X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zawał :( dzwonili z przychodni gdzie robiliśmy prenatalne, mam jutro na 9 podejść bo lekarz chce omówić wyniki PAPPa. W rejestracji mówili, że jak wszystko będzie w porządku to na połówkowych dają wyniki... jestem przerażona :((((

• Klarara Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Mam zawał :( dzwonili z przychodni gdzie robiliśmy prenatalne, mam jutro na 9 podejść bo lekarz chce omówić wyniki PAPPa. W rejestracji mówili, że jak wszystko będzie w porządku to na połówkowych dają wyniki... jestem przerażona :((((

Może jednak niezawsze mają taką praktykę. Dobrze, że tak szybko ta wizyta. Szybko się okaże, że wszystko ok a Ty się nie stresuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 15:51

Aaga lubi tę wiadomość

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga może taką mają politykę. A poza tym pappa to statystyka, a usg wyszło Ci dobrze! Trzymam kciuki✊️

Aaga lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga na spokojnie. Może jest tak samo jak z Nifty że np.za mało materiału pobrano albo źle i będą chcieli powtórzyć badanie. Trzymam kciuki!

Aaga lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiecie może gdzie można sprzedać za bezcen/oddać np luteinę, inozytol, testy ciążowe i owulacyjne 😅?
    Mam cały pakiet tych rzeczy, już z nich nie skorzystam i nie wiem co mam z tym zrobić, a szkoda wyrzucać.

Aaga, nie martw się na zapas. Skoro USG było ok, to wszystko powinno być dobrze. Trzeba być dobrej myśli. Dobrze, że od razu jutro a nie musisz czekać kilka dni. Trzymam kciuki.

Aaga lubi tę wiadomość

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wbij na miesięczny wątek staraniowy, albo na dinusie lub winiary

kleopatr4, Ruda Maruda, Nowanna lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku wrote:
    A dziewczyny które planują używać pieluch wielorazowych - macie już jakieś upatrzone? Przyznaję, że sama się zainteresowałam trochę tematem. Co prawda nie odważę się na nie na samym początku, ale tak myślę, że chciałabym dać im szansę po kilku miesiącach, jak już się trochę przyzwyczaimy do nowej rzeczywistości :)
    Tetra muślinowa na siuśki + wkłady z tetry w prostokąt o splocie birdseye.
    Otulacze wełniane z woolberry (tetrę też od niej ze sklepu internetowego będę zamawiać)
    Jeszcze kupiłam dla noworodzia 2 preflaty na próbę + ma super kieszonki z nie-tetry które są już obszyte na kształt pampersa i mają zapobiegać wyciekaniu mlecznej kupki no i na to otulacz. Nie-tetrę też jako pampers bez otulacze można używać jak wiadomo już jak często dziecko sika.
    Kilka sztuk pulowych otulacze zakupie dla testu.
    Jakbyś była chętna to mogę ci z grubsza wytłumaczyć co jest czym itd, ale odsyłam na stronę woolberry naturalnie i tak bo ma świetnie opisane na blogu:)

Ojejku lubi tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny przepraszam, ze się tak wcinam ale czy miałyście wykonywaną cytologię w ciąży podczas przyjmowania dopochwowej luteiny? Jestem w 19 tygodniu ciąży termin mam również na wrzesień, 4 dni temu miałam zrobioną cytologię i do dziś męczą mnie bóle brzucha i kłucia podbrzusza do tego cytologia była bardzo bolesna :/ Wiecie może czy wogole można wykonywać to badanie podczas przyjmowania luteiny bo lekarz twierdzi, ze tak… i czy bóle trwające tyle dni po badaniu są normalne?

• lady_in_black Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Spokojnie!! 🙂 W najgorszym scenariuszu masz wysokie ryzyka trisomii albo preeklampsji. Pamietaj- to o NICZYM nie świadczy tzn., świadczy, że powinnaś pomyśleć o dalszej diagnostyce (którą tu sporo z nas już robiło nawet bez wskazań). Nie pamiętam, czy pisałaś, ile masz lat. Jak masz trochę więcej niż 20 kilka lat, może mieć to wpływ na wynik. Tym bardziej, jeśli nie miałaś żadnych marketów chorób na USG 🙂

Aaga, Adek2, kleopatr4, marti lubią tę wiadomość

preg.png
    ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
    12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
    08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
    05.01.24- ⏸️cień cienia
    07.01.24 beta 66 :)/09.01.24 beta 161 :)
    24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
    01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
    21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
    01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
    06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
    14.04.24 250 g :)
    25.04.24 300 g: )
    15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g :)
    05.06.24 830 g :)
    5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️
  • lady_in_black Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_Luna wrote:
    Hej dziewczyny przepraszam, ze się tak wcinam ale czy miałyście wykonywaną cytologię w ciąży podczas przyjmowania dopochwowej luteiny? Jestem w 19 tygodniu ciąży termin mam również na wrzesień, 4 dni temu miałam zrobioną cytologię i do dziś męczą mnie bóle brzucha i kłucia podbrzusza do tego cytologia była bardzo bolesna :/ Wiecie może czy wogole można wykonywać to badanie podczas przyjmowania luteiny bo lekarz twierdzi, ze tak… i czy bóle trwające tyle dni po badaniu są normalne?

