaryjna wizyte u gin bo zaczelam plamic, oprocz tego czulam pessar bardzo nisko. Okazalo sie ze byl odwrotnie zalozony. Mimo to glowka podniosla sie do gory i szyjka wydluzyla sie do ponad 4 cm , ciekawe jak bedzie z dobrze zalozonym pessarem :d

Kurdę aleksanrazz ale miałaś przeczucie że pessar jednak źle leży!
    Szok, że chodzi się do dobrych lekarzy ale niestety rutyna gubi...
    Czy dr mówił jaki mógł nyć powód plamień>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 08:01

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Ja kokonu nie kupuję bo mam poduszkę rogala którą można łatwo przerobić na taki kokon. Nawet jest do niej dodany materacyk do środka. Także mała w razie potrzeby będzie mogła spać między nami w łóżku bez obawy że ktoś ją przygniecie.

Co do poradni pedagog.-psychol. to faktycznie różnie pracują. Mi stwierdzili molestowanie lub przemoc domową bo nie chciałam współpracować z panią, a rodzice w życiu mi klapsa nie dali :D Mój bratanek ma stwierdzone ADHD tylko dlatego, że szybko się nudzi jak coś robi ;)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    A chlamydię można leczyć w ciąży? Nie jest zbyt agresywne leczenie?

Doczytałam, należy leczyć
    Kojarzyłam że czegoś się nie powinno leczyć bo ma więcej skutków ubocznych niż nieleczona ale mie pamiętam co. Albo ja coś mylę :/

Cameline ja mam pessar i ureeoplazme miałam jak byłam w szpitalu. Po miesiącu od wyjścia robiłam wymazy i wyszła mykoplazma.W czwartek skończyłam antybiotyk i w piątek za tydzień powtórka wymazów.
    Byłam w szoku bo zawsze przed ciążą miałam tylko te dobre bakterie a tu nagle taki syf. Dr mówił że w ciąży często się zdarza a przy pessarze to już szczególnie i żę musimy tego pilnować. W dodatku ph moczu mam 8 a normy są do 7 wiec muszę wcinać żurawit żeby xakwasić mocz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 08:02

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Czystość pochwy nie wykrywa chlamydi, ureo ani mykoplasmy.. robiłam czystosc a nawet posiewy w ciazy 2 razy wszystko wychodziło jałowe.. na te badania pobierany jest wymaz z szyjki macicy nie z pochwy. Nie miałam żadnych objawów.. siedzę i płacze;(
    weal nie zgodzę się z Tobą, ja miałam pobrany wymaz z pochwy bo z szyjki u mnie pobrać nie można ze wzglęgu na pssar. I wyszło jak wyszło :( ale wymaz na 100% z pochwy

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzewczyny a wogóle to witam się po długiej nieobecności. Była u mnie mama przez 2 tygodnie, mam w domu taki błysk że nie mogę się napatrzeć. Oczywiście wynafgrodziłam mamie pomoc wizytą u kosmetyczki bo się biedna narobiła. Z wyprawki właściwie mam już wszystko oprócz komody kąpięlowej- nie chcę zwykłej wanienki na stelażu, i prócz przewijaka na komodę. W weekend pakuje juz torbę do szpitala, żeby mieć to z głowy.
    Wczoraj byłam na wizycie, dzieczynki waża równo po 1670g i są ułożone główkowo. Dr powiedział że jakbym bardzo chciała to istnieje możliwość porodu sn. Ale on przy bliźniakach jest za cc. Ja od poczatku byłam nastawioną na cesarkę więc taka opcja zostaje.

różowo, Ja86, Marcia1989, Bacardi90, aswalda, 0202oliwcia, Cameline, Annie1981, ⚘Kwiatuszek, zubii lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze sama nie rozumiem co bank ma na mysli kazac rezygnowac z macierzyńskiego, pierwszy raz o czyms takim slysze, bo albo akceptuje źródło dochodu albo nie. Natomiast tutaj nie wiem, wpada mi tylko do glowy mysl, ze bank obawia sie ryzyka, ze klientka po macierzynskim nie wróci do pracy, tym samym tracac dochód, ale to przy kazdym dochodzus istnieje ryzyko, ze przez 30 lat KH albo stracimy prace albo upadnie dzialalnosc itd. Chyba ze mialas umowe na czas określony i kończyła sie Ci sie w trakcie trwania macierzyńskiego a wtedy jak wiemy pracodawca nie ma obowiazku jej z Toba przedluzac i tu wtedy dla banku tracisz zrodlo dlatego kazal Ci z niego zrezygnowac zeby miec plynnosc finansowa i szanse na przedłużenie umowy. Nie wiem, roznie moze byc to tylko mysl. Bankow sie nie ogarnie i sie z nimi nie wykłóci;)

16udvfxmplx8ab54.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    weal nie zgodzę się z Tobą, ja miałam pobrany wymaz z pochwy bo z szyjki u mnie pobrać nie można ze wzglęgu na pssar. I wyszło jak wyszło :( ale wymaz na 100% z pochwy

Nie kloce się bo aż tak się nie znam , natomiast tak mi powiedział lekarz wykonujący wymaz , że te bakterie bytuja na szyjce macicy i pobrał mi posiew z pochwy na wszystko +te 3 bakterie atypowe z szyjki, posiew zupełnie jalowy ja ucieszona a tu pod spodem osobny wynik chlamydii i bach dodatni:(

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam pobierany wymaz z szyjki i z pochwy , inaczej to wyglada. Te bakterie moga byc i w pochwie i w szyjce albo tylko w szyjce. Monako tez Ci radze cc przy blizniakach zwlaszcza ze rodzisz pierwszy raz. Za drugim razem mozesz sn sprobowac :d No w szoku bylam , ale jak mu pokazalam ulotke z pessara to przyznal mi racje. On w sumie nie zaklada pessarow wiec moge mu to wybaczyc, a po zmianie plamienie od razu ustalo.

weal lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