X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacer po lesie , to co uwielbiam najbardziej. Niestety tylko grzybków brak . Teraz grill , a potem może spacerek nad Jezioro Żywieckie. Taką mam majoweczkę.

A powiedzcie mi , dalej Wam śmierdzą Wasi faceci czy już minął ten etap? Tak jakoś sobie przypomniałam naszą rozmowę z kiedyś 😂

kleopatr4, Juliakk lubią tę wiadomość

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dalej cuchnie… chociaż tyle dobrego że płyn Lovela już mnie nie odrzuca. Właśnie pierwszy gość przyszedł do nas na majówkę, a ja muszę chwilę poleżeć po porządkach porannych.

Dostaliśmy 4 wory 120l ciuszków i przebrałam je w zeszłym tygodniu, a dzisiaj ponownie (musiałam się upewnić że nie zmieniła mi się koncepcja i kilka ubranek zrobiło wypad bo jednak to nie było to😅).
    Dzisiaj je wyprałam i posegregowałam rozmiarami.
    Odłożyłam część która będzie do prasowania, a resztę ułożyłam w szufladach. Dzieje się😍

Baby #1 Wrzesień 2024
  • Królowa_Śniegu Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    Spacer po lesie , to co uwielbiam najbardziej. Niestety tylko grzybków brak . Teraz grill , a potem może spacerek nad Jezioro Żywieckie. Taką mam majoweczkę.

A powiedzcie mi , dalej Wam śmierdzą Wasi faceci czy już minął ten etap? Tak jakoś sobie przypomniałam naszą rozmowę z kiedyś 😂

Hahaha aż mi się przypomniało jak mój mi śmierdział starym dziadem 🤣 teraz już mi nie capi, nawet pachnie ładnie jak kiedyś. Ale jakoś dziwnie czasami jak wróci do domu to ja biegnę na rzyganko 🤣 ale to na pewno zbieg okoliczności 🤣

kleopatr4, Puszek♡ lubią tę wiadomość

age.png

👩🏼’89
    AMH 9,2
    Drożność jajowodów 👍
    Kariotypy 👍

👱🏻‍♂️’84
    Nasienie 👍
    Kariotypy 👍

Niepłodność idiopatyczna

☀️05.2023 - 1 procedura IVF
    2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌

☀️09.2023 - 2 procedura IVF
    17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy

05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔

27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
    1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
    2.01 - 20,2 beta hcg
    5.01 - 105,6 beta hcg
    15.01 - 5541 beta hcg 🤩
    23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
    6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
    23.02 - 4,2cm ❤️
    4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
    22.03 - 145g szczęścia 🫶
    19.04 - 315g 🩷
    6.05 - połówkowe - 450g
    07.06 - 1.15kg
    12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️❄️
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WeraAnna wrote:
    Hej Kobitki kochane!!
    Ależ piękna majóweczka. Dzisiaj zanim zrobiło się ostre słońce popracowałam sobie w ogródku. Oczywiście robiłam głównie na siedząco ale i tak super 🤩

Zazuzi pij duuużo płynów i polecam syrop prenalen. Mam nadzieję że u Ciebie też przejdzie szybko tak jak u mnie;)

A ja mam pytanie do mam starszych dzieciaków. Jakie łóżka mają Wasze starszaki? Pojedyńcze? Szerokie? Czy macie opcję dodatkowego materaca tak jakby ktoś nocował u dziecka? Może macie jakieś konkretne sklepy do polecenia? Meble już wybrałam do pokoju syna ale bez łóżka i szukam od wczoraj najlepszego rozwiązania i zgłupiałam. Doradźcie proszę ☺️

Nasza córka najpierw miała taki mały tapczanik. A w wieku chyba 5 czy 6 lat kupiliśmy jej taki sypialniane 120x200. Super sprawa. Jak Koleżanka nocuje to śpią razem. Czasem ja lub mąż .
    Takie ma. Identycznie jest w Ikei, chyba malm.
    https://www.brw.pl/lozko-120-z-pojemnikiem-tetrix,29401?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw0MexBhD3ARIsAEI3WHL4bsDeucPaSbSa3j08vzOBfEJDMsQY__LIFfMG300LiwLmddV0yCcaAienEALw_wcB

