Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A my wyszlysmy wczoraj ze szpitala z takim samym crp jak przyszlysmy
Dostalam antybiotyk ktory nie zadzialal i nystatyne na wszelki wypadek. Odmowilam podania strydow bo wszystko inne ok. Szyjka 1.5/0, wszystkie ktg ok, bez skurczy, przeplywy ok, AFI 16. Waga 2250g!! Dzisiaj ide do dentysty mam nadzieje ze to zab i odetchne troche. W sumie moj 6 dniowy pobyt w szpitalu byl bez sensu bo jest tak samo jak bylo. Jedynie moja cukrzyca na tym ucierpiala bo oczywiscie cukry poszly w gore.
Wczoraj bylam w szkole rodzenia i sie zalamalam ...powiedzieli ze powinny byv 3 usg w ciazy bo reszta szkodzi...ja juz mialam z 20. Potem kobiety boja sie robic usgStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natalka1988 wrote:Natty a ja slyszalam ze usg wcale szkodliwe nie jest. Wiec jak we wszystkim rozne sa opinie
idąc tym tropem zachodząc w ciąże powinnismy ulotnić się na bezludna wyspę i leżeć i pachnieć.
Milenka~11, Justa87, Marcia1989, Annie1981, zubii, Zorganizowana:), baassiia, Lisa85 lubią tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
natalka1988 wrote:Natty a ja slyszalam ze usg wcale szkodliwe nie jest. Wiec jak we wszystkim rozne sa opinie
Princesska lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Bo nie jest - i to bardzo przykre, że takie farmazony opowiadają na szkole rodzenia (!), myślę, że natty chodziło właśnie o to.
Natty, przykro mi, że Cię trzymali bez sensuAle może to faktycznie ząb, masz jakieś bóle?
-
Nic mnie nie boli. Dzisiaj ide do dentysty. Dziewczyny czy steryd celestone moze miec zly wplyw na dziecko? Odmowilam jego podania bo chcieli mi go podac tak na wszelki wypadek a slyszalam ze nie powinno sie go podawac 2 raz a dziala tylko tydzien.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
natalka1988 wrote:Emma to szpital Ci wystawi l4.
Ale dzieciaczek duży;] nawet jakby ważył pół kilo mniej to i tak 3 kg to już całkiem sporo i fajne już takie dzieciatko:)
Perfectangel niestety na rwe nie ma lekarstwa- masaze, rehabilitacja ale to dają ulgę chwilową.
Mnie krzyż nie boli, wczoraj wieczorem pobolewalo mnie w pochwie... sorka za bezpośredniośćmialam taki ból jak podczas miesiaczki- moze niektore wiedza o co chodzi;]
Dzieki Natalka.tak wlasnie myslalam.ale wolalam sie upewnic.ja sie juz tym wszystkim mega stresuje,cisnienie tez skacze..mnie juz sam widok sxpitala przyprawia o drgawki.
P.s tez mialam usg juz ze 20 razy,nikt nigdy nie mowil.ze bedzie to szkodzic dzidziusiowi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 10:59
-
Na żylaki tylko pończochy na razie i bardzo sobie chwalę. Brałam 10 dni clexane ale naczyniowiec powiedział, że nie ma potrzeby. Mam wizytę na koniec sierpnia, idę z wynikiem dopplera i wtedy mi powie co dalej. Na razie to nic pilnego, ale raczej będzie operacja na tę żyłę, bo ona już nie żyła. Co to cyklo3fort? Doktor, który robił dopplera bardzo mnie pochwalił, że noszę te pończochy, bo ludzie za bardzo wierzą w tabletki, kiedy można sobie pomóc, w prostszy i tańszy sposób.
Nie wiem jak u Ciebie z zaawansowaniem problemu, u mnie podobno początek.
Moja mama ma bardzo duże żylaki, mimo, że jest aktywna, uprawia sport i całe życie pracowała i fizycznie i umysłowo. Dlatego dla mnie profilaktyka najważniejsza.
