X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Dziewczyny dzis zamierzam wstawić pierwsza pralke i takie pyt moze glupie, aleee czy tez musze segregowac ubranka typu biel z biela, kolor z kolorem, ciemne z ciemnym?
    Jak masz dużo jasnych i ciemnych to możesz na dwa prania rozdzielić. Ja wszystko razem będę prała w płynie do kolorów.

Marcia1989, aswalda lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Kupowałam takie w Pepco:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1093da584dbc.jpg

8 sztuk bodajże 6 zł

Rewelacja, do Pepco mam nawet bliżej niż do Ikei a ja nie lubie trzymać ciuchów w szufladzie- wole wiszące w szafie. Tym bardziej że body rozmiar 50 i 56 różnych firm wypadają wielkościowo inaczej więc chcę sobie powieścić wielkością a nie rozmiarem :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z racji na przesadzoną ilość ciuchów powiesiłam tylko te najgrubsze, zajmujące najwięcej miejsca. Resztę powkładałam w pojemniki też z Pepco, były na wyprzedaży za 10 zł/szt :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c357dcc3ccad.jpg

Bąbelek1980, ⚘Kwiatuszek, Karooolcia :), Marcia1989, perfectangel85, Lisa85, MoNaKo lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma łożysko dwupłatowe?
    Ja miałam takie w poprzedniej ciąży.

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw, niechcący polubiłam, a chciałam post od majju polubić, to mi wskoczylas na jej miejsce;).

Ja w domu od piątku, dziś wizyta u gina, zobaczymy jak tam nasze AFI i ile Antoś urósł.

f2wl4z17q60magcw.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ja z racji na przesadzoną ilość ciuchów powiesiłam tylko te najgrubsze, zajmujące najwięcej miejsca. Resztę powkładałam w pojemniki też z Pepco, były na wyprzedaży za 10 zł/szt :)

Bardzo fajnie to wygląda :) ja np. mam komode i tam szufladami poukładałam rozmiary :) jak jedną będę opróżniać to włożę kolejny rozmiar :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    Justaw, niechcący polubiłam, a chciałam post od majju polubić, to mi wskoczylas na jej miejsce;).

Ja w domu od piątku, dziś wizyta u gina, zobaczymy jak tam nasze AFI i ile Antoś urósł.
    Haha, właśnie się dziwiłam co tu do lubienia :D Kciuki za wizytę :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Rewelacja, do Pepco mam nawet bliżej niż do Ikei a ja nie lubie trzymać ciuchów w szufladzie- wole wiszące w szafie. Tym bardziej że body rozmiar 50 i 56 różnych firm wypadają wielkościowo inaczej więc chcę sobie powieścić wielkością a nie rozmiarem :)
    Te z Pepco wygądają chyba na lepsze niz z Ikei. Ja mam między innymi z Ikei i ubrania lubia z nich spadac, poza tym mimo wszytko są dość dużo i do malutkich ubranek raczej średnie. Uzywam ich dla starszej córki, a teraz kupiłam mniejsze i z "haczykami".

MoNaKo lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Ja miałam takie w poprzedniej ciąży.

Poród sn czy cc?Były jakieś komplikacje?Miałaś badanie czy są naczynia przodujące?

• Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Jeeej ja chyba nigdy taka poukładana nie będę, ale fajnie to zobaczyc chociaz u kogos! :D u mnie by po dwoch dniach uzytkowania tych karteczek nie bylo i bym wszystko pomieszala :D

16udvfxmplx8ab54.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 wrote:
    Poród sn czy cc?Były jakieś komplikacje?Miałaś badanie czy są naczynia przodujące?
    Miałam CC, ale to przez to, ze łożysko było również brzeżnie przodujące. Nie bylo żadnych komplikacji przy porodzie, ale ogolnie moje łozysko było kiepskie. Miałam CC w skończonym 39tc i gin powiedział, ze łożysko wyglądało nieciekawie, w dodatku jak u nałogowej palaczki (a ja nigdy w życiu nie mialam papierosa w ustach). Łożysko było też dosć małe, więc trochę się nałożyło tych patologii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 13:55

