🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciekawe od czego to zależy ten wypływ mleka, nigdy mi się to nie zdarzyło. Ja kupilam kilka tshirtow bawełnianych ciążowych na shein i jedną super spódnice i sukienkę. Jak się poszperam to można za grosze super ciuchy tam kupić a na ciążowe szkoda mi kasy, bo to na kilka miesięcy tylko. W Pl kupilam też T-shirt za 70 zł a tam za 50 zł mam dwa. Tylko trzeba czytać opinie, żeby nie trafić na jakiś bubel.
-
Ja ze dwa tygodnie temu miałam zaschniętą żółtą kroplę, w brodawce. W pierwszej ciąży w 3 trymestrze miałam mokrą piżamę kilkanaście razy, a na ilość mleka po urodzeniu się to w ogóle nie przełożyło, bo wkładek laktacyjnych potrzebowałam w ciąży a po porodzie nigdy więc ja podchodzę do tego bez entuzjazmu.👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Klarara mam takie spódnice ale niestety w żadna nie wejdę 😩
Blador też już myślałam żeby podjechać w poniedziałek do Sinsay i kupić jakieś sukienki bawełniane
Napewno zamówię coś na SheIn tyle że trzeba będzie poczekać
Królowa mam nadzieję że opuchlizna zejdzie i że nic nie pękło -
Blador2 - winowajcą był polip. A że przy okazji wyszło podwyższone crp i leukocytoza to zlecili też posiew i zostawili na obserwację. Na szczęście szybko się wszystko poprawiło
Ahh, u mnie też od kilku dni wycieki! Z jednej strony mnie cieszą, ale z drugiej no przyznaję że nie jest to zbyt komfortowe 😅 -
Ojejku wrote:Blador2 - winowajcą był polip. A że przy okazji wyszło podwyższone crp i leukocytoza to zlecili też posiew i zostawili na obserwację. Na szczęście szybko się wszystko poprawiło
Ahh, u mnie też od kilku dni wycieki! Z jednej strony mnie cieszą, ale z drugiej no przyznaję że nie jest to zbyt komfortowe 😅
Od początku masz polipa? Mi niby ostatnio odpadł, ale niecalkiem i też było plamienie. W poniedziałek dopytam jak u mnie sytuacja. Niby na ostatniej wizycie dostaliśmy zielone światło na seks po odpadnięciu tego polipa, ale dalej stosowaliśmy alternatywy i inne pieszczoty bo mąż bał się "wejść".
-
Marti, ja polecam H&M. Jakość lepsza niż Sinsay i jeśli masz niedaleko siebie to polecam pomierzyć czy spodnie/spodenki czy sukienki, bluzki i zamówić na Vinted!
Ja zamówiłam szorty M na Vinted już jakiś czas temu ale spadają mi z tyłka. Właśnie mam zamiar jakieś jedne S dokupić. Tak samo dżinsy miałam M od koleżanki i dokupiłam S bo M jeszcze wiszą. T-shirt tak samo, zmierzyłam rozmiar i szukam używanych. Tutaj ciężej bo są mocno zużyte ale są też w spoko stanie . Innych marek rozmiarów nie mam sprawdzonych więc ciężko mi coś zamówić .
Ja nie mam wycieków z piersi, linie mam delikatną chyba. Brzuch już spory, tak śmiesznie bo nie tylko na dole, ale wiecie nad pępkiem. Wyglądam jak beczką bo jestem niska 🙈. -
W tym tygodniu za to mnie mega wywaliło, szlam dzisiaj przez miasto w midi spódnicy, która już mega mi się na brzuchu opina i czułam się jakbym demaskowała jakąś skrywaną tajemnicęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2024, 23:32
Puszek♡, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Nowanna mój brzuch właśnie też tak u góry wyszedł. Ciuchy z H&M również polecam, ale trzeba uważać z tym rozmiarem, kupilam ciążowe spodnie w rozm L a normalnie noszę XL i te L-ki są luźne nadal na mnie, bluzkę jakąś też kupiłam i też rozmiar mniejszą niż normalnie noszę a jeszcze jest za szeroka w brzuchu, więc na bardziej zaawansowany etap ciąży będzie.
