🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Mami36 wrote:Bób i fasolkę już można spotkać ale ceny wysokie☹️ 60 zł/kg
Ja dzisiaj kupiłam bób 0.5kg za 20 zł.
Jeśli chodzi o foteliki to miałam maxi cosi przy starszych przy najmłodszej miałam cybex, który się rozkładał ale mało co używaliśmy.
Teraz nie wiem chyba będziemy mieli maxi cosi ale jeszcze nie wiemy.
Chyba do końca maja będziemy zamawiać wózek i wtedy zobaczymy 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2024, 20:39
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Co do czereśni to słyszałam że te tańsze to nie polskie tylko np węgierskie.
Ja od paru dni codziennie zrywam czereśnie i rozdaje . Syn do przedszkola zabiera i dokarmia wszystkich . Jeszcze kilka wielkich misek w lodówce czeka na jutro. Będą słoiczki 😄 -
Mami36 wrote:Nieprawda, po 30 - 35 zł widziałam🙂 a że mam cukrzycę ciążową to nie kupiłam i drugi dzień o nich rozmyślam😥
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
blador2 wrote:Ja też mam parcie na owoce, chociaż nie mogą być za słodkie.
Puszek tik tokowe mamy polecają siatki z horizona. Ja tylko zakładałam je na obchód kiedy oglądali bliznę, a tak to przebierałam się w normalne, bawełniane majtki. Z tym baleronem to idealne porównanie🤣
O właśnie, też o tych majtkach harizona przyjaciółka mówiła, żeby tylko te brać. -
U mnie czereśnie po 35 a truskawki po 19- wczoraj miałam i bardzo smaczne były, na czereśnie czekam z ogródka ale to jeszcze nie ten czas
Nie dostałam jeszcze wyników krzywej cukrowej, na stronie podają ze 1 dzień roboczy, ostatnio miałam w tym samym dniu a teraz nagle po zalogowaniu pokazuje mi że mam czekać 10 dni roboczych🙄🙄 W poniedziałek z rana wizyta, ja nie wiem jak oni tą glukozę będą badali przez 10 dni.. -
kleopatr4 wrote:Ja dzisiaj się spontanicznie za przeglądanie fotelików wzięłam. I zgłupiałam i nie mam pojęcia, co będzie odpowiednie dla nas.
W marzeniach do września kupilibyśmy nowy samochód, fotelik byłby rozkładany na płasko z bazą obrotową modularną… a tymczasem zrozumiałam, że niekoniecznie z tym autem się uda, więc chyba odpuszczamy i nie kupujemy w tym roku.
Nasz nie ma isofixa i nie ma opcji dodatkowego montażu.
O dziwo w ciąży z łatwością idzie mi odpuszczanie i bez problemu zaakceptowałam, że fotelik będzie musiał być zapinany na pasy🫢
Możemy niby kupić taki, który się rozkłada, ale tak sobie myślę, że nie wszystkie mogą być rozłożone podczas jazdy, więc czy będziemy tej opcji w ogóle używać? I tak analizując zostały mi 3, do wyboru: Maxi Cosi pebble 360 i Cybex cloud Z2 i Britax BabySafe 5Z.
Tylko teraz tak się zastanawiam czy po prostu nie kupić bezpiecznego fotelika z testami, ale na pasy i będzie jako nosidło po prostu, np Avionaut Pixel (podobno najlżejszy na rynku).
No bo jak się nie rozkłada to nawet do wózka nie ma co wpinać, żeby iść na spacer, tylko na krótko - nie chce męczyć małego kręgosłupa. Więc tak czy inaczej i tak gondolkę będzie się brało. Albo w ogóle wyciągać samo dziecko żeby nie bawić się ciągle z tymi pasami.
A co jak w ogóle zimą nie będę nigdzie chodzić na spacery na długo. Albo będzie akceptować bardziej chustę niż wózek. Zakręciłam się kurna i nie wiem czego złapać.
Jakie wy miałyście foteliki? Jak się wam sprawdzały? Chcę jak najlepiej, nie chcę czuć się jak wyrodna, której szkoda na fotelik, ale realnie czuję że nie ma sensu bo nie skorzystam z tych opcji. Ale półśrodków też nie chce. Matko jedyna!!! To z wózkiem było łatwiej😭kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Akczi wrote:U mnie czereśnie po 35 a truskawki po 19- wczoraj miałam i bardzo smaczne były, na czereśnie czekam z ogródka ale to jeszcze nie ten czas
Nie dostałam jeszcze wyników krzywej cukrowej, na stronie podają ze 1 dzień roboczy, ostatnio miałam w tym samym dniu a teraz nagle po zalogowaniu pokazuje mi że mam czekać 10 dni roboczych🙄🙄 W poniedziałek z rana wizyta, ja nie wiem jak oni tą glukozę będą badali przez 10 dni.. -
Mami36 wrote:Możesz zadzwonić do laboratorium i zapytać. Ja miałam tego samego dnia, ok 2. 5h od wypicia.
-
Zazuzi wrote:My fotelik bierzemy od mojej przyjaciółki. Kupowała nowy, jestem pewna że bezwypadkowy. Ale gdybym kupowała to raczej wybrałabym ten avionaut, bo jest faktycznie dużo lżejszy od płonnych dostępnych na rynku. Oglądałam go na żywo w sklepie. Jednak praktycznie wszędzie będzie się z tym fotelikiem na początku chodziło. A dziecko też coraz cięższe będzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2024, 22:38
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
kleopatr4 wrote:Ja dzisiaj się spontanicznie za przeglądanie fotelików wzięłam. I zgłupiałam i nie mam pojęcia, co będzie odpowiednie dla nas.
