🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojejku wrote:Ja to wypiorę na programie ubranka dziecięce w hipoalergicznym płynie do prania. Ubrania dla mnie piorę zawsze normalnie raz, w 30-40 stopniach i zapach szmateksu zawsze schodzi bez problemu i nigdy nie miałam jakiegoś uczulenia
Dobra dziewczyny, a jakie sklepy polecacie do kupna np. smoczków, kocyków, pieluch, koszuli porodowej i różnych innych akcesoriów? Najlepiej żeby oprócz super jakości były to też rzeczy cieszące oko
Kocyki różnie, bez konkretnych sklepów. Koszuli nie będę potrzebować, kupię waflowy szlafrok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 08:08
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Ja mam niedaleko sklep flaming24, widziałam że sprzedają też na allegro. Mam plan tam po prostu podjechać z listą i wybrać co trzeba, ceny takie jak w necie więc wolę wybrać na żywo. A rzeczy typu proszki do prania, podkłady itp to tam gdzie taniej 😅 allegro czy jakieś apteki/drogerie.♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
A właśnie… jakie płyny lub proszki polecacie? Ostatnio na próbę kupiłam lovele i zawaliło mi całą pralkę w osadzie no i ten zapach już nie jest taki jak kiedyś…
Spróbuję też bobini a jak to nie podejdzie to yelp który jest git.
Jeśli chodzi o majtki poporodowe to po pierwszym tygodniu pewnie będę nosić majty menstruacyjne od soft moon i wielorazówki. Myślę też nad elskbar bo mają ciekawe kolory. Do ich prania proszek baljaPuszek♡, marti lubią tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Kira wrote:Ręczniki z kapturkiem polecam z HM 😍 Są piękne i po prawie 2latach wyglądają dobrze. Zawsze można upolować jakąś promke 😎
Ja dla córki 10 lat temu kupowałam ręczniki przez allegro i najlepsze jest to, że są w stanie idealnym i wyciera się nimi do tej pory 😅 -
Jeśli chodzi o proszki to polecam patrzeć w marketach, ja jakiś czas temu kupiłam lovelle w biedronce 1+ drugi za 1 zł ale jeszcze nie testowałam
-
Klarara wrote:Ja dla córki 10 lat temu kupowałam ręczniki przez allegro i najlepsze jest to, że są w stanie idealnym i wyciera się nimi do tej pory 😅
Klarara lubi tę wiadomość
-
blador2 wrote:Czuję, że przy Was jestem daleko w tyle w tematach wyprawkowych🫣
Też mam takie wrażenie 😂 moje dziecko ma na ten moment jedne śpiochy a ja nawet listy wyprawkowej nie stworzyłam 😂
U nas za to wrócił temat wakacji i chcemy gdzieś polecieć maj/czerwiec, myślimy o Grecji ze wzgledu na krótki lot, ale może macie do polecenia inne fajne bliskie kierunki? Ja to bym bardziej celowała w wakacje nad oceanem bo kocham taki klimat 😁 ale mój mąż sie obawia, że dłuższy niż 2-3h lot będzie dla mnie obciążającyOela91 lubi tę wiadomość
-
domi88 wrote:Też mam takie wrażenie 😂 moje dziecko ma na ten moment jedne śpiochy a ja nawet listy wyprawkowej nie stworzyłam 😂
U nas za to wrócił temat wakacji i chcemy gdzieś polecieć maj/czerwiec, myślimy o Grecji ze wzgledu na krótki lot, ale może macie do polecenia inne fajne bliskie kierunki? Ja to bym bardziej celowała w wakacje nad oceanem bo kocham taki klimat 😁 ale mój mąż sie obawia, że dłuższy niż 2-3h lot będzie dla mnie obciążającydomi88 lubi tę wiadomość
-
@domi88 a może Włochy? Szczególnie polecam Puglię z lądowaniem w Bari. Byłam z mężem kilka lat temu, wypożyczyliśmy autko i śmigaliśmy po włoskich miasteczkach - dużo pięknych plaż, widoków, ciekawych miejsc i nie ma dzikich tłumów 😉
domi88 lubi tę wiadomość
-
Ja o wakacjach nawet nie myślę 😉😅 mieliśmy w planach na dwa tygodnie lecieć do mojej siostry - mieszka na południu Włoch a ja byłam tam ostatnio 19 lat temu 🤦 ale teraz nie wyobrazam sobie w zaawansowanej ciąży lecieć do kraju gdzie będzie tak gorąco. Nie lubię upałów, męczą mnie okropnie. Jesteśmy w trakcie budowy domu, więc też stwierdziłam, że finansowo ciężko byłoby nam wyrobić bo szykują się inne wydatki😉 zamiast wycieczki do Włoch kupię sobie suszarkę bębnową na pocieszenie i mop Hizero 😅 to już mi się przyda w nowym domu.
Ogólnie 3 godzinny lot to nie tak źle, w poprzedniej ciąży zdarzyło mi się tak latać i wszystko było w porządku. W trzecim trymestrze musiałam mieć zaświadczenie od lekarza, że nie widzi przeciwskazań do lotu.
Proszek dla dzieci kupowałam dawniej Lovela, mam nadzieję że będzie teraz też ok.
Myślicie, że w okresie połogu majtki menstruacyjne sprawdzą się? Nigdy ich nie używałam a pamiętam, że przez pierwsze dni po porodzie podpaskę trzeba było zmieniać często...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 11:49
domi88, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Ja to nawet Bałtyk w tym roku odrzuciłam, nawet jeśli wszystko będzie ok. Po moich ostatnich perypetiach trochę ucierpiała moja psychika...
Ja za wiele po synu nie mam bo rozdawałam, a dwa kartony były w piwnicy i 2 lata temu zalało ją okrutnie, że te z dołu nadawały się do wyrzucenia. Na bank mam łóżeczko, taką huśtawkę na prąd, matę edukacyjną.Puszek♡ lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...