A mam do was pytanie, szczególnie do dziewczyn po cc. Ja od czasu cc bardzo nie lubię majtek z niskim stanem czyli takich, które kończą się na lini blizny, szukam jakichś majtek z wyższym stanem elastycznych, które się nie rolują, żeby mi ciągle z brzucha nie zjeżdżały 🤦 jeśli możecie coś polecić byłabym wdzięczna 🙏 -
Puszek♡ wrote:Marti ja na zamówienia z Shein czekam około tygodnia więc jest ok i bez problemu można zwrócić do paczkomatu 👌
Wiem bo ja na SheIn to już parę lat siedzę 😆 Czasem się zdarza że paczka jest szybciej jak się coś zamówi w quick ship ale mimo wszystko nie jest to dostawa w 48h. Poza tym tak jak pisałaś można sobie spoko ciuszki taniej wychaczyc, ja zbieram punkty i zawsze szukam jakiś kodów rabatowych na necie
Nowanna h&m niestety nie mam... Także zostaje mi tylko sinsay na szybko
A ja się z tej mojej krechy w sumie cieszę 🤰🏼
Puszek♡ lubi tę wiadomość
-
blador2 wrote:Ja ze dwa tygodnie temu miałam zaschniętą żółtą kroplę, w brodawce. W pierwszej ciąży w 3 trymestrze miałam mokrą piżamę kilkanaście razy, a na ilość mleka po urodzeniu się to w ogóle nie przełożyło, bo wkładek laktacyjnych potrzebowałam w ciąży a po porodzie nigdy więc ja podchodzę do tego bez entuzjazmu.
To ja w pierwszej ciąży przeciekałam dobrze ,a po porodzie był dramat. Mogłabym pół Krakowa wykarmić 🤣 Lało się ze mnie jak ze świni. Nie dość że ciągle na laktatorze jechałam , młody jadł pięknie, tak obkładałam się trzema podpaskami tymi wielkimi a i tak wszystko było totalnie zalane ( pościel, łóżko). Bardzo dojna krowa byłam 🤭kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
U mnie też brzuszek taki nad pępkiem, mam wrażenie, że to żołądek tak wypycha, a jak zjem to już w ogóle dramat...
Macie czasami takie dni/tygodnie, że wszystko/wszyscy Was denerwują? Mam wrażenie, że albo nadinterpretuje przez hormony albo z ludźmi coś się podziało... Dziś byliśmy na spotkaniu na grillu i była mowa właśnie o dzieciach i większość par ma dwójkę, my drugie w drodze i jak była mowa o trzecim dziecku to szwagierka rzuciła w moją stronę (jesteśmy rówieśniczkami -34lata) "o nieeee, nie obraź się, ale dziecko w takim wieku to już nie, jestem za stara". Nie ukrywam zrobiło mi się dziwnie głupio, odebrałam to mimo wszystko personalnieOela91 lubi tę wiadomość
-
Aaga wrote:jak była mowa o trzecim dziecku to szwagierka rzuciła w moją stronę (jesteśmy rówieśniczkami -34lata) "o nieeee, nie obraź się, ale dziecko w takim wieku to już nie, jestem za stara". Nie ukrywam zrobiło mi się dziwnie głupio, odebrałam to mimo wszystko personalnie
Komentarz nie na miejscu, czasami ludzie palną takie głupoty bezwiednie nie mając świadomości jakie to w słuchaczu zasiewa przykre odczucia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2024, 23:33
Aaga, marti lubią tę wiadomość
-
Wiek...wiek...wiek...
Terapia nauczyła mnie czegoś bardzo waznego- to jego/jej problem, a nie Twój. W komentarzach czy docinkach przejawiają się lęki tej osoby, jej ograniczenia, problemy...nie Twoje.
Terapeuta zapytałby dlaczego te słowa Cię dotknęły?
I tu sobie sama odpowiedz...
Nam też gadają, po co nam maluch, skoro mamy ułożone życie i nastolatka. Albo przypominanie,że jak mały będzie szedł do szkoły, to tata będzie miał 50lat.
Wogole nas to nie rusza, bo wiemy, jak świetnie się czujemy i co mamy w głowie i luz w sobie.
Nie ruszają mnie komentarze o starej mamie, ale ruszają o szerokich biodrach, bo to mój kompleks;)
Aaga, marti, mm02 lubią tę wiadomość
Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Mari super to napisałaś, mnie kom dotyczące wieku również nie ruszają bo po prostu uważam, że 40 lat to nadal ok work na dziecko, ja teraz mam 37 i kompletnie nie czuje się za stara na to nasze 3 dziecko. Ale wku****** mnie teksty typu po co Wam to 3 dziecko skoro macie już parkę, ja sama nie potrafię na to pytanie odpowiedzieć i wiem też że ludzie uważają, że jeśli nie mamy jakiejś super sytuacji finansowej to bez sensu się w to pchać ale czy można odpowiedzieć na to pytanie po co dziecko? Z potrzeby serca po prostu, z miłości i jakiejś niezaspokojnej tęsknoty. Sama nie wiem jak sobie poradzimy, 3 dzieci i budowa domu ale wierzę że damy radę.
