🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Klarara wrote:Ja kupuję rożek, otulacz do fotelika i dwa kocyki. Jeden jesienny, drugi zimowy. Tyle wystarczyło mi przy córce. ☺️
Jakaś pościel do łóżeczka to trochę później, jak już będzie większym bobasem.
No ja już też mam rożek, kocyk zamówiłam z ColorStories, otulacz do fotelika mam dostać i mam też już zimowy śpiworek.z córka używałam 1 kocyka. Serio nie czułam potrzeby kupować drugiego. Zobaczę jak teraz będzie. Jeśli będzie trzeba to zamówię ten z wełny 😉kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Pokoik młodego będziemy na końcu wykańczać. Narazie i tak z nami będzie spał. Jeśli chodzi o kolory to w całym domu chce biel. Pokój syna będziemy już pod starsze dziecko urządzać. Łóżko, szafa i biurko. Pewnie jakaś komoda i jakaś otwarta szafka typu kallax na zabawki. Meble albo brąz albo biel. Czas pokaże. Nie planuje żadnych osób na scianach
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Zaczynam maraton z specjalistami, dzisiaj usg tarczycy jutro endokrynolog, jeszcze muszę ogarnąć okulistę i kardiologa 😁
Słyszeliście może, że ma wejść ustawa żeby również III usg było z nfz w określonych przypadkach.
Mój ginekolog kazał mi się jeszcze nie umawiać ponieważ pewnie będę się łapać na usg z refundacji wraz z echem serca.domi88 lubi tę wiadomość
-
Anuszka28 wrote:Zaczynam maraton z specjalistami, dzisiaj usg tarczycy jutro endokrynolog, jeszcze muszę ogarnąć okulistę i kardiologa 😁
Słyszeliście może, że ma wejść ustawa żeby również III usg było z nfz w określonych przypadkach.
Mój ginekolog kazał mi się jeszcze nie umawiać ponieważ pewnie będę się łapać na usg z refundacji wraz z echem serca.
O super wiadomość! A wiesz jakie będą warunki? czy też wiek? -
Anuszka28 wrote:Zaczynam maraton z specjalistami, dzisiaj usg tarczycy jutro endokrynolog, jeszcze muszę ogarnąć okulistę i kardiologa 😁
Mój ginekolog kazał mi się jeszcze nie umawiać ponieważ pewnie będę się łapać na usg z refundacji wraz z echem serca.
My z pokoikiem malucha jesteśmy zablokowani bo narazie śpi tam starszy synek a on nie może się przenieść bo cały czas czekamy na meble które zamówiliśmy. Najgorsze że to minimum 6tyg a wiem z doświadczenia że zazwyczaj czeka się dłużej😱
Wiadomo że i tak na początku maluszek będzie spał z nami ale nie mam nawet gdzie ciuszków i innych potrzebnych rzeczy dla niego rozkładać.
Fomyart daj znać jak poszło z angielskim.
Anuszka powodzenia na maratonie wizytacyjnym😉 -
Nie wiem, od kiedy to wchodzi. Próbowałam coś poszukać na Google ale jeszcze nic nie ma na ten temat, albo ja nie potrafię znaleźć.
W naszym przypadku chodzi o wcześniejszą ciążę i moją wadę serca.
