🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
MariMari wrote:Kupujecie ubranka do jakiego rozmiaru? Ja mam do 68.
Jak będzie szybko rósł, to będę domawiać większe.
Czy zaopatrujecie się już w większe rozmiary? 74-80?
A jak kombinezon zimowy to w jaki rozmiar celujecie?
Na wyjście wrześniowe mam lekki, przejściowy kombinezon w rozmiarze 56, a zimowy kupię jak już mały będzie na świecie i zobaczę jak będzie rósł. Chyba że trafię na mega okazję i jakiś co będzie mi się mega podobał to rozmiar 62. Zależy od rozmiarówki.
Moja córka z października i całą zimę obleciała w 56 z coccodrillo.MariMari, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Kupuję póki co 56 i 62, do porodu mam zamiar mieć 68, dalej nie. Póki co mam ten sweterkowy z newbie 56, misiowy chcę chyba na 62, a zimowy to jakieś 62/68. Syn styczniowy i miałam śpiworek, teraz też planuję.👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Ja kupiłam śpiworek i kocyk z wełny merino, wrzesień i październik bywają jeszcze dość ciepłe więc jesień tylko kocyk, a później śpiworek. Ubranka kupuję tylko 56 i 62, mam tylko problem z ilością... nadal nie wiem ile tego mieć żeby nie było za dużo albo za mało
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Domi mój urodził się okruchem, 2800 i 52 cm, rozmiar 56 był na niego za duży, ale przykoksił tak, że po 1,5/2 miesiący był już w 62. Nie ulewał, ale często sikał podczas zmiany pieluchy, a że to chłopak to fontanna szła i ja i on do przebrania😆 tak średnio to myślę, że min. Te 3 komplety ubrań na dobę🤔 ale to dawno było, mogłam coś pokręcić😉
domi88 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Narazie byłam na polowaniu w sh. Nowe kupię później. Jako że z małym dzieckiem do ciucha nie pojadę to kupuje do 80. W sklepach będę kupowała sukcesywnie w razie potrzeby.😉kleopatr4, MariMari lubią tę wiadomość
-
Ja mam kilka pajaców 56 z nexta z 10 może i 4 rampersy tez na 56 plus jakies mini kompleciki, choćby na te 2 miesiące będą ok a ja nie lubię noworodka w za dużych ubraniach, wiem że bede dużo fotek robic wic mały musi być reprezentatywny.
Potem mam kilka pajaców na 62 tez z nexta + ubranka na strojenie, ze 3 mini dresiki to tak do 4m będą dobre te na 62 - czyli wchodzę w zimę (listopad, grudzień). Mam nawet świąteczny i halloween zestaw
Na 68(mam jakieś dresiki i znowu 4 pajace z nexta, 74 rozmiar jest dziwny dla mnie bo mi dzieci z 68 zaraz w 80 wskakiwały najmniej właśnie te 74 jakoś prawie nie miałam.
80 rozmiar to od ok 9 miesiąca do roku czyli wiosna lato i właśnie na 80 planuje kupić pod koniec wyprzedaży jak już ceny grubo poleca i tu głównie rampersy z nexta są ślicznie gdzie dół ala dżinsowy góra bawełna.
A i mam kombinezon na 68 z H&M piękny grudzień - marzec będzie ok bo H&M na zawyżona rozmiarówkę, plus pajace misiowe 56, 62 na jesieńWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2024, 19:12
Fomyart, kleopatr4, MariMari, Królowa_Śniegu, marti lubią tę wiadomość
-
Co do wagi to ja od początku ciąży 2,5-3kg na plusie. W tym, że ja na początku chudłam ze względu na mdłości i wymioty. Teraz z dnia na dzień brzuch się pojawił 🙈.
Czy któraś z Was jeszcze jest na xenvea? Próbowałam schodzić od 3-4dni z dwóch tabletek na 1 na noc, ale to co wydarzyło się dzisiaj w nocy spowodowało, że wracam do 2 tabletek 😢.Puszek♡ lubi tę wiadomość
-
Mami36 wrote:Dziewczyny, pijecie kawę w ciąży? Jeśli tak, to jaką?
Pilnuje też żeby nie sabotować przyjmowanego żelaza.
Dziś zrobiłam zwykłą rozpuszczalna z miodem w filiżance, przelałam do dużej szklanki 400 ml i druga połowa to było mleko migdałowe i kostki lodu😅 oszukana kawa☕️Baby #1 Wrzesień 2024 -
Kiedyś jak się zajmowałam dzieciaczkiem to zimą on miał podobny zestaw + w spacerówce był koc z alpaki i na to ta osłonka na nóżki. Myślę że tak też zrobię u siebie. Wtedy to był zestaw na taką dość mroźną zimę i łapki chłopaczek miał ciepłe więc się sprawdzało🤓
Ja mam z 20 szt ciuszków na pierwsze 2-3 miesiące i nie planuję więcej kupić. To rozmiary 62-68. Chyba z 5-8 sztuk body 56. Dokupiłam w tym tygodniu 2 sztuki takich rajtków na szelkach z wełny w rozmiarze 62 i one pewnie chwilę posłużą i to będzie główny ciuszek.