Oela chyba coś w tym jest, że ludzie wokół bardziej nas, denerwują niż ' normalnie'
Oela91 lubi tę wiadomość
-
Aaga chamskie to było, tym bardziej że nie palnęła tego bezwiednie. Ja zaraz 36 lat i absolutnie mnie nie rusza nasz wiek, bo czuję, że teraz jesteśmy poprostu gotowi więc co komu do tego. Ok może będziemy trochę krócej z naszym dzieckiem, ale nie jest powiedziane, że tak będzie bo nikt nie wie czy jutro nie zginie w wypadku czy nie dostanie diagnozy śmiertelnej choroby👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Mnie trochę przeraża mój wiek (w listopadzie 38) ale raczej ze względu na siły. Na pewno mam ich mniej niż 7 lat temu. Ale generalnie granica wieku w jakim kobiety zachodzą w ciążę mocno się przesunęła i nikogo nie powinno to dziwić a już na pewno nie daje to prawa do komentarzy.
Jakieś dwa lata temu jak chodziłam jeszcze do psychiatry i mówiłam że się chce znowu starać to mój lekarz zacząć gadać że to nieodpowiedzialne teraz myśleć o dzieciach. Że sytuacja polityczna jest tak niepewna że lepiej inwestować w nieruchomości za granicą a nie planować ciążę. Masakra. Przypominam że leczyłam się na zaburzenia lękowe i depresję.🤯 szybko zmieniłam psychiatrę…
A słuchajcie od kilku dni moje dziecko ma takie momenty że puka w równych odstępach czasowych. Zastanawiam się czy to nie czkawka. Myślicie że to możliwe że czuję jak on czka? Bo jeśli tak to zdarza mu się często. Może moja dieta mu nie służy 😂😝 -
Co do ubrań. Ostatnio wrzucałam link do fajnych spodenek. Tu przykładowy link do vinted. Nowe ok 100zl kosztują. Dla mnie super. Nie uciskają, nie mają tego wielkiego pasa.
https://www.vinted.pl/items/4429213357-szorty-ciazowe-bellybutton
Na vinted tez widziałam fajne z Sinsay, z klinami po bokach. Ale nie zamawiałam jeszcze. Idą do mnie drugie takie same jak te z linku, tylko w mniejszym rozmiarze i jeszcze jedne, do kolan też z taką guma. Zamówię jeszcze kolarki na allegro.
https://allegro.pl/oferta/spodenki-ciazowe-indygo-kolarki-niski-panel-13655946393
Sukienek nie kupuje, bo mi się uda obcierają, więc wolę spodenki😉
Do tego kupiłam zwykle bawełniane t-shirt, przy okazji zakupów białych t-shirt córce na wf, też na allegro.
Od kilku lat to właśnie t-shirt i szorty/jeansy u mnie rządzą. Do tego klapeczki lub na chłodniejsze dni trampeczki❤️
Czekam do wizyty u okulisty. Poruszę z nią temat kp. Jeśli będę mogła to po wizycie na shein, temu lub aliexpres zamówię kilka bluzek do kp. Tam chyba najtaniej. A jeśli będę musiała szybko do kropli wrócić to tą kasę na butelki przeznaczę🙈
-
WeraAnna wrote:
A słuchajcie od kilku dni moje dziecko ma takie momenty że puka w równych odstępach czasowych. Zastanawiam się czy to nie czkawka. Myślicie że to możliwe że czuję jak on czka? Bo jeśli tak to zdarza mu się często. Może moja dieta mu nie służy 😂😝
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Mój mąż dziś wymyślił żeby pozaczepiać malucha latarką przyłożoną do brzucha i słuchajcie!!! W końcu poczuł i zobaczył kopniaki tak na serio serio. Maluch tak się zaczął z nim bawić że już mnie tak od środka bolało, tak zmrowiło, że kazałam przestać🤣
Także polecam spróbować z latarką. Na naszym etapie już powinny reagować na światło.Puszek♡, marti, Oela91 lubią tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024