🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
A no ja dzisiaj również połówkowe.
Od piątku żyje w jakim przygnebieniu, stresie i czuję się nie sobą przez tą sytuację, ze czuję jak odbija się to na maluchu.
Co do krzywej ja bym odpuściła badanie w dniu połówkowych. Zawsze fatalnie czułam się po tych badaniach i wydaje mi się że dzidziol może być pobudzony i dużo się ruszać, ale to moja opinia .
Olea super gratuluję dziewczynki .Oela91 lubi tę wiadomość
-
A Kleopatra jeszcze się odniosę do Twojej wiadomości 🙈. Zazdroszczę, że w tak młodym wieku mieliście już takie plany i że wszystko się udaje ☺️.
My starsi, ale mieliśmy podobnie.
A jak kupowaliśmy mieszkanie nie w centrum Gdańska, w dzielnicach bliżej imprezowni to ludzie również na nas patrzyli jak na wariatow 😃. A teraz mamy piękne osiedle i Trójmiejski Park Krajobrazowy za rogiem 😊.Oela91, Puszek♡, marti, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Oela91 wrote:Juz po badaniu! Wszystko prawidłowe, dlugosc nóżek i raczek tez jest w normie
DZIEWCZYNKA ❤️❤️❤️ nie mam kompletnie pomysłu na imię dla dziewczynki
Dostałam zalecenie włączenia DHA 200mg
Dziecko prawidłowo się rozwija, żadnych zwapnien czy zmian.
Standardowe komentarze na temat mięśniaka: „nie ma szans na poród naturalny”, „to cud ze pani z tym mięśniakiem zaszła w ciaze”, „nie ma pani krwawych miesiączek?”
Plus zart medyczny, „przy tym mięśniaku nie ma sensu badać długości szyjki, bo przez tego mięśniaka ma ponad 7cm, ryzyko porodu przedwczesnego raczej niskie” xD
Gratuluję ☺️
U nas też wszystko dobrze. Synek rozwija się prawidłowo. Chociaż powiem Wam, że z mężem trochę w stresie byliśmy, widziałam to po nim bo lekarz tak długo badał, mierzył i nic nie mówił...
Mały waży 30 dag podobno.
Wizyta kolejna 5 czerwca i przed mam zrobić krzywą i toksoplazmozę.
Polipa nie maOela91, Aaga, Layla205, Nowanna, marti, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Klarara wrote:Gratuluję ☺️
U nas też wszystko dobrze. Synek rozwija się prawidłowo. Chociaż powiem Wam, że z mężem trochę w stresie byliśmy, widziałam to po nim bo lekarz tak długo badał, mierzył i nic nie mówił...
Mały waży 30 dag podobno.
Wizyta kolejna 5 czerwca i przed mam zrobić krzywą i toksoplazmozę.
Polipa nie ma
Super! Również gratulacje, nasze podobna waga, ma 32dg
marti lubi tę wiadomość
-
Dodzwoniłam się, mogę robić krzywą w dniu usg.
Lekarz prowadzwcy nie powiedział kiedy mam dokładnie zrobić tylko wypisał badania i powiedział żeby były na następną wizytę. Potem doczytałam, że zazwyczaj krzywą robi się później, ale chyba lekarz wie co robi. Skonsuktuje to jeszcze z lekarką i tyle.
Nowanna ja tak miałam w pierwszej ciąży "nie kupuj nic, wszystko dostaniesz". A właśnie o to chodziło, że też chciałam zaspokoić swoją potrzebę wicia gniazda. Wykłóciłam się z rodziną, że wózek kupujemy sami, a jak kupią to będą sobie nim jeździć. Kupowania ciuchów ciążowych już w ogóle nie rozumiem...
Zgadzam się z Blador przejrzyj to, jak coś się nadaje zostaw, a cała reszta co nie pasuje to do oddania w jakimś ośrodku dla potrzebujących być może się przyda.
Za chwilę będą kompletować Ci majtki poporodowe albo wkładki laktacyjne 🤯 Wiele osób chce zrobić dobrze, a niestety wychodzicałkowicoe odwrotnie, ale nie powinnae się tym stresować, niestety częsty proceder.Oela91 lubi tę wiadomość
-
Nowanna wrote:A no ja dzisiaj również połówkowe.
Od piątku żyje w jakim przygnebieniu, stresie i czuję się nie sobą przez tą sytuację, ze czuję jak odbija się to na maluchu.
Co do krzywej ja bym odpuściła badanie w dniu połówkowych. Zawsze fatalnie czułam się po tych badaniach i wydaje mi się że dzidziol może być pobudzony i dużo się ruszać, ale to moja opinia .
Olea super gratuluję dziewczynki .
Współczuję rodzinki i cieszę się, że u mnie nie ma małych dzieci już w rodzinie i nikt mnie nie obdarowuje "prezentami".
