X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oela91 wrote:
    A te erytrocyty macie w normie? Czy w dolnej granicy normy?

Bo ja mam w dolnej granicy normy i tez ferrytyna 21, żelazo 49, to tez raczej nisko, a moja prowadząca powiedziała, ze to dobre wyniki są. Mnie nie zaalarmowały, bo ze przez te moje krwawe miesiączki mam teraz lepsze wyniki żelaza i ferrytyny niż przed ciąża

+ kleopatr4 / Nowanna / inne dziewczyny z Trojmiasta czy macie już może za sobą szkole rodzenia i czy jesteście noże jakimś cudem już coś w stanie polecić? :D

My wybraliśmy szkole rodzenia „9 miesięcy” na Zaspie. Znajomi tam chodzili, polecali. Pytałam mojej urofizjo i mówiła, że dobry wybór. Szkoła finansowana na NFZ. Jedyny minus to zajęcia 2 razy w tygodniu po godzinie chyba. My dopiero na czerwiec zapisani więc na styk ze wszystkim 😅.

Co do tych prezentów super to wiecie, ja mówiłam tej rodzinie (to serio najbliżsi bo jedno z rodziców) że mamy wybrane wszystko, mamy listę, ale nawet nie zapytali. Dla mnie to bezczelne wręcz, a z drugiej strony no głupio odmówić.

Co do alkoholu to ja zdecydowany przeciwnik jestem, bardzo mało piłam przed ciążą, w ciąży nie piję nawet tych 0%, chociaż zdarzyło mi się od męża posmakować jakieś piwo 0,0% ale wolę wodę z owocami 🙈. Dobrze, że dzieci Wasze takie świadome, oby tak pozostało :) .

kleopatr4, Oela91 lubią tę wiadomość

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek♡ wrote:
    Czyli tak jak ja mam na imię 🤣
    No czyli normalnie, wydaje mi się, że nasze typy są z tej samej grupy, a ona zareagowała jak teściowa Kleopatr4😉

kleopatr4 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Zmieniając temat, byliśmy dzisiaj na zakupach i wzięłam warkę 0,0%, obok był mój 9 latek. Jak on zobaczył, że ja to "piwo" biorę to zrobił oczy jak 5 zł i zbulwersowany mówi, mama ale Ty nie możesz, no co Ty przecież masz bejbiczkę. Wytłumaczyłam mu, pokazałam znaczki z przekreśloną kobietą w ciąży i bez, ale mimo że stwierdził, że to lemoniada to nie był szczęśliwy🫣

Zazuzi ja po tym jak dzisiaj spotkałam znajomą i podałam jej naszą top 3 to stwierdziłam, że chyba już nikomu nie mówię. A imiona mamy normalne Iga, Pola, Blanka a reakcja jakbym powiedziała, że Stefania, Florentyna albo Nadzieja🤷‍♀️

No właśnie też zaczęłam się zastanawiać po co wogle mówię takie rzeczy. Mogłam dopiero po porodzie powiedzieć jak już klamka zapadnie. Mam nauczkę. Jeśli uda się spełnić moje marzenie o trzecim dziecku to zachowam to dla siebie. Zresztą z wieloma innymi rzeczami tez zaczynam tak robić.
    Czasem jest ciężko, bo ogólnie to ja mam duży problem z podjęciem decyzji. Często rozkładam na czynniki pierwsze, analizuje wszystko. Lubię też porozmawiać z kilkoma osobami, posłuchać ich zdania a dopiero potem podjąć decyzję. Muszę nad tym popracować. Jest już duży postęp, bo ograniczylam rozmowy telefoniczne bardzo, więc też już nie mam jak się radzić😜

preg.png
  • marti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie za 100 punktów
    Czy któraś z Was miała rozwolnienia? Ja ostatnio się z tym borykam, nie jest tak, że boli mnie brzuch i muszę do łazienki (chociaż się zdarza) tylko poprostu cały czas mam luźne 💩
    Nie wiem czy mój układ pokarmowy czegoś nie ogarnia...
    Czasami też czuje, że np mały mi jakoby gdzieś tam się wypychał a później muszę iść do toalety.
    Miała może tak któraś z Was albo słyszała o czymś takim?
    Lekarka mówi, że na razie z tym nic nie zrobię bo kolonoskopii w ciąży nie można. Ja miałam kolono we wrześniu i nic nie wyszło. Nie jest to też chorobowe, że boli mnie brzuch itd jak przy zatruciach czy innych biegunkach.
    W razie czego mogę wziąć loperamid.

