X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • mm02 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tej kreski nie miałam w 1 ciazy i teraz tez sie nie zapowiada. Z pokarmem tez nie szlo w 1 :-D mysle co by tu zrobic, zeby moze tym razem bylo inaczej, zastanawiam czy by juz nie pic tych supli na pokarm przed cc. Ja bede jak cos karmic bardzo krotko ale moze miesiac, dwa moglabym. Co do Loveli to ja uzywałam plynu do prania ale kiedys kupilam dodatkowo plyn do plukania i maly dostal mega alergii. Lekarz doradzil wtedy plyn Bialy Jelen i tak to dzis stosuje do prania synka choc ma juz 5lat ale lubie ten delikatny zapach. Moj synek zostal na noc u dziadkow a my mamy rozrywke w postaci mycia okien ;-) tzn mąż glownie, ja jakies pojedyncze szoruje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2024, 12:28

• Mami36 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazuzi wrote:
    Dzięki za opinie. Mi się właśnie ten pierwszy bardziej też podoba a córce drugi..
    Też chciałam na rzep, ale gdzieś przeczytałam, że ten wiązany łatwiej regulować. Jak będzie mnie te wiązanie denerwowako, to sobie doszyje rzep😜 o ile któryś z tych dwóch zamówię. Ciągle się waham. 130zl nie jest mało, a są też tansze w sprzedaży. Z jednej strony chce kupić taki jak mi się podoba a z drugiej moje skąpstwo mówi, żeby wybrać jakiś tańszy😉
    Do jutra nam czas😜
    Z wiązaniem więcej zabawy🙂 tani nie jest, może na Dzień Dziecka będą jakieś promocje.

• Ojejku Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zazdroszczę Wam udanych majówek, ja moją spędziłam w szpitalu po plamieniu i krwawieniu... Dużo stresu, ale na szczęście jest wszystko w porządku i dzisiaj wypis do domu ❤️
    Mojemu małemu łobuzowi chyba spodobały się warunki szpitalne, bo zaczął kopać regularnie, i to tak, że już widać na zewnątrz, no i już mamy ponad pół kilo małego człowieka!
    Co do linea negra - ja moją mam już od jakiegoś 11 tc, też początkowo myślałam że to niemożliwe że już się pojawia, teraz jest już meega wyraźna i sięga mi aż za pępek :D

kleopatr4 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Puszek♡ Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador przypomniałaś mi o wystającym pępku 🤦🤦🤦 nie znoszę tego ale w drugiej ciąży mi się pojawił niestety i pewnie teraz też będzie 🤦 w pierwszej mnie to ominęło, tez mi się to nie podoba, zakładając spodnie z pasem na brzuch nie było go tak widać ale teraz w lecie chcąc założyć sukienkę to będzie widoczny 🫢🫢🫢 będę plastrem zaklejać 🤣

Musiałam się dzisiaj przeprosić z sukienkami bo już mi w spodenkach jakoś niewygodnie a sukienka przewiewna i tak się fajne chodzi

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku wrote:
    Hej dziewczyny, zazdroszczę Wam udanych majówek, ja moją spędziłam w szpitalu po plamieniu i krwawieniu... Dużo stresu, ale na szczęście jest wszystko w porządku i dzisiaj wypis do domu ❤️
    Mojemu małemu łobuzowi chyba spodobały się warunki szpitalne, bo zaczął kopać regularnie, i to tak, że już widać na zewnątrz, no i już mamy ponad pół kilo małego człowieka!
    Co do linea negra - ja moją mam już od jakiegoś 11 tc, też początkowo myślałam że to niemożliwe że już się pojawia, teraz jest już meega wyraźna i sięga mi aż za pępek :D

Całe szczęście, że wszystko ok. Odpoczywaj

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akczi wrote:
    Ja krzywą będę robiła 24+ kilka dni
    Właśnie siedzę dziś i przeglądam vinted Ale póki co nic fajnego :(
    A propos vinted to dzisiaj widzę że przesyłki za 2 i 4 zł do punktów😎

A już ktoś napisał widzę, ale w każdym razie polecam bo warto oszczędzić na wysyłce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2024, 15:24

