X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzis tez mam dosc bolesne przepowiadajace z krzyza. Mam nadzieje ze ze dwa tyg wytrzymam

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wyszlysmy wczoraj ze szpitala z takim samym crp jak przyszlysmy :/
    Dostalam antybiotyk ktory nie zadzialal i nystatyne na wszelki wypadek. Odmowilam podania strydow bo wszystko inne ok. Szyjka 1.5/0, wszystkie ktg ok, bez skurczy, przeplywy ok, AFI 16. Waga 2250g!! Dzisiaj ide do dentysty mam nadzieje ze to zab i odetchne troche. W sumie moj 6 dniowy pobyt w szpitalu byl bez sensu bo jest tak samo jak bylo. Jedynie moja cukrzyca na tym ucierpiala bo oczywiscie cukry poszly w gore.
    Wczoraj bylam w szkole rodzenia i sie zalamalam ...powiedzieli ze powinny byv 3 usg w ciazy bo reszta szkodzi...ja juz mialam z 20. Potem kobiety boja sie robic usg :/

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty a ja slyszalam ze usg wcale szkodliwe nie jest. Wiec jak we wszystkim rozne sa opinie

zubii lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Natty a ja slyszalam ze usg wcale szkodliwe nie jest. Wiec jak we wszystkim rozne sa opinie
    Raczej ze nie jest. Gdyby było to większość lekarzy robiła by je tal chętnie ? To już nie są te same aparaty usg co 20 lat temu. Czasem jak słyszę te poglądy co szkodzi to aż mnie na pusty śmiech zbiera ! Ludzie niektórzy w takie głupoty wierzą. Wczoraj byłam na szkoleniu bezpieczny maluch i tam pani od żywienia powiedziała ze słyszała nawet pogląd ze truskawek nie może jesc kobieta karmiąca dlatego ze pestki zatykają kanaliki mleczne ! I ludzie powtarzają sobie takie plotki i w to wierzą :/ idąc tym tropem zachodząc w ciąże powinnismy ulotnić się na bezludna wyspę i leżeć i pachnieć.

Milenka~11, Justa87, Marcia1989, Annie1981, zubii, Zorganizowana:), baassiia, Lisa85 lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka wspominałaś chyba że masz żylaki.Bierzesz coś na nie?Ja tylko cyklo3fort.Zastanawiam się jak to będzie po porodzie,dadzą coś rozrzedzającego?Bo jakby nie było ryzyko zakrzepicy większe.

• natty85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Mi tez gin powiedziala ze nie jest szkodliwe i trzeba je czesto robic aby na czas wykryc jakies nieprawidlowosci. I dlatego sie zalamalam ze takie pierdoly gada a potem kobiety nie robia usg.

Princesska lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
  • miffy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:

Bo nie jest - i to bardzo przykre, że takie farmazony opowiadają na szkole rodzenia (!), myślę, że natty chodziło właśnie o to.

Natty, przykro mi, że Cię trzymali bez sensu :( Ale może to faktycznie ząb, masz jakieś bóle?

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin też twierdzi że usg nie jest szkodliwe. Jedynie Dopplera lepiej nie robić zbyt często.

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mnie nie boli. Dzisiaj ide do dentysty. Dziewczyny czy steryd celestone moze miec zly wplyw na dziecko? Odmowilam jego podania bo chcieli mi go podac tak na wszelki wypadek a slyszalam ze nie powinno sie go podawac 2 raz a dziala tylko tydzien.

Starania od 2013r.
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Emma to szpital Ci wystawi l4.
    Ale dzieciaczek duży;] nawet jakby ważył pół kilo mniej to i tak 3 kg to już całkiem sporo i fajne już takie dzieciatko:)

Perfectangel niestety na rwe nie ma lekarstwa- masaze, rehabilitacja ale to dają ulgę chwilową.

Mnie krzyż nie boli, wczoraj wieczorem pobolewalo mnie w pochwie... sorka za bezpośredniość:P mialam taki ból jak podczas miesiaczki- moze niektore wiedza o co chodzi;]

Dzieki Natalka.tak wlasnie myslalam.ale wolalam sie upewnic.ja sie juz tym wszystkim mega stresuje,cisnienie tez skacze..mnie juz sam widok sxpitala przyprawia o drgawki.
    P.s tez mialam usg juz ze 20 razy,nikt nigdy nie mowil.ze bedzie to szkodzic dzidziusiowi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 10:59

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na żylaki tylko pończochy na razie i bardzo sobie chwalę. Brałam 10 dni clexane ale naczyniowiec powiedział, że nie ma potrzeby. Mam wizytę na koniec sierpnia, idę z wynikiem dopplera i wtedy mi powie co dalej. Na razie to nic pilnego, ale raczej będzie operacja na tę żyłę, bo ona już nie żyła. Co to cyklo3fort? Doktor, który robił dopplera bardzo mnie pochwalił, że noszę te pończochy, bo ludzie za bardzo wierzą w tabletki, kiedy można sobie pomóc, w prostszy i tańszy sposób.
    Nie wiem jak u Ciebie z zaawansowaniem problemu, u mnie podobno początek.
    Moja mama ma bardzo duże żylaki, mimo, że jest aktywna, uprawia sport i całe życie pracowała i fizycznie i umysłowo. Dlatego dla mnie profilaktyka najważniejsza.

dqpri09k6uedld97.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celeston dziala juz do konca , mialam podawany dwa tygodnie temu. Jedyny minus jest taki ze bardzo boli jego podawanie. Jesli bylby szkodliwy ginekolodzy nie podawaliby go zwlaszcza wiedzac ze moze urodzic sie wczesniak. Moim zdaniem moglas sie zgodzic bo jest to jakies zabezpieczenie dla dziecka jednak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 11:06

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny suwaczek;-) aleksandrazz

dqpri09k6uedld97.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 35 tygodniu :) Jeju jak ten czas leci :P Co tam u Was kochane?