Głupi temat z rana...😅

Marta36 lubi tę wiadomość

25.12.2023 ⏸️ 🥰
    10.01.2024 6+1, 0,47 cm i serduszko
    07.02.2024 10+1, 3,24 cm 👶🏻
    27.02.2024 prenatalne 13+0, 6,80 cm 👶🏻, zdrowe, chyba💙
    06.03.2024 14+1, płeć niepotwierdzona
    03.04.2024 18+1 potwierdzone - chłopiec 💙🥰
    23.04 - 21+0 połówkowe, zdrowy, 340g 👶🏻

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti ja zdycham od 2, wymiotuję jak kot. 1.05 Młody wymiotował więc podejrzewam, że to jelitówka bo ból żołądka jest okropny. Swoją drogą żołądek mam prawie między cyckami🤦‍♀️ dzięki za info o leku na biegunkę bo chyba mi się zaczyna do kompletu

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, Blador jak nie urok to sraczka 🤦‍♀️
    U mnie akurat te kwestie bez większych rewolucji, najczęściej pojawiają się bóle żołądka ponieważ też go mam między cyckami 😅

U nas pogoda się popsuła, głowa mi pęka 😒

marti lubi tę wiadomość

• WeraAnna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, na biegunkę w ciąży zaleca się smectę (jedną dziennie) i węgiel. Loperamidów itd się nie zaleca. Ja miałam ok 2 tygodni biegunki i dostałam też taki lek w żelu colostop.
    U mnie prawdopodobnie była to nietolerancja suplementu który miał dużo dha w składzie bo jak odstawiłam to objawy przeszły

marti lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ojejku Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wgl jestem typem, który nie lubi prezentów i niespodzianek :D jedynie mąż po kilku latach prób i błędów już potrafi trafić z prezentem, chociaż i tak najczęściej nie wytrzymuje i pyta czy na pewno to będzie okej, albo kupuje tak, aby móc wymienić.

Mnie też denerwuje, że utarło się jakieś takie dziwne przekonananie, że na rzeczy dla dzieci szkoda wydawać pieniędzy, więc jak tylko jest okazja to trzeba brać od rodziny albo znajomych wszystko co dają. Oczywiście czasem można mieć szczęście i dostać akurat to, co się potrzebuje i chce (sami bierzemy po rodzinie łóżeczko, wanienkę i przewijak), ale nie rozumiem takiego wciskania na siłę i to rzeczy kilku albo i nawet kilkunastu letnich. U mnie widzę teściowa tego najbardziej nie może zrozumieć - mają na strychu jeszcze wózek po siostrze męża i uważa że wydziwiam że nie chcę go wziąć, skoro oni mało go używali ;p no może i mało, ale sorry - po wózku może nie widać czy jest roczny czy 5-letni, ale no kilkunastoletni wózek już jednak będzie się wyróżniał. Już bez przesady, i tak planujemy kupić używkę, ale stać mnie na to, żeby wybrać taką z którą nie będzie mi wstyd jeździć... ;)
    Ubranka to też drażliwy temat, wiem że są mamy którym zależy tylko na tym, żeby dziecko ubrać w cokolwiek co jest czyste i pasuje do pogody - no ja osobiście chcę mojego synka ubierać wedle mojego stylu :D więc cieszę się, że akurat najmłodsze dzieci w rodzinie to dziewczynki i nikt nam nie wciska żadnych worów z ubraniami, z których pewnie zostawiłabym 5% rzeczy...

preg.png
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oela91 wrote:
    Tez mam takie skierowanie, 19 kwietnia się umowilam na pierwszy wolny termin 27 maja i myślałam ze to późno 😅

Masakra, przecież to zaraz można zdazyc urodzić zanim się tam dostaniemy
    Dokładnie.
    Jadę jeszcze dzisiaj do innego szpitala, zobaczymy co tam mi powiedzą. Stwierdziłam że lepiej chyba osobiście niż przez tel.

Oela91 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti wrote:
    Dziewczyny, pytanie za 100 punktów
    Czy któraś z Was miała rozwolnienia? Ja ostatnio się z tym borykam, nie jest tak, że boli mnie brzuch i muszę do łazienki (chociaż się zdarza) tylko poprostu cały czas mam luźne 💩
    Nie wiem czy mój układ pokarmowy czegoś nie ogarnia...
    Czasami też czuje, że np mały mi jakoby gdzieś tam się wypychał a później muszę iść do toalety.
    Miała może tak któraś z Was albo słyszała o czymś takim?
    Lekarka mówi, że na razie z tym nic nie zrobię bo kolonoskopii w ciąży nie można. Ja miałam kolono we wrześniu i nic nie wyszło. Nie jest to też chorobowe, że boli mnie brzuch itd jak przy zatruciach czy innych biegunkach.
    W razie czego mogę wziąć loperamid.

