X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz trzymam kciuki za Malutka!! Oby jak najszybciej zaczęła oddychać! Tobie życzę dużo siły!

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz trzymam za Ciebie i malutką kciuki, będzie dobrze!!:*

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli widać, że ja też mogę się spodziewać skurczy z krzyża ponownie... Jejku dociera do mnie, że to już tak blisko!

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ciagle myśle o was aleksandrazzz ! Tym bardziej ze nasza ciąża ta sama co do dnia.. ale musi być dobrze. Na pocieszenie powiem ze mojej siostry przyjaciółka w maju urodziła w 30 tyg miała starzejące się łożysko. Dziewczynka 1 kg ważyła. Teraz niecałe 3 i już wyglada jak prawdziwy bobas i zdrowa jest :*

Właśnie robię pranie.. dużo tego mam :) myslalam ze mniej wyjdzie także powinno starczeć :) i ubranek i dodatków
    Czy ilość obrotów tzn wirowanie ma znaczenie ? Jak mam ustawione na 1200 nie poniszczą mi się ubranka ?? Sory może za głupie pytanie ale tak zaczęłam się zastanawiać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 13:34

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz trzymam kciuki mocno !!

74709jcgjiz14w6b.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz trzymam kciuki za malutką! Dużo sił dla Was!

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Annie ja też przeczytałam "Po prostu piersią oraz całe blogi Hafiji i Mataji. Teraz czytam"Bobas lubi wybór" bo wiem,że po porodzie nie będę miała na to czasu. Czuję się dobrze przygotowana, ale wiem że życie wszystko zweryfikuje. Będę trzymała kciuki aby Twoja droga mleczna była bezproblemowa i trwała tak długo, jak sobie tego życzysz.
    Dziękuję :) Ja tak samo pochłaniam teraz książki o dzieciach w obawie, że potem nie będzie na to czasu. Tą o karmieniu piersią zostawiałam sobie na koniec ciąży, żeby ten temat mieć w miarę na świeżo. Wczoraj skończyłam książkę o wychowaniu dzieci i dziś w końcu przyszedł czas na "Po prostu piersią" :) Także ja ten temat dopiero zaczynam, ale mam zamiar dobrze się przygotować :)
    Za Ciebie również trzymam kciuki :)

Gosia1989, Milenka~11, zubii lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne te blogi, "pestki ze śliwek zatykają ucho".

dqpri09k6uedld97.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjeli pessar bo juz pod nim wyczuli rozwarcie , porod i tak postepowal. W nocy wyciszyli skurcze ze byly srednio co pol godz a nad razem juz co 10 min. Gdy byly juz co 5 laskawie wzieli mnie na badanie a tam 9 cm. Dziecko ulozone posladkowo wiec cc i znieczulenie ogolne. Ordynator byl okropny , powiedzial ze to moja wina bo wypisalam sie na zadanie. Ale fakt jest taki ze lezalam tydzien wszystko wybralam co mialam wybrac i mialam lezec jeszcze dwa dni bez kroplowek. W domu lezalam . Antybiotyk wybralam caly na ta bakterie w szyjce, jeszcze sie okaze czy dziecko ja ma ale mam nadzieje ze nie zwlaszcza ze ostatnia dawke wzielam w niedziele. Z niewydolnoscia szyjki trzeba lezec. Mam ochote napisac do mamyginekolog ale ona tez duzo przeszla. Dziewczyny ze skroconymi szyjkami lezcie. Ja nie gotowalam , nie sprzatalam , nawet na dwor z Maryska nie wychodzilam pessar mialam i tak sie skonczylo. A w pierwszej ciazy lezalam i wstawalam tylko do lazienki, donosilam bez pessara.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • mkl Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Dokładnie tak!!! Pojdziesz do takiej szkoły rodzenia, nakladą Ci takich bzdur do głowy a potem nie daj Boże laktacji null to mózg za przeproszeniem rozjebany i sie biorą baby bluese, depresje itp. Wystarczy mkl spojrzeć jak na Ciebie wpłynęły po Twoim wpisie...
    Ja tez chce karmic, pragnę tego, ale co bedzie, jak będzie nie tylko ode mnie zalezy. I powiedzmy ze nie bede karmic czyli mam siedzieć i sie orac, ze moje dziecko jest w grupie ryzyka? Bozee paranoja...

jakich konkretnie bzdur? gdzie jest powiedziane, że masz się orać czymkolwiek? to są fakty i dobrze, że o nich mówią, Babka pokreśliła że jeśli przez 3 tygodnie nie będzie wychodziło karmienie piersią, odpuścić, nikt do niczego nie namawiał ani nie straszył.

