🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Królowa_Śniegu wrote:Dziewczyny a co używacie do prania ciuszków dziecięcych? Czy te wszystkie proszki i płyny dla bobasów to wymysł?
Kupiłam teraz Lovele, bo była w promocji.
Ale to tak na początek, jak mi się skończy to będę prała wszystko w tych płynach, które używam dla nas.
Z córką pamiętam, że też prawie od razu przetestowałam "normalne" płyny i było ok, więc nie kombinowałam.Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość
-
Królowa_Śniegu wrote:Dziewczyny a co używacie do prania ciuszków dziecięcych? Czy te wszystkie proszki i płyny dla bobasów to wymysł?
Ja kupiłam na promocji w rossku proszek i płyn Bobini, lovela mi śmierdzi 🥴 wszędzie ją wyczuję, musiałam wyprać drugi raz ciuszki dziecięce które dostałam, bo nie mogłam wytrzymać 🥴 Bobini ma dla mnie ładniejszy zapach i jest bardziej wydajny jeśli chodzi o ilość prań. Myślę że na początku będę używać tych dziecięcych proszków, a później będę testować czy nie ma uczulenia. Myślę że tak około 3-6 mc będę testować, ale to wyjdzie w praniuKrólowa_Śniegu, kleopatr4 lubią tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Mam wrażenie, że w mojej ciąży rozwijam się jakoś „nadludzko”. Dla przykładu brzuszek było widać już w 16 tyg tak porządnie, w 18 czułam ruchy i pojawił się pierwszy pokarm, w 20 widzę że mam już linea negra.
Kim ja jestem żeby mianować się nadludziem, wiem, ale po prostu nie widzę abyście miały podobne kumulacje objawów, ani nie przeczytałam nigdzie o takim „zaawansowaniu” na podobnych etapach do mnie.
Bądź co bądź 20tc to z jednej mało a z drugiej dużo. Kazali się nie nastawiać że w pierwszej ciąży będzie widać cokolwiek, że raczej miesiąc później niż „kolejne” mamusie, a kurczę ja jestem prawilna ciężarówa😎Baby #1 Wrzesień 2024 -
Kleopatra i to jest właśnie fajne, że każda kobieta przechodzi inaczej ciąże, u mnie pokarm nigdy się nie pojawiał 😁 ani lina negra, ruchy takie delikatne też zawsze dość wcześniej czuje ale ciąży długo nie widać bo mam nadwagę więc w środku dziecko siedzi. Nadal jak ktoś nie wie to nie widzi u mnie ciąży😎. Ale dzisiaj już ostatni raz wcisnęłam się w moje białe jeansy bo było mi niewygodnie więc od jutra ciążowe gacie a one podkreślają mi brzuch mocno 🤣 w poprzedniej ciąży pod koniec 7 miesiąca musiałam ukryć fakt że jestem w ciąży i udało mi się to😁
Mam okropne objawy alergii w ostatnich dniach ale nic nie biorę i czekam aż minie, oby szybko bo ledwo na oczy widzę 🤦kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Aaga nawet nie strasz🤢🤮😱
Co do linii to właśnie się obejrzałam i taką delikatną już też mam. Mam tylko nadzieję, że w tej ciąży pępek też mi nie wyjdzie, bo mnie to przeraża i obrzydza🥴kleopatr4 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
A ja słuchajcie wczoraj widziałam przez brzuch jak mały kopnął. Szok. Z pierwszym to miałam ok.26t
Marti - wiedziałam że kojarzę. Dwa razy do roku jeździmy do Mielna i stąd nazwa Sarbiewo wydała mi się znajoma 😉kleopatr4, Aaga, bonassola, marti lubią tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:Mam wrażenie, że w mojej ciąży rozwijam się jakoś „nadludzko”. Dla przykładu brzuszek było widać już w 16 tyg tak porządnie, w 18 czułam ruchy i pojawił się pierwszy pokarm, w 20 widzę że mam już linea negra.
Kim ja jestem żeby mianować się nadludziem, wiem, ale po prostu nie widzę abyście miały podobne kumulacje objawów, ani nie przeczytałam nigdzie o takim „zaawansowaniu” na podobnych etapach do mnie.
Bądź co bądź 20tc to z jednej mało a z drugiej dużo. Kazali się nie nastawiać że w pierwszej ciąży będzie widać cokolwiek, że raczej miesiąc później niż „kolejne” mamusie, a kurczę ja jestem prawilna ciężarówa😎kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Mi krzywą pani doktor zleciła by zrobić w 26tc, więc jeszcze chwilę🤪 Mleka i kresy nie mam póki co.
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
Na vinted przesyłka 2 zł w ten weekend. Jeśli na coś polujecie to warto. Ja dziś planuje w druga stronę. Wystawiać co mam naszykowane i ciągle się za to zabrać nie mogę😉 niech idzie w świat i robi miejsce na wyprawke🥰kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Ja krzywą będę robiła 24+ kilka dni
Właśnie siedzę dziś i przeglądam vinted Ale póki co nic fajnego -
Akczi wrote:Ja krzywą będę robiła 24+ kilka dni
Właśnie siedzę dziś i przeglądam vinted Ale póki co nic fajnego
Ja ostatnio kupiłam spodenki na lato. Szukam rożka ale jakoś wszystkie takie sprane mi się wydają, więc zamówię nowy. Mam tylko dylemat który kolor dla chłopca bardziej pasuje.
Ten
https://colorstories.pl/produkt/rozek-niemowlecy-herbs/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwudexBhDKARIsAI-GWYUI4vlbgh0f1Fiwd6VEq5gr4m1c9fUmrYDd_bINcmGUcwNBAwbiVBgaAhW1EALw_wcB
Czy ten
https://colorstories.pl/produkt/rozek-niemowlecy-eucalyptus/kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Zazuzi wrote:Ja ostatnio kupiłam spodenki na lato. Szukam rożka ale jakoś wszystkie takie sprane mi się wydają, więc zamówię nowy. Mam tylko dylemat który kolor dla chłopca bardziej pasuje.
Ten
https://colorstories.pl/produkt/rozek-niemowlecy-herbs/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwudexBhDKARIsAI-GWYUI4vlbgh0f1Fiwd6VEq5gr4m1c9fUmrYDd_bINcmGUcwNBAwbiVBgaAhW1EALw_wcB
Czy ten
https://colorstories.pl/produkt/rozek-niemowlecy-eucalyptus/ -
Mami36 wrote:Oba przepiękne i pasują dla chłopca😍 mnie bardziej pierwszy się podoba. Szkoda, że wiązany, bo chyba bym wolała na rzep.
Dzięki za opinie. Mi się właśnie ten pierwszy bardziej też podoba a córce drugi..
Też chciałam na rzep, ale gdzieś przeczytałam, że ten wiązany łatwiej regulować. Jak będzie mnie te wiązanie denerwowako, to sobie doszyje rzep😜 o ile któryś z tych dwóch zamówię. Ciągle się waham. 130zl nie jest mało, a są też tansze w sprzedaży. Z jednej strony chce kupić taki jak mi się podoba a z drugiej moje skąpstwo mówi, żeby wybrać jakiś tańszy😉
Do jutra nam czas😜kleopatr4 lubi tę wiadomość