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WeraAnna wrote:
    Hej Kobitki kochane!!
    Ależ piękna majóweczka. Dzisiaj zanim zrobiło się ostre słońce popracowałam sobie w ogródku. Oczywiście robiłam głównie na siedząco ale i tak super 🤩

Zazuzi pij duuużo płynów i polecam syrop prenalen. Mam nadzieję że u Ciebie też przejdzie szybko tak jak u mnie;)

A ja mam pytanie do mam starszych dzieciaków. Jakie łóżka mają Wasze starszaki? Pojedyńcze? Szerokie? Czy macie opcję dodatkowego materaca tak jakby ktoś nocował u dziecka? Może macie jakieś konkretne sklepy do polecenia? Meble już wybrałam do pokoju syna ale bez łóżka i szukam od wczoraj najlepszego rozwiązania i zgłupiałam. Doradźcie proszę ☺️

My właśnie kupiliśmy to
    https://www.ikea.com/pl/pl/p/hemnes-rama-lezanki-z-3-szufladami-bialy-90349326/

Jest mega. Pościel elegancko mieści się w szufladach a po rozłożeniu jest wielkie łoże.
    Tylko materace nie polecam kupować w zestawie w Ikea tylko w jakimś dobrym sklepie.

preg.png
  • Oela91 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My majoweczka na działce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2024, 23:32

Aaga, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oela ja to samo ze słońcem, a nigdy tak nie miałam, zawsze szybko na brązowo łapało. Już sie chowam i smaruje a i tak swędzi jak diabli i wysypka się pojawia.

Oela91 lubi tę wiadomość

• Puszek♡ Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już mąż nie śmierdzi ale używa kosmetyków do mycia moich bo te jego są zbyt intensywne. Ale pamiętam jak wcześniej śmierdział, zresztą miałam wrażenie że moje ciało też nie pachnie, choćbym się myła ciągle... Dzięki Bogu, że już to minęło ❤️ bo dzieci też mi śmierdziały, kazałam im codziennie włosy myć a i tak dla mnie śmierdziały.

Moje dzieci mają łóżka z ikea ale średnio polecam, następne kupię z miękkim obiciem bo te drewniane są twarde i oni się ciągle obijają o nie. Zależy co kto lubi.

Pogoda jest cudna, aż chce się z domu wyjść i cokolwiek zrobić.

Kleopatra w pierwszej ciąży jak była też dostawałam mnóstwo worków z Ciuszkami a teraz wszystko kisze kupić bo nikt z rodziny nie ma małych dzieci, już wszyscy raczej starsze i ciuchy porozdawali, zresztą ja po moich dzieciach też rozdałam wszystko 😄

kleopatr4 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy gości i ledwo siedziałam na tym dworze.. tak mi się chciało położyć, matko.
    Zatoki zawalone, głowa boli, kaszel, katar.. tak już od piątku. Po tym ambulatorium byłam jeszcze u rodzinnego żeby mnie osłuchał to stwierdził, że alergia.
    Ta.. też mogę sobie tak gdybać w ciemno.
    Już nie mam siły z tym katarem a jutro znowu przyjeżdżają na grilla i to na noc z dwójką dzieci.
    Mam nadzieję, że ogarnę.
    Trudno, siedzieć do nocy jak wszyscy nie będę bo nie dam rady. Przeproszę i pójdę spać jak już będę padać na twarz.
    Tym bardziej, że wszyscy będą spać pewnie do późna a ja wstanę ogarnąć im śniadanie.