-
Celeston dziala juz do konca , mialam podawany dwa tygodnie temu. Jedyny minus jest taki ze bardzo boli jego podawanie. Jesli bylby szkodliwy ginekolodzy nie podawaliby go zwlaszcza wiedzac ze moze urodzic sie wczesniak. Moim zdaniem moglas sie zgodzic bo jest to jakies zabezpieczenie dla dziecka jednak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 11:06
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Czesc dziewczyny. Nie bylo mnie pare dni relaksowalam sie jeszcze nad morzem. Trafilismy w pogode bo teraz non stop leje
zdecydowalam sie na sesje brzuszkowa w sierpniu chyba troche pozno bo podobno lepiej w 7msc ale nie wiedzialam czy chce. To mega pamiatka a wy robilyscie/robicie?
Mam pytanie zwiazane z porodem bo zaczyna mnie to trochę przerazac... Czy bedziecie chronic jakos krocze? Robicie masaz krocza? Slyszalam cos o braniu wiesiolka i piciu herbaty z lisci malin ale nie jestem dokladnie w temacie. Ciekawe czy warto...
A wlasnie jak tam Monako i jej dziewczynki? -
Teraz będzie pytanie jak z podstawówki.
Na razie nazywamy naszego syna Józkiem i chciałabym,żeby tak zostało, bo już się przyzwyczaiłam. Nie mamy pomysłu na drugie imię, żeby pasowało do Józef. Jeśli macie natchnienie, to poproszę o propozycje.
Wczoraj dużo energii, nawet basen zaliczyłam(zdziwko,że jeszcze wchodzę w kostium), dziś od 5 wędrówki do kuchni, po jajecznicę i kakao. Mąż jeszcze na szkoleniu, to mogę tłuc garami od świtu;-). -
Milenka~11 wrote:Na żylaki tylko pończochy na razie i bardzo sobie chwalę. Brałam 10 dni clexane ale naczyniowiec powiedział, że nie ma potrzeby. Mam wizytę na koniec sierpnia, idę z wynikiem dopplera i wtedy mi powie co dalej. Na razie to nic pilnego, ale raczej będzie operacja na tę żyłę, bo ona już nie żyła. Co to cyklo3fort? Doktor, który robił dopplera bardzo mnie pochwalił, że noszę te pończochy, bo ludzie za bardzo wierzą w tabletki, kiedy można sobie pomóc, w prostszy i tańszy sposób.
Nie wiem jak u Ciebie z zaawansowaniem problemu, u mnie podobno początek.
Moja mama ma bardzo duże żylaki, mimo, że jest aktywna, uprawia sport i całe życie pracowała i fizycznie i umysłowo. Dlatego dla mnie profilaktyka najważniejsza.
Ja mam duże ale tylko powierzchowne.To taki lek lekko wzmacniający i niby trochę rozrzedzający.Delikatny ale ani mi nogi nie puchną ani nie bolą.Pończochy mam.Szczerze rzadko noszę bo po tym gimnastykowaniu się z nimi boli mnie cały brzuch..Miałam iść na skleroterapię przed ciążą ale nie zdąrzyłam bo test pozytywny wyszedł.W sumie może i dobrze wyszło bo każdy ginekolog mi odradzał że ciąża i tak pogorszy sprawę,że lepiej po.Z ginem jeszcze nie gadałam o tym.Wiem że po cc dają zastrzyki ale ja się boję że przy sn nic nie dadzą a mój tato miał zakrzepicę już dwa razy i się dygam..Moja siora nawet po cc nic nie dostała,żylaki ma,fakt dużo mniejsze niż moje ale ma.Na szczęście nic się nie stało ale i tak mam stracha.. -
ja się zastanawiam jak to jest z bólami porodowymi. podczas pierwszego porodu bóle miałam tylko z krzyża, brzuch nie bolał mnie wcale (skończyło się cesarką), więc ciekawa jestem czy drugi poród to też automatycznie bóle z krzyża, czy jest szansa, że tym razem mnie ten hardcore ominie?
tzn. i tak mam mieć cesarkę, ale zawsze może mnie wziąć szybciejWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 11:27
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Z tym zapominaniem to masakra jakaś, po 3 chodzę do sklepu i dalej nie wiem po co. Przegapię mój przystanek w tramwaju, albo ludzi nie poznaję na ulicy. Eh...
Wczoraj ktoś znajomy skomentował:"ale jesteś duża", sama jesteś duża- odpaliłam, ale i tak mnie zgrzało. Może miałam się skurczyć w ciąży?
Inni ludzie potrafią powiedzieć, ładnie wyglądasz, a ćwoki tylko brzuch widzą. I te świdrujące spojrzenia staruszek...czasem mam wrażenie, że mnie roentgen prześwietlił.