Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieciaki zawsze myłam żelem hippa i stosowalam tez krem z hippa ale nie na odparzenia tylko pielęgnacyjny. i teraz tez tak będę. maść Alantan i Linomag się przydają w razie awarii jak odparzenia.
a kremów z cynkiem lepiej tak codziennie nie stosowac.
dla siebie mam oliwkę z babydream i jestem bardzo zadowolona, podobno krem do cycków od nich też całkiem zacny.
ja mam do piersi maść Maltan, wiem że ma glukozę w skladzie, ale mi jako jedyny przynosił ulgę w bólu w pierwszych dniach karmienia.
a tak to tez mysle, ze im mniej tym więcej i żel do mycia i zwykly krem wystarczą na start.⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość
Daniel
-
A który linomag i alantan macie? I on do pupci?
Przy córce niewiele korzystałam a teraz zwalę od Washipp i babydream chciałam też ale nie wiem co, taki żel z szamponem 2w1? Chcę minimum,,muszę się dopiero rozejrzeć.
My jako teraz alergicy ze zmianami azs okresowymi stosujemy mustele bo inne emolienty nie dawały rady i właściwie nawet skóra nie była nawilżona. Teraz mustela z serii atopic i do kąpieli i do nawilżania, niestety koszt jednego to ok.70zł i do kąpieli schodzi szybko. Do smarowania mega wydajny. -
A czy mył ktoś czy ma zamiar niemowlaka kąpać w samej wodzie? Bo jak dobrze pamiętam te puerwsze kąpiele robiłam w czystej wodzie, potem mydliłam zwykłym mydełkiem dla dzieci (nie pamiętam jakim). Płyn z babydream używałam chyba pozniej ale kiedy pozniej to nie pamiętam.
-
To tez popatrze na babydream, dla Synka uzywalam ziajke.
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn z wiekszych miast, ktore maja tesco:) wiecie moze czy juz zaczely sie wyprzedaze ubranek w tesco? Bylam nimi zachwycona i cena i jakoscia a najblizszy mam 60 km od siebie... -
Hej, ja dziś po 3 prenatalnych, z małym wszystko ok, waży ok. 1600 g, u mnie niestety wyszło wielowodzie (ilość wód plodowych powyżej normy). Norma do 20 cm u mnie 24,5... teraz dopiero będę co tydzień miała wizyty i jak się zwiększą, to niestety hospitalizacja. Pocieszam się, że 50% to wielowodzie idiopatyczne, bez żadnej przyczyny. Może spowodować przedwczesny poród, ale ilość wód też może się zmniejszyć. Za tydzień wizyta, więc zobaczymy.
Ja86, ⚘Kwiatuszek, Cameline, Lisa85, justa., Zorganizowana:), Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, które mają cukrzycę podobno zdarza się że wtedy jest większa ilość wód płodowych lub we wczesnym zakażeniu cytomegalia. Nie zawsze musi oznaczać coś złego z DZIDZIA wielowodzie. Czasami taka natura kobiety poprostu. Mi w pierwszej ciąży saczyly się wody i jak się zorientowałam na szczęście na kilka dni przed terminem to trzeba było już wywoływać poród w tydzień z 11 zjechało do 5 a ja tylko miałam mocno wilgotną wkładkę i się nie skapnelam za szybko
więc moje AFI teraz mnie nie powala to 11,choc w normie póki co.
zubii lubi tę wiadomość
-
Nie mam cukrzycy, brzuch mam spory jak na ten tydzień. Jutro zrobię badanie na cytomegalie, dla swojego świętego spokoju. Dodatkowo mam skierowanie na toxo i morfologie. Dobrze, że torba prawie spakowana. Teraz trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność.
-
Bąbelek1980 wrote:Nie mam cukrzycy, brzuch mam spory jak na ten tydzień. Jutro zrobię badanie na cytomegalie, dla swojego świętego spokoju. Dodatkowo mam skierowanie na toxo i morfologie. Dobrze, że torba prawie spakowana. Teraz trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność.