Kiedyś nie było mleka modyfikowanego i wszystkie matki karmiły piersią, bo innej możliwości nie miały, także wydaje mi się że to kwestia nastawienia, niestety żyjemy w takich czasach gdzie podświadomie wiemy, że jak się nie uda piersią to jest inne wyjście dlatego wielu mamom nie wychodzi karmienie piersią

Gosia1989, weal, Annie1981 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexandrazz ordynator rzeczywiście niepoważny. Jak można powiedzieć matce że niewydolność szyjki to jej wina?! Zrobiłaś wszystko co uważałaś za słuszne. A więcej leżenia nie gwarantowałoby niczego, nie da się tego przewidzieć. Lekarze też lubią mówić co im wygodniej. Z jednej strony większość leżących i regularnie odwiedzających IP to pinikary, które im dupy zwracają, ale jak coś się stanie to wina pacjenta. Hipokryzja.

Nie myśl już o tym leżeniu, skup się na tym co teraz. Na pewno wszystko dobrze się skończy.

zubii, justa. lubią tę wiadomość

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz - nie przejmuj się lekarzem, nigdy nie wiadomo co by się stało jakbyś nawet w szpitalu była. Teraz to najważniejsze aby maleństwo zaczęło samodzielnie oddychać. jestem pewna, ze wszystko będzie dobrze :*

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    jakich konkretnie bzdur? gdzie jest powiedziane, że masz się orać czymkolwiek? to są fakty i dobrze, że o nich mówią, Babka pokreśliła że jeśli przez 3 tygodnie nie będzie wychodziło karmienie piersią, odpuścić, nikt do niczego nie namawiał ani nie straszył.

Kiedyś nie było mleka modyfikowanego i wszystkie matki karmiły piersią, bo innej możliwości nie miały, także wydaje mi się że to kwestia nastawienia, niestety żyjemy w takich czasach gdzie podświadomie wiemy, że jak się nie uda piersią to jest inne wyjście dlatego wielu mamom nie wychodzi karmienie piersią
    A spr jaka byla umieralnosc niemowlat. Wiekszosc przyczyna nieznana...

Niedawno wklejalam linka, jak mimo konsultacji poloznej, mama uparta na wylaczne kp dziecko przyglodzila. To z PL sytuacja.

Justaw, zubii, Marcia1989 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jakiejs inne gr widzialam dyskusje, ze lepiej nawet palic podczas kp niz podac MM... no juz chore bzdety na glowe... i to z roznych ust wiekszych i mniejszych "specjalistek". Jeszcze, ze MM smierc powoduje lozeczkowa i inne takie.

zubii lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to niektorym matkom razem z kp mozg wyzarlo.

Princesska, Justaw, perfectangel85 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi moja gin powiedziała ze na tym etapie leżenie mało co da.. mimo to prowadzić dalej oszczędny tryb życia, ale to już nie to samo.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra nawet nie myśl, że to Twoja wina. Mogłaś leżeć w szpitalu i pewnie było by to samo skoro w domu też nic nie robiłaś. Wtedy było by dla ordynatora ok, a że wyszłaś na żądanie to się przyczepił. Tacy są lekarze. Wierzę, że będzie wszystko dobrze

zubii, miffy, Princesska, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz nie przejmuj się lekarzem, nic nie mogłaś zrobić, ale jak to lekarze kozła ofiarnego muszą znaleźć.

Jak Ty się czujesz? i jak malutka? jaka duża się urodziła? informuj nas na bieżąco

zubii, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princessko, ja robiłam pranie z wirowaniem 1200 i nic mi się nie poniszczyło.

Aleksandrazz, zgadzam się z aswaldą - po wyjściu ze szpitala robiłaś wszystko zgodnie z zaleceniami, gdybyś wyszła i się nie oszczędzała to inna sprawa, ale tutaj to gość po prostu musiał się doczepić i udowodnić swoją "rację". Moim zdaniem pobyt w szpitalu nic by nie zmienił.

Dziewczyny, szanujmy się nawzajem i swoje poglądy. Pisanie, że komuś kp mózg wyżarło jest moim zdaniem nie na miejscu. Każda ma swoje zdanie i spoko - przesada w żadną stronę nie jest wskazana, najważniejszy jest rozsądek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 14:32

Princesska, zubii, Viriki, Gosia1989, Karolka12345, Annie1981 lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra - ode mnie również macie modlitwę! Niech maleńka wydobrzeje jak najszybciej!

qb3chdgezj308xv3.png
‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