Nie wiem czy można, ale przy takich objawach (tak długo) uważam, że powinnaś to pilnie skontrolować.

preg.png
    ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
    12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
    08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
    05.01.24- ⏸️cień cienia
    07.01.24 beta 66 :)/09.01.24 beta 161 :)
    24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
    01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
    21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
    01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
    06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
    14.04.24 250 g :)
    25.04.24 300 g: )
    15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g :)
    05.06.24 830 g :)
    5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️
  • Puszek♡ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, lekarze teraz często chcą omawiać ale tylko po to, żeby wytłumaczyć, że nawet jeśli ryzyka wysokie to o niczym nie świadczy. Spokojnie czekaj nie stresuj się, wierzę, że będzie dobrze 💪

Ja dziś byłam w SH, spotkałam się z kuzynką i tak siebie wstapilysmy no i przepadłam, kupiłam kilka szt pajacy i body, spodnie bo takie piękne były - wszystko dla dziewczynki 😅😅😅, a że płci jeszcze nie znamy to nic, najwyżej synek będzie w kwiatuszkach spał w pierwszych miesiącach życia 😅

Dziś nie miałam mdłości od rana, jakie to cudowne uczucie, teraz zmęczona jestem ale poza tym to prawie normalnie się czuje 🩷💜💙

Aaga, kleopatr4, Layla205, marti lubią tę wiadomość

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_Luna wrote:

Ja miałam. Nic mnie nie bolało. Co prawda wyszedł mi stan zapalny, ale moja gin twierdzi, że skoro nic nie boli, nie swędzi ani nic się nie dzieje to wszystko jest ok i że to przez upławy po luteinę ten stan im wyszedł. Mówi, że najważniejsze aby nie było komórek rakowych.

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, powiem Wam że po dzisiejszej wizycie czuję tak pozytywne nastawienie i poczułam się tak pewniej w tej ciąży, że ona jest i jest wszystko ok. Strach trochę minął przed kupowaniem, dalej nie kupię jeszcze nic "konkretnego" i za większą gotówkę, ale wyluzowałam i postanowiłam, że jak w lumpku wpadnie mi w ręce coś fajnego dla synka, to kupuję.

Akczi, Puszek♡, blador2, Layla205, Marta36, marti lubią tę wiadomość

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla synka.. nie mogę się przyzwyczaić, że to chłopak..

lady_in_black, marti lubią tę wiadomość

preg.png
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Dla synka.. nie mogę się przyzwyczaić, że to chłopak..

Tak jak ja nie mogę się przyzwyczaić, że to dziewczynka 😅

Puszek♡ lubi tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.
    Lady_in_black już z mężem się zdecydowaliśmy, że robimy albo Nifty albi Sanco. Omówiny jutro te ryzyka z lekarzem i dobierzemy najlepszą opcję. U mnie wiek już też pewnie swoje robi bo 34 lata, do tego córka wcześniak z wadą genetyczną (żaden znany zespół, żadne badania by tego nie wykryły). Myślę, że to wszystko ma wpływ na te ryzyka, ale zobaczyny jutro.
    Ogólnie dużo płaczu dziś, dobrze że mąż wspiera na maksa...

Puszek♡, marti lubią tę wiadomość

• Ojejku Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Tetra muślinowa na siuśki + wkłady z tetry w prostokąt o splocie birdseye.
    Otulacze wełniane z woolberry (tetrę też od niej ze sklepu internetowego będę zamawiać)
    Jeszcze kupiłam dla noworodzia 2 preflaty na próbę + ma super kieszonki z nie-tetry które są już obszyte na kształt pampersa i mają zapobiegać wyciekaniu mlecznej kupki no i na to otulacz. Nie-tetrę też jako pampers bez otulacze można używać jak wiadomo już jak często dziecko sika.
    Kilka sztuk pulowych otulacze zakupie dla testu.
    Jakbyś była chętna to mogę ci z grubsza wytłumaczyć co jest czym itd, ale odsyłam na stronę woolberry naturalnie i tak bo ma świetnie opisane na blogu:)

O kurcze, ale masz obeznanie w temacie, podziwiam! 😍 dzięki za polecenie stronki, zerknę sobie w wolnym czasie :)

kleopatr4 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonassola wrote:
    Tak jak ja nie mogę się przyzwyczaić, że to dziewczynka 😅

Ja jestem przyzwyczajona, że mam córkę i nie wiem jak wychowywać chłopca i jak się obchodzić z siurakiem 😅

preg.png
  • Puszek♡ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara chłopcy są fajni, takie mamusi. U mnie córeczka co prawda też jest taka mamusiowa a syn już 11 lat a nadal jak coś go tam męczy, trapi to przyjdzie do mnie mimo, że to tata jest tym rodzicem wg niego lepszym bo ja wymagam. Fajnie jest doświadczyć rodzicielstwa obojga płci. 💜 Tak z tymi zakupami to też tak mam że te większe rzeczy zostawiam na później, jakoś tak z tyłu głowy coś mi nie pozwala szaleć. Ale w lumpku nawet nie patrzyłam w stronę ciuszków chłopięcych, nie wiem skąd we mnie takie przeczucie, że będzie dziewczynka😃

Kleopatra ależ Ty jesteś ogarnięta z tymi pieluchami, aż dziwne, że to Twoje pierwsze dziecko.. mi się nawet o tych wielorazowych myśleć nie chce, no przyznam się, że w tej kwestii stawiam na wygodę i jestem leniwa 🤦🤦🤦

kleopatr4 lubi tę wiadomość

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja odebrałam wyniki i tsh wywaliło mi w kosmos, 4.8 do tej pory było ok więc dobrze, że jutro wizyta bo już też mam srakę ze strachu aż nie jadłam kolacji z nerwów

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