Baby #1 Wrzesień 2024
  • domi88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazuzi wrote:
    Dzięki za opinie. Mi się właśnie ten pierwszy bardziej też podoba a córce drugi..
    Też chciałam na rzep, ale gdzieś przeczytałam, że ten wiązany łatwiej regulować. Jak będzie mnie te wiązanie denerwowako, to sobie doszyje rzep😜 o ile któryś z tych dwóch zamówię. Ciągle się waham. 130zl nie jest mało, a są też tansze w sprzedaży. Z jednej strony chce kupić taki jak mi się podoba a z drugiej moje skąpstwo mówi, żeby wybrać jakiś tańszy😉
    Do jutra nam czas😜

Ja z tej firmy zamówiłam kokon, śpiworek do wózka/fotelika i kocyk - jakość super, jestem bardzo zadowolona :) mają często promki, warto obserwować na mediach społecznościowych. Rożek mam akurat z innej firmy upatrzony, ale też rozważałam ten wzór herb dla chłopca :)

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku a jaki powód tych przygód? Dużo zdrowia dla Was

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Iwi04 Nowa

Wysłany: 4 maja 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra a można wiedzieć gdzie zakupiłas sukienki? Przeglądnęłam bardzo dużo sklepów i w większości tak średnio mi pasują.

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwi, ja wszystko kupuje od roku na vinted. Oczywiście poza bielizną. Są ciuchy w świetnym stanie za połowę ceny albo takie ubrani których już w sklepie się nie znajdzie a mi się podobają.

Oela91 lubi tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • marti Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi krecha wyszla jakoś koło 16 tyg i niestety razem z nią zaczęły mi się robić przebarwienia na twarzy, nie chcecie wiedzieć jak wygląda moje czoło....

Mleka nie ma, nic na razie nie leci

Pępek chyba mi wyjdzie bo już się pokazuje ale tak śmiesznie bo tylko w połowie wystaje, u góry gdzie nie miałam cięć do laparoskopii, dół pępka dobrze pozszywany i trzyma się na swoim miejscu 🙂

Powiem wam że już mam dość upałów oprócz tego że jest ciężko to na dodatek nie mam się w co ubrać! Sukienki niby okej ale przez brzuch wszystkie się robią mega krótkie, w kopertowych wyłażą mi cycki, spódniczki żadnej nie założę, masakra przy takiej pogodzie to ja w legginsach w pracy się ugotuje 🥵
    Chyba nadszedł czas na zakup ciążowych ciuchów, macie jakieś polecajki? Gdzie warto coś zamówić?

25.12.2023 ⏸️ 🥰
    10.01.2024 6+1, 0,47 cm i serduszko
    07.02.2024 10+1, 3,24 cm 👶🏻
    27.02.2024 prenatalne 13+0, 6,80 cm 👶🏻, zdrowe, chyba💙
    06.03.2024 14+1, płeć niepotwierdzona
    03.04.2024 18+1 potwierdzone - chłopiec 💙🥰
    23.04 - 21+0 połówkowe, zdrowy, 340g 👶🏻

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti nie poratuję bo też szukam, póki co leginsy i koszulki. Zamówiłam sukienki takie bawełniane z sinsay, ale nie ciążowe, tylko normalne, większe, zobaczymy.

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti wrote:
    Mi krecha wyszla jakoś koło 16 tyg i niestety razem z nią zaczęły mi się robić przebarwienia na twarzy, nie chcecie wiedzieć jak wygląda moje czoło....

Mleka nie ma, nic na razie nie leci

Pępek chyba mi wyjdzie bo już się pokazuje ale tak śmiesznie bo tylko w połowie wystaje, u góry gdzie nie miałam cięć do laparoskopii, dół pępka dobrze pozszywany i trzyma się na swoim miejscu 🙂

Powiem wam że już mam dość upałów oprócz tego że jest ciężko to na dodatek nie mam się w co ubrać! Sukienki niby okej ale przez brzuch wszystkie się robią mega krótkie, w kopertowych wyłażą mi cycki, spódniczki żadnej nie założę, masakra przy takiej pogodzie to ja w legginsach w pracy się ugotuje 🥵
    Chyba nadszedł czas na zakup ciążowych ciuchów, macie jakieś polecajki? Gdzie warto coś zamówić?