Kuzynka tylko pytała czy chcemy łóżeczko, bo stoi w piwnicy dwa lata, jak to powiedziała w jednym miejscu tylko rozeszło się coś od wilgoci.
Grzecznie podziękowałam. -
Dziewczynki ja już po połówkowych. Wszystko jest dobrze, serduszko, żołądek, nerki, pęcherz moczowy, rączki, nóżki, nosek, usteczka. Mamy 450 gram szczęścia 😍 Pani doktor powiedziała, że na 100% dziewczynka. Wstydzioszka nam się trafiła, cały czas miała złączone nóżki, ale w końcu udało się zobaczyć cipeczkę😊 Chyba mamy już wybrane imię, będzie Maja💖
Puszek♡, nutella_, Akczi, bonassola, Kira, Layla205, Aaga, blador2, Oela91, MariMari, marti, kleopatr4 lubią tę wiadomość
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
Klarara super prezent łóżeczko, które rozeszło się od wilgoci 🤦🤣 nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Również nie rozumie dawania ciuchów ciążowych, przecież w ciąży też chcemy ładnie wyglądać a nie tylko, żeby przetrwać te kilka miesięcy w namiotach. Mi kuzynka też zaproponowała wózek spacerowy i tak na siłę mi go chciała wcisnąć a ja miałam taki wózek i go szybko sprzedałam bo był beznadziejny, więc tak głupio mi było wprost powiedzieć, że nie chce go. Zostawilam temat ale obawiam się, że przyjedzie kiedyś i mi ten wózek zostawi pewnie jeszcze za symboliczną opłatę 🤣
Super, że po badaniach u Was wszystko Ok, te badania to taki spokój wprowadzają ❤️Królowa_Śniegu, marti lubią tę wiadomość
-
Ja mowie ze już mam na każda propozycje nie ważne czy mam czy nie mam . Najpierw ktoś coś wciśnie a potem potrafi po roku, dwóch prosić o oddanie. Teraz te rzeczy sa i dostępne i można na lokalnych grupach za dorsze upolować prawie nówki bez wdzięczności łóżeczko za 150zł kupiłam śliczne białe, z materacykiem kokos gratis który okazał się nie używany w pokrowcu - ten zestaw 800zł w sklepie
Oela91, marti lubią tę wiadomość
-
Gratuluję zdrowych dzieciaczków ❤ ja za tydzień mam dopiero połówkowe, stresuję się jak nie wiem... Nawet nie tym, co tam wyjdzie, ale że jeszcze tydzień czekania 🙈 mam momenty, że bardzo się boję, że coś się dzieje złego a ja o tym nie wiem, jak np cały dzień nie poczuję ruchów to zaczynam panikować 🙈 na drugi dzień oczywiście dzidziolek wariuje, jak np dzisiaj, ale ile stresu mnie to kosztuje... Masakra 😅
Wczoraj na krótkim spacerze słońce trochę za bardzo mnie spieklo, zapomniałam że mam "uczulenie" na słońce i po chwili mam czerwone plamo-krosty na rękach 🥴 muszę naszykowac sobie filtr spf50 i smarować przed wyjściem, mam wrażenie że w ciąży jeszcze bardziej jest wrażliwa skóra.♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
bonassola wrote:Gratuluję zdrowych dzieciaczków ❤ ja za tydzień mam dopiero połówkowe, stresuję się jak nie wiem... Nawet nie tym, co tam wyjdzie, ale że jeszcze tydzień czekania 🙈 mam momenty, że bardzo się boję, że coś się dzieje złego a ja o tym nie wiem, jak np cały dzień nie poczuję ruchów to zaczynam panikować 🙈 na drugi dzień oczywiście dzidziolek wariuje, jak np dzisiaj, ale ile stresu mnie to kosztuje... Masakra 😅
Wczoraj na krótkim spacerze słońce trochę za bardzo mnie spieklo, zapomniałam że mam "uczulenie" na słońce i po chwili mam czerwone plamo-krosty na rękach 🥴 muszę naszykowac sobie filtr spf50 i smarować przed wyjściem, mam wrażenie że w ciąży jeszcze bardziej jest wrażliwa skóra.
Czekam i stresuje się z Tobą. Mam w przyszłą środę.bonassola lubi tę wiadomość
-
Ciesze sie bardzo z Waszych zdrowych i dużych maluchów.
