🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Puszek, ja np wczoraj zapomniałam wziąć 2 tabletek na noc i dziś od razu odbijanie i ból głowy.
U mnie nawet nie chodzi o wymioty, tylko wszystko co zjem sprawia że mój żołądek tego nie trawi/trawi wolniej i bardzo mi się odbija, ciąży na żołądku od tego od razu mam okropny ból głowy i ulgę przynoszą wymioty. Jak pozbędę się tego co zalega to robi się lepiej.
Mi się wydaje, że ten lek działa tak że jak się go bierze to nie ma objawów, jak się odstawia to wszystko wraca. Czytałam też że ciężko go odstawić.
Lekarz powiedział że te nasilone objawy mogą utrzymywać się 7dni niby 😏. Mam nadzieję, że nie kłamał xD.
Co do zaleceń to wiecie, to nie było nigdzie wpisane, ani nic. Taka luźna gadka. Oczywiście dodał że oficjalnie nie można za granicę i ZUS by się przyczepił, ale niby kobiety latają. -
Kleopatr4 co do l4 to jeśli Twój pracodawca zatrudnia powyżej 20 osób to nadal będziesz od niego otrzymywała przelewy. Jeśli zus to pamiętaj, że on płaci za zwolnienie np. 2 zwolnienia w miesiącu to dwa przelewy. A co do tego ile to (średnia z 12 miesięcy -13,71%):30= 1 dzień brutto zwolnienia. Nie ma składek jest tylko podatek. Płacą za weekendy też.
Ja nie brałam tych tabletek, ale mnie nadal mdli, odbija mi się i raz w tygodniu zaliczam objęcia z porcelaną. Na dodatek jak skończę jeść stoi mi to w gardle. No i mam okropny posmak w buzi, który zabijam miętusami. Nie łudzę się już, że mi to przejdzie do końca ciąży. Modlę się, żeby przeszło po ciąży bo poznałam dziewczynę, która wymiotowała całą ciążę i 3 miesiące po porodzie😱A i nie mogę twarożków ani owsianki😭 bo wtedy okropnie piecze mnie żołądek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2024, 03:21
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Dziewczyny niestety sporo leków uzależnia, już kiedyś o tym pisałam, sama miałam ten problem w pierwszej ciąży😒
Może na początek mega małe zmniejszanie dawki np. O 1/3 tabletki? I po 2 tyg znowu o tyle? Co mówią Wasi lekarze?
Blador Ciebie córcia przećwiczy w brzuszku, a potem będzie aniołkiem 😇😇😇 -
blador2 wrote:Kleopatr4 co do l4 to jeśli Twój pracodawca zatrudnia powyżej 20 osób to nadal będziesz od niego otrzymywała przelewy. Jeśli zus to pamiętaj, że on płaci za zwolnienie np. 2 zwolnienia w miesiącu to dwa przelewy. A co do tego ile to (średnia z 12 miesięcy -13,71%):30= 1 dzień brutto zwolnienia. Nie ma składek jest tylko podatek. Płacą za weekendy też.
Ogólnie bardzo dziękuję Wam dziewczyny bo dużo mi to rozjaśniło. Jakoś nie umiałam sobie tego sama pozbierać. Dziś jeszcze przejdę się do kadr dopiąć formalności i zapytam właśnie jaką podstawę tam mi na dziś dzień wyliczają😎Baby #1 Wrzesień 2024 -
Wyświetlił mi się filmik o maluchu w brzuszku od poczecią do porodu, i tak sobie myślę, że te nasze dzieciaczki też mają mega wyzwanie w całym tym procesie. Od razu człowiek sobie uświadamia jak ważne jest zapewnienie takiego spokoju po porodzie noworodkowi.
-
Kleopatr4 to za pierwsze 33 dni nie będziesz miała podatku pobieranego, a potem za zasiłek chorobowy już tak. Co do rozliczania pitu to nie pomogę bo się nie znam.
Aaga wątpię, jeśli wierzyć tej szamance to ma niesamowitą energię, chochliki w oczach i będziemy mieć z nią wesoło😉 a mój syn poza tym, że nie spał i wiadomo marudził bo był zmęczony, to był i jest bardzo spokojnym, rozważnym chłopcem, śmiejemy się, że on 3 razy pomyśli zanim coś zrobi i myśli jak tu się nie zmęczyć😆 więc drugi bobas powinien być całkiem inny, my się śmiejemy, że może będzie spała, ale będzie przeciąg😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2024, 08:12
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
Dotarłam właśnie do poradni patologii do innego szpitala. Z marszu wchodzi się do lekarki , ona później idzie do lekarza , lekarz przyjmuje odrazu i ustala termin wizyty . A że mi nic się nie dzieje, czuje się dobrze to termin mam na 21.05 . Szooook , takiego ekspresu nie spodziewałam się. Gdyby coś poważniejszego było to przyjmują nawet w ten sam dzień.
A ta kobitka w pierwszym gabinecie rewelacja . Mówię jej że tarczyca , starszy wiek, i jedne pośrednie ryzyka ( takie mam wskazania ). To ona zaczęła się śmiać i mówi... 38 lat to starszy wiek ?, czego oni chcą, przecież to normalny wiek, pośrednie ryzyka czyli niskie ryzyka tu nie ma się czym przejmować, po za tym to tylko matematyka 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2024, 09:46
Aaga, blador2, Layla205, Puszek♡, marti lubią tę wiadomość
-
Tsh zaczynałam z 1,9 potem 2,2, a po 3 tygodniach było 4,8😱 ale czytałam, że to wrażliwy hormon na stresy, a akurat to był okres szpitalny. Dostałam eutyrox i teraz 20.05 idę po miesiącu na kontrol😬👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
blador2 wrote:A w jakim czasie i po jakiej dawce?
blador2 lubi tę wiadomość
-
blador2 wrote:Kurde to ja z takim wysokim też dostałam 50, no zobaczymy 20.05 co pokarzą wyniki
Ja też miałam powyżej 4 na początku ciąży i zbijałam pod okiem ginekologa euthyroxem 50. Ale w międzyczasie poszłam dodatkowo kontrolnie do endokrynologa i teraz biorę według zaleceń endokrynologa euthyrox 50 po 5 razy w tygodniu i 2 razy w tygodniu euthryox 75.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2024, 10:51
blador2 lubi tę wiadomość
-
Marta36 wrote:Dotarłam właśnie do poradni patologii do innego szpitala. Z marszu wchodzi się do lekarki , ona później idzie do lekarza , lekarz przyjmuje odrazu i ustala termin wizyty . A że mi nic się nie dzieje, czuje się dobrze to termin mam na 21.05 . Szooook , takiego ekspresu nie spodziewałam się. Gdyby coś poważniejszego było to przyjmują nawet w ten sam dzień.
A ta kobitka w pierwszym gabinecie rewelacja . Mówię jej że tarczyca , starszy wiek, i jedne pośrednie ryzyka ( takie mam wskazania ). To ona zaczęła się śmiać i mówi... 38 lat to starszy wiek ?, czego oni chcą, przecież to normalny wiek, pośrednie ryzyka czyli niskie ryzyka tu nie ma się czym przejmować, po za tym to tylko matematyka 😁