Ja chodzę w spódniczkach z tamtego sezonu. Bawełniane, ołówkowe. Jest tego mnóstwo w sh. Są tak rozciągliwe, że przez całe lato można chodzić.

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-5S3PydixFQ

preg.png
  • Królowa_Śniegu Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przywaliłam w łóżko stopą i spuchł mi środkowy palec. Jest trochę fioletowy i mega boli ;( jak mogę sobie pomóc żeby ulżyć w bólu?

age.png

👩🏼’89
    AMH 9,2
    Drożność jajowodów 👍
    Kariotypy 👍

👱🏻‍♂️’84
    Nasienie 👍
    Kariotypy 👍

Niepłodność idiopatyczna

☀️05.2023 - 1 procedura IVF
    2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌

☀️09.2023 - 2 procedura IVF
    17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy

05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔

27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
    1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
    2.01 - 20,2 beta hcg
    5.01 - 105,6 beta hcg
    15.01 - 5541 beta hcg 🤩
    23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
    6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
    23.02 - 4,2cm ❤️
    4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
    22.03 - 145g szczęścia 🫶
    19.04 - 315g 🩷
    6.05 - połówkowe - 450g
    07.06 - 1.15kg
    12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️❄️
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królowa_Śniegu wrote:
    Dziewczyny przywaliłam w łóżko stopą i spuchł mi środkowy palec. Jest trochę fioletowy i mega boli ;( jak mogę sobie pomóc żeby ulżyć w bólu?

Zrób okład z altacetu. Jest do kupienia w żelu. Nałóż solidna warstwę i oszczędzaj nogę

Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królowa_Śniegu wrote:
    Biedna, ja dwa lata temu załatwiłam sobie 2 palce, zrobiły się parówki, a potem fiolet poszedł i na stopę, podejrzewam, że były złamane bo są takie mało kształtne i szczerze to jak musiałam chodzić to bandażowałam mocno, a największa poprawa była jak przez weekend wstawałam tylko do wc. Robiłam okłady z altacetu, ale w tabletkach nie w żelu, nie wiem czy w ciąży można.

Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 19+0 a od prawie dwóch tygodni przeciekają mi cycki. Na szczęście nie jakoś bardzo , ale jednak 🫣

preg.png
  • Królowa_Śniegu Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador współczuję 😕 Ja to mam pecha. Co jakiś czas sobie przywalam, szczególnie w małego palca u nogi. A dzisiaj nie wiem jak ja wycelowałam, że środkowego sobie zbiłam na śliwkę 🫣 Wsadziłam nogę do miski z zimną wodą i lodem. Spryskałam altacetem bo miałam tylko taki w sprayu. Wzięłam paracetamol i czuję jest ciut lepiej. Już tak mocno nie rwie i nie pulsuje, ale dalej boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2024, 19:12

age.png

👩🏼’89
    AMH 9,2
    Drożność jajowodów 👍
    Kariotypy 👍

👱🏻‍♂️’84
    Nasienie 👍
    Kariotypy 👍

Niepłodność idiopatyczna

☀️05.2023 - 1 procedura IVF
    2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌

☀️09.2023 - 2 procedura IVF
    17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy

05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔

27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
    1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
    2.01 - 20,2 beta hcg
    5.01 - 105,6 beta hcg
    15.01 - 5541 beta hcg 🤩
    23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
    6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
    23.02 - 4,2cm ❤️
    4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
    22.03 - 145g szczęścia 🫶
    19.04 - 315g 🩷
    6.05 - połówkowe - 450g
    07.06 - 1.15kg
    12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️❄️
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    Dzisiaj 19+0 a od prawie dwóch tygodni przeciekają mi cycki. Na szczęście nie jakoś bardzo , ale jednak 🫣
    Piona😉 ja uszyłam sobie ze starej koszulki wkładki bawełniane dwuwarstwowe i póki co jest ok.
    Czułam się dość niekomfortowo szczególnie że przeciekałam w pracy… a jedyne staniki jakie teraz akceptuję to te bez fiszbin i gąbek, kopertowe i mnie podwiewało i było mokro i zimno🧊

Baby #1 Wrzesień 2024
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