Ja też już pakuje torbę.. wszyscy się dziwią czemu już, a ja w związku z infekcja czuje się jak na tykajacej bombie. W dodatku dostałam uczulenie na globulki z antybiotykiem i nawet nie bardzo mam ja jak leczyć..
Czy wy też dziewczyny czasem macie tak, że czujecie się zmęczone ciaza ? Mnie dziś napadlo, że chciałabym jeden dzień przeżyć bez stresu czy brzuch twardnieje czy Nie, jak szyjka , czy dzidzia się rusza..robic wszystko na co mam ochotę.. mimo że ogromnie się cieszę z dzidziusia, czasem mi szkoda, że zamiast cieszyć się ciaza ciągle popycham czas do przodu, zeby minal ten bezpieczny 34 tc. -
Ja na początek nie kupuję żadnych kosmetyków dla dziecka,będe kąpać w samej wodzie,potem kupję jeśli będzie taka potrzeba
jedynie co kupię to sudocrem,potem zobaczymy co mi powie pani która będzie się nami opiekować na początku,wtedy się kupi na bierząco
Zorganizowana:) lubi tę wiadomość
-
weal wrote:Ja też już pakuje torbę.. wszyscy się dziwią czemu już, a ja w związku z infekcja czuje się jak na tykajacej bombie. W dodatku dostałam uczulenie na globulki z antybiotykiem i nawet nie bardzo mam ja jak leczyć..
Czy wy też dziewczyny czasem macie tak, że czujecie się zmęczone ciaza ? Mnie dziś napadlo, że chciałabym jeden dzień przeżyć bez stresu czy brzuch twardnieje czy Nie, jak szyjka , czy dzidzia się rusza..robic wszystko na co mam ochotę.. mimo że ogromnie się cieszę z dzidziusia, czasem mi szkoda, że zamiast cieszyć się ciaza ciągle popycham czas do przodu, zeby minal ten bezpieczny 34 tc.
Ja tak mam..Cieszę się bardzo z ciąży ale troche psychicznie źle ją znoszę.Też ciągle się martwię jak nie jednym to drugim.Dziewczyny co polecacie sprawdzonego na grzybicę?Może powielam temat ale nie dogrzebałam się czy coś pisałyście zanim dołączyłam do Was.Lekarz dał mi już wszystko co mógł.Nic nie pomaga.Jest ok kilka dni max tydzień a potem znowu to samo..Już myślałam że jest spokój bo podczas podcierania nie widzę upławów ale zajrzałam lusterkiem i jest tragedia..Do wizyty jeszcze tydzień.Nie swędzi nic nie czuje ale te gluty...Porażka.Smarowałam się też ostatnio multigyn w takich małych tubkach i niby lepiej ale rewelacji nie ma.Kiedyś używałam żel w takiej dużej tubie,może on pomoże?Już nie wiem co robić..Lekarz też rozkłada ręce..Po porodzie ponoć przejdzie ale jeszcze trzy miesiące.. -
Cameline wrote:A czy mył ktoś czy ma zamiar niemowlaka kąpać w samej wodzie? Bo jak dobrze pamiętam te puerwsze kąpiele robiłam w czystej wodzie, potem mydliłam zwykłym mydełkiem dla dzieci (nie pamiętam jakim). Płyn z babydream używałam chyba pozniej ale kiedy pozniej to nie pamiętam.
Ja chcę na początku kąpać w samej wodzie, ewentualnie z odrobiną tradycyjnego szarego mydła ( polecali je do pielęgnacj na Dzieci są ważne.pl). Kupiłam kostkę i nic więcej nie biorę, po porodzie zobaczymy jaką mały będzie miał skórę i jak będzie reagował. Do pupy mam małą tubkę Bepanthenu, jak się sprawdzi to super a jak nie to wtedy będę szukać czegoś innego.
A powiedzcie co powinno się znaleźć w domowej apteczce niemowlaka? Polecacie jakieś środki przeciwgorączkowe, coś na kolkę, biegunkę? Obawiam się sytuacji, że dziecko zachoruje nocą i mąż będzie jeździł po całym mieście szukając otwartej apteki.Cameline, Zorganizowana:), Maja83 lubią tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*]