-
Hej, ja dziś miałam wizytę- wszystko dobrze dzidzia 770 gram czyli maluszek🥹 usg 3 trymestru doktor mówił żeby nie robić bo on to wszystko będzie na każdej wizycie sprawdzał. Nie obyło się dziś bez przygód oczywiście, rano idę do samochodu i koło przebite, dobrze że rodzice mieszkają obok to udało mi się pożyczyć od nich auto i zdążyłam dojechać. A jutro czeka mnie znowu wizyta u dentysty🙃
blador2, domi88, nutella_, Layla205, bonassola, marti lubią tę wiadomość
-
Ja na tej kartce z usg połówkowego mam napisane, że wskazana kontrola serca i twarzoczaszki w 3 trymestrze, więc może się załapie. Idę na wizytę wieczorem to zapytam gin o to. 👍
Blador Carello ultra czyli ten, który ma Kleopatra to jest chyba nowsza wersja od tej, którą zamowilas i też ma budkę w spacerówce regulowaną, ale ciężko go na żywo spotkać, trzebaby zamówić, na stronie Tosia.pl widziałam osatnio w dobrej cenie.kleopatr4, blador2 lubią tę wiadomość
-
Klarara wrote:Królowa, jak sytuacja? Jak się czujesz?
Hej. U mnie bez zmian, mieszkam u rodziców. Nie mam kontaktu z ex. Mój tata dzwonił do teściowej w weekend się umówić po odbiór moich rzeczy jeszcze, bo zostały moje opony od samochodu, rower itd. I zapytał jej czy mój ex da łóżeczko dla dziecka, bo to on za nie płacił, to powiedziała, że zapyta. To jak mój tata tam już był na miejscu to łóżeczko, materacyk i przewijak były już wystawione na korytarzu do zabrania. Jak to usłyszałam później to mi jakoś serce pękło, bo nie tak to miało wszystko wyglądać 😭 Ryczę codziennie, muszę przejść swoją „żałobę”. Teściowa jeszcze pytała mojego tatę, że może zostawić to łóżeczko, że ja wrócę. Ale mój tata powiedział, że nie ma sensu, że nie po takiej akcji bo byłoby tylko gorzej 😓 Staram się posklejać do kupy to co czuję. A czuję ogromne rozczarowanie, smutek, żal i bezsilność..
Byłam dziś pojechać na badania do najbliższego miasta, ale nie chciały mi zrobić bezpłatnie na NFZ, bo miałam zlecenie z innego województwa… a to już nie te umowy i rozliczenie.. nosz kur. Podobno nie ma rejonizacji, a jednak jest 😞 Więc wyszłam stamtąd z kwitkiem..
Zapisałam się do nowego doktora, bo nie będę teraz dojeżdżać 200km przecież do centrum Wawy. Niestety będę chodzić prywatnie i płacić za wizyty, ale facet pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić. Więc mam nadzieję, że się z nim dogadam, bo narazie nie wiem co i jak. Idę do niego w piątek.
Po nieudanych „badaniach” pojechałyśmy z mamą do Action. Nigdy nie byłam w tym sklepie a słyszałam, że jest tam mnóstwo ciekawych rzeczy w dobrych cenach. No i udało mi się kupić poduszkę ciążową za 40zł, dwa prześcieradła dla malutkiej po 8zł i ręczniki kąpielowe po 12zł - wszystko naprawdę dobrej jakości.
Co do stawiania się i twardnienia brzucha, to właśnie mam to od jakiegoś czasu. Dzisiaj w sklepie właśnie mi tak stwardniał a chodziłam tylko pół godziny. No i zauważyłam, że w sytuacjach stresowych też mi twardnieje. Na szczęście przechodzi.
Zaczynam powoli nowy etap - zamówiłam dla siebie nowe meble do pokoju - łóżko, szafę, komodę dla małej. Tata obiecał, że pomaluje mi ściany i poskręca meble. Pomału będziemy działać. Mimo wszystko boję się tego co mnie czeka, czuję ogromną pustkę. Ale Majeczka coraz bardziej mnie kopie i dzięki niej mam siłę walczyć o nas obie 🥹❤️
Oela91, marti lubią tę wiadomość
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
-
@Królowa mam łzy w oczach jak czytam Twój wpis. Tak cholernie mi Ciebie szkoda, nawet sobie nie wyobrażam przez co musisz przechodzić. Ale tak jak piszesz - musisz być silna dla Majki, jest tego warta! I dobrze, że coraz mocniej Cię kopie i mówi "hej mamo, nie smutaj, zobaczysz że wszystko będzie dobrze, wszystko się ułoży!"