Niech nam wszystkie pięknie rosną, tylko nie za duże, aby wyszły łatwiej 😉👌Aaga, Królowa_Śniegu lubią tę wiadomość
Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Królowa_Śniegu wrote:Dziewczynki ja już po połówkowych. Wszystko jest dobrze, serduszko, żołądek, nerki, pęcherz moczowy, rączki, nóżki, nosek, usteczka. Mamy 450 gram szczęścia 😍 Pani doktor powiedziała, że na 100% dziewczynka. Wstydzioszka nam się trafiła, cały czas miała złączone nóżki, ale w końcu udało się zobaczyć cipeczkę😊 Chyba mamy już wybrane imię, będzie Maja💖
Ale słodko No to z dzisiejszych połówek na razie wyszły dwie dziewczynki, czekamy jeszcze na NowannaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 15:16
Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość
-
My już również po badaniu. Nasz chłopak pokazał siusiaka, więc wreszcie po teście NIPT 100% potwierdzenia ☺️. Całe badanie rączkami zakrywał twarz. Cały i zdrowy. Waży 433gramy, a jutro mam wizytę u prowadzącego.
Dzięki Dziewczyny, cieszę się że ktoś mnie rozumie chociaż.
Wózek nam kupili, niby że stolicy szedł. Może z latach 2000 takimi się jeździło. Jak obejrzę go ponownie to pokażę Wam zdjęcie 🙈.
Dostaliśmy też dostawkę, też używaną, całe brudne. Mówiłam, że mamy już zaklepane u znajomych aby odkupić za symboliczną cenę, to teraz muszę uprać to co dostaliśmy, sprawdzić czy się spierze ten syf i ewentualnie odmówić znajomej. Przykro mi bo wiecie wolałabym dostać naprawdę 200-500zl i przeznaczyć to na coś co chce.
A tak będę musiała się jeszcze tłumaczyć dlaczego innym wózkiem jeżdżę, a nie tym co dostałam. Nie chce robić im przykrości, ale nie chce dostawać „śmieci”.
Dostaliśmy też laktator, na dwie piersi - super, ale obawiam się że jest manualny 🙈.
Tak jak tydzień temu mówiłam, że mały się dużo mniej rusza od kilku tygodni tak teraz bryka jak dzikus od kilku dni 😅.
blador2, Oela91, marti, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Ale fajnie dziewczynki że już macie połówkowe zaliczone. Najważniejsze że z dzieciaczkami wszystko dobrze. Ja dopiero za tydzień badanie.
Ja też zaczęłam dostawać propozycje różnorodnych „prezentów” które przeleżały na strychu/ w piwnicy i mają mi się przydać🤦🏻♀️ już nie wiem jak odmawiać. Najgorsze że mam takie osoby wokół siebie które chciały na mnie jeszcze na tych rupieciach zarobić. Wyobrażacie sobie?!🤯
A jeszcze z najgorszych, w kategorii obleśne, historii dostawałam kiedyś ciuchy dla synka od kuzynki. W strasznym stanie, większość wywalałam. Ale przyjmowałam bo głupio mi było odmówić. Aż pewnego dnia przegięła dając mi worek majtek, w tym jedne… (UWAGA) zasrakakane 😱🤮Oela91 lubi tę wiadomość
-
WeraAnna, o matko, jak tak można… no wiesz co. Chyba następnym razem bym powiedziała, że dziękuję za te paczki, ostatnio tam były zasrane majtki, więc podziękuję. Chociaż łatwo się mówi, a ciężej wykonać…
Ja też w tej paczce dostałam buty dziecięce noszone (już pomijam fakt, że nie kupuje się butów używanych dla dziecka bo to ponoć niewskazane przez fizjo) dla dziecka lat 3-4 na oko. Tak samo jak nie obdarowuje się kogoś brudnymi rzeczami… jak coś jest w super stanie ale przybrudzone to można uprać i od razu lepiej to wygląda.
A powiedzcie mi czy któraś z Was będzie używała dostawkę Kinderkraft Neste Up? Szukam jakiegoś dobrego materacyka do tego wynalazku 😃.
A się pochwalę, wybieram się za dwa dni na jogę ciążowa. Mam nadzieję, że się nie zrażę i że poziom mnie nie zaskoczy 😅.Oela91 lubi tę wiadomość
-
Nowanna to rzeczywiście mają fantazję Ci darczyńcy, przecież wózek to nie ubranko🤦♀️ nam dziadki w pierwszej ciąży zasponsorowali wózek i łóżeczko ale dostaliśmy kasę, kupowaliśmy i wybieraliśmy sami. Teraz też moja mama też kazała mi kupić rożek, kocyk, żebym sobie wybrała a ona odda kasę.
marti lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Ja bym odmówiła z komunikatem: to miło, że o mnie pomyślałaś, ale mam już wybrany wymarzony wózek, za gotowe prezenty również dziękuję, jeżeli chcesz się do czegoś dołożyć z mojej listy w ramach prezentu to będzie mi bardzo miło. I serio bym nie przyjęła tych rzeczy,... bo z doświadczenia wiem, że jednak nasze zachowanie znaczy więcej niż słowa. A jak się obrażą... to trudno, nie ma co zadowalać innych kosztem siebie.
Przykro mi, że musisz się z tym mierzyćAaga, kleopatr4 lubią tę wiadomość