Głupi temat z rana...😅
    Żaden temat który martwi nie jest glupi 😉
    Tak żeby Cie pocieszyć, to mi dwa tygodnie temu dwa razy leciała krew. ( jestem właśnie w drodze do proktologa 😬😬😬 już że stresu glowa mnie boli i niedobrze mi 🤢)

preg.png
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mami36 wrote:
    Co w tej poradni mają robić? Lipiec to strasznie późno, będziemy w 7 miesiącu wtedy.
    Nie mam pojęcia, pewnie chodzi o dokładne przebadanie. Tylko nie wiem jaki to ma sens , bo dokładne są prenatalne , a jeżeli chodzi o tarczyce to jestem pod stałą kontrolą endokrynologiczną . No ale chciała ginka żebym poszła to idę 😉

preg.png
  • lady_in_black Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazuzi wrote:
    Jeszcze jeśli chodzi o wtrącanie się i wkładanie swoich 5 groszy tam, gdzie nie trzeba. To zaczynaja mnie już bawić komentarze, jak na pytanie jakie imię wybraliśmy słyszę :"o boże, ładniejszych nie ma?" A imię Adrian😜 na początku bardzo przykro mi się z tego powodu robiło..dziś mnie to po prostu bawi. Bo o gustach się nie dyskutuje. I dla mnie takie komentarze są od ludzi bardzo ograniczonych. Imię jeszcze nie na 100% ale skłaniam się ku niemu coraz bardziej. Córka bardzo chce brata Adriana. Mąż rozważa jeszcze Piotra a ja Przemka. Ale ten Adrian coraz bardziej za mną chodzi. Na chwilę obecną tylko 1 osoba powiedziała mi, że ładne. Nie zależy mi na miłych słowach, ale jak się komuś nie podoba to uważam, że takie komentarze powinien zachować dla siebie.
    Serio? Przecież Adrian to ładne imię. Nie wydziwione, ładnie brzmi, dość oryginalne i takie dość mocne :)
    Z ludźmi i imionami jest taki problem, że wydaje im się, że ładne są tylko te imiona, które oni wybraliby dla swoich dzieci. Czyli jak zwykle- brak szacunku dla cudzych upodobań, potrzeb i oczekiwań.
    Z pewnością nie nazwę córki np. Pola, ale nie oznacza to, że to imię mi się nie podoba. Podoba mi się bardzo, ale nie czuję, że to to. Jak można komuś powiedzieć ładniejszych nie ma? :|

marti, Oela91 lubią tę wiadomość

preg.png
    ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
    12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
    08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
    05.01.24- ⏸️cień cienia
    07.01.24 beta 66 :)/09.01.24 beta 161 :)
    24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
    01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
    21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
    01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
    06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
    14.04.24 250 g :)
    25.04.24 300 g: )
    15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g :)
    05.06.24 830 g :)
    5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️
  • marti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WeraAnna wrote:
    Marti, na biegunkę w ciąży zaleca się smectę (jedną dziennie) i węgiel. Loperamidów itd się nie zaleca. Ja miałam ok 2 tygodni biegunki i dostałam też taki lek w żelu colostop.
    U mnie prawdopodobnie była to nietolerancja suplementu który miał dużo dha w składzie bo jak odstawiłam to objawy przeszły

Też już myślałam, że może to reakcja na coś, tylko teraz na co?
    Jeszcze żeby ten brzuch bolał tak jak to jest przy biegunkach a to po prostu ciągle rozwolnienie, czasami coś "pojeździ" po jelitach.
    Ja na razie i tak nie będę brała żadnych leków bo nie latam co pięć minut

25.12.2023 ⏸️ 🥰

preg.png
  • marti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    Żaden temat który martwi nie jest glupi 😉
    Tak żeby Cie pocieszyć, to mi dwa tygodnie temu dwa razy leciała krew. ( jestem właśnie w drodze do proktologa 😬😬😬 już że stresu glowa mnie boli i niedobrze mi 🤢)

Oby wszystko było dobrze 🤞🏼

25.12.2023 ⏸️ 🥰

preg.png
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti wrote:
    Też już myślałam, że może to reakcja na coś, tylko teraz na co?
    Jeszcze żeby ten brzuch bolał tak jak to jest przy biegunkach a to po prostu ciągle rozwolnienie, czasami coś "pojeździ" po jelitach.
    Ja na razie i tak nie będę brała żadnych leków bo nie latam co pięć minut
    Jak pytałam mojej pani doktor czy to może być coś groźnego to mówiła że w ciąży tak czasem może być że sie inaczej trawi to co wcześniej było ok. Jeśli nie ma gorączki, krwi albo jakiejś gęstej wydzieliny w stolcu to obserwować i tyle. I oczywiście nie dopuszczać do odwodnienia. Przyjrzyj się diecie i lekom które bierzesz. Może coś zmieniłaś ostatnio?