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara nie zgodziłabym się na takich gości, których musisz obsługiwać, na dodatek będąc chorą.

lady_in_black, Królowa_Śniegu, marti, Nowanna lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Puszek♡ Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara, a może powiedz gościom jak się czujesz, żeby troszkę sami ogarnęli i Tobie pomogli. Nie ma sensu tak na siłę wszystkiego robić. Ja nikogo nie zapraszam bo nie mam siły latać i i obsługiwać wszystkich. Wolę na leżaku poleżeć. Fajnie się z ludźmi spotkać ale teraz odpuszczam 😉

Wstaje powoli z dziećmi, na śniadanie zażyczyli siebie pankejki, sama chętnie zjem 😄 zrobię pranie i mam wolne do wieczora bo mąż dzisiaj w domu i gotuje obiad 👌ja gotuję tylko jak musze a on to na szczęście lubi i robi lepiej niż ja 😉

Miłego dnia wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2024, 09:17

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek♡ wrote:
    Klarara, a może powiedz gościom jak się czujesz, żeby troszkę sami ogarnęli i Tobie pomogli. Nie ma sensu tak na siłę wszystkiego robić. Ja nikogo nie zapraszam bo nie mam siły latać i i obsługiwać wszystkich. Wolę na leżaku poleżeć. Fajnie się z ludźmi spotkać ale teraz odpuszczam 😉

Wstaje powoli z dziećmi, na śniadanie zażyczyli siebie pankejki, sama chętnie zjem 😄 zrobię pranie i mam wolne do wieczora bo mąż dzisiaj w domu i gotuje obiad 👌ja gotuję tylko jak musze a on to na szczęście lubi i robi lepiej niż ja 😉

Miłego dnia wszystkim!

Ja też bym nie zapraszała dziewczyny nikogo, ale to rodzina z Niemiec, która przyjechała na Komunię. W tą sobotę mają jedną a za tydzień u nas.
    Nocują tak po rodzinie i dzisiaj akurat u nas.
    Jeśli chodzi o obiad to luz bo mąż grilla ogarnie. Tylko mi po jakimś czasie to chce się zwyczajnie w chłodnym domu położyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2024, 10:44

Puszek♡ lubi tę wiadomość

preg.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak apropo gości to miałam wczoraj -cudownych. Mąż na wstępie powiedział, że osłabiona jestem i tak słabo z energią. Siostra przywiozła produkty na sałatkę i sama zrobiła, mama mięso, a reszta gości sama po sobie zmyła naczynia 🤭 zostawili nam (tzn. mężowi) obsługę grilla i stół dodatkowy do złożenia/rozłożenia🤭

Puszek♡, blador2, kleopatr4 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Puszek♡ Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara no tak, Wy macie Komunie córki teraz to troszkę musicie się pomęczyć, w sumie fajnie że przyjechali i to jeszcze na tak długo 👍 masz już jakiś strój na Komunie? Ja mam za 3 tyg rocznicę Komuni syna i sama nie wiem w co się ubrać. Niby już nie musi być tak elegancko jak na Komuni. Ciążowe ciuchy nadal na mnie za szerokie a moje już za wąskie 🤣 kupilam sobie maxi sukienkę w kwiaty z długim rękawem, ona nie jest ciążowa ale akurat pod biustem ma odcięcie to chyba ją założę i będę się fajnie czuć, bez ściskających spodni.

Nutella tacy goście to skarb 👌

preg.png
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi w sprawie łóżka. Chyba faktycznie kupię mu takie większe żebyśmy mogli też z nim czasem się położyć.

Ja miałam mieć gości od niedzieli (przyjaciółka z dziećmi i mężem) ale musieli odwołać bo coś się stało jej tacie i wylądował w szpitalu. Wiadomo że zrobiło mi się smutno że się z nimi nie zobaczę ale duża część mnie poczuła ulgę. Bo to jednak hałas w chacie i mniej swobodnie.

Teraz sobie leżę przed domkiem nad jeziorkiem i jest mi dobrze☺️ Korzystajcie też Kochane bo za rok o tej porze raczej ciężko nam będzie usiąść dłużej niż na 5 min. 😛

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek♡ wrote:
    Klarara no tak, Wy macie Komunie córki teraz to troszkę musicie się pomęczyć, w sumie fajnie że przyjechali i to jeszcze na tak długo 👍 masz już jakiś strój na Komunie? Ja mam za 3 tyg rocznicę Komuni syna i sama nie wiem w co się ubrać. Niby już nie musi być tak elegancko jak na Komuni. Ciążowe ciuchy nadal na mnie za szerokie a moje już za wąskie 🤣 kupilam sobie maxi sukienkę w kwiaty z długim rękawem, ona nie jest ciążowa ale akurat pod biustem ma odcięcie to chyba ją założę i będę się fajnie czuć, bez ściskających spodni.