Nie zaopatrzam się w 50tke, bo czuję że dziecko może być większe, a jak nie to może ktoś kupi na bb shower.
https://ibb.co/jVGMxsP
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2024, 20:09
Nowanna, marti lubią tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
kleopatr4- jakie ładne brzuszkowe zdjęcie masz ustawione😊
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
mimi_m wrote:Ja mam kilka pajaców 56 z nexta z 10 może i 4 rampersy tez na 56 plus jakies mini kompleciki, choćby na te 2 miesiące będą ok a ja nie lubię noworodka w za dużych ubraniach, wiem że bede dużo fotek robic wic mały musi być reprezentatywny.
Potem mam kilka pajaców na 62 tez z nexta + ubranka na strojenie, ze 3 mini dresiki to tak do 4m będą dobre te na 62 - czyli wchodzę w zimę (listopad, grudzień). Mam nawet świąteczny i halloween zestaw
Na 68(mam jakieś dresiki i znowu 4 pajace z nexta, 74 rozmiar jest dziwny dla mnie bo mi dzieci z 68 zaraz w 80 wskakiwały najmniej właśnie te 74 jakoś prawie nie miałam.
80 rozmiar to od ok 9 miesiąca do roku czyli wiosna lato i właśnie na 80 planuje kupić pod koniec wyprzedaży jak już ceny grubo poleca i tu głównie rampersy z nexta są ślicznie gdzie dół ala dżinsowy góra bawełna.
A i mam kombinezon na 68 z H&M piękny grudzień - marzec będzie ok bo H&M na zawyżona rozmiarówkę, plus pajace misiowe 56, 62 na jesień
Koleżanki z doświadczeniem podpowiedzcie!Baby #1 Wrzesień 2024 -
Ja też tak liczyłam
Co najmniej 10-15 sztuk z rodzaju + jakieś ekstraśne( którym nie mogłam się oprzeć
Czyli 10 pajacykow 56, 10-15 bodziakow krotki rękaw 56, 10 długi rękaw
Kilka sztuk spodenek, jakis rampers, sweterki
Bawelniany kombinezon
I tak w kolejnych rozmiarach ...
I tyle.
kleopatr4, marti lubią tę wiadomość
Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Akczi wrote:kleopatr4- jakie ładne brzuszkowe zdjęcie masz ustawione😊
PS: 2 razy sprawdzałam co to za nowa osoba do nas dołączyła, a to przecież ja🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2024, 20:28
Akczi, Puszek♡, marti lubią tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
kleopatr4 wrote:Widzę że masz spore doświadczenie to może mi doradzisz. Czy jest sens się zaopatrzeć w więcej jak 10 sztuk ciuszków 56? Myślę że u nas tyle może starczyć, ale nie mam czym tego podeprzeć. Rękawek zawsze się podwinie i będzie ok, a nie planujemy w pierwszym miesiącu gości na 100% (po tym jak teraz choruje już miesiąc przez brak odpowiedzialności ludzi w pracy). Nasze też będzie na mm więc możliwe że przybierze szybciej? My też nie z takich fotkowych. Będzie sesja domowa po tygodniu i tyle więcej nie trzeba. Ale nie wiem jak to będzie z przebieraniem. Czy tego jest dużo?
Koleżanki z doświadczeniem podpowiedzcie!kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
I na pewno będę więcej zapisywać info o dziecku na pamiątkę, więc kupię album w którym będę zapisywać jak rósł, i wszystko "pierwsze" co się kiedy wydarzyło.
Po latach się nic nie pamięta:( tylko takie największe rzeczy jak siadanie, raczkowanie, kroki, jazda na rowerze...
Będę nagrywać jak szalona;)kleopatr4 lubi tę wiadomość
Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
kleopatr4 - pajace bardzo lubię 1 ubranie i dziecko gotowe, wygodne do zakładania, zmiany pieluchy, czasem 1 na dobę starczy czasem 3.
Dla mnie min to 4-pack pajaca na 56 bo jak będzie mało zamówisz i za 2 dni będziesz miała w domu, zresztą za grosze kupisz super jakościowo nexty używane
Na 56 mam same pajace i jak będzie cieplej rampers - 4 pack (mam termin na 01.09 i zakładam ze urodzę w połowie sierpnia) , dziecko nawet jak urodzi sie 60cm - będzie pokurczone i 56 będzie dla niego ok, no chyba ze jakie +4,5kg to wiadomo że w 62 wskoczy odrazu.
Ja robiłam tak że po wieczornej kąpieli nowy pajac i czasem cała dobę do kolejnej kąpieli, a bywało ze 3 zmiany były.kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:Kombinezon wełniany mam 68 i on jest do założenia na bodziaka, ale mamy też śpiworek/kombinezon zimowy do 6 miesiąca z elodie.
Sprawdziłam sobie te kombinezony elodie i o Jezu… 😍🤯. Jakie one są piękne! Przepadłam 🙈.kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
MariMari wrote:I na pewno będę więcej zapisywać info o dziecku na pamiątkę, więc kupię album w którym będę zapisywać jak rósł, i wszystko "pierwsze" co się kiedy wydarzyło.
Po latach się nic nie pamięta:( tylko takie największe rzeczy jak siadanie, raczkowanie, kroki, jazda na rowerze...
Będę nagrywać jak szalona;)
Nowanna, co złego to ja hehe ja mam taki ze wzorem winter sunset, co by nam było kolorowo zimą!
Mimi, dziękuję ci pięknie. Ja kombinezonów właśnie nie mam za wiele, a bardzo mi się podoba wizja jednego ubranka na całe ciałko. Chyba poszukam takich na zamek, może z next skoro tak polecacie tutaj😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2024, 21:10
Baby #1 Wrzesień 2024