marti lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti wrote:
    Oby wszystko było dobrze 🤞🏼
    Dzięki. Jest ok , to jakiś guzek krwawiczny który raz na jakiś czas będzie dawał o sobie znać, a po rozwiązaniu zniknie. Także ulżyło mi 🙂‍↕️

preg.png
  • Fomyart Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maturka z polskiego napisana i chyba będzie dobrze 😅
    Łatwo było i to co akurat było to rano dokładnie powtórzyłam ☺️

marti, Akczi, karola_b, nutella_, Nowanna, Marta36, blador2, Layla205, bonassola, domi88, Puszek♡, lady_in_black, kleopatr4, Aaga, Oela91, Anuszka28 lubią tę wiadomość

🤱19 lat🧑‍🍼24 lat
    Starania od 5 maja 2023
    7. Lutego 2024⏸️
    8 lutego 2024 USG o dwa maluszki 5 tygodni
    👶1.35 cm
    👶1.52cm
    23.02 USG ,maluszki 7 tygodni,dwa bijące serduszka ❤️❤️
    15.03 USG
    👶4.33 cm
    👶4.10cm
    03.04 USG
    Znamy płeć 🩵🩵
    Termin porodu 15-17 września 🥹
    preg.png
  • marti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WeraAnna wrote:
    Jak pytałam mojej pani doktor czy to może być coś groźnego to mówiła że w ciąży tak czasem może być że sie inaczej trawi to co wcześniej było ok. Jeśli nie ma gorączki, krwi albo jakiejś gęstej wydzieliny w stolcu to obserwować i tyle. I oczywiście nie dopuszczać do odwodnienia. Przyjrzyj się diecie i lekom które bierzesz. Może coś zmieniłaś ostatnio?

Ja już też tak myślałem że może teraz jak te wszystkie flaki pościskane to szybciej następuje ich oczyszczenie albo może mały gdzieś się tak ułożył, że mi tam coś przyciska i niestety trzeba się udać do łazienki zanim to wszystko się tam dobrze przetrawi i uformuje.
    Na szczęście nic nie ma, żadnej wydzieliny czy krwi, nic się nie dzieje.
    A z diety to nic nie zmieniałam ale może też upały jakoś na to wpływają bo zaczęło się tak robić wraz z temperaturą, nie mam pojęcia 🤷🏼‍♀️
    Dzięki za pomoc 🥰

Fomyart to trzymany kciuki 🤞🏼
    Ja po latach to się zastanawiam czym się człowiek wgl stresował jak pisał mature, przecież w życiu jest tyle trudniejszych rzeczy 😅

Co do imion to dla mnie nie ma złych, to że mi nie leży nie znaczy, że mam komuś to wytykać, no ludzie są straszni...
    Tym bardziej, że to nie są imiona egzotyczne w stylu Izaura, Izolda co zresztą też nie upoważnia do wytykania i wyśmiewania

Fomyart lubi tę wiadomość

25.12.2023 ⏸️ 🥰

preg.png
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti wrote:
    Ja już też tak myślałem że może teraz jak te wszystkie flaki pościskane to szybciej następuje ich oczyszczenie albo może mały gdzieś się tak ułożył, że mi tam coś przyciska i niestety trzeba się udać do łazienki zanim to wszystko się tam dobrze przetrawi i uformuje.
    Na szczęście nic nie ma, żadnej wydzieliny czy krwi, nic się nie dzieje.
    A z diety to nic nie zmieniałam ale może też upały jakoś na to wpływają bo zaczęło się tak robić wraz z temperaturą, nie mam pojęcia 🤷🏼‍♀️
    Dzięki za pomoc 🥰

Fomyart to trzymany kciuki 🤞🏼
    Ja po latach to się zastanawiam czym się człowiek wgl stresował jak pisał mature, przecież w życiu jest tyle trudniejszych rzeczy 😅

Co do imion to dla mnie nie ma złych, to że mi nie leży nie znaczy, że mam komuś to wytykać, no ludzie są straszni...
    Tym bardziej, że to nie są imiona egzotyczne w stylu Izaura, Izolda co zresztą też nie upoważnia do wytykania i wyśmiewania

A może spróbuj probiotyki? Albo kefir? W pierwszym trymestrze miałam takie niby biegunki, przeszło samo. Też nie bolał brzuch ani nic 🤷🏻‍♀️

marti lubi tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fomyart wrote:
    Maturka z polskiego napisana i chyba będzie dobrze 😅
    Łatwo było i to co akurat było to rano dokładnie powtórzyłam ☺️
    Trzymamy kciuki, niech reszta przedmiotów też pójdzie gładko 🤞

Fomyart lubi tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