Nutella tacy goście to skarb 👌
    Też mamy rocznicę i zastanawiam się czy wogle iść🙈 nie chce kupować sukienki na raz. A przecież w jeansach nie pójdę. Nie jesteśmy jakoś mega kościołowi. Od września córka zmienia szkole i parafie, więc jakoś nie mam parcia.

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj sięgnęłam z czeluści kilka bluzek z większych czasów, pochowałam te w które na bank nie wejdę w tym roku. Czekam na przesyłkę, leginsy ciążowe i sukienki, tyle, że wzięłam normalne ale większe rozmiary. Gdyby były dobre to jestem ustawiona na lato😊

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • marti Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Mirabelka ja właśnie planuje Zaspę, ze względu na ochronę krocza.

A czy któraś z Was może miała do czynienia z przewijakiem wolnostojącym woodies? Myśleliśmy nad ikeowskim ale jest dużo większy, a w sypialni miejsce ograniczone. Woodies ma z 10cm węższy ten przewijak i 2 półeczki na dole, kusi mnie.

My wózek planujemy kupić używany. Liczę na to że trafi się Priam 4.0 w dobrym stanie. Mamy gondolę pożyczona do tego stelaża. Chciałabym kupić sam stelaż lub stelaż ze spacerówka.
    Z dużych zakupów to ta szafa PAX 🥵 i wozek. Baze i fotelik mamy, łóżeczko na dniach.
    Czekam na paczkę z H&M to będziemy mieć pieluszki i jeden ręcznik i myjkę do kompletu ☺️.

Zapisz się do grup cybex na Facebooku np cybex polska matki wariatki... Tam ludzie wystawiają mega dużo wózków na sprzedaż, codziennego ktoś coś dodaje, na pewno kupisz zestaw w dobrej cenie

Nowanna lubi tę wiadomość

25.12.2023 ⏸️ 🥰
    10.01.2024 6+1, 0,47 cm i serduszko
    07.02.2024 10+1, 3,24 cm 👶🏻
    27.02.2024 prenatalne 13+0, 6,80 cm 👶🏻, zdrowe, chyba💙
    06.03.2024 14+1, płeć niepotwierdzona
    03.04.2024 18+1 potwierdzone - chłopiec 💙🥰
    23.04 - 21+0 połówkowe, zdrowy, 340g 👶🏻

preg.png
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczyłam dzisiaj sh i wyszłam z 5 parami spodni ciążowek ( jeansy, getry, krótkie spodenki) , sukienki . A że wyprzedaż po 8 zł/szt , a mamuśka dodatkowo kartę rabatową ma, to kleiło się wszystko do rączek 🤣🤣. Ja już obkupiona , teraz czekamy na potwierdzenie płci i dopiero atak na sh na dziecięce ciuszki🤭

preg.png
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti wrote:
    Zapisz się do grup cybex na Facebooku np cybex polska matki wariatki... Tam ludzie wystawiają mega dużo wózków na sprzedaż, codziennego ktoś coś dodaje, na pewno kupisz zestaw w dobrej cenie

Marti, już tam jestem od paru miesięcy 🙈. Czaję się z postem ale jeszcze za wcześnie bo napewno znajdą się wózki, a jeszcze nie chcemy kupować/wydawać kasy w tym miesiącu.

U nas majówka na spokojnie na szczęście, a i tak 15 tys kroków zrobiona, grill był, nad jeziorkiem byliśmy :).

Powiem Wam że dołączam do osób panikujących. Piersi jednego dnia nie bolały (na szczęście znowu bolą 😅). Dzidzior ogólnie, według mnie, mniej się rusza niż na początku. W ciągu dnia praktycznie nic nie czuję, zdarza się że coś poczuje ale to dosłownie raz, może dwa. Mega dziwne uczucie jak wcześniej wydawało mi się że czuję coś conajmniej kilka razy dziennie. Na szczęście wczoraj była migrena i rzyganko 🤢. W poniedziałek wizyta i połówkowe.

marti lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