Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mamuśki melduję się po wizycie- wszystko u nas w jak najlepszym porzadku, dziewczynki rosną równo ( 2220 i 2280 ) więc noszę już 4,5 kg dzieci.
Ogólnie to przytyłam 14.
Kolejna wizyta za tydzień, pobierzemy wymaz na paciorkowaca i dostanę skierownie.
Na oddział idę 24 lipca a dzień wcześniej dr w gabinecie zdejmie mi pessar, Na oddziale od razu podadzą mi sterydy i od nich bedzie zależało co dalej- bo czesto po sterydach wystepują skurcze i zobaczymy czy nie bedzie rozwarcia po zdjęciu pessara. Tak więc jak bedą skurcze to może już być cc a jesli ich nie bedzie to poczekamy do skończonego 36 tcBąbelek1980, Karooolcia :), Justaw, Cameline, Gosia1989, bizona, Marcia1989, mkl, ⚘Kwiatuszek, iza776, justa., AllishiiA, Bacardi90, Ja86, Emila92, Lisa85, falka, Kinga13, zubii, Princesska, aswalda, Zorganizowana:), Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Ja też po wizycie. Młoda odwrócona główkowo. Ma już 2200 g. Jest tydzień do przodu i trochę mnie to martwi jak ja urodzę takie wielkie dziecko... Mama mnie pociesza, żeby nie wierzyć tak do końca w te szacowana wagę. Te z Was, które rodziły - pamiętacie ile Wasze dzieci ważyły w 8 miesiącu a jaka była waga urodzeniowa?
Cameline, Marcia1989, Bąbelek1980, Bacardi90, Ja86, zubii, Princesska, shelby*, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
-
Monako dziewczynki rosną jak na drożdżach
Jeju to u ciebie tak naprawdę za 3 tygodnie może być pierwsze spotkanie z dziewczynkami!
Ja już się nie mogę doczekać mojego maluszka!
zubii lubi tę wiadomość
-
Toczy się rozmowa o wózkach więc i ja opowiem o swoim wyborze
dla mnie gondola nie była priorytetem bo w UK zimy są lekkie, więc 10 warstw nie będę musiała tam upychać. Skupiłam się na spacerówce, nie chieliśmy kupować wózka używanego tylko na chwilę więc musiałam znaleźć coś co posłuży nam do końca wózkowania żeby za rok znowu nie szukać. Tym sposobem padło na Joie Mytrax, przekonały mnie dobre recenzje, szczególnie na domowa.tv która testowała dziesiątki wózków. Wózek jest średniej wagi ( 11kg) ale super się składa jedną ręką w kanapkę, którą można ciągnąć jak taczka co dla mnie jest super bo nie mam windy w bloku a na dole zostawiać nic nie mogę. Do tego pompowane koła, gigantyczna budka, rozkładanie na płasko no i baardzo przystępna cena. Nie jest żadnym designerskim cudem ale wszystkiego mieć nie można
Myślę, że na nasze miejsko-parkowe warunki będzie git. Do tego oddzielnie fotelik Joie I-Gemm z bazą.
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
rzepakowepole wrote:Ja też po wizycie. Młoda odwrócona główkowo. Ma już 2200 g. Jest tydzień do przodu i trochę mnie to martwi jak ja urodzę takie wielkie dziecko... Mama mnie pociesza, żeby nie wierzyć tak do końca w te szacowana wagę. Te z Was, które rodziły - pamiętacie ile Wasze dzieci ważyły w 8 miesiącu a jaka była waga urodzeniowa?
-
falka wrote:Dziewczyny a co do prania ubranek to w jakiej temp prac? Mam troche nowych i troche używanych i nie wiem sama czy 40st czy 60st?!
Ja prałam wszystkie w 40 stopniach bo na metkach było żeby prac w 30 i do tego prasowanie.
shelby, Karolcia dziękuję-jak tak dalej pójdzie to będą miały prawie po 3 kg!!! Brzuch mnie strasznie swędzi juz od dawna ale tfu tfu rozstępów jak na razie brak
Robi sie u mnie całkiem poważnie!falka lubi tę wiadomość
-
rzepakowepole wrote:Ja też po wizycie. Młoda odwrócona główkowo. Ma już 2200 g. Jest tydzień do przodu i trochę mnie to martwi jak ja urodzę takie wielkie dziecko... Mama mnie pociesza, żeby nie wierzyć tak do końca w te szacowana wagę. Te z Was, które rodziły - pamiętacie ile Wasze dzieci ważyły w 8 miesiącu a jaka była waga urodzeniowa?
Moj maly Jest wymiarami miesiac do przodu jesli chodzi o obwod brxuszka i glowki czyli jest grubaskiem z wielka glowa☺waga z usg 32 t i 1 dzien -ok.2600.
Twoje dxiecie ma szanse dobic do 3800 tak sadze ale mowia ze dziewczynki zwykle tyja mniej od chlopcow.
Moj 1 syn tez wazyl 2 cos w 32 tyg. a urodzil sie z waga 4 i troszeczke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 07:37