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Jeeej ja chyba nigdy taka poukładana nie będę, ale fajnie to zobaczyc chociaz u kogos! :D u mnie by po dwoch dniach uzytkowania tych karteczek nie bylo i bym wszystko pomieszala :D
    Haha, ja zdaję sobie sprawę że ten porządek to tylko do czasu zanim zacznę używać ciuszki. Potem będę tylko patrzyła żeby w miarę czyste było :P :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Miałam CC, ale to przez to, ze łożysko było również brzeżnie przodujące. Nie bylo żadnych komplikacji przy porodzie, ale ogolnie moje łozysko było kiepskie. Miałam CC w skończonym 39tc i gin powiedział, ze łożysko wyglądało nieciekawie, w dodatku jak u nałogowej palaczki (a ja nigdy w życiu nie mialam papierosa w ustach). Łożysko było też dosć małe, więc trochę się tego nałożyło tych patologii.

Rozumiem.Dobrze że wszystko ok:)

Justaw lubi tę wiadomość

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Jak u perfekcyjnej pani domu :)

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie komode tylko dla dziecja czy szafe tez?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Ale to u gina dopłacasz do wizyty? Się właśnie zastanawiałam czy to musi ginekolog pobrać.
    Nie.on mi pobiera na patyczek i mam sama zawieźć do labolatorium.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • poppy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poratujcie mnie wiedzą - który krem z wysokim filtrem dla starszych dzieci (9-11 lat) ma dobry skład?

qb3chdgezj308xv3.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Dziewczyny dzis zamierzam wstawić pierwsza pralke i takie pyt moze glupie, aleee czy tez musze segregowac ubranka typu biel z biela, kolor z kolorem, ciemne z ciemnym?

Musi to na Rusi :-) Ale ja segregowałam. Prałam w wysokiej temperaturze i normalnym proszku pierwszy raz (to były ciuszki od kogoś i w sumie nie wiem, jaka była ich historia, więc wolałam wyprać porządnie). Bałam się, że mi białe zafarbują, a miałam ich sporo. Teraz będę prała drugi raz w proszku dla dzieci i chyba już ich nie będę traktować taką wysoką temperaturą, więc nie będę tak mocno segregować. Później w użytkowaniu nie da się chyba czekać aż się uzbiera cała pralka białego, więc i tak pewnie będzie się prać wszystko razem.

zubii lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak nowe rzeczy i w wysokiej temperaturze to lepiej posegregować, jak używane albo w niskiej to nie koniecznie. Chociaż ja miałam kilka rzeczy które nawet w kolejnym praniu potrafiły zafarbować i wtedy białe rzeczy szarzaly

Lisa85, zocha17.1983 lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    Oliwcia kup sobie lepiej samą gondolę, a spacerówkę później jakąś lekką wybierzesz :)
    Ja używam chusteczek Kindii do skóry normalnej. Są super jak dla mnie :)
    Gdyby kupienie samej gondoli było łatwiejsze niż wybór 2w1 to byłabym przeszczęśliwa. Niestety, próbowałam i wybór samych gondol jest tak mały, że bardzo ciężko wybrać coś sensownego.

Ale ja zwracałam większą uwagę na gondolę niż spacerówkę. Uznałam, że rodząc we wrześniu, muszę się pogodzić z tym, że moje dziecko z pół roku będzie jeździło w gondoli, więc było ważne, żeby była duża i wygodna. Spacerówkę później można wymienić na inną, lżejszą. Chociaż jak nasze dzieci szybko powyrastają z gondol, to sensowna spacerówka z zestawu też się przyda. Ciężko będzie parasolką jeździć po śniegu, one są też mniej zabudowane niż te spacerówki z 2w1.

My mamy wózek expander mondo. Spełnił wszystkie warunki, ale jest ciężki.

ex2bvcqgjnvonbri.png
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