W marzeniach do września kupilibyśmy nowy samochód, fotelik byłby rozkładany na płasko z bazą obrotową modularną… a tymczasem zrozumiałam, że niekoniecznie z tym autem się uda, więc chyba odpuszczamy i nie kupujemy w tym roku.
Nasz nie ma isofixa i nie ma opcji dodatkowego montażu.
O dziwo w ciąży z łatwością idzie mi odpuszczanie i bez problemu zaakceptowałam, że fotelik będzie musiał być zapinany na pasy🫢
Możemy niby kupić taki, który się rozkłada, ale tak sobie myślę, że nie wszystkie mogą być rozłożone podczas jazdy, więc czy będziemy tej opcji w ogóle używać? I tak analizując zostały mi 3, do wyboru: Maxi Cosi pebble 360 i Cybex cloud Z2 i Britax BabySafe 5Z.
Tylko teraz tak się zastanawiam czy po prostu nie kupić bezpiecznego fotelika z testami, ale na pasy i będzie jako nosidło po prostu, np Avionaut Pixel (podobno najlżejszy na rynku).
No bo jak się nie rozkłada to nawet do wózka nie ma co wpinać, żeby iść na spacer, tylko na krótko - nie chce męczyć małego kręgosłupa. Więc tak czy inaczej i tak gondolkę będzie się brało. Albo w ogóle wyciągać samo dziecko żeby nie bawić się ciągle z tymi pasami.
A co jak w ogóle zimą nie będę nigdzie chodzić na spacery na długo. Albo będzie akceptować bardziej chustę niż wózek. Zakręciłam się kurna i nie wiem czego złapać.
Jakie wy miałyście foteliki? Jak się wam sprawdzały? Chcę jak najlepiej, nie chcę czuć się jak wyrodna, której szkoda na fotelik, ale realnie czuję że nie ma sensu bo nie skorzystam z tych opcji. Ale półśrodków też nie chce. Matko jedyna!!! To z wózkiem było łatwiej😭
Kleopatra, polecam Ci się wybrać do sklepu na Zaspie „Kidsszop”. Tam super specjalista dobrał nam fotelik pod model naszego samochodu. Trzeba wziąć pod uwagę jak wyprofilowana jest tylna kanapa i oparcia. To mega ważne. Bardzo polecam ten sklep. Nie musisz nawet tam zamawiać fotelika w razie czego . My zamówiliśmy bazę, ale też nie od razu, a fotelik pożyczyliśmy od znajomych.kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Ja chcę kupić fotelik z bazą obrotową to mój must have i najlepiej żeby to była baza odrazu pod fotelik następny więc muszę się zdecydować na jedną markę. Wydamy jeden raz kasę na bazę a później się tylko dokupić fotelik. Napewno takie opcje są w Cybex, Britax, Maxi Cosi.
Dodatkowo jeszcze na 90% będziemy zmieniać auto więc na razie się tylko rozglądam a zakupy będą robione na koniec.
A foteliki się kupuje od ręki czy czeka tak samo jak na wózki?
Czereśnie najlepsze nasze polskie. Ja teraz mam fazę na jabłka, odmiana Jonagold z Biedry 🍎
Aaga jutro wrzucę listęAaga, Nowanna, kleopatr4, blador2 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Marti ❤️
Co noc wybudzam się i mam problem zasnąć... nienawidzę takiego wiercenia się w łóżku z lewego boku na prawy 🙄
Dopiero co w pierwszym trymestrze spałam po parenaście godzin jak zabita, a tu już bezsenne noce...
Kurcze ten dzieciowy rynek to kopalnia złota... jak przeglądam czasem jakieś stronki i widzę te ceny to aż strach. Pamiętam, że buty dla córki to tylko Elephanty nówki bo wiadomo, żeby się nóżka nie odkształciła, bo najzdrowiej itd. buty oczywiście za miliony monet, wymieniane co 2 miesiące, a i tak ma koślawe stópki😅
W sumie też zrozumiałe, ja też buty kupuje dla siebie nowe, ale mam wrażenie, że są 3 razy tańsze i mam je na lata 😅
-
Aaga wrote:Dzięki Marti ❤️
Co noc wybudzam się i mam problem zasnąć... nienawidzę takiego wiercenia się w łóżku z lewego boku na prawy 🙄
Dopiero co w pierwszym trymestrze spałam po parenaście godzin jak zabita, a tu już bezsenne noce...
Kurcze ten dzieciowy rynek to kopalnia złota... jak przeglądam czasem jakieś stronki i widzę te ceny to aż strach. Pamiętam, że buty dla córki to tylko Elephanty nówki bo wiadomo, żeby się nóżka nie odkształciła, bo najzdrowiej itd. buty oczywiście za miliony monet, wymieniane co 2 miesiące, a i tak ma koślawe stópki😅
W sumie też zrozumiałe, ja też buty kupuje dla siebie nowe, ale mam wrażenie, że są 3 razy tańsze i mam je na lata 😅
Aga, ja rzeczy po córce sprzedaje na Vinted od razu te lepsze typu buty.
Zawsze parę groszy się zwraca i nie zalega mi to a resztę do kontenera.
Zamówiona szafa już stoi złożona, ale nie mam weny żeby tam układać coś bo nie ma jednych drzwi 😏 otworzyliśmy paczkę i jedne z lustrem były potłuczone.
Jak dostaniemy nowe i będzie wyglądała tak jak powinna to sobie wszystko ułoże. Już muszę przystopować w lumpie bo mam stos body i różnych spodni z newbie najwięcej i h&m wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 05:34