Milenka~11, Marcia1989, perfectangel85, Annie1981, zubii, Lisa85 lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • falka Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Nie bylo mnie pare dni relaksowalam sie jeszcze nad morzem. Trafilismy w pogode bo teraz non stop leje :/ zdecydowalam sie na sesje brzuszkowa w sierpniu chyba troche pozno bo podobno lepiej w 7msc ale nie wiedzialam czy chce. To mega pamiatka a wy robilyscie/robicie?

Mam pytanie zwiazane z porodem bo zaczyna mnie to trochę przerazac... Czy bedziecie chronic jakos krocze? Robicie masaz krocza? Slyszalam cos o braniu wiesiolka i piciu herbaty z lisci malin ale nie jestem dokladnie w temacie. Ciekawe czy warto...

A wlasnie jak tam Monako i jej dziewczynki?

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będzie pytanie jak z podstawówki.
    Na razie nazywamy naszego syna Józkiem i chciałabym,żeby tak zostało, bo już się przyzwyczaiłam. Nie mamy pomysłu na drugie imię, żeby pasowało do Józef. Jeśli macie natchnienie, to poproszę o propozycje.
    Wczoraj dużo energii, nawet basen zaliczyłam(zdziwko,że jeszcze wchodzę w kostium), dziś od 5 wędrówki do kuchni, po jajecznicę i kakao. Mąż jeszcze na szkoleniu, to mogę tłuc garami od świtu;-).

dqpri09k6uedld97.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    Na żylaki tylko pończochy na razie i bardzo sobie chwalę. Brałam 10 dni clexane ale naczyniowiec powiedział, że nie ma potrzeby. Mam wizytę na koniec sierpnia, idę z wynikiem dopplera i wtedy mi powie co dalej. Na razie to nic pilnego, ale raczej będzie operacja na tę żyłę, bo ona już nie żyła. Co to cyklo3fort? Doktor, który robił dopplera bardzo mnie pochwalił, że noszę te pończochy, bo ludzie za bardzo wierzą w tabletki, kiedy można sobie pomóc, w prostszy i tańszy sposób.
    Nie wiem jak u Ciebie z zaawansowaniem problemu, u mnie podobno początek.
    Moja mama ma bardzo duże żylaki, mimo, że jest aktywna, uprawia sport i całe życie pracowała i fizycznie i umysłowo. Dlatego dla mnie profilaktyka najważniejsza.

Ja mam duże ale tylko powierzchowne.To taki lek lekko wzmacniający i niby trochę rozrzedzający.Delikatny ale ani mi nogi nie puchną ani nie bolą.Pończochy mam.Szczerze rzadko noszę bo po tym gimnastykowaniu się z nimi boli mnie cały brzuch..Miałam iść na skleroterapię przed ciążą ale nie zdąrzyłam bo test pozytywny wyszedł.W sumie może i dobrze wyszło bo każdy ginekolog mi odradzał że ciąża i tak pogorszy sprawę,że lepiej po.Z ginem jeszcze nie gadałam o tym.Wiem że po cc dają zastrzyki ale ja się boję że przy sn nic nie dadzą a mój tato miał zakrzepicę już dwa razy i się dygam..Moja siora nawet po cc nic nie dostała,żylaki ma,fakt dużo mniejsze niż moje ale ma.Na szczęście nic się nie stało ale i tak mam stracha..

• Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w 35 tygodniu:) tydzien za tygodniem tak leci, ze naprawdę porodówka juz na horyzoncie; ) szok! O cos mialam Was zapytać i zapomniałam! ;) moze później mi sie przypomni.. miłego dnia!

Milenka~11, Lisa85 lubią tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiam jak to jest z bólami porodowymi. podczas pierwszego porodu bóle miałam tylko z krzyża, brzuch nie bolał mnie wcale (skończyło się cesarką), więc ciekawa jestem czy drugi poród to też automatycznie bóle z krzyża, czy jest szansa, że tym razem mnie ten hardcore ominie? :P
    tzn. i tak mam mieć cesarkę, ale zawsze może mnie wziąć szybciej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 11:27

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym zapominaniem to masakra jakaś, po 3 chodzę do sklepu i dalej nie wiem po co. Przegapię mój przystanek w tramwaju, albo ludzi nie poznaję na ulicy. Eh...
    Wczoraj ktoś znajomy skomentował:"ale jesteś duża", sama jesteś duża- odpaliłam, ale i tak mnie zgrzało. Może miałam się skurczyć w ciąży?
    Inni ludzie potrafią powiedzieć, ładnie wyglądasz, a ćwoki tylko brzuch widzą. I te świdrujące spojrzenia staruszek...czasem mam wrażenie, że mnie roentgen prześwietlił.

dqpri09k6uedld97.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