Ściskam Cię mocno i wysyłam dużo ciepłych myśli w Twoją stronę!Królowa_Śniegu, Layla205, marti lubią tę wiadomość
-
Królowa! Dla mnie jesteś wielka. Wiem że teraz dla Ciebie to pewnie żadne pocieszenie. To normalne że płaczesz. Masz prawo czuć teraz wszystkie skrajne emocje ale myślę że ważne żebyś też czuła DUMĘ!! Jesteś silna i zrobiłaś coś czego większość podejrzewam że by nie zrobiła. Zadbałaś o siebie, o córcię!! Zostawiłaś w tyle tyrana który niestety zatrułby Wam dalej życie. Brawo.
Trzymaj się Kochana!!😘Królowa_Śniegu, Layla205, marti lubią tę wiadomość
-
Królowa, ja tylko powiem od siebie że lepiej teraz, niż jakbyście mieli się rozstawać jam Malutka się urodzi lub po ślubie.
To tak z własnego doświadczenia.
Ja, byłam z toksycznym człowiekiem i nalogowcem 7 lat mam z nim dwójkę dzieci, to co on robił i robi teraz to jest masakra.
Jakiś czas temu poznałam cudownego człowieka, który pokochał mnie i moją dwójkę dzieciaczków. Dzieci, traktują go jak prawdziwego i jedynego Tatę ❤️ mimo, że w dokumentach mają nazwisko swojego biologicznego ojca to wszędzie podają nazwisko męża.
Razem tworzymy rodzinkę 🙂
Mamy za sobą śmierć naszej wspólnej córeczki, teraz czekamy na naszego Syna.
Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość
-
Królowa jesteś mega dzielna!!! Żadna kobieta na to nie zasługuje, ale taka w ciąży to już w ogóle, karma do nich wróci.
Puszek nie o budkę mi chodziło tylko plecki oparcia w spacerówce. Co do modeli to byłoby wytłumaczenie czemu jest tak trudno dostępny, ale zupełnie nie gra mi to z ceną bo jest droższy🤷♀️ dałam drugą szansę bobo expert, niby mam już numer przesyłki
Marti nie polecam bo napisali, że wysyłka za 2 tygodnie, a niby miała być dzisiaj więc opinie z neta, że sprzedają towar, którego nie mają to prawda.Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Zobaczyłam u jednej lekarki która obserwuje, że do końca dzisiejszego dnia jest promocja na 53 ebooki w ramach jakiejś paczki rodzica - https://paczkarodzica.com/pr/medmystory/
Za kwotę 159 zł jest nielimitowany dostęp do ebooków, które osobno kosztowałyby 4k. Czy ktoś byłby chętny złożyć się na nie?
Dla przykładu sam ebook poród to ruch położnej Izabeli Dembińskiej to koszt 129 zł. Tematyka tak jak podane w linku. Dużo książek z przepisami, dużo o rozwoju, seksualności i emocjach dzieci. Skierowane dla rodziców od starań po w sumie nastoletnie lata.
Szczerze mówiąc nie planowałam takiego wydatku w tej chwili, ale jest to kusząca oferta. A w więcej osób zawsze jakoś tak lepiej sobie przyoszczędzić😅marti lubi tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Królowa, jesteś Wielka. Wiele kobiet niestety nie dałoby rady odejść z toksycznego związku. Super, że masz oparcie i pomoc w rodzicach. To bardzo ważne. Płacz ile potrzebijesz, odpoczywaj i pomalutku zaczynaj życie na nowo.
Królowa_Śniegu, Layla205, marti lubią tę wiadomość
-
Mój ginekolog kazał mi się jeszcze nie umawiać ponieważ pewnie będę się łapać na usg z refundacji wraz z echem serca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2024, 16:32
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )