🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuszka ja już trzy razy jadłam sushi bo w pierwszym trymestrze miałam mega ochote i brałam z pieczonym łososiem i zaznaczałam, że dla ciężarnej więc śmiało możesz zaspokoić "pypcia" 😁
Mi wnogóle te 0% napoje w tej ciąży nie smakuną, w pierwszej lubiłam się czasem napić, a twraz mnie od nich odrzuca. -
Nie jem surowego mięsa, tatara nie tknęłabym, za łososiem nie przepadam więc nie pomogę 😅
Kleopatra ja właśnie mam tak wyczulony smak, że nie zjem nic co jest podejrzane, ostatnio mąż kupił synowi rodzynki wzięłam jedną i mówię im żeby nie jedli bo jest jakaś chemiczna, smakuje benzyną, oni skosztowali ale nic nie wyczuli, okazało się że rodzynki konserwowane jakąś siarką ja takich nie kupuje ale nie wiedziałam, że aż tak to wyczuje. Węch mam tak wyczulony, że mnie aż to denerwuje. Musiałam schować płyny do płukania mojej mamy bo mi śmierdzą.
Byłam na badaniach i lumpach 😅 na dziewczynkę było tyle ślicznych ciuszków a na chłopca nic, znalazłam kombinezon na zimę uniwersalny beżowy więc wzięłam😉, białe body i białego pajaca. Kupuje teraz tylko uniwersalne ciuszki 😅Aaga lubi tę wiadomość
-
Klarara wrote:Wy tu o owocach i warzywach a ja bym tak pożarła kanapkę z metką bawarską i ogórkiem małosolnym lub pomidorem 🫠
Śni mi się po nocach..
Tatar chodzi za mną od początku ciąży. Córka s mężem mają zakaz😜 jak leżałam w szpitalu to sobie robili żeby mi żal d.. nie ściskał 😉 -
lady_in_black wrote:Ja właśnie myślę nad avionautem- mój brat miał i bardzo poleca. Druga opcja to Britax, wypuścili jakiś model rozkładany do leżenia, podobno bardzo fajny i solidny, choć ostatni fuc* up z fotelikiem i odpadającym pałąkiem.troche zniechęca do marki. Trzecia to coś z obrotową bazą, ale jeszcze nie mam tu rozeznania, więc w sumie nie wiem jak działa
Jeśli dobrze pamiętam to jak w sklepie oglądałam foteliki to facet pokazywał mi właśnie też avionaut w obrotowej bazie.lady_in_black lubi tę wiadomość
-
marti wrote:Ja chcę kupić fotelik z bazą obrotową to mój must have i najlepiej żeby to była baza odrazu pod fotelik następny więc muszę się zdecydować na jedną markę. Wydamy jeden raz kasę na bazę a później się tylko dokupić fotelik. Napewno takie opcje są w Cybex, Britax, Maxi Cosi.
Dodatkowo jeszcze na 90% będziemy zmieniać auto więc na razie się tylko rozglądam a zakupy będą robione na koniec.
A foteliki się kupuje od ręki czy czeka tak samo jak na wózki?
Czereśnie najlepsze nasze polskie. Ja teraz mam fazę na jabłka, odmiana Jonagold z Biedry 🍎
Aaga jutro wrzucę listę
Oo tak, ja też team jonagold z biedry🤤marti lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny okazało się że na wizycie w środę lekarz zapomniał wystawić mi kontynuacji zwolnienia, dzwoniła dzisiaj do mnie kadrowa... napisałam do niego, ale na wiadomości zazwyczaj odpisuje dopiero na następny dzień czytałam, że może wystawić tylko 3 dni wstecz, co w sytuacji kiedy odczyta wiadomość za późno? Pewnie ja pokryję te dni urlopem, ale jak to może wpłynąć na wysokość mojego chorobowego?
-
Zazuzi wrote:Jeśli dobrze pamiętam to jak w sklepie oglądałam foteliki to facet pokazywał mi właśnie też avionaut w obrotowej bazie.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Nadrobilam🥰
Jestem w 7niebie, bo mam w domu wielki słoik małosolnych🤤🤤🤤
Dziś dzień lenia. Odwiedziłam rodziców, bo chcieli zobaczyć psiaka po fryzjerze😉 pojechałam do pracy w odwiedziny, a jak odebrałam córkę że szkoły to jakoś tak brzuch zaczął mnie boleć, więc uskutecznilam drzemkę. Właśnie wstałam i będę gotować obiad😜
Za tydzień i ja idę na krzywa. Kupiłam cytrynowa. Ostatnio pytałam, to dziewczyna która mi krew pobierała mówiła, że zależy kto pobiera. Jedne pozwalają, drugie nie. Mam nadzieję, że się uda z tą cytrynowa. -
Ojejku wrote:Dziewczyny okazało się że na wizycie w środę lekarz zapomniał wystawić mi kontynuacji zwolnienia, dzwoniła dzisiaj do mnie kadrowa... napisałam do niego, ale na wiadomości zazwyczaj odpisuje dopiero na następny dzień czytałam, że może wystawić tylko 3 dni wstecz, co w sytuacji kiedy odczyta wiadomość za późno? Pewnie ja pokryję te dni urlopem, ale jak to może wpłynąć na wysokość mojego chorobowego?
Spokojnie. Pomyłki się zdarzają. W takiej sytaucji lekraz może wystawić zwolnienie z datą wcześniejszą uzasadniając to pomyłką. 3 dni dotyczą sytaucji, w której ktoś zgłasza się do lekarza i już wcześniej chorował. Lekarz na podstawie badania może się "cofnąć" właśnie 3 dni przed wizytą, a psychiatra nawet więcej. Tu miałaś wizytę, więc nie powinno być problemu. Może być też tak, że coś przez pue nie przeszło
Urlopem nie pokryjesz, bo pracodawca nie może Ci udzielić urlopu (choć niektórzy geniusze tak robią), jeśli byłaś niezdolna do pracy przez więcej niż 30 dni.Ojejku, Puszek♡ lubią tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Klarara wrote:Macie wybrany materac do łóżeczka?
-
Nowanna wrote:My mamy wybrany materac rucken. Czytałam aby nie wybierać tych z kokosem i jeszcze jakimś naturalnym czymś bo z kokosa wychodzą włókna i mogą kłuć maluszka i do tego w naturalnych niby mogą lęgnąć się jakieś robactwa 😬🫣
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Mami36 wrote:Wędzonego na gorąco chyba można.
Co do fotelikow to mamy po starszej avionaut pixel , myślę żeby dokupić bazę bo to wpinanie na pasy bywa uciążliwe, przy córce nam to nie przeszkadzało bo jeździliśmy sporadycznie, ale w międzyczasie się przeprowadziliśmy i mamy bardziej samochodowy tryb życia 🙄 -
Nowanna wrote:My mamy wybrany materac rucken. Czytałam aby nie wybierać tych z kokosem i jeszcze jakimś naturalnym czymś bo z kokosa wychodzą włókna i mogą kłuć maluszka i do tego w naturalnych niby mogą lęgnąć się jakieś robactwa 😬🫣
Nowanna lubi tę wiadomość
-
Zzzaba wrote:To nie to samo, nie zaspokoi mojej zachcianki 😂 no cóż po porodzie sobie zjem, jeszcze tylko jakieś 4,5 miesiąca 🙃
Co do fotelikow to mamy po starszej avionaut pixel , myślę żeby dokupić bazę bo to wpinanie na pasy bywa uciążliwe, przy córce nam to nie przeszkadzało bo jeździliśmy sporadycznie, ale w międzyczasie się przeprowadziliśmy i mamy bardziej samochodowy tryb życia 🙄 -
Ja z takich zabronionych rzeczy to marzę o parmezanie i o surowym żółtku płynnym w jaju sadzonym i szakszuce🫠🫠
-
Myślałam o kombinacji pianka-lateks.